имате ли кредит?

• 71 857
  • 679
  •   1
Отговори
# 465
В  нашия  град  въобще  не  са  паднали  цените  на  жилищата и   масово  млади  семейства  като нас  живеят  на  квартира  ,защото  не  могат  да  си  позволят  да  си  купят  собствено.И  има  голяма  безработица.Според  мен  трябва да  се  рискува  и  аз  почвам  да  се замислям  за ипотечен  кредит.Или - или.

# 466
Кики,сега рискуваш да се набуташ Peace Пазара и ситуацията в момент са толкова мътни,че по-добре изчакай около година,да се нормализират лихвите и тогава действай. Сега само тези с КЕШ са в изгодна позиция да купуват.

# 467
E.L  за  сега  няма да  рискувам , защото   и да  искаме  не  може  да  си го  позволим   .Съпруга  ми  за  сега  взима  хубава заплата , което  за  нашия  град   е  направо  богатство  но  нищо  не  се знае. АЗ  се  моля  на господ  нещата  да  се  оправят  и  стига  сме  висели по квартирите.

# 468
Аз все още нямам, но ми предстои - решила съм, нищо че съм сама, уча, работя, че и дете издържам. Simple Smile
Само че не за жилище, а за битови нужди ще го тегля.
Моля Ви, ако можете препоръчайте ми банка, тъй като не съм икономист.

# 469
Heureuse, ние сме купували и при високите цени, не бъди сигурна, че сме купували само при ниските. Ако започна всеки път да мисля най-лошото, за да избегна какъвто и да било риск, значи да не правя абсолютно нищо.
И нека не сравняваме кредитния пазар тук и в Щатите, защото от колко години той се развива там и от колко тук?

Ами защо тогава даде примера само с апартамента, който сте купили преди 6 години? Защото само този пример защитава тезата ти? Между американския и българския пазар на недвижими имоти през последните години имаше някои големи прилики. Че се даваха жилищни кредити на куцо, сляпо и сакато, че и в двете страни имаше сравнително дълъг икономически подем и намаляване на безработицата, че цените на жилищата се вдигнаха многократно и тепмото на оскъпяването им изобщо не съответстваше на темпото на покачване на доходите на населението и че и в двете страни (ама САЩ са по-напред) започва икономическа рецесия. Дали с приликите ще се свърши дотук? И какво ще помогне за това фактът, че кредитният пазар в България е по-млад? Нали пак през последните години сума ти българи теглиха ударно кредити за скъпи жилища, сякаш гонят да вземат петилетка за 3 години?  Ситуацията вече коренно се промени, а вие продължавате като навити грамофонни плочи да повтаряте това което важеше допреди половин година.

# 470
  • София
Ох, heureuse, честно казано се учудвам на ентусиазма ти да вървиш и да пишеш след всяка моя дума, но ще ти отговоря и този път, за последно - дадох пример с апартамента преди 6 години, защото е минало достатъчно време и от дистанцията на времето може да се прецени направили ли сме грешка с тази покупка, или сме спечелили от нея. За покупка, която сме направили съвсем наскоро, трябва да минат поне още няколко години, за да направя такъв извод. Clear?

Elizabeth18, най-добре да се обърнеш към кредитен консултант. Ако искаш, пиши ми на лични.

# 471
В  нашия  град  въобще  не  са  паднали  цените  на  жилищата и   масово  млади  семейства  като нас  живеят  на  квартира  ,защото  не  могат  да  си  позволят  да  си  купят  собствено.И  има  голяма  безработица.Според  мен  трябва да  се  рискува  и  аз  почвам  да  се замислям  за ипотечен  кредит.Или - или.

Във вашия град допреди няколко години се намираха апартаменти по 5-6 000 лв.  Peace Който си е купил тогава, е на далавера.

# 472
За покупка, която сме направили съвсем наскоро, трябва да минат поне още няколко години, за да направя такъв извод. Clear?

Ако те притеснява че ти отговарям на репликите просто не ми отговаряй Simple Smile Сега какво, като виждам пукнатини в аргументите ти, защо да премълчавам? И не става въпрос за теб, въпросът е принципен. Ако човек, който преди няколко месеца е купил апартамент, т.е. когато цените са били най-високите възможно, какво ще прави ако си загуби работата или му фалира бизнеса (все неща, които не са немислими при една икономическа рецесия) преди да изтекат тези няколко години? Ако реши да го продаде - цените вече са по-ниски и ще е на загуба. На американците празният оптимизъм им изяде главите - икономиката все ще се развива, доходите ни само ще се качват, нас криза не ни лови, юруш на кредитите.
И това следващото не е специално към теб. Това че някога в нещо е имало далавера, не означава че там винаги ще има далавера. Всъщност точно обратното означава. Като се накачат много  маймуни на клона да се докопат до далаверата, такава вече няма. Въпросът е да намерите далаверата там където много други още не са се усетили да я търсят. Ама за това трябва да се върви срещу стадото Confused

# 473
  • София
Аз все още нямам, но ми предстои - решила съм, нищо че съм сама, уча, работя, че и дете издържам. Simple Smile

Прпоръчвам ти Експресбанк. Аз съм им клиент от две години и съм много доволна. Банката е много коректна и наистина лихвата, на която си сключила договор не се променя.

# 474
Голяма глупост ще направиш,ако при тези високи лихви,и с тази финансова криза,теглиш кредит.И това "сама,уча,работя и дете",нещо не звучи надеждно.Особено пък за "битови нужди".Сигурна съм,че тези нужди могат да изчакат малко.

# 475
Голяма глупост ще направиш,ако при тези високи лихви ...

2004 г. теглихме на 12.75% и тогава ни се виждаха нормални  Joy

# 476
[
Ако те притеснява че ти отговарям на репликите просто не ми отговаряй Simple Smile Сега какво, като виждам пукнатини в аргументите ти, защо да премълчавам? И не става въпрос за теб, въпросът е принципен. Ако човек, който преди няколко месеца е купил апартамент, т.е. когато цените са били най-високите възможно, какво ще прави ако си загуби работата или му фалира бизнеса (все неща, които не са немислими при една икономическа рецесия) преди да изтекат тези няколко години? Ако реши да го продаде - цените вече са по-ниски и ще е на загуба. На американците празният оптимизъм им изяде главите - икономиката все ще се развива, доходите ни само ще се качват, нас криза не ни лови, юруш на кредитите.
И това следващото не е специално към теб. Това че някога в нещо е имало далавера, не означава че там винаги ще има далавера. Всъщност точно обратното означава. Като се накачат много  маймуни на клона да се докопат до далаверата, такава вече няма. Въпросът е да намерите далаверата там където много други още не са се усетили да я търсят. Ама за това трябва да се върви срещу стадото Confused
Евала, ЩАстливке, имало хора, дето мислят.  bouquet

# 477
Голяма глупост ще направиш,ако при тези високи лихви ...

2004 г. теглихме на 12.75% и тогава ни се виждаха нормални  Joy

Зависи колко сте теглили и какъв доход сте имали.Но при положение,че по цял свят лихвите са 3-5%,и тук доскоро бяха 7-8,да се тегли на такива нива е безумие. То и аз 2006 теглих на 12,но дохода ми беше 3000лв , и при първа възможност рефинансирах.

# 478
Доходът ни със сигурност беше доста по-нисък, в сравнение със сега.
Цените наистина бяха на половина, но и като цяло заплатите също Laughing

Що се отнася до другите държави - да, нормално е при нас да са по-високи лихвите, все пак от няколко години имаме реално кредитиране, като всяко ново нещо е с висок риск, който е калкулиран в цената. С годините пада (до 2005 г. 4% се изпариха).

Преди 1 г. теглихме на 6.55%, т.е. за 4 г. %-тът е паднал на половина и се доближи до европейските, ще го стигнем светът, няма страшно  Grinning

# 479
Да, спешно ми е нужен кредит - искам да си платя семестъра и да си купя преносим компютър.
Най- после работя по специалността си, но съм назначена на срочен трудов договор ( т.е. до 27 07 т.г.), само че отпреди месец е това.
Не мога да взема лаптоп на изплащане защото искат поне три месеца да имам стаж на последното ми работно място, а компютъра е неизбежно задължителен при естеството на моята работа.
Уж в моя кабинет имало комп., но сега засега само кабел за интернет стои...още съм нова и не смея да питам реално как стоят нещата.
Осигуряват ме на 400 лв.
Та при тези условия коя банка или небанкова институция ще ми даде 1500 лв?

Общи условия

Активация на акаунт