имате ли кредит?

• 72 640
  • 679
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Тоалетната ще е най-добрата инвестиция - при тази криза за публични тоалетни. Особено ако е чиста и излъскана. Wink

# 196
# 197
  • София
Казабланка, зависи какво целиш с "инвестицията". Нали знаете как е започнал Онасис- набутал се е в клуб на богати, завързал познанства и т.н. А не помня кой-Рокфелер май - се оженил за богата наследница. Мдам, може и като инвестиция да се погледне-скъпо яке, нови цици- що пък да не са инвестиция.  Joy А за богатите ,дето пестели  Rolling Eyes ,знам един много хубав лаф:

Забогатяваш не като харчиш по-малко, а като печелиш повече.

Щото на Уорън Бъфет къщата му може да е същата, като от преди 30г., но надали е маломерен двустаен, в някое гето, нали?  Wink Аз ако имам къща отпреди 30 години до Докторската градинка, хич и няма да помисля да я сменям! Но стартовата позиция е различна.

# 198
Лельо Оги, това е девиз на руските олигарси със сигурност, за западните не знам - те са здраво стъпили на земята...
Това за циците ми хареса. Инвестиция е и още как, но не за всички. Ако съм фолк звезда - да, ако съм хубава и тъпа и някой батко дето му е важно да печели повече, а не да харчи по-малко инвестира в мен-да, но ако съм грозна тъпанарка тая инвестиция не си струва, защото ще стане е--си инвестицията-тип Майкъл Джексън, а пък и акъла още не го присаждат при пластични операции.
Некой с кредит за цици ако има, сега му е мястото да сподели опит.

# 199
Добре де ,кьде е логиката? Значи западноевропейците и американците,които дори сметките в ресторанта и в супермаркета си плащат с кредитните карти са по-бедни от нашенеца,който си стиска стотинките в портмонето и си плаща всичко кеш,дори и пералнята?

# 200
  • Пловдив
Да пазаруваш с кредитна карта, не значи задължително да пазаруваш на кредит, особено в Щатите и Западна Европа.

# 201
А дали знаеш,че в Бьлгария има сьщо такива кредитни карти,при които не плащаш за пьрвоначалния период(май беше 50 дни) никаква лихва? Така че каква е разликата между мен,пазаруваща хладилник,фото и т.н с тази карта и французойката в ресторанта? Нима сьм по-богата то нея,щом имам и кеш? Peace

# 202
  • София
Убавинята става, когато разполагаш с няколко кредитни карти и надвишаваш лимита често. Ако от всяка карта харчиш по 2 лева, а в края на месеца внасяш по 1 лев в един момент се озоваваш с дългове, които няма как да се покрият, защото приходите са по-малко от необходимите.

# 203
Е да де,ама нали по-напред се изясни ,че тая аритметика и с кредитни карти и без кредитни карти като не можеш да си я правиш сам пак ще фалираш?!

# 204
  • София
Ако плащаш само в кеш и избягваш заемите няма как да фалираш. Кредитните карти улесняват фалирането, защото окото е лакомо, а не вади суха пара от джоба. И допълнително потребителите биват привличани по всякакъв начин да ползват кредитни карти.

# 205
  • Пловдив
Така че каква е разликата между мен,пазаруваща хладилник,фото и т.н с тази карта и французойката в ресторанта? Нима сьм по-богата то нея,щом имам и кеш? Peace
А това не зная, но със сигурност ти го желая.   Hug
Има различни форми на кредитиране, съвсем отделно има различни пакети услуги към кредитните карти примерно. Да си купиш нещо с кредитна карта и да го платиш 50 дни по късно, без лихва си е просто форма на отложено плащане, което си е част от пакета услуги към кредитната карта, това не е кредит даже. Няма да изпадам в повече полемики защото се отдалечаваме от темата.

# 206
Ако плащаш само в кеш и избягваш заемите няма как да фалираш. Кредитните карти улесняват фалирането, защото окото е лакомо, а не вади суха пара от джоба. И допълнително потребителите биват привличани по всякакъв начин да ползват кредитни карти.

Има как-като ти спрат приходите. Кредитната карта би те спасила в случая да не останеш гладен следващия месец. А за това,че окото е лакомо е вярно,но човек сам трябва да си знае мярката с или без кредитна карта.

# 207
Да пазаруваш с кредитна карта, не значи задължително да пазаруваш на кредит, особено в Щатите и Западна Европа.

А какво точно значи?
Щото за мен кредитната карта е форма на кредитиране. Харчиш пари, дет' са ти ги 'дали' да ги харчиш при определени условия. Целта на кредитните карти е да увеличат потреблението на н-та, което пък стимулира производителността.
Което пък помага на Буш да се бори с тероризма, в резултат на което пък плащаш бензина по 1,40 еуро и така нататък.
Чувстваш се щастлив и богат, защото ходиш напред-назад по моловете и хоп! Кеф ти с карта, кеф ти с вноски. И ти като Пешо от 2рия етаж ( само че той плаща кеш, ник'ва разлика, и двамата гледате 100 инчови плазми).
Накрая, като се обърнеш си целия уцуцан във вноски и лихви, и като преспиш 1-2 нощи в мисли разбираш, че сам си си финансирал заема, а банките са били така услужливи да ти дадат твоите пари със сносна лихва за тях.
Нищо ново не е измислено под слънцето, хора, а банките със сигурност не са самарянски организации.

# 208
При това положение ще жуля на ръка, и хич не ми пука. Няма да ми е за първи път. Чаршафи и одеала са малко трудни за ръчно пране, но не е чак толкова непоносимо.

И аз съм прала на ръка като студентка, но сега с дете и мъж е малко по-различно, а ако има и още 2, някъде към 2 перални на ден го виждам. И всичко това заради 17 стотинки на ден? Защото толкова е оскъпяването Rolling Eyes

# 209
Нямам кредит, но това е защото по принцип съм свидлива и не обичам да давам дори стотинки повече, ако мога да си позволя да платя всичко на един път. Бих изтеглила кредит, ако знам , че вноските няма да ме затрудняват и ще мога да си ги покривам без да снижавам стандарта си на живот, при това ако очаквам парите да ми се възвръщат, защото ще печеля от инвестицията. За ремонт или електроуреди не бих теглила, въпреки че е улеснение за хората, пак имам предвид тези, които могат да си внасят вноските, без да се потискат от мисълта за тях.

Общи условия

Активация на акаунт