Ти какво сготви! Снимай, покажи!- 15-та тема

• 51 240
  • 493
  •   1
Отговори
# 330
Лабрекс и Мама Цоцоланке, аз пък не ги пържа кюфтенцата за тая фашта манджа Wink

Ама нашта манджа каква вкусна стана.......Чак на теб ще ти се дояде......Аз чакам новата тема за да пусна скромни снимки, че иначе в новата тема няма да има какво да пусна. А както се очертава - в скоро време не виждам кога ще сготвя нещо за пред фотоапарата......

Пепико, молиф, ако обичате, тайната на плетката и на питката! Може и на уше, на ЛС.........Черпя в снимки после!

# 331
Милен@ и телешкото и хлябът бяха много вкусни ! Наядохме се , както се казва , като попско дете на задушница !  Mr. Green Едва дишам сега , добре че няма десерт ! Само ще погледам тук тортичките !  Wink

Дидке , каква тема чакаш ? Ти наистина се загуби някъде , та чак се притесних за теб и щях да те издирвам !  Hug Айде слагай снимките , че не мога да те чакам в новата тема , която ще пусне Пепи , когато тази стане 25 стр !
  Mr. Green

# 332

Пепико, молиф, ако обичате, тайната на плетката и на питката! Може и на уше, на ЛС.........Черпя в снимки после!

Мамо Цоцоланче, за коя от питките питаш. В другата ми тема за моята любима питка, съм писала. Сватбарската я оформих по питка Хризантема, а за Димитровден я навих на кифлички, само че ги сложих, като кръг в тавата. Там съм показала.
* *•● Диди ●•* *сервиза ти е страхотен. Искам и аз Crossing Arms Телешкото варено от мен Hug
Котка  линка, който си дала за оформянето на питката, е мноого идеен. Шъ тъ замолъ, мойш ми привидеш тук - там рецептъ, амъ в ефир, та и другите да съ облажът, ъъъъъъъъ Hug ШЪГЛЬАШЕН newsm03

# 333

Леле...вярно съм изостанала с материала........ Embarassed

Мекиците за закуска:

Кюфтаци в доматен сос:

Айле сладкиш - предният път ми хареса повече, може би и защото корите бяха други...Сега сложих вътре и орехи!

Салатката ни:

# 334
Сладки плитки /кууксистър/ - тази рецепта си я записах преди години от ТВ, но не помня точно кое предаване беше -  южноафриканска рецепта .
 И така - за всички, които я пожелаха - рецептата:
 За 4 порции:
 - 150 гр. брашно /приблизително/,
 - 2 яйца,
 - 1 бакпулвер / или сода за хляб/,
 - 50 гр. масло / разтопено /,
 - сока от 1/4 лимон,
 - щипка канела.
 От всички продукти се омесва меко тесто, което престоява 20 мин. Върху набрашнена повърхност се точи кора / 1- 2 мм дебела /, нарязват се ленти 1,5 - 2 см. и по 3 се сплитат на плитка дълга 10-12 см. В много олио - добре загрято - се изпържват до златисто от 2 - те страни / много бързо стават готови, затова почвайте да пържите , след като сте сплели всички плитки/. Приготвяте отделно захарен сироп 1:1 - студен - с 1 ванилия . Веднага след изваждане от тигана потапяйте плитките в сиропа /да стоят в него докато пържите следващите плитки/ и т.н. Стават достатъчно сладки и пудрата захар за мен е излишна, но така беше по рецепта.
/Аз обикновено приготвям 2 дози/
 Добър апетит  newsm10

# 335
А това брашно не идва ли малко..... newsm78И това за четири порции ще рече четири плитки ли..... Thinking

# 336
 HugМомичета,с тия питки ми падна шапката!Супер са!Ще трябва и аз да се престраша! Tired
А ето от нас.....
Превъзходната РОШЛА

Салатка за ракийката

Картофена супона с топла застройка

и пълнени чушки с ориз домат и мляно месце

Hug Hug Hug

# 337
А това брашно не идва ли малко..... newsm78И това за четири порции ще рече четири плитки ли..... Thinking
Ами това е по рецепта... иначе аз първо си смесвам всички други продукти и брашното не го меря, а слагам до омесване на меко тесто. Аз до сега 1 доза не съм правила -2 дози замесвам - стават доста плитки /обещавам другия път да ги преброя/  Rolling Eyes Иначе плитките започват веднага да се ядат - докато изпържа последните я има 2- 3 останали, я не.  Mr. Green Тия дето ги снимах бяха последните останали...

# 338
Честито на всички празнуващи днес newsm51 - много усмивки и поводи за празнуване.
Като предястие ми действате.Погледнах ,огладнях зверски и отивам да ям Mr. Green hahaha.Невероятни красоти момичета.Мернах Диди се завърнала.
Крисче от една порода сме - душа давам да готвя и посрещам гости newsm03
Да покажа само разрез на тортата количка дето ви я показах по напред.И да се похваля страшно се хареса  newsm44

Спорна и вкусна седмица ви пожелавам момичета Hug

# 339
  • сред люляците
Гювечета с колбас за вечеря Peace

Мама Цоцоланка , а къде е рецептата за този Айле сладкиш? Изглежда изключително изкушаващо!  bouquet

pepika , не мога да се нагледам на твоите питки! Уроци по питкоправене даваш ли? Heart Eyes

# 340
Милен@ и телешкото и хлябът бяха много вкусни ! Наядохме се , както се казва , като попско дете на задушница !  Mr. Green Едва дишам сега , добре че няма десерт ! Само ще погледам тук тортичките !  Wink
Joy Joy Joy
И ние така yes Но имаше от тирамисуто и за да не става зян го хапнахме Mr. Green

Бъни, страхотна торта Wink

Мама Цоцоланка, добре, че съм вечеряла, че щях да забъркам едни мекици Flutter

Тази Рошла ще взема и аз да я пробвам Thinking

Нашата вечеря беше семпла, днес ми е малко мързелив ден Blush

Салата с риба тон:

Към кафенцето след обяд хапнахме нещо типично холандско- аманделстааф:

И обикновено след една такава вечеря си казвам, че от утре съм на диета. Но това утре нещо все не идва smile3506

Лека вечер, момичета Hug

# 341
  • София
* *•● Диди ●•* *, сметанката я шприцовах с най- обикновен найлонов плик. Laughing Сложих сметаната в него, резнах малко едното крайче и украсих тортата. Hug
Благодаря на всички за милите думи.  bouquet

# 342

Мама Цоцоланка , а къде е рецептата за този Айле сладкиш? Изглежда изключително изкушаващо!  bouquet

И на мен ми хареса и хукнах да търся рецепта, открих тая, но не знам дали е по нея newsm78

# 343
  • ВАРНА морето сините вълни
DINA може ли рецептата за Пай с ябълки и грозде изглежда прекрасно а и в момента имам и от двата плода така че ще ми дойде добре това десертче Grinning

# 344
И на мен ми хареса и хукнах да търся рецепта, открих тая, но не знам дали е по нея newsm78

Абсолютно същата е! Предният път го правих с Фамилия.......Нали съм заплес смятах,че Фамилия и Белла са едни и същи кори. То и в темата ми личи. Сега обаче ги правих с Белла - в магазина само такива имало - и чак днес видях разликата. Белла са по-тънки. Та сега не ми хареса много. С плътните, с Фамилия, ми допадна повече!

Моля, Пепика, да систематизира най-популярните вкусотии - за да не търся после рецептите.....Гледам сега е периода на Рошлата......Докато намеря рецептата и ще се откажа да я правя! Моля - за солени, за сладки, за предястия - като най-често готвените тук. Моля, имащите наблюдения, също да помогнат на Пепика. Или в края на всяка тема да се систематизират най-приготвяните ястия от всякакъв вид, или в началото на следващата - както решите.

Общи условия

Активация на акаунт