Много вкусен кекс

  • 196 550
  • 192
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 9

Това наистина е много вкусен кекс. Ще го направя пак, благодаря  bouquet за рецептата.
Може да го видите на снимките.



# 61
  • Мнения: 58
страхотен и лесен кекс  chefблагодарности на авторката  bouquet
аз го поръсих отгоре с разтопен шоколад и стана още по вкусен Grinning

# 62
  • София
  • Мнения: 10 858
И аз да се запиша в темата със моят любим кекс, ето и снимки:
http://anjela123.snimka.bg/tapestries/razni.395165.15195303.big
http://anjela123.snimka.bg/tapestries/razni.395165.15195306.big

Рецептата:

Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. Олио
1 ч.ч. Вода
2 ч.ч. Брашно+1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. смлени орехи
1/2 буркан сладко (аз използвах сладко от смокини)

Приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват. Добавя се олиото на тънка струйка. Брашното и содата се смесват и се добавят. Сладкото се разбърква с водата и се добавя и то,но се бърка  само с лъжица, а не с миксер. Прибавят се орехите. Пече на 180 градуса.
Да ви е сладко!!! eat


Мен ме изкушава ето този ...
Лошото е, че вкъщи не обичат много кекс във кексова форма, и повечето пъти си го ям сама.
Ако направя обаче малки кексчета или във формички за мъфини - утрепват се да ядат  Laughing

# 63
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 458
За два дни направих 2 кекса. Чудесен е! Първият път сложих не лимонада а газиран портокал и след това имаше лек плодов аромат на ситрус, а вторият път беше с газирана круша. Намалих захарта че с 2 ч.чаши ни идва възсладко.
Всички кексове и сладки до сега съм ги пекла в предварително загрята фурна, а този пусках печката на 200 градуса точно преди да намажа формата и изсипя сместа. Изпичаше се добре и само към края пусках вентилатор. Моята кексова форма е малка и имах опасения че ще прелее тестото от нея но стигна точно до ръбовете.

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 21:51 от mama_mima

# 64
  • Марс
  • Мнения: 439
Хм, чудна работа досега всеки ми е казвал за кекс в предварително загрята фурна, тук пишете обратното, кое да смятам за вярно newsm78

# 65
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 564
ev4o , явно е до печка, аз си пека кексовете на предварително загрята фурна Wink.

# 66
  • Мнения: 9 201

И аз да се запиша в темата със моят любим кекс, ето и снимки:
http://anjela123.snimka.bg/tapestries/razni.395165.15195303.big
http://anjela123.snimka.bg/tapestries/razni.395165.15195306.big

Рецептата:

Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. Олио
1 ч.ч. Вода
2 ч.ч. Брашно+1 ч.л. сода
1/2 ч.ч. смлени орехи
1/2 буркан сладко (аз използвах сладко от смокини)

Приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват. Добавя се олиото на тънка струйка. Брашното и содата се смесват и се добавят. Сладкото се разбърква с водата и се добавя и то,но се бърка  само с лъжица, а не с миксер. Прибавят се орехите. Пече на 180 градуса.
Да ви е сладко!!! eat


Ето го и моят кекс по тази рецепта, но без орехи. Стана супер вкусен със сладко от круши. Малката промяна която направих е, че и сладкото разбих с миксера. Наду се перфектно.



Аелис , аз винаги когато започна да правя кекса, пускам фурната, когато съм готова със сместа, тя вече е хубаво загряла. Не съм пробвала в не-загряла, а и не бих.


Hug

# 67
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 564
alina_si , много хубав ти е станал кекса Hug.Ще взема и аз да го пробвам, че съм правила само този на авторката на темата Wink.

# 68
  • Мнения: 4 664
Отдавна търсех рецепта за кекс с лимонада  smile3508

# 69
Наистина кекса е много вкусен,аз сложих и стафиди,но те падат и всичките се събират на дъното на формата(въпреки,че ги слагам накрая).Кажете ми дали не трябва да се пече кекса първо само едната половина от сместа и после да се сложат стафиди и другата половина.Също така как точно го шарите така красиво с какаото,бихте ли споделили?

# 70
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 564
Mimito MS , за какаото - отделям малко от сместа и в нея слагам какао около 2 с.л., разбърквам хубаво, докато стане хубаво кафяво, ако трябва добавям още какао.Във формата изсипвам малко от бялата смес, после върху нея с помощта на лъжица разпределям какаовата смес и отгоре слагам остатъка от бялата смес.Дано съм ти била полезна Hug.

# 71
  • София
  • Мнения: 465
Аз ще ви предложа една страхотна рецепта Peace
Много ароматен и свеж Flutter

Плодов кекс с кисело мляко

продукти:

3 яйца
1ч.ч. захар
6 с.л. олио
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия-може и есенция ром
половин праскова или друг мек плод-круша,каусия...

приготвяне:

Отделят се белтъци и жълтъци.
Жълтъците се разбиват с 3/4 от захарта.Добавя се олиото и киселото мляко.
Слагат се брашното,бакпулвера и ванилията.Добавят се разбитите на сняг белтъци.Разбърква се внимателно. Сместа се изсипва в намслена и набрашнена тавичка.Плода се овалва в останалата захар и се подрежда в/у сместа.Пече се на 180* в загрята фурна.

Аз сложих и счукани орехи на местата където няма плод Wink
http://media.snimka.bg/4531/015317515.jpg

# 72
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Записах си рецептата на кафе със сметана, много ми допадна, ние много не сме по кексовете, ама чат пат правя, та ще пробвам  Peace

# 73
  • Мнения: 22 867
Аз ще ви предложа една страхотна рецепта Peace
Много ароматен и свеж Flutter

Плодов кекс с кисело мляко

Кафенце, много красив тоя кекс!  chef  bouquet И няма как да не е вкусен. Heart Eyes И аз си копвам рецептата.  Hug Пък като сложа до него и чашка кафенце със/без сментанка, ммм Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 74
  • София
  • Мнения: 465
Еееее,радвам се,че ви е харесала рецептата Grinning
Рецептата е от книжка на Иван Звездев за хранене на детето от 1 до 3 год Peace

Общи условия

Активация на акаунт