Мамино палаво детенце, защо не искаш пюренце?

• 18 603
  • 342
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета. Скоро не съм писала, но ви чета редовно.
Пчеличка, Дундурела, бързо да ви оздравяват дечицата.
Ели също е с една хрема от събота, със запушено носле и трудно се храни, едва изпива по 100 -120 мл мляко.
ani_r,  Hug ако не се лъжа дечицата са ни точно на една възраст. Може и да бъркам, но забелязах в майската тема, че Иво и Петя са родени на 19 март, а моята Ели е на 19 февруари, но термина и на двете ни е бил 11 май. Аз винаги се водя по коригираната възраст и мисля, че още е рано за сядането, поне за нас. Ели даже и с възглавници не смея да я подпирам /седнала/, та камо ли в проходилка да я слагам..., но всяко дете се развива индивидуално. Между другото, доста от МАЙскте дечица все още не се обръщат по коремче, за това си мисля, че не трябва да се притесняваш.

# 151
  • София,
НИе се върнахме и наистина сме болни или поне сме в начален стадии. Имаме си хрипчета и лека обструкция на дишането и пак сме си на Вентолинче и сироп за кашлица Муколизин, дано да се оправим бързо. Много съм доволна от лекаря, толкова е мил и внимателен изслуша ме прегледа я и каза да не се притеснявам. Явно се е заразила от мен, но просто дълго време е издържала да не се разболее както каза доктора, тъй като ни е всички в къщи бяхме болни, но най вече от мен Confused Много ми е мъчно, ама какво да направя, това е, кято няма кой да я гледа Laughing. Сега двете цяла зима може да си предаваме вируса.
ani-r незнам къде си го намерила тоя доктор, на мен ми е непознат, но човека си е напълно прав. Явно първоначално инфекцията не е била лекувана правилно и затова се е появила отново. ЗАведи Ивчо на специалист УНГ да го прегледа и да му изпише някакъв антибиотик, освен капките, иначе няма да му мине, а и става опасно. Не искам да те плаша, но може да се наложи да му пробият тъпанчетата за да изчистят гнойта, но не се притеснявай при малките деца не е опасно те им зарастват отново. НО най добре е при УНГ да отидете и то при някой добър специалист. 

# 152
Дундурела, много гадно ми стана след като прочетох ,че Вероничка е пак болна.Горкичката,дано се оправи детенцето по-скоро .Нашата ученичка как е?Viki_76,как сте с Вики ?

# 153
  • София
Не знам аз как съм родена. Все пак съм се родила 2500. Епикризи не знам дали е имало. Родена съм в Тина Киркова.
Разболяла съм се с 1вата двойна бронхопневмония на 1,4г. Мама каза, че съм била постоянно болна, а баба ми ме наричаше "кекава".
Плуването ме спаси, 2г непрекъснати тренировки в ДианаБат. След това от време на време. В ТУ също плувах. В промеждутъка м/у тренировките (11кл) пак успях обаче да се разболея от бронхопневмония. Алергична съм към пеницилин и ми спестиха инжекциите. На следващата година мисля, че пак ме повтори, но я карах на крак.
Когато Дияна беше на 7м се разболях от бронхит.
Нямам някакви сериозни заболявания, но белият дроб си остава болно място.

Ани не знам дали отит-а има връзка с пневмонията на Иво. Най-вероятно. Дияна от 2годишна до 7, ми прави всяка година по два.
Проблемът при нея беше 3та сливица, май го израсна.
Педката каза "отит-а е следствие на недоизлекувана хрема", настинка, и т.н.
Във 2ра група на градината я записах на плуване. Не, че отит-ите спряха.
Лекувала съм я с АБ, АБ капки и противовъзпалителни такива. Обикновено при отит изписват Аугментин, на пеницилинова основа.
Дияна все се лигавеше "гаден е", а аз не смея да го опитам Simple Smile

# 154
  • София,
ХЕ, хе AnMary от един отбор сме и на мен така ми викаха че съм КЕКАВА  Joy Joy Joy. И аз тренирах само че карате и също плувах като ученичка и явно това оказваше голямо влияние и не боледувах толкова. Но като забременях с Ицко веднага направих пневмония, още във втория месец, но се оправих без последици за него. ПОсле обаче след като родих и имунитетът ми се срина. От тогава всяка година изкарвам по един тежък бронхит или дори пневмония , а една година и плеврит, едва не умрях тогава. Лекувах се и пиех и имуностимуланти и какво ли не след това, и ваксини си слагам всяка година, но пак си боледувам. Загубих едно бебе в третия месец, защото пак пипнах вирусна пневмония. И с Вероника се разболях още в началото и пак бях на антибиотици, но слава Богу, че тя оцеля. Трябва пак да започна да спортувам нещо и да укрепя имунната система поне малко. Че сега и двете сме постоянно болни и се въртим в един омагьосан кръг.

# 155
  • София
ДианаБат ти е близо Simple Smile А детски басейн... сещам се само за този на спортната палата. Ама взимат деца след навършване на 5г.
Аз ще изчакам да мине и тази седмица и ще се обадя на една девойка за бебешко плуване. Таз евентуална "варицела" ми обърка плановете. Ни плуване, ни ваксини, ни екскурзии.
Ако искаш ще ти метна мейла на девойката, която се занимава с плуване за бебета.

Аз да чукна на дърво скоро не съм се тръшкала на легло. Докат бяхме гаджета с мъж ми, ни в клин, ни в ръкав, направих абсцес на сливица. Не помня някога да са ме болели. 2 месеца след това ги резнаха. На дърти години таз операция е много съкс. Почти година след това забременях с Дияна и бях притеснена дали организма ми се е изчистил от всички АБ, с които се бях тъпкала.
Но сега малко да ме заболи гърло и ако не предприема мерки веднага... всичко слиза надолу. И почвам да покашлям.

Направо отивам да си купувам бански и ще ходя някъде на плуване Simple Smile

# 156
  • Варна
Привет!
Очните ми свършиха и съм на линия вече. Simple Smile Е, имам домашно, което трябва да предам до 10 дни, но съм по-свободна вече.
Вики е добре. Нали не бях с него по цял ден и погледа ми сега е  "по-отстрани". Много е пораснал за тези 10 дни, много по-самостоятелен е станал.
Правихме контролна стерилна урина (3-та подред) и я дадохме в 2 различни лаборатории, за да сме сигурни, че резултата ще е коректен (че преди имаше съмнение, че в лабораторията са замърсили пробата).
Dundurela, аз в супата и основното слагам или сухар, или хляб. По-засищащо е. Давам идея за "помпане"  Mr. Green.
Относно постригването до гола глава - мисля, че не е подходящо - сега се застудява много и е предпоставка да изтине детето (поне аз така мисля). Аналогично не е подходящо и за лятото.
Hellche, много се радвам, че вече сте в къщи.  Hug
Целувки на всички  Heart Eyes

# 157
  • София
Dundurela имаш ли кутия от Милумила? Каква му е маслеността?
Аз моята кутия я изхвърлих. Нали съм дребно и вредно. От време на време в шишето остава неразтворена субстанция. Днес следобяд мия шишето. На бибероната останала такваз субстанция. Мия, ама това се размаза като масло. И се отми чак на 2рия път.
Определено Алекс натежа Simple Smile

# 158
  • София,
 AnMary за съжаление нямам и аз съм като теб - моментално всичко изхвърлям.  Hug И аз си пресипвам пакета в метална кутия от другитемлека, че е по сигурно и затворено. Но по принцип знам, че това е най масленото и калорично адапте. И нашто дупе понатежа и мускулчетата много заякнаха и днес доста походи сама Mr. Green, мислейки си, че мама я държи за презрамките на гащеризона. Иначе е доста по добре вече, при нея от втората инхалация с вентолин се чувства страшно подобрение. Преди малко си играехме и тя подскачайки в ръцете ми каза"О БОЖЕ" милата спуках се от смях и сега я карам да повтори  Crazy ама не става. Хайде че ме дърпа и реве като ме види че сядам на компа и е ужас.

# 159
  • тук и там където дойде
Здравейте момичета
Малко ви поизоставих и вий сте изписали доста нещо.
И аз се посмях с приликата на мама и тати - бати прилича 11% на баща си а бебето пише че е на мама и на тати  ooooh! то туй е ясно, ама като сложих племенницата написа че прилича на мен, а дори родствена връзка нямаме  Crazy, явно системата е че момченцата приличат на бащите а момиченцата на майките.
Честит имен ден на пчеличка със закъснение ама и аз си имам именник и се замотах нещо тия дни.
Дундурела аз съм родена нормално бебе, като малка съм боледувала, после го израстнах, от няколко години съм все болнава, и аз като теб загубих едно бебе в четвърти месец заради настинка, сега с Тошко пих и антибиотик, вероятно и затова се роди по-рано. Нещо сега кашлюка и той, ама излизахме навън, пускам и печки и си мисля да не е от тях, то и аз съм си с вечната хрема, дано не се разболява. Иначе е страшно жилаво бебе опитва се да сяда а му е рано.
Батко му също по-рано роден беше пълна противоположност мързелив не можеше да се обърне и на 7 месеца научи се да сяда хубаво на 9 месеца, проходи на 1,2 месеца, затова пък от както е станал на 4 -5г. не ми е боледувал.
Така че всичко мисля си е различно няма гаранция че недоносено дете все ще боледува.
А за отита задължително антибиотик, и всичко идва от нелекувана хрема, поне на мен така ми каза един познат лекар УНГ.

Оправяйте се всички болни и  Hug

# 160
Бързо оздравяване на всички болни дечица. Hug Hug Hug

# 161
Дундурела-радвам се ,че малката се оправя Heart Eyes. Айде да е здравичка ,че и вие май прощъпулник ще правите-дай Боже да е по-скоро Praynig(и на мама много сили да тича след нея Hug). При нас положението си е същото Cry. Направо се побърквам вече Tired. Не хърка ,не кашля,но... #Cussing out Винаги има едно но. През ядене повръща Sick. И гадното е ,че връща даже и от предишното ядене. Закашля се все едно има храчка и хайде-половината манджа вън. Ох,дано е от зъбките и да минава вече Praynig Praynig Praynig. Вчера ви казах,че венеца е син от едната страна,а днес видях,че от другата зъбчето е избило вече. Така,че официално имаме 9 зъба,а десетия е на път. Дундурела-на вас носа как ви е? А малката как вади храчките? Дай някаква идея и съвет какво да правим,че да спрем това повръщане. Който и лекар да питам ми казва-така вади храчките. Ама според мен няма храчки,а сополи newsm78. Ох,незнам-обърках се вече.
Иначе все по-стабилно Мимето се опитва да лази. Много е смешна Joy Joy .А като се умори и се влачи по корем-като на военно обучение hahaha. Но иначе няма спирка. Даже веднъж седна сама от легнало положение. Е не го е повторила още ,но и това е нещо.
Ан мари-аз имам кутия от Милумил,ама е 3-ка. КАжи каквоте интересува Embarassed Hug.
Лека нощ на всички Hug Hug Hug.

# 162
Привет на всички   bouquet Аз докато се запиша в темата вие в нова ще сте.Ама изобщо време не ми остава още не смогвам да ви прочета.От две седмици мира нямаме.Мъчат ни зъбките много няма ден,няма нощ двата са тръгнали заедно и нищо не помага,яде по малко ,спи само в ръцете ми незнам до кога ще е така,на баткото зъбките много лесно му излязоха,а на бебо от четвъртия месец го мъчат горкия,с кратки почивки.
Честито на всички проходили  smile3539 и бързо оздравяване на болните дечица  babydust7

# 163
  • София,
Добро утро, момичета!
Пчеличка, явно щом няма нищо друго значи наистина повръща от секретите и така ги чисти. А ние нямаме хрема, нослето си е чисто, нито пък има нещо назад, което да се стича, така че тя днес е много по добре, през нощта изобщо не е кашляла, но аз все пак си и направих инхалация в 4 през нощта, инхалациите ни са през 6 часа - 4 на денонощие. Аз даже си мислех, че този път не е болна, а кашля от рефлукса, но не, явно тя пак си е задържала секрети. А от къде  newsm78, като няма хрема и аз не мога да си го обясня. А тки слагаш ли и някакви капки, не пробва ли с Тобрадекс
Ан-Мари вярно, сега се сетих, че и ние сме на тройката на Милумила, а съдържанието с единицата е различно, така, че нека някой който е още на 1 да ти напише какво те интересува. Ама то вие тези дни ще изпиете и този пакет, така, че ще си купите друга. Аз пък сутринта забравих да премеря Вероника преди да я нахраня и незнам каквмо става качва ли не качва ли. Дано да качва! Hug

# 164
Ехоо, и аз ви изгубих спатиите  Wink Много сте активни  Mr. Green
Dundurela, честито проходили крачета на Вероника  Hug

Кафенцето днес е от мен

...и малко да поработя, че за това уж са ме взели  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт