4-та магрибска естетско - любопитна и ежедне&

• 19 790
  • 301
  •   1
Отговори
# 285
Благодаря за информацията.
Според мен това е доста глупаво с визите, само допълнителен стрес, но какво да се прави. Право на избор нямаме

# 286
Кате, нещо ми е много мъчно, лоши предчувствия имам....аудобилля

Виж, всички много сме загрижени за теб- Мента, Невенка, другите момичета. Винаги разчитай на помощ за каквото и да е.

Аз утре ще съм там към 6 часа, по-рано едва ли ще успея, рано ще избягам от работа и ще тичам  да събера багаж, че после ще пътувам и аз....

Ако не се видим на летището Кате, Аллах да те закриля и напътства, и най-доброто за теб да стане.

Знаеш, понякога ние мечтаем за нещо и бленуваме, а Аллах не ни го дава, защото не е добро за нас, но ние с човешките си мозъци не проумяваме и се сърдим.

Попътен вятър, Катеринке,и да знаеш, че твоя бог е винаги с теб, каквото и да става

# 287
Лек път Катя Hug-ще 4акаме вклю4ване от там с добри новини  Praynig Praynig Praynig

# 288
Приятно и безаварийно пътуване и от мен, Кате!  Hug

И да не забравиш - повечко скалички  Wink

Ако имаш нужда от нещо утре - звънкай!!  Hug

Стискам палчетата за един малък конник  Party

Ще липсваш, включвай се по - честичко  Naughty

# 289
Кате, попътен вятър и да те отнесе право в ръцете и сърцето на най-любимото същество   bouquet
Пиши когато можеш, да кажеш как е минал пътя!

# 290
  • T"A
Не знам кой ще отвори следващата тема, но тази е стигнала до 20-та страница и скоро ще бъде затворена...

Опитах се да събера линковете към старите теми, мисля, че е хубаво да се слагат, защото вече са се насъбрали доста магребски теми и е трудно да се търси информация из форума...

Встъпителната тема -  За Магреба -Тунис, Алжир, Мароко!Древна история и екзотика  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=239070.20

Лятна - магрибско - образователна - 1
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=313876.0

Втора лятна магрибска познавателна, чувствена
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=324268.0

3-та магрибска съдържателна, многословна и разяснителна - време за конспект
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=329042.0

4-та магрибска, любопитна и ежедневна
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339640.0

Това е от мен! Много е късно и аз съм капнала, така че си струва линковете да се проверят, и, ако одобрявате, да се копират в началото на следващата  Peace

# 291
  • Paris, France
Здравейте,

Кате, лек път и ти пожелавам най-прекрасното изкарване на празника и приказен живот в Агадир. Надявам се да ни пишеш поне да знаем, че си пристигнала жива и здрава. Радвам се, че Шилан ще дойде да те изпрати. Ти сама ли отиваш до летището? Аз разбрах, че през Италия ще пътуваш. След като е Франкфурт пръскането с парфюми отпада Cry, там не видях такива магазини в чакалнята, но и летището е огромно. Радвам се че си готова с багажа.

1)Ако билета ти е електронен първо отиди на гишето на компанията, с която пътуваш за да ти го издадат. Ще те питат какво място искаш. Аз нямам претенции, но ако предпочиташ до прозорец или до пътеката им кажи! Средно място не взимай! Гадно е, особено ако самолетът е пълен да си между двама непознати.

2) Не се качвай горе много преди полета, защото там е горещо и ще умреш от задух със всичките дрехи и багажи по тебе. 20-25 минути преди излитане е ОК. Аз стигнах до самолета червена като рак.

3) Принтирай карта на терминалите във Франкфурт, защото летището е огромно и ако да речем пристигаш на А или Б а летиш от Д си е цяло пътешествие и може и да се загубиш. Аз не намерих директен линк, но от тук кликни на терминал мапс и си я извади на лист. Намира се под куик инфо:

http://www.airportcity-frankfurt.com/cms/default/rubrik/9/9682.a … rport_city_en.htm

Ако пътуваш по целия маршрут с Луфтханза ще пристигнеш не А или  Б и ще летиш от А или Б, което е едно до друго. Ер Франс са винаги на Д, мама му стара. Хубавото е, че там всички говорят английски и са учтиви. Хаил Дойчланд! Не пазарувай от там, цените са  #Crazy. Иначе имат хубави маркови магазини, особено за стъкло и обувки, но ми направи впечатление, че навън е по-евтино. Има много хубави сладкиши, особено едни тестени сухи сладки топки, но забравих как се казват, като маслено тесто са. Хапни си на летището. Ако порциите на Сюис ер са мизерия според Дала,  Peaceмерси за инфотоДала, то тези в Луфтханса са направо минимални. На отиване ми сервираха сандвич от 2 тънки филийки черен хляб с размер 5 на 3 см и парче кашкавал помежду им. Не се притеснявай от закъснение, ще те чакат (мерси Дала) и няма да тръгнат без тебе

За визите, мерси за страницата, но не е актуална. За Европа - вече можем да си живеем колкото си поискаме а не 90 дена. Ако те питах за Мароко беше защото ще стоиш повече от 3м. или на място ще я продължаваш?

Шилан, радвам се че ще се видите с Катето. 6 часа е добре. Аз никога не се качвам в чакалнята по-рано от 15 минути преди полета. Даже ще имате време да разфасовате багажа Mr. Green и да глътнете по едно кафе преди полета. Нали знаеш къде е терминала за излитания? Там ще се намерите, чакалнята не е голяма. После бягаш да посрещаш.

Латеа, има по-добро от качването на краката - ластични чорапи и аз винаги летя с такива, но понеже Катето каза, че чорапогащници я дразнят нямаше смисъл да и го препоръчвам. А и ако не са обути правилно - в легнало положение с вдигнат крак и не са до края на бедрото ( до под задника) даже могат да навредят, прекъсвайки кръвообращението. Половин аспирин също помага или поне не вреди, ако няма противопоказания, разбира се и има ОК от лекар.

Мента, браво за линковете. Освен да я отвориш ти newsm78.

Ра  Hug Hug Hug

Жълто момиче, скоро и ти да посетиш тази приказна страна от която аз и Ал фаси имаме прекрасни спомени!

За нашето Кате, нейния възлюбен и всички вас пздрав от мене с песента на френската певица от магрибски произход Шерифа Луна:

http://fr.youtube.com/watch?v=6voObOyrx-A

Хайде лека и утре пак

# 292
Момичета, благодаря ви, а на мен ми е спокойно. Знам, че Бог ме пази и нещата се случват точно тогава, когато е нужно. Нямам и милиметър съмнение в конника и семейството ми. И той е тръгвал с един куфар и Бисмилла и в страна, която съвсем не познава и напред и това е и аз го чакам. Че и пари, ключове, всичко беше в мене: есичко, а аз тръгвам подгогвена много добре - като стар пътешественик!

От толкова пътувания насам-натам, това е пътуването, което най-много чакам!

Но нещо голяма буря, ето на летището даже козирката паднала!

http://www.dnes.bg/article.php?id=62096

Ето така обичаният терминал 2 - гопдостта с новото стротелство се прочу пак - втори път му пада по някой ключов компонент.

За линковете- аз пък не знаех как да ги поствам и си мислих вчера, че вече много информация има събрана и нащата тема не е така пригледна! Благодаря ти, мента!

Шиланче, благодаря, че мислиш за мен! Добра душа си ти! Наред ще е всичко. Ако е имало нещо, което е било не добре за мен, то Бог ме е предпазил от него и вчера аз за половин час се уверих в това! Уверих се и че аз съм много по-мнителна от мъжа ми.
Асо не се видим, не се притеснявай.Аз също те прегръщам. Ето тако правя достояние на много хора какво се случва, как притеснявам всички, а като тръгна леко и тихо си тая всичко в мен, както преди, все едно неко не се е случило и душите са спокойни.   

Невена, актуалността на информацията на сайта на Министерството е спорна - досега си спомням колко време след смяната на екипа на мисията ни в Мароко стояха старите имена.

Менютата с Луфтханза са за "чудо и приказ", но същото може да се каже с пълна сила и за алиталиа, ама хайде, не сме тръгнали да ядем я!

Винаги летя с място до прозореца - като седна там и по-добре заспивам.

Билетът ми е хартиен, има копия, изпратен на електронна поща на мен, а и на човек за контакт в супер спешни случаи в България, готов да се вдигне на момента ппи необходимост. 
Посолството е уведомено кога пристигам, къде отивам, не че ще им е приоритет или ще им пука, ама нали съм станала известна там!

Рали, завещала съм ти как се връзват тюрбани!  Hug Ще се снимам веднага като се насладя на прегръдките на родата и ще споделя нЕкоя respectable - уважителна снимка.

Летището на Франкфурт е цял един град! Мерси за картата. Знаем се и с това летище! По табелите, по табелите и съм там.

In Dreams, глупаво е с визите, но стана още по-строктно и на момемнти абсурдно, погеже сме външна граница на ЕС, евтинка страна сме и има и много хора, които имат намерение това да е трамплин. Да не говорим, че нямаме опит с мулти-ентически общества... така както например Англия има. Е, помощите за бежанци са скромни още, жизнение условия - също, но и това не пречи много отчаяни и добри хора да идват със целите си семейства в търсене на по-добър живот. Нямаме и големи колонии от работещи "мнозинства" на една страна- както например има във Франция, Испания - работещи мароканци или пък в Белгия и Холандия - и неработещи такива. Стрес е това с визите, но какво да се прави.

Ето, момичета, само пред последния месец 2 форумки тръгнаха да се видят на сляпо  - с любими за тях хора, които познават от скайп и не са се засичали на живо никъде, а аз - само бебето ми липсва и регистрация в адресната служба на Агадир - в сряда ще е това наред.

Невена, жълтото момиче беше в Мароко при своето момче! Аз й пожелавам пак да иде.

Много го мисля конника - ама и аз имах идея да се класирам за вътрешен полет - Каза - Агадир - хем е по-спокойно, хем няма да сме при чичото с децата - в 2 часа да им се изсипем, да ядем там ... в смисъл жена му ще ни обгрижва пак. Те са като базов лагер, затова ще питат "лятото какво точно стана? Той после летя за еди-си къде с виза, а пък за България защо не тръгна? Ами
вие сега къде, кога, защо! То тука да си останеш е най-добре! Само да се измъчвате надалеч!" Но много скъпи билетите ми се видяха. Чартъри няма още, но по Коледа какво ще стане в Агадир! Мравуняк от романтици и не-рочантици по хотелите, с пакети. Като ви казвам, че и работа ще си намеря, хахахаххаха. Не няма даме накарат да работя, но пък нека си мечтая де!           

Все пак много неща оставям тук. Не мога да взема всичко. То лаком поглед, но и по всичко личи, че са над 20 кила, а ръчният - в него не става да нося кулинариите. Дрехите са леки, а в куфара е кулинарията. Ето, ако има нещо, мога да си ям до насита поне.

Във Форума имаше едно момиче - любимият й работеше в Агадир, запознаха се с мъжа ми в Посолството - после се оказа, че светът е малък, но не е писала скоро, дано е добре. То пък и аз - нито да взима подаръче - тя да прати по мене, нито да се чуем по телефона, въпреки че конникът се сети веднага и майка му и тя - реши да се запознава с неговата майка, че да й говорела за българската снаха и да си отворила сърцето като добра мюсюлманка.

Като казах свеки, взех от крема само една кутия. Другата съм пратила в колетчетата.

На места, когато ползвам някакви услуги - банки, куриерски, плащане на нещо, ме питат "Как е Мароко?"  Heart Eyes           

Вчера за последно бях в паспортна служба на МВР. По проект бях настойник на хора с увреждания и имах задължение да съобщавам къде отивам, ако пътувам задълго - адрес, както и да посоча заместник, /това е ако нещо се случи лошо с хората/ ей такива неща. Но тези месеци работих по това и да не съм финансово отговорно лице - да прехвърля отговорностите. И си казвам, да си съобщя на отговорника, който държи и 2-та паспорта на граждани, които  пътуват до "вражески" територии - обяснила бях преди, ако си на мисия в страни, в които има проблеми, то или ти бият визата на отделен лист, или ако пътуването е често, то можеш да имаш 2 паспорта, но никога не може и двата да са едновременно с теб. И там като почнаха: "Лек път, много семейно щастие. Да не вземеш сега да бързаш да се връщаш!" даже имаше от охраната великата фраза "Ей, окомуш жена....е ..... ти..../тука една роднина от женски пол се споменава/, ама ти не се отказа ей! Хайде всички към Мароко, какво ще им плащаме парното на тези мръсници!"   

И така "сук ел хад" - централният пазар в Агадир.... дръж се! Ида с мама и сестрите!   

Всеки е обещал "като дойдеш ще...." -
а/ ходим да яздим;
б/ ходим на екскурзия с вашата кола;
в/ си връзваме хиджаби по различен начин;
г/ си рисуваме ръцете с къна;
д/ дойда да спя с тебе в една стая, за да ми дадеш подаръка - момиченце на 5 години;
е/ пишем проекти;
ж/ ти готвя кус-кус;

Ще се опитам да пусна новата тема аз!   

# 293
И понеже питате как съм облечена и докъде съм стигнала с дрехите ... охооо, гола, боса и по прашки и голяма кърпа за глава, вързана като пола. Сериозно, до минимум са сведени моите дрехи.   Дори един панталон за подарък нося в раницата с компютъра. Жалко, че не мога да взема повече неща, ще зарадвам много хора. Няма как. Вече не мога ни да сложа нещо, ни да махна.

За пръв път в пътуванията си ще дам куфара за опаковане с фолио.   

Аз се радвам, че ще ида да ги видя.

Хайде, оттук- нататък за пътуване няма да говоря за да не ви притеснявам.

Ще публикувам материали за Мароко.     

# 294
На добър час , Катя и успех ! Много щастие ! Отдъхни, поеми въздъх , съберете сили...То е като оазис в пустиня сега като се видите  Simple Smile ! Много щастие !!! До скоро !  Hug

# 295
SAmo da dopalnia,4e lidera na Hamas oficialnokaza 4e HAMAS hte priznaiat darjavata Izarel,taka pone pihe tuk v presta koga ne znam

# 296
Олеле, криси, ти май нещо се обърка и по погрешка влезе в багажното отделение! Аз налягам куфара, ама НАИСТИНА! Надписвам и последните картички - и аз участвам в тази веселба, при все, че Коледа не празнуваме, е добър начин да си разменим добри думи и пожелания за здраве и сполука в 2009-та! 

така и така си дошла, я кажи как е бебо?  Hug Hug

# 297
  • Paris, France
Привет Кате,

Звучиш добре и позитивно. Това за опаковането на куфара не е хич лоша идея, но не знам за какво се прави. Аз само в София съм виждала таквоз чудо.

Цитат
Невена, жълтото момиче беше в Мароко при своето момче! Аз й пожелавам пак да иде.
- ми да е, аз затова и пожелах и аз пак да отиде.
Цитат

Цитат
Посолството е уведомено кога пристигам, къде отивам, не че ще им е приоритет или ще им пука, ама нали съм станала известна там!
- това е хубаво но на тях не може да се разчита. Кой знае какво няма да направят. Нашата Свеар е по-добър вариант  Laughing

Цитат
Но нещо голяма буря, ето на летището даже козирката паднала!
- абе, вече е паднала, не я мисли! Ти ще пътуваш без проблем.

По-добре, че с влак към Агадир. Знаеш ли, аз в Мароко никога не съм пътувала със самолет.

Цитат
Ще публикувам материали за Мароко.  
- стига с тия материали, бе!   newsm34 Искаме разкази и снимки.

криси това за Хамас пък към какво го допълваш  newsm78

Стискаме палцииииииииииии. Хайде, по вода да ти върви!  bg

# 298
as mai naistina obarkah tazi tema s arabskata ili sam 4ela nehto edna,dve stranici po napred tuk.Lek polet Kate i prati snimki ot Maroko,a bebeto dosta marda v korema i ne me ostavia mnogo spokoino da spia.

# 299
Obarkah se pak v izraelskata tema behe tova koeto napisah ,au mnogo spia,izviniavam se .Ujas...e,i tuka se ot sahtite momi4eta pak hte go pro4etat

Общи условия

Активация на акаунт