Юлчетата малки превземат люлки и пързалки

• 12 656
  • 293
  •   1
Отговори
# 15
Положението май е по-добро в момента. Оставих малкия да пощурее докато дойде време за вторите капки, за да не го будя после. До сега правих балон от горен чаршаф, върху който той скачаше, после правихме "хамак" с одеало и го люляхме, ходи да отваря гардероба и си вика Там нееее, сега се прави на мечка и се хвърля върху баща му. Явно се е поуспокоил, но аз не съм още.
Галена, много е сладко това. В кърмаческия имаше една мама, която беше пуснала снимка на дъщеря си, която си кърми куклите  Mr. Green
А като стана дума за кърменето - лекаря, който прегледа Или ме гледаше как го кърмя, за да го успокоя и почна да се бъзика с мен. И вика - отбивай вече, вредно е след годинка. И аз питам - за кой? Щото сега като никнат зъби не съм го усетила с това кърмене. Така си спи сладко и се успокоява. И той почна да ми се смее и вика - ей от такива майки има нужда, дето да подкрепят кърменето и след годинката  Mr. Green

# 16
Иве, знам, че ти е много трудно. Знам го, защото виждам какво е с едно детенце, представям си тези усилия по две Whistling А и с тези болести нещата още повече се утежняват Hug
Айка, момичетата от кърмаческия също разказваха такива истории за кърмене на кукли. Много е сладко Heart Eyes
Рокси, това което казваш за свободата, която чужденците дават на децата си е водещо при начина ми на поведение спрямо Дели. Искам да израстне свободен, без да му нагнетявам излишни предразсъдъци Peace
Дели една седмица влачеше хрема, но вече е добре. Ако има среща може и ние евентуално да се довлачим.
Ренка, случва се. Те просто не се спират на едно място Hug
Преди две седмици като бях на гинеколог и лекарката много ме похвали,че още кърмя. Каза ми да продължавам да го правя с пълна сила и нищо да не ме притеснява.

# 17
  • София
Иве, не се притеснявай. Както е казала Ками след 3-тия прием АБ действа.
Ува, на Чико има същия модел като на Авент, но едва ли е по евтин.  Confused Освен да потърсиш някъде, където продават биби на Камера, ако те имат такава. Вие в кой квартал сте?
А за бибероните и аз смятам, че всяко дете си показва дали е готово. Наскоро една майка ми разказа как синът й се е отказал от биберона залъгалка, като му паднало първото зъбче.  Laughing Е, отказал се е накрая.
Рени, наистина, случва се. Изобщо не е същото, но на мен Софи на тази възраст ме одра в окото, много ме болеше и цял ден лежах. Та мисълта ми е, че явно не го боли Или щом вилнее така.  Hug
Айка, и Софи си кърми куклите, въпреки че при нея е различно, защото е голяма и разбира. Интересно е с Кая, като е бебе.
Бима, успех.
Софи е болна, вчера цял ден повръща. Дано само Ирина не прихване. По този повод се сещам за Нели как се катерела по батко си, и Ирина е същата - не мога да спася Софи от нея. По едно време направо бях стигнала до истерия.
А най-новият номер на Ирина е да изхвърля всичко в кофата. Ако дистанционното е изчезнало първо там се търси. Онзи ден ми беше хвърлила слънчевите очила, капачки от биберони и какво ли още не.

# 18
  • София
за кърменето -  баща й ми каза вчера, че го правела с любимата си костенурка, днес я видях с едно агънце от фермата на фишер прайс - гушва го, почва да го люшка наляво -надясно, дърпа си блузата надолу и слага играчката, все едно, че я кърми. Аз я питам: "Мляко ли даваш на агънцето?" и тя ми вика "Да." И така. Много забавно. Ама го накърмва за две секунди, де, не знам как го постига.  Wink

Иначе май в момента започва да се проявява реакцията към мпр ваксината - има температура, измерих 37.8, но вероятно е поне 38, защото не ми дава да й я меря изобщо и не успях като хората. Но добре че все пак я напънах да я измерим, защото тъкмо бях решила, че няма, защото челото й е много горещо, дланите и ходилата също, но бузите например й бяха студени и беше кисела, но не и отпаднала. И сигурно и предишните дни е вдигала температура, горкичката, ама като не дава да й  я мерим, ние с баща й заради това, че бузите са й студени заключавахме, че няма и че просто така й е по-горещо челото (ама то наистина винаги е доста по-топло от бузите й) Сега малко се притеснявам, защото преди около час й дадох панадол, а преди пет минутки пак ми пареше челото, чудя се как да й я измеря, но ако продължава да е топла, няма как, ще я събудя явно.

Иве, и аз знам, че от втория ден се проявява действието на антибиотика, не се тревожи, мисля, че няма как да не подейства.

# 19
  • USA
Пробвай с ушния термометър. Кристиан обикновено не се буди с него, въпреки че пиука. Аз обикновено не го будя, ако спи и е с темп. чакам да се събуди и тогава. Дано да е лека реакция.
Аман от болести!

# 20
  • Canada
Здравейте момичета! Много болни, много нещо, бързо оздравяване на малки и големи!

Раян и той започва да кашля на нова сметка, да видим дали ще се размине или пак ще се борим.

Рени, добре, че му е светнало на детенце. Случват се такива работи, за съжаление.

За биберона-залъгалка - моят син така и не разбра каква е идеята на това нещо. Laughing Тук съветват до 6-седмична възраст на бебето да не се предлага, за да се научи да суче правилно. После му дадохме, той го плюеше, като попорасна (има ли "т" в тази дума, да ме светне някой, моля) пък си играеше Mr. Green, но не му идваше наум да го смуче. Simple Smile

Герка, и Раян всичко хвърля в коша, направо се чудя как още не сме изгубили някое съкровище. Или по-точно да се изразя - не сме разбрали.  Mr. Green

bima, успех на интервюто! В моето CV не фигурира майчинството.

# 21
Добро утро!Хи,хи,не съм си мислила че по това време някой ще ме изпревари с пост,N.R.wavey
Аз тренирам ранно ставане.Таткото ни започва нова работа и ще трябва да не закъснява,което пък значи че Надина трябва най-късно 8 без 15 да е на градина.Това как ще стане незнам.Сигурно е въпрос на навик.  ooooh!
Моето състояние продължава,вие ми се свят,отпаднала съм,все едно съм пияна-буквално.Кръвното ми е ниско и все съм гладна.Кошмарно ми е,свръх усилия полагам за да изкарам деня.Най-щастливия ми миг е когато заспи Никола и въобще когато заспът децата.А най-тежкия като се събуди.След почивката трудно се настройвам пак.Мен кърменето ме измъчва,но явно никоя кърмеща майка не обича да й препоръчват отбиване.  Wink Откак прекрачих границата и си позволявам да изпуша по 1-2 цигари се чувствам презаредена и мога да издържа още малко.
Ренка,много неприятно с очето,добре че не е сериозно.Случва се.Някой път за да предпазя децата от нещо ги наранявам аз.  Embarassed
Иве,не се обвинявай.Двама са и ще е така,трябва да знаят и свикнат да делят внимание и всичко.
Били,и от други приятелки знам,че някой гледа ли ти детето,взима ли решения за него всеки ден,от самосебе си започва да се чувства в правото си да налага мнения.

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 08:33 от Ianamama

# 22
  • София,
Добро утро и от нас! ВЕроника още спи и аз използвам момента да Ви поизчета първо.
Иве как сте тази сутрин, имате ли Т. Всъщност какъв АБ ВИ изписаха? Но наистина трябва да минат поне три приема от АБ за да се поуспокои и да спадне Т. НЕ се тревожи давай си му Панадол щом има Т. А за вниманието не се тревожи, всичко ще си дойде на мястото когато малчо оздравее. Hug
Яна, а ти все пак защо не си пуснеш едни изследвания!

ВЕроника се събуди, направила е леглото с краката нагоре, и сега ще закусваме, после ще дописвам. bowuu

# 23
Добро утро и от мен,

Малкия цяла нощ спа много спокойно, а и в момента още спи. Но вече почна да се издува. Да видим следобед какво ще кажат педито и очния. Хубав ден на всички!

# 24
  • Асеновград
Здравейте ,
Рени , дано не е нищо обезпокоително , щом е спокоен , значи не го боли.
Яна , а ти май наистина трябва да отидеш на лекар и на мен ми се вие свят доста често , но то е , защото нямам време да ям.Дрехите пак виснаха по мен , ама като ми е напрегнато изобщо не ми се яде.
Вашите деца как си играят в пякъчника , аз нещо не мога да се прежаля Тедо да го оставя да се въргаля вътре.Като прасе е , иска да ляга в пясъка и да се зарови целия , оставям го за малко , ама не ми издържат нервите и си го събирам от там.Вчера падна по лице вътре , не можа да прекрачи , и вместо да стане или да се уплаши , взе да маже с ръцете около главата си.Обмисляме идеята да си направим пясъчник на двора на новата къща , ама докато стане ...

# 25
Добър ден!
Герка, и Дели също хвърля каквото му падне в кофата. Последният път намерихме там 5 лв. Laughing
Хубав ден на всички Hug

# 26
  • София
Ей, големи чистофайници тези наши бебета  Heart Eyes. Значи трябва да правим щателни оборки преди окончателното изхвърляне на боклука в контейнера  Mr. Green.

(има ли "т" в тази дума, да ме светне някой, моля)
Без "Т" се пише.
Иве, пиши как са децата.
Вики, нищо не пишеш за Кико.
Яна , от преумора е това. Пробвай с някави витамини.

# 27
  • София
ДД
Гери,няма Р температура от сутринта,но с АБ е ужас повърна 1мл другото успях да го забаламосам и го изпи.Ники му текна носа и вдигна Т.Хич не ми се пишат такива постове.

# 28
  • София
Иве, много неприятно  Sad. Със спринцовка ли му даваш на Ради АБ? Аугментин ли е? Защото, ако е напълно го разбирам детето.  Sick

# 29
  • София
Ради пак е с температура над 38,а пи АБ.Цялата ме тресе и откачам,от притеснение.
иве, Т означава че организма му се бори, а АБ по принцип не е за Т доколкото знам. за Т даваш каквото имаш- нурофен/ панадол и ако е над 39 нашето педи каза хексалгин (2-3 пъти му давах над 39 Т по 10 капки, даже и по-малко) надявам се скоро да я смъкне че да не се притесняваш повече! Praynig Hug

вики какво става с кико на яслата? Peace

бима стискам палци за новата работа Peace

Общи условия

Активация на акаунт