Юлчетата малки превземат люлки и пързалки

• 12 627
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
  • Canada
Само дето се чудя какви сурови плодове да му давам. Като са по твърди, само ги лапа и ги плюе.

Даваш ли нектарини? Раян ги обожава! Добре узрели, органик (или поне така пише, де Wink ).

Бима, стискането на палци за интервюто е свършило работа. Simple Smile Аз сигурно бих започнала.
И според мен въпроса не е работата или детето. Хората са различни, на едни едно им понася, на други - друго. Образно казано, по-добре изморена, но удовлетворена работеща майка, отколкото изнервена и/или истерясала майка вкъщи.
Идеалният за мен вариант би бил работа на половин ден или плаващо работно време. За съжаление не съм го постигнала.

Били, радвам се, че "звучиш" добре. Hug

За тръгването на ясла - първите 2 седмици пазех тишина вкъщи, защото все си мислех, че ще събудя Раян. hahaha Даже телефона вдигах бързо-бързо, че и говорех тихо в началото докато се усетя. hahaha

Герка, katiABV, мерси за граматичното пояснение.

Шоколад не давам и нямам намерение скоро да дам.

Не разбирам майките на неядящи деца, които дават зрънчо, слънчо и др. под. глупости. На тяхно място първо това бих спряла. ЛМ

# 196
  • USA
NR, на парченца ли ги даваш или си гризка направо? В яслата са му давали и е ял, аз не съм му давала точно нектарини. Давала съм сливи и си ги гризе, но пак не влиза много материал в корема. С ябълките и крушите също действа като ренде - гризе, смуче и плюе. С гроздето има променилив успех. Яде боровинки успешно, стафиди и сушени дребни, но пак не много. Ти как се чувстваш обратно на работа?

# 197
N.R. явно неразбираш,защотоне си се срщала с проблема.Когато детето ми отказва всякаква храна и нищо неиска се радвах и солета като ядеше.А що се отнася до зрънчото и другите ''боклуци'' не мисля че някой ги дава за наяждане.И ние сме чели за храненето колкото и тебе сигурна съм,но първо че имаме различни деца и живееме в различни условия.

# 198
Добро утро!
Аз се бях отдала на у4ене та само ви 4етях,в4ера първия изпит е взет,4ерпя  beer3 Остават о6те два в събота и два за другия месец.Марти в4ера го гледаха две приятелки на смени,4е няма6е кой,а на изпит не мога да го взема. Бил е  много послу6ен и даже не се е сетил за  мен .Зна4и е готов за ясла .

# 199
  • София
здравейте и сори за чаршафа Blush
Да ви питам - Саностол в какви дози давате и колко често?
уинксче, аз давам саностол както масларски беше посъветвал и ками- до 10 дни в месеца. та му давам към 3 пъти седмично. ползвам една мерителна лъжичка от някакво сиропче, която по принцип тр да е някъде около 5 мл Peace

bubulechkata браво за 1вия изпит и естествено, стискаме палци за следващите  bouquet

били, радвам се за теб много, както и че си успяла да се "уредиш" на половин ден. такова нещо при мен няма да може да стане, въпреки че съм на държавна работа. имаме много напуснали колеги и общо взето а отидох на работа, а ме скъсаха от работа, та... Rolling Eyes кога ти казаха че ще станат изследванията на тедо? на коки станаха супер бързо- урината и кръвта за няколко часа, а акото- след 2 дни, понеже имаше и уикенд та станаха 4. да не забравиш бележка от педи без дата, в която да пише че не е имал контакт със заразно блен, а датата ти ще си я напишеш, понеже тя тр да е издадена до 3 дни преди влизането в яслата. дала си препис от картона нали? аз носих и допълнително бележка за МПР-то, понеже ми бяха взели картона още през юни, а МПР я правихме август месец.

вики, кико спал ли е там? как е минало? Peace

ох кати ти ще ме разбиеш- изкара давидче голям малък манипулаторчо Laughing Laughing Laughing

за неяденето- до края на август месец не знаех какво е детето ми да не иска да яде. след като изкара летния вирус, рязко намали приема на храна и мляко, изгуби апетит и дори за "Забранения плод"- солетките и бисквитките. много се шашнах тогава и какво ли не съм правила. наистиан съм се радвала като яде солети, понеже поне това му влиза в стомахчето. виж, оттогава нещо зрънчото не го дол'бва, но не съм нещастна. за шоколада и аз мисля че е рано, но наистина не мисля да се втелявам, както писа и уинкс. проблема е че аз и да не му дам, когато излезнем навън и види другите деца, той също иска- не евариант да отказвам всеки път, защото не мисля че все в устата ми тр да има "не". още повече че за зръчното и солетките също го е видял отвън- докато си пишех май и юни месец дипломната, майка ми и ицо го развеждаха и другите майки са му дали, те нищо ен са казали и коки свикна. в умерени количества не виждам проблем да яде т.нар. "боклуци", но той така или иначе ги е ограничил до солетките. ЛМ
янче, ти не се засягай, NR със сигурност не иска да те обиди, а и когато детенцето ти си хапва всичко не можеш да проумееш как може друго да не иска да яде, а яде такива неполезни храни вместо това Hug

# 200
  • Асеновград
Добро утро ,
Буболече , честито за изпита , ма недей така с бира от сутринта , ще вземе да ми се припие , какво ще правя после. 
Яна , не се ядосвай , вчера два пъти ти писах и после го изтрих , защото едва ли е добър пример , но исках да те успокоя.Аз самата съм много злояда и ям много "боклуци" , цял живот съм била така , като малка нищо не ядях и въпреки това порастнах.Нямаше и още няма сила , която да ме накара да ям нещо , което не харесвам , предпочитам да умра от глад , ама няма да хапна каквото и да е.Та просто децата ти са такива , ти нямаш вина , справяш се както можеш.Сигурно е много трудно , когато децата ти не ядат.
И Тедо не яде плодове , само ябълка гризе , другите плодове трябва да ги замаскирам с нещо - кисело мляко и бисквити обикновено , за да ги хапне.
Winx , November Rain ,  Hug , благодаря !И аз вече искам работа на половин ден , ама няма...Нищо , нали човек се учи от грешките си , сега ще работя , дано поне се науча на нещо , че на мен това ми беше притеснението , че имам още много да уча от практиката , пък другото дете като се роди , никакво връщане на работа по-рано.Ама да не приказвам много , че знае ли се ...

Дописвам :
Ели , всичките тия работи съм ги взела , изследванията ще станат в петък , аз се надявах на по-рано , за да може да тръгне в понеделник , но каквото стане.Пък за работата , хич не съм се уредила , това мойто неидване следобяд си е от моя платен отпуск , добре , че поне имам много невзет.Ти от кога си на работа , от вчера ли ?Вчера в един магазин купувахме пижама на Тедо и продавачката извади шоколадов бонбон с ядки да го черпи , аз така реагирах , че тя май помисли , че има алергия.Ама по-добре така , стресна се и го скри.
Май те бих по чаршаф , а?

# 201
Признавам,че се засегнах макар че съм убедена в добрите чувства на N.R.Причината е в мене и аз съм ''истерясала майка''.
Все си мисля за Ками на Гери.Дано да пише някой ред,как ли са?

# 202
  • София
янче, я стига, и аз съм истерясала тогава  Laughing Laughing Laughing
били още не съм на работа. по принцип тр да съм от 1 декември. Peace за чаршафа, мисля че аз водя  Laughing
аз не разбрах за евичка- ками какво става при вас? Hug

# 203
  • София
Не разбирам майките на неядящи деца, които дават зрънчо, слънчо и др. под. глупости. На тяхно място първо това бих спряла. ЛМ

Аз пък май имам обратния проблем. Яде си на всички яденета като за 3 нормални бебета и... няма отърваване от ядене между хранения. Не яде само докато спи. И е започнал да става една топка... Турил си е отпред коремче като на дядо и на тати, бузите му са огромни... и не мога да му кажа "не", щото ходи след мен с "ам-ам-ам-амиииии" и рев и плач и тръшкане и скръбно изражение, сякаш изобщо никога не го храня и го държа гладен... и без друго си изравя от някъде скрит запас от бисквити или друго... ама вече се чудя как да спра това дебелеене.
Току-що се появи от някъде, гризе ябълка и е наакан. Не мога да му давам безкрайно количество плодове, ще му направя разстройство...

Аз пък съм напълно съгласна с NR по отношение на даването на "странични" неща в случай на неядене "само и само да хапне нещо". И то не защото Давид си яде, а защото аз бях едно от онези ужасни, неядящи деца. И имам много ясни спомени. Никога не бих искала да се озова в ролята на майка ми, на бабите и дядовците ми и... Изобщо, сега и да не го осъзнават като "коз", най- късно след година - две така яко ще ви манипулират с приема на храна - или по- скоро с липсата му, че луди ще станете, ако се поддавате. Знам, понеже го правех. Е няма такова нещо като бебе - анорексик. Ама такова нещо като 3 - 4 - 5 и нагоре годишен манипулатор имааа... И резултатът е тотално изнервена мама (и др. роднини) и абсолютно нездравословно хранене на малкия немирник. Пак повтарям, не се заяждам с никого, нито дори съветвам някой, но и не говоря от липса на опит, а тъкмо обратното. Аз ядях само определени храни - които най обичам, които в момента ми е хрумнало... и които са всичко друго, но не и полезни, и то с уговорки, молби, обещания... с приказки, с книжки, за часове... при това ми даваха неща, които, ако ме бяха оставили на мира ден - два, на третия сама бих търсила и молила... защото ги обичах! Ама като мога да получа и допълнителни бонуси от това - защо не? Защо да изям веднага чушката, която обичам, вместо след 1/2 - 1 час - с един шоколад напред? Примерно. Това, което пиша, не е измислица на някой психолог - това е моята лична история.

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 10:58 от katiABV

# 204
  • sf
Кико вчера е спал, бил е много послушен.
Аз днес овършах магазините с една приятлека и се чувствам чудесно.

Яна, не се засягай, но NR е права. Колкото повече му предлагаш странични неща за гризане , толкова повече няма да иска другата храна. А децата са си деца, независимо в коя страна при какви условия се гледат.  Hug

# 205
Аз  започнах да му предлагам странични неща когато спря да яде.Той не спря да се храни заради ''другите храни''.Той и солети неиска вече и баничките спря.Сега поне яде кремчетата от кухнята.Почнах да търся варианти за хранене с ръце когато неискаше от лъжица,но в никакъв случеи не съм го хранила със зрънчо и бонбони.В момента съм съгласна с Кати,че трябва да избегна момента на манипулация,който се получава определено в такива ситуации.
А относно средата имах предвид,че Никола се движи с по-големи деца и трудно го опазвам от проби на разни.
Както и да е да приключим темата,щото нямам нужда от съвети с нотки на поучение,че и без друго от всякъде получавам.  Hug

# 206
здравейте  Grinning
Ние сме добре, вчера водих Ева при Масларски , за да я преслуша ,че нещо започна да кашля и да й течче носа, но според него е здрава.Днес видях че й пробива зъбче  ooooh!.Освен това го разпитах за стафилококите на Ева и той съвсем на човешки ми разчете антибиограмата и потвърди думите на педито - засега да не ги лекуваме, те били от тип " чувствителен", демек влияят се от лечение, по опасни били другият тип  Peace
Вики , браво на Кико , като го помня как се лепеше за теб направо ме учудва с това бързо адаптиране  Hug, все така да е

# 207
  • София,
Момичета ние пак се разболяхме и без МПР ваксината Embarassed Пак сме с бронхиолит, но добре, поне че е в начален стадии. Отвчера госпожицата ми повърна на два пъти, а и днес също и то не толкова храна колкото храчки. И цяла нощ кашля, водих я в токуда при нейния си лекар и добре че, засега сме отново на инхалации с Вентолин и сироп за кашлица Муколизин. ПАк се разминахме с МПР - то, ама какво да се прави. Малката явно се е заразила от мен  Embarassed Много ми е болно, но какво да се прави. Sad

# 208
  • sf
Dundurela , кофти, дано се оправи бързо. Явно й е много слабо място. Аз като малка се скъсвах да боледувам, имах хроничен бринхит- от най-малкото нещо и се вложавах, но го израстнах и сега съм добре пу-пу

И аз е водя Кико при Масларски довечера. Само на него му имам пълно доверие.

# 209
  • София,
ВИки, благодаря ти много. Знам какво е нали съм същата, и аз съм с хроничен бронхит и тем подобни белодробни глупости. И аз уж го бях израстнала, ама сега явно от ЕГН-то и пак започнах много да боледувам, след първото раждане всяка година изкарвам нещо от рода на бронхит или пневмония.

Общи условия

Активация на акаунт