имате ли кредит?

• 71 837
  • 679
  •   1
Отговори
# 495
И  ние сме с кредити кога с един , кога с повече. Ако не мина през банката все  едно не ми  е минал месеца.  ooooh!

# 496
Май не...
Ама и ние ще пробваме с ипотека, че друг начин не виждам.

Ами сега са затегнали положението, но с ипотека би трябвало да стане. Днес четох, че БНБ сваля основния лихвен процент от 5.17 на 3.9 - ето тук: http://banks.dir.bg/2009/01/31/news3933270.html
 Дано това да доведе до спад и на лихвите, така че, ако не ви трябват много спешно парите поизчакайте, може да се подобри ситуацията.  Peace

Вече почти никоя банка не определя лихвите на база ОЛП. Всички работят на БЛП (Базов лихвен процент, който се определя от самата банка и отразява моментното състояние на същата) + надбавка. Намазваме тези със по- стари кредити, които все още са на ОЛП.

Да но основният лихвен процент не е паднал с 2 пункта, по принцип повишават лихвата, ако се увеличи с над 2 пункта, предполагам същото е и с намалянето. Но най-вече, зависи какво пише в договора. И сега има кредити, които взимат за база ОЛП и нашият е точно такъв такъв, а има и такива, които взимат за база EUROBOR или SOFIX плюс съответната надбавка, но и EUROBOR и SOFIX в момента вървят надолу. Пък и ние още не сме подписали сделката пред нотариус, тази седмица предстои, така че смятам да преговарям за лихвата.  Peace

# 497
  • София
Да кажеш как са минали преговорите, защото и мен ме чакат тия процедури от другата седмица. То моята лихва ми се струва добра, но ако се намали, още по-добре.

# 498
Да кажеш как са минали преговорите, защото и мен ме чакат тия процедури от другата седмица. То моята лихва ми се струва добра, но ако се намали, още по-добре.

Непременно! И ние сме се спрели на най-изгодната към момента лихва, но нищо не пречи да опитаме да намалим още.  Peace

# 499
Моята  кръстница  си  намериха  много изгоден  апартамент,но  нямат  заделени  пари.Когато  отидоха  до  банката  да  питат  им  казаха  че  веднага  им  отпускат  кредит  но  условията  са  за  35  години  по  300  лв  на  месец.Когато  ги  сметнали  се  оказало  че  ще  връщат  близо  120000лв  а  те  искат  заем  около  35000.Това  е  четворно  повече  от колкото  струва  апартамента.Не знам  каква  е  тази  лихва.

A aко живеят под наем по-евтино ли ще им излезе ?
Лихвата е точно 10%, но срокът им е много дълъг и дефакто много време ще плащат само лихва 350000*10%/12=291лв, за погасяване остават едва 9лв на месец

# 500

A aко живеят под наем по-евтино ли ще им излезе ?  ...

И аз това искам да питам Simple Smile
Освен това не връщат 120000, а 85000, другите 35000 са си на банката  Laughing

# 501

A aко живеят под наем по-евтино ли ще им излезе ?  ...

И аз това искам да питам Simple Smile
Е като са на банката, да не би да не ги връщат?

# 502
Извинете, ама не следите играта май.Със сигурност ще им излезе по-евтино да живеят под наем, говоря за кръстниците на Кики 06, защото тя говореше за Ловеч, а не Варна или София.

# 503
  • Tам през Атлантическия океан

Еххх Никол  Wink Grinning как хубаво ми прозвуча на първо четене  Flutter

# 504
Е като са на банката, да не би да не ги връщат?

Е, то остана и да не ги върнат  Crazy за 35 г. от джоба им ще излязат 85000 лева, нека сметнат под наем колко ще дадат и да направят по-добрия избор  Peace

# 505
Ох, Никол, като те слуша човек, още днес, веднага, на момента трябва да тегли кредит, щото другото...е едва ли не подсъдно. Стига вече с това "колко ще дадат под наем".
Повярвай ми, иде времето, когато и наемите ще почнат да падат. Причината-прекалено многото новопостроени апартаменти, които тепърва ще излизат на пазар "под наем". Ясно е защо. Този процес е почнал в курортните места вече, а скоро-и другаде.

# 506
  • София
Точно, в БГ "наем" е мръсна дума. И вече се чуват слухове, че наемите падат. А този пазар се управлява предимно от слухове.

# 507
...
Повярвай ми, иде времето, когато и наемите ще почнат да падат ...

Ок, всеки има право на мнение по този въпрос  Peace но все пак не смятам, че е правилно да наричаме парите на банката "наши"  Rolling Eyes

# 508
Хеххе, че то и апартаментът, закупен със заем, не е твой, пък камо ли парите.
Тук се разсмях искрено.

# 509
Специално за Варна наемите продължават да растат,  в нашия блок колкото пъти са се сменили наематели за 2 год толкова пъти наема е скочил мин с 50 лв за конкретния апартамент. Наематели се намират ако не на 2 ден то до седмица..
Сестра ми от 2м си търси квартира на разумни цени, обаче двустайните дори във Владиславово са по 400 лв
 цени по 200 лв / двустаен не мисля, че ще видим някога пак

Пъзел, той не е твой. но поне "хазаина" докато си плащаш не те бута, не се сеща посред зима, че дъщеря му ще се жени и че му трябва апартамента и други такива екстри Naughty

Общи условия

Активация на акаунт