Юлчетата малки превземат люлки и пързалки

• 12 629
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Насам народе на кафенцето, не се блъскайте има за всички  Grinning Grinning Grinning

Хубав и усмихнат ден на всички!  bouquet
Коки отиде на ясла, май само майка му се панира а на детето просто му расте зъбче. За всеки случай следобед ще оитдем до педи за да съм спокойна. Аз съм пу пу доста по-добре. ОСтана ми обаче кошмарната кашлица  Rolling Eyes

# 181
  • София,
Добро утро! Hug
Ели Благодаря за кафенцето, ммм, много е вкусно, особено това в средата! ДАно и кашлицата скоро да отмине, вземи си някакво сиропче от билковите за кашлица, може пък да те поуспокои. И аз вече също съм доста по добре, уж тези дни като изпия и втория антибиотик пакс ще отида да ме прегледат. странното е че през дена ми няма нищо, почти не кашлям, но вечер като си легна и все нещо ме дразни и много кашлям, ама като се постопля и заспивам и още ме преболава отпред на гърдите отгоре.
Днес сме станали много рано, въпреки, че снощи легна късно, дано да се постопли та да поизлезем навън.
А това за МПР ваксината е много лошо ние сто процента ще сме от тези 1/10 пипнали бронхит след това, направо не ми се мисли, ама и нетрябва повече да я отлагаме. Sick

Последна редакция: пн, 27 окт 2008, 09:29 от Dundurela

# 182
Добро утро и от мен!
Ели,благодаря за кафенцето.Радвам се че си по - добре.
Надявам се днес вече да ви прочета.
Лек ден!  bouquet

# 183
Добър ден и мерси за кафенцето!  Hug
Относно храненето пак искам да кажа нещо защото ми е болна тема.Незнам защо и двамата са такива трудно хранещи се.Но не мисля че аз съм виновна за това,както някой искат да ми вменят заради кърменето.И двамата примерно ядът и обичат различни храни.Така и не приучих Надина към плодовете.Като малка и не разбираше ядеше банани,моркови,чушки,изтисквах и череши и ядеше в мляко,както и други плодове.Но когато стана на 2 и в един момент отказа всички плодове.В нас има винаги,аз без плод немога и все се яде.Например фреш не искат и двамата.Според Надина това не е сок.Аз също на нея съм й давала Царевин и Слабин и зърнени блокчета,но Никола не ги иска.А зрънчото го яде.Другите неща дето ги споменах ги е пробвал,определено не са му в менюто.Аз се опитвам в къщи да има качествена,прясна и готвена храна.Държа на закуската,обеда и вечерята.Но ето че не винаги се получава.И мойте са фенове на гевреците.

# 184
  • София
Десо е със сенна хрема, генът е "силен доминантен" (цитирам доктор), предава се в 75 процента от случайте по бащина линия.

Хм, баща ми има, брат ми - също, аз - не. Дали има нещо общо с гена за пол? Има такива неща, които се предават само на даден пол, чудя се дали е такова - и дали изобщо някой е изследвал въпроса...

# 185
Бубе, аватарът ти е страхотен  Heart Eyes
Яна, не мисля, че кърменето е причината за неяденето. Децата изяждат различно количество, както и възрастните хора, имат и вкусови предпочитания...аз например се засищам от много малко, това, че напоследък ям повечко си е чиста лакомия.
Дундурела, не се настройвай за бронхит, мисли позитивно  Hug
Никола днес заспа докато танцувахме  Laughing помислих, че като го сложа в леглото ще се събуди, но не се...
Ками, цяла нощ сънувах изгубени деца...много се замислих от тази случка, а и от споделеното от Герката и Яна, наистина трябва да сме много вниматели с малките бръмбъри и да не ги изпускаме от очи...

# 186
  • София,
Ние бързичко се прибрахме от разходката, дали защото беше още раничко, а и доста хладно, но нямаше никой навън, взехме си кухнята, нахранихме се навън и се прибрахме, че много и се доспа на малката, заспа в количката по пътя и добре че не се събуди докато я разсъбличах и местих в леглото. Явно вече ще трябва да се излиза следобед а тя тогава спи. Дали ще можем пак да минем на режима с двете спанете по рано сутрин  и по късно следобед за да се разхождаме по обед, че то тогава ще е най топличко!
Яна не се упреквай, така е децата са различни и на всяко му харесват различни неща, важното е да са здрави и да растат. И аз вече се чудя какво да ги правя мойте, вече ме е яд да готвя. ГОтвя някаква манджа, която баткото уж много обича, прибира се от училище и му казвам какво съм сготвила и той много се радва уж, ама като седне на масата и хапне две три лъжички и толкоз, наял се. Ама ако има сандвичи, или пици и по пет може да изяде, а сладичко не отказва. И все рови в хладилника. Сега нещо се е отприщил на плодове та това поне е хубаво, носи си и в училище, ама от гадните чипсове още не мога да го откажа, другите деца си купували, та и той.
С малката пък проблема е друг, при нея пък твърдата храна не се приема и целите неща, и се чудя днес на кухнята има пилешко със зеле и ориз, иска ми се да и го дам, обаче ме е страх дали няма да я заболи коремчето, че предния път от супата със зеле цяла нощ се свива милото и плака, утре пък има леща newsm78, абе изобщо нямам думи. ПОвечето ми приятелки дават такива неща, но аз не съм и ме е страх, с нейния чувствителен стомах. А и сега ми се струва, че пак има някакви проблеми със рефлукса, явно пак нещо има, защото от доста време ми подкашля през нощта, но еднократно или двекратно, просто се закашля, а тази нощ и замалко да повърне, оригва се тежко понякога и после си заспива и нищо до сутринта, а пък през деня не кашля изобщи. ВОдя я да я преслушват и нея периодично, но няма нищо, тя и хрема няма та нали да се каже, че кашля от нея. Ще трябва май пак да я заведа при гастроентероложката, а и да и повдигна пак матрака.

# 187
  • sf
ДД
Кико остана да спи в яслата и сега ми е самотно.
За /не/яденето - няма умряло по желяние от глад дете. Като не искат да ядат хич не ги и карам, но после напук не им давам нищо странично от сорта на солети, зрънчо и бля, бля и на следващото ядене - ядат , та пушек се вдига.  Joy
Шоколад и сладки неща избягвам- не че нес ъм давала. Откакто порасна Роки е по-лесно. След няколко разговора на тема диабет и затлъстяване-тя самата си слага ограничения. Пък и спорта много влияе. На плодовете не е много фен, но в градината лелката яко им влизаше под кожата и там се научи. Брат й им налита повече- той е и по ящен по принцип,де.
Айде изчезвам,че инак нямам спирка   bouquet

# 188
  • София
Не го разбирам туй мойто детЕ и туй то. Сутринта понеже не му бяхме извадили кис. мляко от хладилника - ама аз си мислех, че има извадено и нищо не бях натопила - и яде шоколадови точпета с мляко. За пръв път, с голяаам кеф. След което не пожела да изпие "ошоколадено" мляко - демек, в което са били натопени топчетата... ми то беше по- шоколадово от това, дето го яде... за сметка на това изпи 100 мл тиквен сок.  Crazyи почна да 'рупа ябълки...  Crazy а сега, таквоз чудо не ми се беше случвало: някой да откаже мляко с какао в полза на тиквен сок и ябълки!?

# 189
  • София
вики ,днеска му е за 1 път ли на кико? дано да успее от раз, ама и да не стане, няма дете което да не се е научило. а за самотното- аз те разбирам...

кати, ми супер бре, ти пък, даже по-добре че не иска шоколада, според мен.  Hug  може тайно да е чле на компютъра тема от форума за здравословното хранене Laughing Laughing Laughing

# 190
  • София
Ами. Прави го само за да не си въобразя, че е 'по- глупав" от мен и мога да науча какво да очаквам от него и да му предвиждам реакциите... Я пък от къде - накъде... Ако си бях въобразила, че ще пие и яде плодове след шоколада, никой път нямаше да го направи...  Laughing важното е да е наопаки, мисля... леле, изчезвам, ч1увам бели....

# 191
  • Асеновград
Голямо затишие тука , къде сте всички ?
Много е хубаво да работи човек на половин ден - направих една тава браунис , една тава солени кексчета , ако и изгладя , ще съм ударничка , ама мисля да не се престаравам толкова.
Днес пуснахме изследванията за яслата , Тедо изобщо не се разплака , през цялото време се хилеше на лаборантката и накрая и целувка и даде.

# 192
  • USA
Били, радвам се, че вече се чувстваш по-добре. Браво!

Аз за яденето не се втелявам много. Нямам нищо против да опита различни неща, но не искам да му давам шоколад, а близалките направо не мога да ги понасям. Иначе си яде бисквити и солети. Но той по принцип не е особено ящен, така че се радвам да влизат калории. Само дето се чудя какви сурови плодове да му давам. Като са по твърди, само ги лапа и ги плюе.
Аз също не съм много по плодовете и дано не се е метнал на мен.

Да ви питам - Саностол в какви дози давате и колко често?

# 193
Аз в 9-ти клас постоянно имах близалка в устата. Laughing Страхотна мода беше.Тъкмо излязоха тия близалки с вкус на капучино,ягода със сметана.Заедно с това вървяха банановите шейкове и ход-дог.Ех,спомени,спомени...
А много ми е чудно по рекламите как майките сипват чаша прясно мляко на детето и то я пие.  Thinking Направо от кутията.То и аз така го обичам,без варене.Ама толкова за и минус това пише,а и за пиенето на прясно мляко въобще,че направо взех да се плаша от него.

# 194
  • USA
Яна и аз така правя с шишето с мляко. Само, че го затоплям преди да го дам. Купувам органично мляко. Засега е нямало проблем. (пу пу) Като се замисля, в България сигурно щях да го превярявам първо. Не искам да свуча снобарски, но нямам много доверие на родните производители.

Общи условия

Активация на акаунт