Автоимунен тиреоидит на Хашимото (4)

• 99 297
  • 781
  •   1
Отговори
# 690
От стойностите на антителата ТАТ и МАТ се разбира откога е проблема.
Д-р Тодорова ми каза,че имам това заболяване от 1,5-3 години като видя изследванията ми.
Което какво ще рече? Антителата ти в норма ли бяха?

Гина, за специалисти много се е изписало в темата, попрочети я малко. Тодорова, Кънов, Каменов, Лачев, Галева
Кънов и Лачев съм си изпуснала newsm78 какви са отзивите за тях

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 01:05 от smurfette

# 691
А така сега, от брекетите болят ли зъбите???? Предстои ми...ХМ??? newsm78
Много зависи какъв ти е проблемът. При мен е проблемна захапка и т.н. Имам тема пусната тук "Ортодонтско лечение с брекетите" Ако искаш можеш да я прочетеш.Всичко е строгоиндивидуално, но аз направо си минах през ада. А, сега да не говорим какво чудо е.

# 692
за Лачев http://www.st.lazar-hospital.com/ekip_frame.html#v_lachev

Николай Кънев е в Ендокринологията.

Какво стана с Гина? Тя май се обиди, когато я пратих да прегледа темата. Съжалявам, ако е така. Всички помагаме и съветваме доколкото можем, но грижата за собственото ни здраве си е лично наша, загубеното време за събиране на информация също.

ПП. Разбрахте ли, че "... от 23 декември 2008 има нова наредба, съгласно която вече не можете да си купувате от аптеките нищо без рецепта. Така че, за да си спестите напразните разходки до аптеката и да ви върнат, направо си идете на лекар и с рецептата- при нас"
Ужас Shocked Утре и при специалист ще ни забранят да ходим на своя глава ooooh! Поне това ни беше хубаво, сега ще станем като западняците - мреш, не мреш, при специалист по график след месец или три. Спешна нужда от изследвания - след 2 седмици Sick

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 13:46 от птица

# 693
Marise,
благодаря, ще погледна като ми се отвори време:)
  bouquet

# 694
ПП. Разбрахте ли, че "... от 23 декември 2008 има нова наредба, съгласно която вече не можете да си купувате от аптеките нищо без рецепта. Така че, за да си спестите напразните разходки до аптеката и да ви върнат, направо си идете на лекар и с рецептата- при нас"
Ужас Shocked Утре и при специалист ще ни забранят да ходим на своя глава ooooh! Поне това ни беше хубаво, сега ще станем като западняците - мреш, не мреш, при специалист по график след месец или три. Спешна нужда от изследвания - след 2 седмици Sick
[/quote]

птица ,това сериозно ли е или е подранила първоаприлска шега #CrazyОтиде ни свободата,няма да можем да се друсаме на воля Joy

# 695
Ето от тук го изчетох http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=347466.0 пост 19

Като тръгнах от брекетите на Мариз и стигнах до гъбичките в ушите ooooh!

Макар че наскоро купувах нещо. Е, от универсалните уж лекарства. Може би става въпрос за антибиотици newsm78

Лошо, я, а Аталанта на нас разчиташе Joy

# 696
Става дума само за антибиотиците  Wink

# 697
Като тръгнах от брекетите на Мариз и стигнах до гъбичките в ушите ooooh!
Прочете ли темичката? Дано повече хора я прочетат, че да са малко по наясно с нещата, а не напред с рогата като мен Mr. Green

# 698
От стойностите на антителата ТАТ и МАТ се разбира откога е проблема.
Д-р Тодорова ми каза,че имам това заболяване от 1,5-3 години като видя изследванията ми.
Което какво ще рече? Антителата ти в норма ли бяха?
ТАТ-189.2  реф.стойности-до 115
МАТ-344.7 референтни стойности-до 34
Антителата ми са завишени,не си спомням точно обяснението,но беше нещо от сорта,че ако са завишени само ТАТ е по-отскоро,а щом  МАТ ми е толкова висок,с такива стойности,това означава,че проблема е от 1.5-3 години.

# 699
  • ВАРНА

и сега кой да ми напише рецепта за скъпия ми еутирокс? джипито или ендото? че ми свършва, а при ендото съм чак март месец, а не ми се ходи само за рецепта при него Tired
и за аспирин ли ще ми искат рецепта?
ей, от сложна, че по-сложна я измислят Twisted Evil
ако важи само за натибиотици - ок, но ако е за всички лекарстваааа Tired

# 700
  • София и там където не се пуши
[
и сега кой да ми напише рецепта за скъпия ми еутирокс? джипито или ендото? че ми свършва,  :

Преди два дни си взех без проблем. Иначе личната.

# 701
прасунчо нямаш ли рецепта от ендото? На мен когато ми откриха ХашиСмоткото рецепта се предписа и си я пазя, ако се наложи ще купувам вместо теб за теб Hug Mr. Green само кажи  Hug
Днес като четох това което е дала като линк една дама ми стана отвратително тъпо! Отбягвам да чета подобни статии помага ми да преживявам по лесно, само с мисъл за драженцето (хапче)  рано сутрин на гладно.Утре излизат резултатите от днес които пуснах сама на своя глава и разноски, ще се разпиша - дано са похвално добри.
П.С. 3-та седмица с режима на Д-р Пиер Дюкан и съм с 5 кг по-лека и супер тонизирана !!!Ходих и на гинеколог чиста съм като сълза (думи на лекарката), дано скоро си поставя още една линийка в подписа  Mr. Green
Хубава вечер от мен на всяка от вас   bouquet Дано само хубави мисли имаме  Simple Smile

# 702
  • В тъмната гора.
Здравейте дами,
поизоставих се малко, защото моя случай е малко по-нетипичен, но нещо напоследък не се чувствам добре.
Вече 10 години съм със завишени ТАТ и МАТ. ТАТ 32 пъти над нормата, а МАТ 12 пъти. Другите ми стандартни при изследването хормони са горе-долу в норма, разбирайте в референтните граници, правила и съм и допълнителни хормони и кортизол и те са на горна граница, но в норма. Оставиха ме без лекарства, но напоследък чувствам странна тъпа болка в гърлото си, в никакъв случай не е от сливиците, наподобава дърпане и тъпа задушаваща болка. Все по-често получавам и сърцебиене....но това си го знам. Днес или утре пак отивам на контролни, че доста се изоставих. Какви са вашите оплаквания, ако въобще имате такива? Притиснително ли е това, че вече имам такива болки?

# 703
FT4: 0.76 ng/dl       ref: 0.74-1.85
TSH: 2.11 uIU/ml    ref: 0.4-5.00
MAT(Anti-Tpo): 41.8 IU/ml   ref: до 40
TAT(Anti-Tg): 17.8 ref: до 125

това от октомври месец

FT4: 1.90 ng/dl       ref: 0.74-1.85
TSH: 0.01 uIU/ml    ref: 0.4-5.00
MAT(Anti-Tpo): 322. IU/ml   ref: до 12
TAT(Anti-Tg): 67.1 ref: до 34
 това са ми резултатите от вчера, моля ви включете с мнение и ми обяснете ако може защо има промяна в референтните стойности. Правени са е една и съща лаборатория !!!На пук на изследванията аз се чуствам прекрасно. Дали да се обадя на Д-р Тодорова, моля дайте съвет.
Побърках се нещо самоцитирах се в другата тема. ooooh!

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 10:38 от icyangel

# 704
това са ми резултатите от вчера, моля ви включете с мнение и ми обяснете ако може защо има промяна в референтните стойности. На пук на изследванията аз се чуствам прекрасно. Дали да се обадя на Д-р Тодорова, моля дайте съвет.
Побърках се нещо самоцитирах се в другата тема. ooooh!
В една и съща лаборатория ли са правени? Ако са правени в 2 различни лаборатории, затова е възможно да има промяна в референтните стойности. И аз съм го забелязвала. Хубав ден от мен

Общи условия

Активация на акаунт