Ти какво сготви! Снимай, покажи!- 15-та тема

• 51 250
  • 493
  •   1
Отговори
# 345
Пепика - тук е сайта на магазинчето на Кадемлия, ама от сайта не може да се разбере много много. Не че е нещо особено де, ама пък е магазин, различен от тези, които съм свикнала да виждам. Там се продават много странни неща. 90% от тях не знам как и за какво се ползват и добре, че момчето беше дено младо и любезно и ми отговаряше на всичките тъпи въпроси Laughing Laughing Laughing А аз спирка нямам - а това за какво е, ами това, ами онова...... направо беля си хвана с мен.

И знам, че темата не е за тортите и фигурки за тях, но все пак е какво сготви днес - понеже аз днес нищо не сготвих (всъщност малката г-ца направи една пица от готово тесто, докато аз си играех на малко момиченце от детската градина, което си прави цветенца вместо от пластилин с марципан) показвам с какво се занимавах. Сега съхне. За първи път правя такива неща през живота си. До сега само четях от време на време.

Спрях да пиша за секунда, защото току що по новините По света и у нас, започнаха да говорят за марципана, за това как бил измислен от един човек, аптекар 1460 в Естония (така казаха не знам дали е вярно), за фигурки от марципан, за тайната на направата и всичко това придружено с картини от сладкарничка и фигурки и една жена, която пък на централния площад в традиционна носия седи и бърка там едни бадеми с шоколад и ала бала и водещата каза - ......., каза Кристина" - демеке и жената, която го бърка там носи моето име, а аз преди малко за първи път се докоснах до марципана. Ще падна.  lovekiss Как пък точно днес, точно в момента, решиха да говорят за това по телевизията. ooooh!
И това ако не е знак, че трябва да зарежа ай ти-то, да си "разджуркам" ай-кю-то и да си сменя последната точка в си ви-то.... newsm78

Ама не е шега работа това с цветенцата, да не говорим за други фигурки, то скулптор трябва да си Laughing Laughing Laughing Много пипкава работа, а и аз като не съм си изработила техники, мегдан не ми стигаше, все нещо ми се пречкаше, ама се къса, ама се разпада, голяма борба падна, но нещо спретнах де. Ето го.
Лошо ми се пада светлината, та не се вижда цвета - розов трябва да е Laughing

Дикси, ако се включиш, само да те питам, как го докара тоя цвят твоя такъв хубав  на твойта торта (от началото на темата). Може би боята ти е друга, защото според мен от мойта боя да се съдера няма да докарам такъв цвят, но боята ми е смотана - от Три уши си я бях купила преди време в някви странни пликчета, не като тия на Кадемлия специално пакетирани. Та само кажи каква ти е боята, да се убедя де.

п.с. Еееее правих за закуска и дюкански солен кейк и преди малко, като свърших с розите изпекох и дюкански хляб за през седмицата, че иначе няма от какво да правя сандвичи на голямата г-ца, ама не ви ги снимам, че не са така вкусни и прекрасно изглеждащи като другите чудесии, дето снимате тук. Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 21:06 от Krische

# 346
И на мен ми хареса и хукнах да търся рецепта, открих тая, но не знам дали е по нея newsm78

Моля, Пепика, да систематизира най-популярните вкусотии - за да не търся после рецептите.....Гледам сега е периода на Рошлата......Докато намеря рецептата и ще се откажа да я правя! Моля - за солени, за сладки, за предястия - като най-често готвените тук. Моля, имащите наблюдения, също да помогнат на Пепика. Или в края на всяка тема да се систематизират най-приготвяните ястия от всякакъв вид, или в началото на следващата - както решите.
Нямам нищо против, но всички момичета, които пишат тук имат тема в Любими рецепти. Специално за "Рошлата" и хачапурите - всички знаят, че са на Labrex - има ги в подписа й, има ги и в Любимите рецепти. Все пак нека да кажат и момичетата. Само ще помоля, когато пишете рецепта за ястие, което преди това сте снимали, дайте и линк към рецептата, защото става голяма бъркотия. Още по-лесно ще е, като снимате ястието, давайте и рецептата, за да вървят заедно, дори и при линк излизат на един път- Hug

# 347
Krische, много добре си се справила  bouquet Да знаеш само, че е голяма мания това торто- декориране Crazy Аз от един такъв курс така съм се запалила, че записах още два курса Grinning

Пепика, чудно предположение- снимките да вървят заедно с рецептите  bouquet Аз доста неща си харесах тук и сега търся рецептите, но не всички ги намирам.

Лабрекс, страхотни рецепти имаш  chef Добре, че са в подписа ти, иначе щях да досаждам с въпроси. Доста неща съм си набелязала за готвене Grinning

# 348

Лабрекс, страхотни рецепти имаш  chef Добре, че са в подписа ти, иначе щях да досаждам с въпроси. Доста неща съм си набелязала за готвене Grinning

Милен@, радвам се, че ти харесват! Прави, ще ти се получат!  bouquet

Иначе, за линковете и рецептите - аз поначало така приех темата, към снимката линк или рецепта. Но някои момичета предложиха да се слагат само ако има интерес. Но тук пишем доста хора с толкова различни вкусове, така че най-добре е да има линка или рецептата към снимката, май винаги някой проявява интерес. Е, нямам предвид по-обикновените неща, например салатите от краставици или зеле. Grinning / да не се обиди някой, аз също съм слагала снимки на салати/. Така че чиста работа - снимка + линк, на който му е интересно ще погледне, на който не - ще подмине. Но няма да се питаме непрекъснато.

Мама Цоцоланка , заповядай "Рошла"-та и хачапури-те. И двете са лесни и вкусни!  bouquet

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 21:30 от labrex

# 349
Крисче заповядай н тортената тема моля те Praynig .Много си добра Peace.Цветята са страхотни.Браво.Имаш талант то се вижда Peace
Гелава окрасата на тортата само с найлонов плик казваш - страшна си бе.Аз уж със шприц ама..... hahaha.
И да не кажете ,че само прелитам.Гледам филм дори... и в рекламите пиша.Това ако не е мания ooooh!
Утре подробно ще ви чета и ще си набелязвам ново меню Heart Eyes

# 350
Пепика винаги като гледам твоите питки не спирам да се възхищавам,правиш ги като произведение на изкуството Heart EyesПоздравявам те!
 Яничка много апетитни пълнените ти чушки Peace А и Рошлата ммммм с радост ще я опитаме Laughing
Крисче съдбата се е намесила да те поощри за фигурките от марципан докарала си ги много симпатични.
  Аз в края не деня се записвам с един кус кус с лютеница,кисели краставички и шунка(по идея на милото) стана много вкусно
(синът ми посегна към чинията и се вижда палавата му ръчичка ooooh!)

# 351
Малеее, колко сте наготвили Crazy и изписали само за един следобед... Големи вкусотиии...  bouquet

Милен@ туй сладкото хич го недолюбвахме, но виж апелтарт и пепернотен с тонове мога да ям! Grinning

При нас днес имаше малко готвене, много хапване и голямо мързелуване:

Салатка от ряпа, моркови и ябълка и  една много сочна и пухкава баничка на betina33  bouquet

# 352
  • Torino,IT
Привет на всички кулинарки Hug
Страхотни вкусотии, както обикновено.
Моят отчет за днес и вчера.
Брускети натъркани с чесън докато са още топли и отгоре с домати, зехтин и риган...много вкусни, вчера това ми беше вечерята, естествено порцията умножена по 5... Mr. Green

Салатка

Тальолини в орехова салса и пармезан

Пълнени чушки, че много ми се бяха дояли.....вие си знаете кои имате принос...Крисче   bouquet и други кулинарки

Супа топчета

Приятна вечер и успешна седмица на всички  Heart Eyes Hug  bouquet

# 353
Милен@ туй сладкото хич го недолюбвахме, но виж апелтарт и пепернотен с тонове мога да ям! Grinning
Аманделстаафът се прави много лесно и за това го харесвам. Но апелхебак не ям Crossing Arms, а където и да отида на гости само с ябълков пай се черпи ooooh! Аз не понасям ябълки, лошо ми става само като ги помириша Sick
Пепър- и крауденнотен съм забранила да се купуват, че заминават като семки Grinning

Lindita, страхотни брускети eat

# 354
  Добър вечер момичета!
  Тук просто е вълшебно днес и колкото и на човек да не му се яде и да не му се готви , пак почват да му се въртят разни мисли из главата... ходом марш към кухнята Laughing
  Невероятни торти , питки , баници и гозби видях- няма да ги изброявам - вие си знаете  bouquet
  Ние днес цял ден бяхме на плаж/барбекю Twisted Evil Утре ще кача няколко снимки , защото сега сме гроги , а и на фона на всички тези неделни красоти нашите пластмасови чинийки ... Naughty Laughing
   betina33  заповядай рецептата за Пая с ябълки и грозде ( дано не съм закъсняла)

# 355
Честит празник на всички.
* *•● Диди ●•* *, честита ти първа питка. Страхотана е. Справила си се чудесно.
Pepika, пък твоите питки са без коментар, но си се оказала и добра учителка. Да ти е жив и здрав именника.

# 356
Krische, яко си зарибена от кадемлийското магазинче  Hug

Диди, страшна питка си докарала   bouquet 

Пепи, за твоите думи нямам - но ти си си майстор   bouquet  Честит ти именник! Да жи е жив и здрав  Heart Eyes

Мама Цоцоланка,  отдавна не беше се разписвала  Thinking

И на останалите момичета   bouquet  bouquet за усърдието и вкусните гозби !

# 357
Тази вечер съм без снимков материал, но пък ще поспамя  Blush

Пепика - Да ти е жив и здрав именника, да си носи името с гордост. Страхотни питки си направила - и сватбарската и тази за Димитровден са невероятни.

Диди - доскоро бях влюбена в снимките, които правиш, а сега вече и в серзиза ти  Wink Появявай се по-често ако можеш.

Krische - ти верно си си объркала професията. Винаги толкова апетитни неща приготвяш.
Страхотно си се справила с марципана от първия път. Ако е възможно би ли ми казала къде в Метро да го открия и как изглежда опаковката(ако имаш снимка още по добре). Може и на ЛС, да не ме биете тук  Blush

Милен@ - ти кога почваш с другите курсове?

Lindita - твоите брускети ми идва да ги загризя от монитора директно.  Blush

# 358
Лелеееей, добре, че съм вечеряла! Лошо щеше да ми стане инак!
Само от последнат страница да ме падне на човек шапката.
Милена, казвай тайните на това чудо Аманделстаф?

От мене вчерашните манджи, че днешните не успях да ги фотна..

салатка с печени чушки, домати, печурки и червен лук

свински мръвки с празец

и хлебчееееее

Снимките са линкове към по-големи  Wink

# 359
  • NL
Привет и от мен.
Днес за вечеря хапнахме от близкия ресторант но за следобедното кафе пробвах едни мъфини да направя(то мойте по-скоро кексчета станаха) ето по тази рецепта(мъфини с боровинки).
Поспестих от боровинките но исках да видя какво ще излезе.Получиха се обаче добре,пак ще ги правя скоро ми се струва.
 bowuu на авторката за хубавата рецепта.

Много ми харесаха питките на всички.Ето откъде за Коледа ще черпя идеи.
Миленски ти каква точно течна сметана взимаш?
yagodka и аз съм голям фен на ябълковите пайове eat.
Лека на всички.

Общи условия

Активация на акаунт