имате ли кредит?

• 72 640
  • 679
  •   1
Отговори
# 225
Е, със сигурност кредити се отпускат, то зависи за какво. С големите суми ще е по-трудно, но за малки кредити не толкова.

Ние наскоро взехме от Профи кредит, за климатици и нов лаптоп, след нова година ще го занулим, че тогава се чакат по-големите приходи, а студа настъпва Simple Smile))
Е, аз говоря за по-сериозни суми. За дребни кредити май  не е толкова сложно.

# 226
При нас стана лесно - попълнихме онлайн заявка, после от профи ни се обадиха, дойдоха на място и така...

# 227
Имах кредит към ОББ, отвратителни са много некоректни, не те уведомяват за промяна на лихвите, но ти дават телефона на всякъкви телефонни центрове и ти се обаждат за щяло и нещяло предлагат ти застраховки и какво ли не. Сега изтеглих заем от Райфайзен, че фирмата , в която работя е с преференции там. Много съм доволна от тях, но съвет не мога да дам, това е моят опит. И лично аз мисля, че със спестявания не става. Исках кола, купих си, сега ще си я изплащам, нямаше как по друг начин

# 228
Аз имам 2 кредита. Наложи ми се да тегля за ремонт и мебели... иначе надали някога щях да ги събера. #Crazy

# 229
аз имам заем към дск от 3години изтеглих го с преференция и лихвен процент от 8,4 и за тези години не са ми вдигали лихвата изобщо и слава богу

# 230
  • София
Да имаме ипотечен кредит и някои неща на изплащане, за да можем да заживеем в новото жилище, но пък иначе нямаше да имаме такова Hug
Дори се нанесохме без да е готово абсолютно всичко, но постепено нещата се нареждат Peace

# 231
Имам към ЦКБ и днес ми се обадиха да ми кажат че съм 80 ст. на минус към кредита, което не е вярно, не им се случва за 1 път и този път няма да им се размине скандала Twisted Evil

# 232
аз имам заем към дск от 3години изтеглих го с преференция и лихвен процент от 8,4 и за тези години не са ми вдигали лихвата изобщо и слава богу
   Я провери пак , защото и аз съм така , моя   беше 7% , а сега е 9. 45

# 233
И лично аз мисля, че със спестявания не става.
Става, но трудно.Сега и кола ще си купуваме, не с кредит.Зависи много от доходите и разходите.Ние у дома успяваме да си купим всичко, което искаме.

# 234
   Я провери пак , защото и аз съм така , моя   беше 7% , а сега е 9. 45

Потребителските кредити в лева винаги са обвързани с ОЛП или БЛП (базов лихвен процент). ОЛП от 2-3 години скача всеки месец, така че на края на кредита ще ти се преизчисли и ще имаш да довнасяш. За малки суми разликата не е голяма, но за по- големи суми разликата е фрапантна. Така че в крайна сметка лихвата ти си се вдига. Много рядко лихвата е постоянна за целия период на кредита. Трябва да си много, ама много преференциален клиент.

# 235
Никога не съм ползвала банков кредит. Не ми допада да похарча нещо още незаработено, за което не ясно дали ще мога да заработя, и неяснотата как ще се променят условията до погасяването. Придържам се към принципа, че човек не може да харчи повече, отколкото има. Когато ПИБ ми предложи комплект от 2 кредитни карти, в продължение на няколко месеца проучвах условията за ползване и бях много предпазлива при харченето. На датата на падежа се издължавах 100% и бях практически на нула. Около покупката на автомобила останах с малко задължение и покривам ежемесечно неколкократно повече от минималната вноска до излизане на нула, като плащам 1,5% месечна лихва върху неиздължения остатък. Двете кредитни карти дават възможност за комбинативност, тъй като предлагат различно начало на отчетния период и различно дълги гратисни периоди.

# 236
Нямам кредит,а и не бих ползвала,защото в днешно време нищо не е сигурно.Второ-живея в дълбоката провинция,над 40 год. съм и при едно евентуално съкращение много трудно ще си намеря работа,а със заплатата само на съпруга ми не бихме могли да погасяваме заем и да плащаме текущите сметки/все още имаме и двама ученика/.В момента се придържам към мнението,че няма да харча повече отколкото мога да изкарам,но за младите-дерзайте,но разумно. newsm10

# 237
Преди 6 месеца, когато изтеглихме кредитите си, доходите ни бяха ОК и можехме да си позволим вноските. Човек никога не знае какво ще му се случи, та и при нас стана така. За тази половин година се наложи да сменя работата си и получавам по-малко пари, което автоматично води до затруднението ми вече да плащам. Плюс това банката увеличи за тези 6 месеца лихвата ми от 6,3% (при подписване на договора) до 8, 2%. Апаратамента ми е мечта, но все още не съм влязла да живея в него, поради липсата вече на средства. Може и въобще да не вляза  Cry. Общата сума, която излиза по вноските за 2 потребителски и 1 ипотечен кредит е 2000 лв. ooooh! Преди можех да ги плащам, сега вече няма да мога.
Накратко искам да кажа, че както и да си правиш сметките, винаги нещо може да те изненада и да се получи като при мен. Не го пожелавам на никой Peace

# 238
  • Sofia
За съжаление понякога може да се получат такива неприятни ситуации.
stellina дано успееш да се измъкнеш от тази неприятна ситуация и скоро да си влезеш в новото жилище!

# 239
stellina и аз ти пожелавам скоро нещата при вас да се стаблизират финансово.
Разбира се, ипотечните кретити обикновено са с доста продължителен погасителен период и няма гаранция какво би могло да се случи 20 години напред. Аз обаче смятам, че рискът, койтотрябва да се поема трябва да е е премерен и добре обмислен.  Когато ние теглихме кредита си се стремихме погасителната вноска да не надвишава 1/4 от месечния ни доход, така че в случай,че единият от двама ни остане без работа да не срещнем сериозни затруднения с погасяването му поне за период от няколко месеца, докато отново си стъпим стабилно на краката.

Общи условия

Активация на акаунт