Мама НОЕМВРИ ще чака с бебчо на топло в тумбака!

• 11 665
  • 286
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте аз така и не можах да стигна до педиатър(който трябва да избера).И мен ме мързи нещо,така че ставаме повечко.Знаех си че Елле не е родила.Но важното е че е добре и бебето е добре и да си чака реда.Днес беше страхотен,топъл ден,за малко излизах.

# 151
ПЕПЕНА, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА ТИ И ЦЯЛОТО ТИ МНОГОБРОЙНО СЕМЕЙСТВО! БЪДИ ВСЕ ТАКА ПОЗИТИВНА!

С благодарности на Dee Dee , че ме научи да публикувам картинки!

# 152
Диди, бебето си се върти около оста. Номерът е да не се обърне с главата нагоре. Като се разхълца щом го усещаш ниско долу, значи главата му си е където трябва. Поне мойта мома от време на време сменя ляво и дясно, та да се разпъвам равномерно при ритниците.

На Бебеманията във Варна нямаше нищо. Само рекламни щандове. Поне с мостри на HIPP се върнах вкъщи и със списания.

Язък ми за подстригването-никой не ме забеляза. Вярно, че не съм съвсем късо, но чак пък толкова! Сетих се за вица, дето жената накрая в отчаянието си си сложила противогаз, а мъжът и се вгледал и попитал да не би да си е ускубала веждите.

Утро, първо ги пускай на 'предварителен преглед' за да си ги уцелиш в средата. Аз ги намествам по 15 пъти. Текста винаги да ти е на отделен ред.

# 153
Бубе, мерси!   bouquet
То аз не че съм се ошашкала кой-знае колко- нали все пак ме подритва...
Ама съм станала една непукистка- дразнещо спокойствие ме е обхванало, всички около мен само мрънкат за това..
Например съм си решила да ида на лекар в сряда, когато милото ще може да дойде с мен (док каза да се чуем в началото на седмицата и да се видим), ама всички ме препират да му се обадя още от събота... какво са се разбързали - не знам.. на мен ми е спокойно обаче и ще си дочакам срядата живот и здраве...  Praynig

# 154
Такаааам ние се завърнахме ,но не се вредихме до ТК ...та утре  Mr. Green

Вале каде ще е бебемания

# 155
  • София
Здравейте и от мен. Най-нередовната тук.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПЕПЕНА!! Много здрае, щастие и усмивки.
Тъкмо и аз се бях притеснила, че "гнезденето" не ме сполетяло, а ето че не съм сама в мързелуването.
Моята беба днес е застанала много странно- все едно е на напреки, и много ме подпира.Май и пречат краката на мама  Joy JoyУтре сме на ЖК и се надявам да я видим как се е позиционирала.

За бебеманията да ви кажа, че няма да има директни продажби а само изложение.В зала Универсиада е от 24-26.10.

# 156
Ех, поне не съм само аз така. Нали се очаква да гнездя, ама нищо такова Mr. Green такъв мързел ме е натиснал, че направо се нервирам на себе си. Но сама се успокоявам,че сега каквото си почина скоро няма да имам такава почивка Mr. Green
Мишле,до къде докарахте ремонта? Party

# 157
  • На топло...
Нелчо, съжалявам много за детенцето на твоите приятели, дано достатъчно хора помогнат възможно най-бързо Praynig!

При нас уж всичко е добре. Главичката заклещена в малкия таз- да сме приготвяли нещата за болницата. НЯМА ПЪК!!! Води и плацента са ни оки, ще се приговям за болница като ми е другото готово Naughty, все пак има шанс да си изчакаме културно реда ноември. Не ща да се предреждам hahaha! Иначе коремът ми от 2 седмици е смъкнат- мога да дишам и да ЯМ (ама с главни букви!),... а шийката почти изгладена...
Пропуснала съм нещо да споделя, дето ми се вижда важно. Имах страшни болки в гърба, място не си намирах и да заспя не можех- акупунктура в ушенцето- изкарвах по 12 часа и повече на ден на крак- жесток ефект!!! Горещо препоръчвам Peace!

За курсовете- Илка, Диди, разбира се ще разкажа yes... Води ни ги акушерка с 30-годишен стаж- много свежа на 48!
Започнахме от страховете ни, минахме през фазите на раждането и накрая практически се учихме на дихателни техники и движения по време на болките, упражнения за тазовата мускулатура- все пак тя е най-важната, както и кои позиции са удобни и най-добри за самото изтласкване. Освен това ни обясни кога (и как- дали със собствената кола или с линейката) да хукваме към болницата, защо клизма (която тук не е задължителна, освен ако пречи съдържанието на дебелото черво и то само на ректума), какво се прави с бебето веднага след раждането и как татито да не припадне по време на процеса, а активно да участва (зависи, естествено, дали иска да присъства).
На всички въпроси ще отговоря, че ако почна наред да пиша ще стане ужасно много. Кое ви е най-важно като за начало?

На мама Мариелка честито ЩАСТИЕ!

# 158
  • София
Здравейте, бамбини!  Hug Flutter
Бързо записче от мен, че която не пише ден-два и хвърля в "размисли и страсти" останалите дали не е измътила поредното бебче, та затова да се разпиша днес. Flutter
Аз цял ден чистя, мих чаши, посуда, че от ремонта и къртенетео всичко е прашасало и побеляло, въпреки че беше старателно прибрано в кашони и под найлони......
Освен това следобяда се "борих" с една тиква, докато я обеля и нарежа.....направих кремче, а една част оставих варена, ще си я хапнем така. Знам, че е полезна и затова милото онзи ден ми купи една хубава "цигулка", та до одеве с нея беше борбата Mr. Green

Имаме си рожденничка днес, така че да ни е жива и здрава! Hug  bouquet Пепи, честит празник, миличка, да си здрава, щастлива и много обичана и обгрижвана майка и съпруга! Heart Eyes И все така да продължаваш да бдиш и над нас, като майка-орлица и да ни даваш както винаги ценни съвети и помощ!  bouquet

Ели, радвам се, че всичко е наред с теб и бебка и че нещата са под контрол Praynig

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 18:32 от Мишле_

# 159
Лора и нашия батко досега много добре приемаше новината за бебето, но напоследък и той започна да изживява някъква ревност, не си дава едно от бебешките одеялцета, нищо че не го ползва от години, а само си играе с него.Сега ще купувам ново. Сега момента е много деликатен с първите деца, всичките ми приятелки ми казват че като се роди бебето, големите деца изживяват някаква ревност независимо на колко годинки са, а ние трябва да сме безкрайно търпеливи и да им обръщаме внимание и показваме любовта си.Това лято направихме ремонт на едната стая с детско обзавеждане и обясних на сина си че тази стая е специално за него, а не за бебето и че бебето ще спи при нас, той отново не го прие добре, каза че искаме да го изпъдим и сега спи при баба си, а не в новата стая.Сигурна съм че всичко това ще се изживее, но трябва време.

Didi 83 не само тебе те е хванало спокойствието и аз съм така все още съм с нагласата, че имам мноооооооого време до раждането, но така е по-добре, първата бременност от осмия месец не спях по цяла вечер от мисли за раждането и страхове.

Абе аз май хълцане не съм усетила newsm78, какво представлява?

# 160
най-накрая успях !!!
до сега се борих и балдахина на кошарката. Трябва да имаш 2 висши и едно полувисше образование за да го сглобиш и монтираш
тя жената в магазина като ми обясняваше аз блях настрани та кой ми е виновен
ми то мойто коремче през цялата ми бременост си е много ниско

# 161
Ели, радвам се, че с бебка сте добре. Дано повече не те притесняват тез лоши бъбреци.

Айде и  аз да се наредя при мързеланите, може ли  Embarassed Сега ще разберете вий що е мързел: откакто видях двете чертички, не съм хващала прахосмукачката, чат-пат минавам с една метла отгоре-отгоре, после някой друг след мене - с кофата и парцала. Прозорци да мия - нееее, не може, даже свекърва ми ми е забранила и аз я слушам. Ама наскоро мъжо нещо реши да се прави на отворен и ми вика: "Айде, тия прозорци тая година няма ли да ги миеш?", пък аз му казах, че майка му не ми дава, и той млъкна. И после той си ги изми  hahaha Абе то сега се смея,ама после...Та така, не сте само вие мързеланки, има и други Simple Smile

# 162
Ето ме и мен. Тъкмо се завърнах от поредната ЖК. Както обикновенно кръвно, урина и тонове на беб. Да отида пак след две семици ми каза, ако не съм родила до тогава Rolling Eyes. Ама как така бе викам аз, след 1-ви може казвам, че маман трябва да е цъфнала да гледа малката, иначе каде и нея ще влачим в родилно ooooh!. Ама ако се наложи и това ще стане. Иначе първия път и аз преносих 10 дена и вадихме бебка принудително, ни болки съм имала, ни контракции, нищо. Та сега и аз незнам какво да очаквам, притеснена съм и постоянно се ослушвам за някакви признаци. Утре ще ходя до болницата да ме разведат из родилното отделение, че аз и входа му незнам каде е, срамотиика Whistling.
 А иначе нашата кака отдавна я преместихме в неината си стая на неиното си легло. От първата нощ си спинка там без проблеми. Знае, че неиното легълце е приготвено за бебето и вече е свикнала да го гледа в нашата спалня. До сега само ми повтаря, че много ще гушка бебето и ще го целува, ама да видим Thinking.
 И така маминки, за сега ви оставям.

# 163
Пепе, честит рожден ден! Желая ти здрави нерви, много помощ от малките мъже и много любов.
Прави са другите, че си нашата майка-героиня. Много ме радваш и с чуството за хумор, с което посрещаш проблемите.

ElleeHug
Радвам се, че вече си добре. Дано няма други такива проблеми.

Мими, как така ти се размина прегледа? Време ли не остана за там?

# 164
  • Попово
хайде мацки НАЗДРАВЕ  Wine Glass кака ще вкара 2-3 чашки червено винце тази вечер за сладък сън ppp
Мишленце, тиквата наистина е страшно полезна храна, многоуважавана в наш'то семейство- аз я почиствам много лесно по следния начин: първо я сцепвам на 2, после я почиствам от семките с лъчица, режа я на парчета и ги беля с белачката за картофи  Grinning бързо лесно вкусно и ... дрисливо  Toilet
ай за сега чао, после пак може да се включа с някоя тъпня  Joy

Общи условия

Активация на акаунт