имате ли кредит?

• 72 643
  • 679
  •   1
Отговори
# 285
И ние имаме дори 2 потребителски кредита. Общо за стойност 25000лв. Единия е от Райфаайзен банк другия от ДСК. Не мога да кажа къде е по-добре. Но трудно се връщат, общо по 450лв на месец даваме, а сме с малко детенце. Ваяата сума не е толкова голяма, а и по мои изщисления вноската ви дори и на най-дългия период ще е около 100-150лв. Особено ако имате възможност предсрочно да го погасявате ще е добре, т.к. вече почти премахнаха наказателните лихви. Само не се лъжи по лихвата която ти казват а гледай и ГПР(годияен процент на разходите), защото кредити обикновено са със сложна лихва. 

# 286
Само не се лъжи по лихвата която ти казват а гледай и ГПР(годияен процент на разходите), защото кредити обикновено са със сложна лихва. 
Peace ГПР е много коварно нещо Mr. Green Обявяват ти лихва напр 7% ,обаче като се добавят и всички банкови такси,застраховка и др, се оказва че плащаш 10%.Така че ,не сравнявайте банковите оферти по лихвата,а по ГПР ! Има банки с по-високи лихви,обаче с ниски такси и може да се окаже,че там ти идва по-изгодно.
Затова,още веднъж съветвам тези,които не са съвсем наясно с всички подводни камъни,да се обръщат за съдействие към кредитен консултант.

# 287
Имам си и кредити  Confused и празни кредитни карти  Laughing

И аз така  Laughing

И аз така  Joy
Искам да попитам знаещите следното нещо:
От другия месец ще ни превеждат заплатите по карта. Може ли да дам кредитна карта или задължително трябва да е дебитна?
Възможно ли е, ако кредитната ми карта е за 2000 лева да си трупам пари в тая карта в повече от този лимит?
Аз мисля, че няма никакъв проблем, но от счетоводството ми казаха, че неможе......
Вие знаете ли?

# 288
Щеше да ми е любопитна анкета тук.......и долу-горе колко е кредита на пишещите........

Ние имаме кредит, остава ни още около година - година и нещо за да се оттървем от него. Въобще не е голям, но мъж ми го взе с триста зора...........

# 289
  • София
Нищо не пречи да пуснеш отделна тема с анкета.

# 290
  • град-държава
Нямаме кредит,никога не сме взимали и никога не сме дължали на никого и една стотинка... Naughty

# 291
И още:
"ЛИХВИ*
         Лихвени проценти по ипотечни кредити (на годишна база):
        За кредити в лева:
        -   9.25 % (БЛП по кредити в национална валута + 2.85%)   
        ГПР за кредит в размер на 50 000 лева, срок на погасяване 20 години – 10.47%
        За кредити в евро:
        -   7.60 % (БЛП за кредити в чуждестранна валута + 2.60%)   
        ГПР за кредит в размер на 50 000 евро, срок на погасяване 20 години – 8.66%
        Наказателна лихва (валидна за всяка от опциите), начислена върху просрочени суми от кредита:
        -   Договорения лихвен процент по редовен дълг плюс наказателна надбавка в размер на законната лихва   
        *   Банковият лихвен процент (БЛП) на СИБАНК за кредити в национална валута, в сила от 03.11.2008г., е в размер на 6.40% годишно.   
        *   Банковият лихвен процент (БЛП) на СИБАНК за кредити в чуждестранна валута, в сила от 03.11.2008г., е в размер на 6.40% годишно."

Внимавайте, да не ви говорят едно, а вие да разбирате друго и да останете изненадани накрая.

В интерес на истината имам познат във въпросната банка и ми казаха, че лихвата е за суми в евро при ипотечен кредит за ремонт, или потребителски ипотечен. Разликите между двата кредита са, че за първия трябва да представя разрешение за строеж, защото ще ми трябва за надстрояване, а за втория не са ми необходими тези документи, но няма опция предсрочно погасяване. Това ми казаха в банката.

# 292
Щеше да ми е любопитна анкета тук.......и долу-горе колко е кредита на пишещите........
Моят кредит е 7 000 + 1000 лв. овърдрафт, а на съпруга  ми - 20 000лв.  ooooh!

# 293

#Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Танцуващата....вие сте смелчаци! Поздравления!  bouquet

# 294
Имаме си и още как Simple Smile
за основното нещо ЖИЛИЩЕ, все някъде трябва да се живее. Наемът за подобно жилище в нашия квартал е 500-600 лв, вноската по заема ми е драстично по-ниска. Аз така си го и разбирам - живот под наем, само че те гонят не когато кефне на хазаина, а когато сгафиш със сметките и просрочиш ипотеката.

Не разбирам обаче взимането на кредит за дребни неща като телефон, уредба и други не особено от първа необходимост.
Не страдам и от манията, че нищо не бива да се купува на кредит, и че ако имаш кредит трябва да се лишаваш от много неща за да го изплатиш предсрочно..

# 295
#Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Танцуващата....вие сте смелчаци! Поздравления!  bouquet
Благодаря  bowuu.
Нито мама меси, нито тати носи  Peace. Да дава Господ живот и здраве.   Peace
Често се шегувам със съпруга ми, че с мен може да се разведе, но не и с банкерката (поне в близките 10 години)  Joy.

# 296
Щеше да ми е любопитна анкета тук.......и долу-горе колко е кредита на пишещите.....

Ипотечен 80 000 евро (за 2 апартамента).
Потребителски 2500 евро, но него почти изплатихме, така че не го броя.

# 297
че с мен може да се разведе, но не и с банкерката (поне в близките 10 години)  Joy.

Ох, то и при нас няма финансова помощ отвън - ни от мама, ни от тати, а свекъра и свекървата са покойници..........Въпреки, че ми се иска и на мен едно кредитче......но точно от този брак по сметка ме е страх........Банкерката поне заслужава ли си?

Та да питам.....страх ли ви бе като взимахте кредит?

Никол, възхищавам ви се! HugЛелеееее......смели хора.....То без страх можете да участвате в Сървайвър.......  bouquet  bouquet

# 298
Щеше да ми е любопитна анкета тук.......и долу-горе колко е кредита на пишещите.....

В духа на Мама Цоцоланка, Никол, вие сте суперсмелчаци     bouquet 80 000 евро  #Crazy #Crazy #Crazy

Мамо Цоцоланке, банкерката е 30 и малко годишна, с дълга руса коса. Обаче може само да ми диша праха  Joy Joy Joy.

Колкото до страха - не беше толкова страшно. По-скоро много старателна, анализирана, обсъждана стъпка, с нея (банкерката) съм говорила около 100 часа - какво, защо, колко, кога, ако.. тогава какво, къде, как  #Crazy. Преди да ни отпусне кредитите, каза че може да ме ползва като консултант по кредитите  hahaha. Вноските ги пресметнахме на тавана на възможностите (1/4 от месечния ни бюджет) ooooh!. Не сме обвързвали никого с поръчителство (това беше категорично мое условие), аз съм му съдлъжник на него, той на мен (това в смисъл, ако стане нещо, да не повлечем някой). Много решаващо предимство е, че и двамата сме на бюджетни заплати и безсрочни трудови договори, т.е. гарантирано на 30-число ще можем да се разплатим с банката.
Това е, в общи линии.
Иначе това не са нито първите, подозирам, че няма да са и последните ни кредити. Но няма друг начин. Поне за нас.

# 299
Не е толкова страшно, колкото изглежда  Wink
Единия даваме под наем, така че реално вноската към Банката на месец е 250 евро  Simple Smile
Ако бяхме останали под наем, трябваше да отделяме на месец по 280-300 евро, по-скоро тогава щяхме да сме смелчаци Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт