имате ли кредит?

• 72 640
  • 679
  •   1
Отговори
# 210
  • София
И аз съм прала на ръка като студентка, но сега с дете и мъж е малко по-различно, а ако има и още 2, някъде към 2 перални на ден го виждам. И всичко това заради 17 стотинки на ден? Защото толкова е оскъпяването Rolling Eyes

Единствено поради тоталното ми отвращение към лихварите.

Изобщо не съм помислила за размера на оскъпяването, наистина не е кой знае колко много Simple Smile

# 211
Единственият ми "кредит" е кредитната ми карта, в която умишлено съм сложила по-малко пари, отколкото ми позволяваха. Не съм на принципа "сега и веднага", а постепенно, със собствени средства. И аз като Харита ненавиждам мисълта, че някой ще печели от лихвата в/у изтеглените от мене пари, а аз ще си бройкам месеците, дето ми остават докрая. Whistling

# 212
  • Има много детски смях.
Ако пазаруването с кр. карта се брои за кредит- значи имам.
Ежемесечен при това  Laughing

# 213
Да пазаруваш с кредитна карта, не значи задължително да пазаруваш на кредит, особено в Щатите и Западна Европа.

А какво точно значи?  ...

Обикновен начин на разплащане. Изисква се от разни онлайн магазини например.
Плащам с кредитна и на другия ден или там, когато реша, внасям парите (не е спешно, лихва нямам за срок от месец и нещо).

# 214
Нямаме кредит, ако не се брои лизинга на колата, който изтича скоро.
Нашето положение не е подходящо за теглене на кредит, тъй като постоянните ни доходи не са големи, а големите ни доходи не са постоянни. Wink

# 215
Цитат:"Важното е обаче, че на тях не им пука какво мисли Казабланка или тоя и оня, а си правят милионите и не харчат за простотии и  играчки, а инвестират."

Ей затова говорим. Да живееш на по-малко от това, което печелиш, да не завиждаш на съседа и да си увеличаваш доходите като не разчиташ само на заплата. Познавам много хора, които печелят много, но парите им изтичат през пръстите. Въпроса не е само да ги изкарваш, а и да ги задържаш!

# 216
... Познавам много хора, които печелят много, но парите им изтичат през пръстите. Въпроса не е само да ги изкарваш, а и да ги задържаш!

А каква е файдата само да си държиш хартийките в портфейла или под формата на цифри в банковата сметка (аз лично съм преживяла онзи момент, в който внасяни с години пари по сметка се превърнаха в точно 32 лв.), а в същото време да живееш (меко казано) аскетично.
Въпросът не е да се задържат парите, а да се увеличават...

Последна редакция: пн, 27 окт 2008, 13:37 от azaf

# 217
  • София
Все пак парите са за да се харчат. Хайде няма нужда да живея като след Втората световна, щото някога може и да настъпи криза! Като получавам достатъчно да ходя на почивка на Карибите, защо да седя на терасата и да си топя краката в легена. Това малко като пожелание.(Карибите, не легена!)

# 218
  • Linz
Това вече е до начин на живот. Познавам бохеми, които веднага изхарчват всеки изкаран лев. Познавам и скръндзи, които въпреки, че печелят много над средното им се свиди да си купят и кафе навън. Въпрос на мислене.

# 219
при тази „криза” дали ще остане някой, който да отпуска кредити? Иначе, сега  момента да се купува евтино...
http://dnes.dir.bg/2008/10/29/news3532489.html

# 220
По повод на кризата, нашата банка вчера най-любезно ни уведоми, че вдига банковия лихвен процент с 1,5  #Cussing out.

# 221
  • София
А защо снощи по новините приказваха, че нямало било да се усети и че до края на годината нямало да вдигат лихвите? Crossing Arms

# 222
Всички банки вдигнаха лихвите напоследък.

# 223
Е, със сигурност кредити се отпускат, то зависи за какво. С големите суми ще е по-трудно, но за малки кредити не толкова.

Ние наскоро взехме от Профи кредит, за климатици и нов лаптоп, след нова година ще го занулим, че тогава се чакат по-големите приходи, а студа настъпва Simple Smile))

# 224
А защо снощи по новините приказваха, че нямало било да се усети и че до края на годината нямало да вдигат лихвите? Crossing Arms

Банките може и да усетят, но ние с кредитите  Crossing Arms.
Вчера попитах банкерката защо вдигат БЛП, но не ми даде смислен отговор  newsm78 - заради световната финансова криза  ooooh!. Така казали отгоре  #Crazy.

Общи условия

Активация на акаунт