имате ли кредит?

• 71 879
  • 679
  •   1
Отговори
# 480
  • Плевен
Повечето банки гледат осигурителния доход 6 месеца назад, също така изискват да си на постоянен трудов договор.
Един съвет, ако приемаш такива, говори с работодателя за служебен компютър /как така е задължителен за работата, а не ти го осигуряват/, както и за това защо те осигурява на 400лв., ако това не е реалната ти заплата. Виждаш, че още от сега неуредените трудови отношения ти създават проблеми. Ако започнеш да не си търсиш своето още от първата ти работа, рискуваш все така да я караш. Следващия работодател като види, че си съгласна на всичко, за да работиш ще се отнася също по некоректен начин. Питай за всичко, което те притеснява в работата ти, това дали си нова няма значение.
Мисля, че най-лесно ще е да помолиш някой близък човек да вземе кредита вместо теб. Все пак сумата не е голяма.
Успех.

# 481
  • София
Да, спешно ми е нужен кредит - искам да си платя семестъра и да си купя преносим компютър.
Най- после работя по специалността си, но съм назначена на срочен трудов договор ( т.е. до 27 07 т.г.), само че отпреди месец е това.
Не мога да взема лаптоп на изплащане защото искат поне три месеца да имам стаж на последното ми работно място, а компютъра е неизбежно задължителен при естеството на моята работа.
Уж в моя кабинет имало комп., но сега засега само кабел за интернет стои...още съм нова и не смея да питам реално как стоят нещата.
Осигуряват ме на 400 лв.
Та при тези условия коя банка или небанкова институция ще ми даде 1500 лв?

Експресбанк предлагат кредити за студенти, но не съм наясно с условията и размера им. Обърни се към някой кредитен инсектор в банката и той ще ти даде всичката необходима информация.

# 482
Така де, ама ако бяхте купили апартамент през лятото на най-високите цени, а сега както са паднали си загубите работата, тогава какво? Знаеш ли в Щатите че милиони семейства сега се пекат на огън точно защото не са могли да допуснат че всичко няма да се развива както доскоро по възходяща линия - и цените на имотите, и икономиката, и кариерата им. За съжаление и в икономиката, и в пазара на недвижими имоти има цикличност и дори възходящият цикъл да е продължил много дълго, накрая пак завършва със срив. И най-лошото е че когато пазарът на недвижими имоти се срине, обикновено и икономиката се срива, и работни места се губят. И става така че хем имотът ти вече струва по-малко от цената на която си го купил, хем едновременно много хора си губят работните места, хем на пазара на недвижимите имоти всеки предлага и нищо не можеш да продадеш, дори на цени по-ниски от това, на което си купил. На мен ми я ясно че през съзнателния си живот вие сте били свидетели само на периода на възход, който продължи доста дълго  и оттам си правите изводите съвсем основателно за вас, но уви, не са толкова розови нещата. Не искам да кажа че кредитите са нещо лошо, и аз ги използвам, ама и да се идеализират не трябва.

Мда, парите освен да се пестят, могат и да се инвестират... и не само в недвижима собственост Mr. Green

Как се пекат в Щатите ти от телевизията ли разбра?

# 483
В  нашия  град  въобще  не  са  паднали  цените  на  жилищата и   масово  млади  семейства  като нас  живеят  на  квартира  ,защото  не  могат  да  си  позволят  да  си  купят  собствено.И  има  голяма  безработица.Според  мен  трябва да  се  рискува  и  аз  почвам  да  се замислям  за ипотечен  кредит.Или - или.

Във вашия град допреди няколко години се намираха апартаменти по 5-6 000 лв.  Peace Който си е купил тогава, е на далавера.
  Те  бяха  по  толкова  наистина  но  заплатите  бяха  смешни  ,аз  на  първата  си  работа  ме  осигуряваха на 130  лв  и  никои  не  отпускаше кредити  а  нямахме  пари  на  куп.Сега  варират от  55-65  000  и  то  за  съборетини  дето  поне  още  30  000  ще  ти  трябват  да  го  направиш.При  нас  е  много  критично.Чак  сега  стоят  3-4  магазина  големи  като  Метро  и  един  завод  за  джипове  дано  се  пооправим  малко.

# 484
   Мдаа, така беше.  Peace Дано да се оправи, Ловеч е градът, където прекарах 5 от най-хубавите си години ( поздрави на Езиковата   bouquet ) и ми е мило за него.  Blush

# 485
Да, спешно ми е нужен кредит - искам да си платя семестъра и да си купя преносим компютър.
Най- после работя по специалността си, но съм назначена на срочен трудов договор ( т.е. до 27 07 т.г.), само че отпреди месец е това.
Не мога да взема лаптоп на изплащане защото искат поне три месеца да имам стаж на последното ми работно място, а компютъра е неизбежно задължителен при естеството на моята работа.
Уж в моя кабинет имало комп., но сега засега само кабел за интернет стои...още съм нова и не смея да питам реално как стоят нещата.
Осигуряват ме на 400 лв.
Та при тези условия коя банка или небанкова институция ще ми даде 1500 лв?

Експресбанк предлагат кредити за студенти, но не съм наясно с условията и размера им. Обърни се към някой кредитен инсектор в банката и той ще ти даде всичката необходима информация.

И на нас ни предстои да теглим ипотечен кредит от Експресбанк, искаме 30 000 евро за 15 години, надявам се до края на месеца да ни отпуснат парите, че ще надстрояваме къща, ама дано нещо не се обърка.

# 486
  Когато мислехме дали да си вземем жилище или да си живеем на кватира, че по-евтино ни казаха: Заем се изплаща, наем-никога!
  Преди 10 месеца се решихме и си взехме апартамент, а нямахме и един лев спестен-всичко с кредити(един ипотечен и един потребителски, а и имахме един стар) Money. И не съжаляваме. Сега само живот и здраве да си ги изплащаме, след най-много 34 години ще свърши и последния. Whistling

# 487
Моята  кръстница  си  намериха  много изгоден  апартамент,но  нямат  заделени  пари.Когато  отидоха  до  банката  да  питат  им  казаха  че  веднага  им  отпускат  кредит  но  условията  са  за  35  години  по  300  лв  на  месец.Когато  ги  сметнали  се  оказало  че  ще  връщат  близо  120000лв  а  те  искат  заем  около  35000.Това  е  четворно  повече  от колкото  струва  апартамента.Не знам  каква  е  тази  лихва.

# 488
  • София
Не знам за лихвата каква е, но да, колкото повече са годините за връщане, толкова повече набъбва сумата за изплащане. Може би и лихвата е висока, но проблемът е по-скоро в прекалено дългия срок на изплащане. Но ако срокът е прекалено къс, това прави месечните вноски твърде високи - едно е да се връщат по 300 лв месечно, друго 1000, да речем. Първо, това че кредитът е за 35 години, не значи че наистина ще връщат кредита толкова време. Има възможност при увеличаване на доходите да си предоговорят погасителния план и да намалят годините за връщане, да не говорим за предсрочното погасяване и т.н. Освен това, с времето стойността на парите се променя, заради инфлацията.

Последна редакция: чт, 22 яну 2009, 15:53 от Serpentine

# 489
Не  знам  явно  не  могат  да  си  позволят  за  по  къс  период.Но  за  сега  няма  да  бързат  някакъв  кредитен  инспектор  ги  е  посъветвал  да  поизчакат  поне  6  месеца  малко  да  поотмине  кризата,че  щя ли  още да  паднат  недвижимите  имоти.

# 490
  • Пловдив
И на нас ни се налага да теглим кредит. Но е страшно трудно в момента: трябват ни 10 000 лв. за срок от 5г., досега никога не сме теглили кредити, /осигуряват ни на минимални заплати/ и банките не искат да ни отпуснат...

# 491
И на нас ни се налага да теглим кредит. Но е страшно трудно в момента: трябват ни 10 000 лв. за срок от 5г., досега никога не сме теглили кредити, /осигуряват ни на минимални заплати/ и банките не искат да ни отпуснат...

Има кредити без доказване на дохода, но за съжаление лихвите са по-високи. На нас другата седмица ни предстои да вземем 30 000 евро от Експресбанк, остана само да мине сделката пред нотариуса, ще ги използваме за строеж. И нас ни осигуряват на минимални заплати и добре че сестра ми се нави да стане кредитоискател за пред банката, тя е сама и я осигуряват на 2000 лева, направихме и ипотека на апартамент с пазарна оценка 80 000 евро и ни одобриха без проблем, аз ще съм солидарен длъжник по кредита, тъй като апартаментът, който залагаме, е общ, иначе и мен ме осигуряват на някакви си 260 лева. Нямаш ли някой близък с високи доходи, който да кандидатства вместо вас?

# 492
  • Пловдив
Май не...
Ама и ние ще пробваме с ипотека, че друг начин не виждам.

# 493
Май не...

Ами сега са затегнали положението, но с ипотека би трябвало да стане. Днес четох, че БНБ сваля основния лихвен процент от 5.17 на 3.9 - ето тук: http://banks.dir.bg/2009/01/31/news3933270.html
 Дано това да доведе до спад и на лихвите, така че, ако не ви трябват много спешно парите поизчакайте, може да се подобри ситуацията.  Peace

# 494
Май не...

Ами сега са затегнали положението, но с ипотека би трябвало да стане. Днес четох, че БНБ сваля основния лихвен процент от 5.17 на 3.9 - ето тук: http://banks.dir.bg/2009/01/31/news3933270.html
 Дано това да доведе до спад и на лихвите, така че, ако не ви трябват много спешно парите поизчакайте, може да се подобри ситуацията.  Peace

Вече почти никоя банка не определя лихвите на база ОЛП. Всички работят на БЛП (Базов лихвен процент, който се определя от самата банка и отразява моментното състояние на същата) + надбавка. Намазваме тези със по- стари кредити, които все още са на ОЛП.

Общи условия

Активация на акаунт