имате ли кредит?

• 71 815
  • 679
  •   1
Отговори
# 510
Хеххе, че то и апартаментът, закупен със заем, не е твой, пък камо ли парите.
Тук се разсмях искрено.

Апартаментът е на този, който може да се разпорежда с него - да го продава, отдава под наем и т.н. Peace

# 511
  • София
Хеххе, че то и апартаментът, закупен със заем, не е твой, пък камо ли парите.
Тук се разсмях искрено.
Мм, и защо точно се разсмя Rolling Eyes Чий е апартаментът, закупен с кредит, според теб?

# 512

Да но основният лихвен процент не е паднал с 2 пункта, по принцип повишават лихвата, ако се увеличи с над 2 пункта, предполагам същото е и с намалянето. Но най-вече, зависи какво пише в договора. И сега има кредити, които взимат за база ОЛП и нашият е точно такъв такъв, а има и такива, които взимат за база EUROBOR или SOFIX плюс съответната надбавка, но и EUROBOR и SOFIX в момента вървят надолу. Пък и ние още не сме подписали сделката пред нотариус, тази седмица предстои, така че смятам да преговарям за лихвата.  Peace

[/quote]
Не можах да се стърпя -само сменям SOFIX със СОФИБОР, защото ако се определяше от Софикс, лихвата по кредитите трябваше да гравитира около 0 вече Joy Joy Joy

# 513

Да но основният лихвен процент не е паднал с 2 пункта, по принцип повишават лихвата, ако се увеличи с над 2 пункта, предполагам същото е и с намалянето. Но най-вече, зависи какво пише в договора. И сега има кредити, които взимат за база ОЛП и нашият е точно такъв такъв, а има и такива, които взимат за база EUROBOR или SOFIX плюс съответната надбавка, но и EUROBOR и SOFIX в момента вървят надолу. Пък и ние още не сме подписали сделката пред нотариус, тази седмица предстои, така че смятам да преговарям за лихвата.  Peace

Не можах да се стърпя -само сменям SOFIX със СОФИБОР, защото ако се определяше от Софикс, лихвата по кредитите трябваше да гравитира около 0 вече Joy Joy Joy
[/quote]

Какво толкова, наистина съм сбъркала, става въпрос за Софибор, който следи темата и се интересува, ще види, че става въпрос за техническа грешка, ама щом това те забавлява, смей се.  Hug

# 514
  • софия
Слава Богу, нямам кредити и такива неща... Събирам пари, спестявам си, ако ми трябва нещо...
Не бих се заробила с кредит....
И ние така!!!!!Нямаме кредити. Като ми трябва-взимам назаем от приятели/роднини. Е, става дума за суми до 2000лв., за нещо спешно и до месец връщаме. Такива неща с 15 години напред са безумие в днешно време. А пък за онези, които смятат да имат повече от 2 деца кредитите на са най-добрият вариант. Живот и здраве предпочитаме да инвестираме в бъдещето на децата си, отколкото в изплащане на кредити.

# 515
daniart1, повечето от нас имат ипотечни кредити за да осигурят нещо много важно на детето/ децата си ДОМ. 
И какво според теб е инвестиране в бъдещето на децата ни. ?

# 516
  • София
daniart1, повечето от нас имат ипотечни кредити за да осигурят нещо много важно на детето/ децата си ДОМ. 
И какво според теб е инвестиране в бъдещето на децата ни. ?

Хора, които имат собствени жилища по една или друга причина, трудно биха го разбрали.

# 517
  • София
Ха, това е яко Grinning Имам двама сина и голям ипотечен кредит. Не че съм нахална, ама искам и дъщеря Wink Такава безотговорност от моя страна, ужас направо hahaha Големият ми син ходи в общинска градина, малкият и той ще ходи там...Тъй е, като имаме кредит, тъй ще е и занапред Grinning

# 518
Хора, които имат собствени жилища по една или друга причина, трудно биха го разбрали.

Имаш предвид купени от мама и тати с лишения от тяхна страна, на 25-30 год едва ли много хора могат да се похвалят със спестявания 20+ хил евро.

# 519
Слава Богу, нямам кредити и такива неща... Събирам пари, спестявам си, ако ми трябва нещо...
Не бих се заробила с кредит....
И ние така!!!!!Нямаме кредити. Като ми трябва-взимам назаем от приятели/роднини. Е, става дума за суми до 2000лв., за нещо спешно и до месец връщаме. Такива неща с 15 години напред са безумие в днешно време. А пък за онези, които смятат да имат повече от 2 деца кредитите на са най-добрият вариант. Живот и здраве предпочитаме да инвестираме в бъдещето на децата си, отколкото в изплащане на кредити.

Въобще не си права, че кредита е безумие. Миналата година изплатихме един петгодишен  ипотечен, който го бяхме теглили за покупка на жилище и изобщо не съжалявам. Апартаментът го купихме за 15 000 евро през 2004-та, направо смешна цена, като се имат предвид сегашните цени, колкото и да падат не вярвам да стигнат нивото от преди 5 г. Сега това се оказа много добра инвестиция, която започва да се изплаща, защото, за да плащам заема, ще дам малкия 50 квадрата апартамент под наем. И тези 30 000 евро заем за надстрояването на къщата ни,  където ще имаме нов апартамент, но вече 100 квадрата, ще ми го плащат наемателите, затова го взимам за 15 години, за да е по-ниска вноската и по-възможност да не доплащаме нищо. Така че много зависи за какво теглиш заем, когато е с цел инвестиция и знаеш, че ще си върнеш парите, какъв е проблемът? Да, дадохме 15 000 евро за пет години, но сега от наем ще  си върнем вложените пари, дори и печалба ще имаме. Предпочитам да си влагам парите в имоти, от колкото да разчитам на пенсия от държавата. Инвестирам именно в бъдещето на сина ми, както и в нашето.  Peace
Синът ми няма да е навършил 20 г., когато ще сме изплатили и втория кредит. Това според теб не е ли инвестиция именно за децата?

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 10:33 от mama_na_vale

# 520
Да ви питам според вас има ли шанс да започнат да отпускат кредити при не толкова затегнати условия,както допреди 2 години?

# 521
Да ви питам според вас има ли шанс да започнат да отпускат кредити при не толкова затегнати условия,както допреди 2 години?

Има светлина в тунела, но към момента само 2-3 банки дават големи кредити, и то при много изисквания - месец и половина събирам само документите, над 10 са! Докато за предния кредит преди 5г. ходих с лична карта и един хвърчащ лист, където си бях написала измислени приходи за фирмата ми, и тогава трудно даваха, но поне не искаха 1001 документа.
Очаква се до средата на годината да има подобрение и леко намаляне на лихвите по новите заеми.

# 522
  • София
А синът ти и той ще изплаща и след като децата му навършат 20. И така докато свят светува. И за какво си живял? за един кредит.

# 523
  • София
Надали Laughing Кредитът ни е за 15 години, така че дори да не го изплатим предсрочно, когато приключим, децата ще са още ученици, та едва ли ще изплащат нещо Wink
И въобще откъде тази масова психоза, че хората с кредити живеят само и единствено заради тях Laughing Наличието на кредит не е пречка да си купиш нова кола, да ходиш всяка година на почивка, на екскурзии в чужбина и т.н. Недейте така елементарно...че е смешно Grinning

# 524
А синът ти и той ще изплаща и след като децата му навършат 20. И така докато свят светува. И за какво си живял? за един кредит.

За кредит, за наем - ще плаща, разбира се  Rolling Eyes за храна, дрехи и т.н., също - няма нищо безплатно на този свят, покривът над главата е едно от основните неща, независимо дали става дума за наем или кредит по собствено жилище, все се плаща, не разбирам това за странно ли го намирате или очаквате да падне от небето?

Общи условия

Активация на акаунт