Мама НОЕМВРИ ще чака с бебчо на топло в тумбака!

• 11 671
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
хайде мацки НАЗДРАВЕ  Wine Glass кака ще вкара 2-3 чашки червено винце тази вечер за сладък сън ppp
Мишленце, тиквата наистина е страшно полезна храна, многоуважавана в наш'то семейство- аз я почиствам много лесно по следния начин: първо я сцепвам на 2, после я почиствам от семките с лъчица, режа я на парчета и ги беля с белачката за картофи  Grinning бързо лесно вкусно и ... дрисливо  Toilet
ай за сега чао, после пак може да се включа с някоя тъпня  Joy

хахахах ей добре,че си ти да ни посипваш с усмивки   bouquet

Мими, да несмогнах като ме налегна едно разстройство ooooh! Toilet Embarassed 2 часа неможах да изляза от ВЦ-то  Blush ...ииии закъснях ,ама утре ще се вредя

# 166
ЧЕСТИ РОЖДЕН ДЕН ПЕПЕНА - да си жива и здрава и много щастлива с трите, пардон, читирите слънчица (без мъжо за къде)

И искам да гушна бебката вечеееееее

# 167
  • Бургас
elleee - радвам се, че сте вече добре! Само спокойствие и повече почивка!
На всички нетърпеливи мами - споко ще гушнете бебчетата - не остана! Laughing
Е хайде и аз да си кажа, че  и мен не ме е хванало гнезденето, ама аз по принцип "излъчвам мързел" както казва зет ми, и не съм убедена, че ще ме хване, ама се надявам! Laughing Laughing Laughing

# 168
Бебемания се провежда в зала Универсиада. Аз ходих на летния вариант и нямаше голямо разнообразие. Иначе можеше да се пазарува от всеки щанд.

# 169
DeeDee, къде остави...как се казваше ???...коремчетата? Давай ги насам, че ми липсват ама нали се изглупява по време на бременност, забравих думата.

Само да направя кратка сводка: Елица от събота са си с Анита. Кърмили са се, но днес са взели бебка, защото Елито вдигнала температура. Каза, че е малко разочарована, защото и е лошо, а е очаквала вече да ги изписват. На антибиотик е, но още не знаят от гърдите или от операцията е температурата. Сега чакам мъжът и да ми пусне снимки на Анита и ще кача за първа страница.
Софито била на 7 етаж в АГ-то и Елица каза, че утре ще се пробва да се видят. Засега само са се чули по телефона.

# 170
Комарче, Вита, благодаря за съветите...
Моята принцеса си живее в нейна стая вече втора година а бебешкото обзавеждане беше прибрано, сега се сети за него, като го извадихме за бебка. Бяхме преустроили стаята за гости за нея и си има уютна и много хубава стая... Каприза с бебешкото легло е понеже то става и на кошарка и на голямо, и изведнъж реши да спи там. Попитах я не иска ли само да и сложим леглото в бебешката стая, а бебешкото да е за Емили - така отново ще си ползва стаята заедно със сестричето, и - не. Като се замисля... права е. То си е нейно... Все едно мен да ме изселят в хола или в друга нова спалня, а мъжО ми да доведе друга жена в моята стара спалня  Mr. Green
Та решихме стаята за гости да си бъде отново стая за гости, малката да си спи в своето легло а за новото бебе да купим едно от тези дето стават после и на парк за игра. На бебето ще му е все едно къде спи, а момиченцето ми за 1 път е тъжно... и все се пазим от грешки, защото не е родено от нас... Та временно ще обитават една стая, пък да видим до кога. Ще решаваме разположението по-нататък пак.

Сериозно ми изтичат околоплодни води/често, по малко/, но днес на прегледа видяхме, че няма разкритие на шийката на матката. Бебка се е обърнала с главата надолу и явно е от притискането тоя теч, но няма начало на родова дейност. Вече е 2.400кг, на 35 седмици- след ден. На 3 ноември ще ми бъде последния ехограф и ще уточняваме датата за секцио/ако не родя до тогава.../ Mr. Green Няколко дни не усещах движения като хората а днес в корема ми се блъскат 20 бебета сякаш...

...

elleee, оправяй се бързичко...
Между другото/вероятно знаете/ но-шпа е идеално обезболяващо за бъбреци. И не е противопоказно за бременни...
Стискам палци да минат тези мъки и да си дочакате бебчетата без болка, мамчета... Hug

Пепена ще опиеш бебето с това вино  Grinning весело празнуване  Hug

А като говорите за гнездене, мен ме е хванала мания да правя сладкиши и торти по цял ден. Това брои ли се  Joy

# 171
  • София
Само едно записче от мен, че имам доста работа покай ремонта и племеничето!
На всички, които имат нужда стискам палци Hug!

# 172
Привет,

Отчет и от мен след днешния преглед: беб е вече 3500 гр, разкритие над 3 см, тонове - ок, води и плацента - също стават. Обаче, както обикновено, като легнах да ми записват тонове, нямах никакви контракции  newsm78 Доки не пожела да ме остави да раждам, въпреки разкритието, каза, че следващите контракции най-вероятно вече ще са родилните. След уникален преглед за разкритие (от който свитки ми излязоха, че и няколко капки кръв), каза, че най-вероятно няма да е днес, но от утре нататък ме очаква и най-вероятно ще родя преди петък. Ако по случайност устискам до понеделник, тогава ще предизвикат раждане, защото повече няма да може да се чака. Така че - малко остана, след максимум седмица ще се запозная с бебо  Hug

Еле, радвам се, че сте ок с бебо  Hug

Лора нищо ли не правят за това изтичане на води?

# 173
Шамс, стискам палци да родиш леко и бързо Hug

Не е точно изтичане на води, по-скоро е покапване... по малко, но на превръзката сипаха нещо и се оцвети, което доказа, че било амниотична течност наистина... Shocked Пия лекарства които задържат раждането и докато няма разкритие няма опастност. На д3 прегледа се видя, че водата на бебка засега и е достатъчна... няма какво друго да направят. Ако се увеличи количеството на теча, пак преглед, и ако намалява водата в плацентата... - непредвидено ранно секцио.  Sad

# 174
Честит рожден ден на Пепена да си жива и здрава, много щастлива и обичана, направи си най-хубавия подарък. Много сте готини везничките, моето мило и то се е родило днес и за това съм пристрасна.  Hug
Шамс ще стискам палци всичко да мине нормално.
Елеее, пази се и почивай повече.
И аз съм от мързеливите нищо не ми с прави само ми се лежи. И аз си мисля, че ми е рано още да раждам и за това съм една спокойно, но нищо не се знае, бебо ще си дойде когато прецени.
Лека вечер и да спите тази нощ добре.

# 175
Лора стискам палци всичко да е ок с вас - то още малко и си в деветия - стискай бебка още малко Praynig

# 176
Мами, които сте ходили на лекциите на списание 9 месеца, разкажете. Аз се колебая дали да отида в четвъртък на "Закаляване на бебето". Пише, че и разни продукти представят, всеки път различни. newsm78

Triffy, аз съм ходила на 2 лекции и съм доволна - това си е много полезно, особено ако нямаш време да четеш и да се подготвяш много предварително. Пък и ги изнасят специалисти. Отдавна се питах дали и други бъдещи мамчета ходят, та да не съм сама и да се запозная и с други от ноемврийския отбор. Ако решиш да отидеш ще се радвам да се видим там, защото аз определено мисля да ходя.

# 177
Шамс, всичко ще е наред. С теб сме,  fingerscrossed С бубата ти стискаме палци всичко да мине леко като по вода и да се похвалиш с най-прекрасната новина. Praynig Hug

# 178
Пепенка, честита христова възраст! Много да ви глезят мъжете двете везнички-коконки!  Hug Hug Ти затова ли даде зор да я родиш Василенката - ще си паснете много добре, да знаеш... и неслучайно си си я нарекла Мечтата  Flutter Heart Eyes

Шамс, стискам палци да е леко, безпроблемно и вълнуващо запознанството  Hug   Peace baby_neutral

Ellee, дано е минал и заминал проблема и скоро да се радваш много здравичка на бебоче! Hug

Norass, ако главичката е мъничко вече в родовия канал смъкната, няма никакъв проблем това, че ти прокапва водичка, бебето затиска входа и риск от инфекции почти няма, а нова вода се образува постоянно така или иначе. Дано устискаш достатъчно, почивай си и мисли позитивно!  Hug

# 179
  • Попово
момичета къде да кача снимка за първа страничка?

Общи условия

Активация на акаунт