Юлчетата малки превземат люлки и пързалки

• 12 622
  • 293
  •   1
Отговори
# 240
  • София
В тази връзка, ако някой от наскоро дипломиралите се чете - колко дълги резюмета си бяхте подготвили за защитата, че нямаме изисквания, а бакалавърската ми защита беше мноого отдавна и не помня вече  newsm78

10 - 20 минути = MS; 1 час - час и 10 минути = PHD

Не само дето не съм се дипломирала скоро, а толкова отдавна беше, че... Но това не се променя с времето...

Обаче доста кашля особено вечер , доста ме е страх да не се е развило в бронхит.Трябва ли да има Т , все си мисля че кашлицата е от сополите ,ама знам ли...........Кажете за симптомите

Симптомите са хрипове, които се чуват на слушалки. Не е нужно да има Т. Но пък за да различиш "външно" - евентуално - бронхитна кашлица от друга трябва да имаш мноого богат опит - вкл. личен, който изобщо не ти пожелавам да придобиеш. Общо взето, кашлицата звучи... ами, влажно едно такова, лепкаво... прескачащо... абе, няма как да се опише. Доверявай се на лекаря; ако се притесняваш, заведи я и при друг лекар, но не пристъпвай към самоволно лечение на нещо, от което не е болна. Това може само да влоши състоянието й.

Впрочем, сега е сезонът на дюлите - едно от най- добрите средства за борба с кашлица от всякакъв вид. Можеш да й правиш всякакъв вид отвара - както ще я излъжеш да я пие (аз дюли обичам, но варени или отвара -  Sick), със захар, абе, както ти дойде вдъхновението, важни са семките и сърцевината.

ПП
Как става записването при Масларски? Нали той слага превенар?

ППП
Сега се сетих думите на микропедиатър (по отношение на бронхиолитите и бебетата) - но пак не мисля, че поставянето на "домашна диагноза" е добра идея. "Хлътването" на коремчето и гърдичките при/ преди поемане на въздух, особено в кашлица, е признак. Ама и това не знам как точно да го опиша... усещането е като да не можеш да поемеш въздух за следващата серия кашлица, която вече напира. Чисто рефлекторно това, което аз правя в такива моменти, е да се свия с края на едната кашлица и да изпъна тяло, когато се опитвам да поема въздух.

kami27   , слагай я да спи на по- височка възглавница, по възможност не само главичката, ами цялата да е малко повдигната, ако кашля нощем. Независимо дали кашлицата е предизвикана от дразнене от секрети, изтичащи от нова, или от спазъм на бронхите, повдигнатата позиция на тялото облекчава състоянието. Лично изпитано.

малко офф-че- на 31 октомври преди 2 години, по мои сметки, заченах кокито. вие помните ли кога е станало при вас?

На 7ми вечерта или на 8ми вутринта.

marisasav , не го мажи със зехтин - много е мазен, за този тиш деца (а и възрастни) никак не е подходящ. Само с хидратиращи, леки, немазни кремове и лосиони... и определено след всяка баня. На нежна кожа твърде мазните / тежки масла не помагат, а напротив, не позволяват да си "хване" и задържи влага.

Ако му давам на Давид 6 пъти - и 10 да му давам - ще иска всяко ядене да е като за 4... в смисъл, да е мнооого. А че е дори по- притеснително - съгласна съм. Както казах, бебе - анорексикк няма, но затлъстели деца - под път и над път. Аз поне да се преборя с това "аммм..." постоянно, между храненията, ама как? Единственото, което до някъде помага, е да му е постоянно запушена с биба устата. Ама то и това не си е работа... в чудо се виждам. При него частта "често" лесно ще стане, но онези с "по малко" не ми се вижда да е възможна. А като реши, че съм го ощетила, ме поглежда строго и ако не се усетя след едно - две "глании" и "аммм... амиииии" следва рееев...  Crazy

mimoza_lolko
, а що верно не го пробваш с кюфтета? Или ще ги яде - хубаво, или няма - и ще се отървеш от мрънкане. Ама щечени във фурна, не пържени и не на скара... 

Последна редакция: ср, 29 окт 2008, 23:55 от katiABV

# 241
Момичета, най-вероятно сте коментирали, но нямам време нито да търся, нито да чета с това човече вкъщи, та ще ме прощавате, ако повтарям - въпросът ми е какво давате за закуска? Моят син не яде почти нищо. В чудо се виждам с това дете. Мислех да мажа филийки, ама то няма май голям избор с какво да са. Дайте идеи моля ви!

# 242
Аз давам кисело мляко с мюсли или някакви овесени/ пълнозърнести ядки, с малко захар и нарязан плод вътре- банан, круша, сини сливи. Правя също кремчета с прясно мляко ( на Др Йоткер), понякога чисти, понякога натрошавам бисквити вътре. По рядко давам каша - на Слънчо. Правя му също кифлички- със сирене, с кашкавал, но не всеки ден Wink
Да допълня, че прочетох какво е написала Били. Понякога се е случвало и да яде пържена филия или мекици. Но аз много рядко правя ( понякога през уикендите, иначе през другото време не закусвам). Така че изкушенията му са сведени до минимум. Иначе за обед и вечеря яде с нас, доста често от нашата манджа. Давам му мусака, леща, пиле с картофи и това е май от нашите неща. Ако има спагети със сметана, пица или нещо което смятам, че не става за него му готвя отделно. А вчера за първи път му дадох крем с какао, то кой знае колко какао има в него де, но няма реакция за сега.
А  кифлите са много лесни и вкусни  chef, само трябва да се спазва рецептата, евентуално втасването става малко по бавно когато е студено. Аз пускам фурната и от нея се нагрява леко плота, слагам чинията с тестото отгоре и втасва хубаво. Ако имате радиатор или сънчев прозорец може там.

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 10:22 от Рокси

# 243
  • Асеновград
Добро утро ,
днеска ще е хубав ден , точа се за дълги разходки , с това мойто неходене на работа съвсем обърках режима на детето , отказва да спи следобед , да не изпусне нещо интересно.
Аз нещо напоследък съм полудяла по книжките , постоянно купувам , вчера Тедо се сдоби с три нови , мъжа ми ми се кара , че като не ходя на работа много харча.
За закуските не знам дали ще дам добра идея , щото аз нещо съвсем му отпуснах края напоследък.Откакто майка ми пострада , няма кой да взима кухня и вече не взимаме , Тедо яде каквото и ние , пробвахме го известно време със супи , ама не ще , иска манджа и направо си прояде от нашата храна.
Тази сутрин яде кексчета , правени от мен.И бутер банички яде , печени филии , шунка и кашкавал , гледам да са в малки количества , ама ако закусваме с него иска да яде каквото и ние.Обикновено филийка с масло и отстрани шунка , кашкавал или сирене и домат , а и палачинки е ял , но със сирене.
А вчера като една "лоша майка" , понеже нямах време да правя следобедна закуска , излязохме , грабнах набързо бисквити и купихме готово плодово мляко.Дадох му го с известни угризения , но пък той за мое успокоение , не го хареса.
Така , след като ви залях с хаотичните си мисли , ще е добре да ги насоча към работата.
Хубав ден !

Леле Рокси , тия кифлички ще ги пробвам , хич ме няма в месенето , досега винаги съм се проваляла , ама много добре изглеждат , ще рискувам.

# 244
  • София
Привет и от нашта къща!

От три дни искам нещо да замеся и приготвя за закуска. Докато отворя готварския и Виктор вече се е разревал. Но сега си записвам рецептата и при следващото заспиване запрятам ръкави.  chef
За закуска ядем само мляко с бисквити. Всъщност не мога да определя кое е закуската - в 6.00 пие АМ и към 9.00 хапва киселото мляко. Между другото си е хапнал и две, три хапки  от нашата закуска - най често филийки с нещо си. Обяда ни е каквото има с месо от кухнята, а вечерята е от нашата. Чудя се защо ли я вземам тази кухня като две от нещата изхвърлям. Десертите също не ги яде. Правя му кремчета на др Йоткер или бисквитена торта. И неговото меню е не много разнообразно и се виждам в чудо с готвенето. Понеже бяхте зачекнали темата със злоядите деца - голямото яде само риба, пържени картофи / от време навреме, по-скоро рядко/ и отвратителните разтворими супи на Маги/ пилешка с крутони/.  Twisted Evil Скъсала съм си нервите за тези почти пет години. Вече му изпуснах края.Трябва по някакъв начин и аз да се съхраня. Сервирам каквото съм сготвила - ако не иска, има хляб и сирене. Малкото пък иска манджа с месо. Една вечер съм разделяла мусаката - единия хапваше месото, другия картофите.

Писна ми от болести, за тази пуста ваксина трябва да ги изолирам сигурно за по месец в къщи. Винаги навън при повече от 5 човека на едно място ще се намери някой вирусоносител. Виктор пак се дави нощем и...незнам. Като лазарет сме. Един се оправи, друг се тръшне.  Tired
Олях се, извинете но спи вече половин час без да кашля и се отплеснах. Blush

Лек и слънчев ден!

# 245
  • sf
хопс
аз им давам на закуска кроасани, банички със сирене/от тия на Бела/, филии с кашкавал, топено сирене. През уикенда правя или крем с пр.мялко или бисквитена торта и имат и за закуска. Той няма нещо,което да откаже. Каквото му дам, това яде. Вече втрои дне влиза в яслата без да реве, хванат с ръка за лелята. Направо не вярвам, като знам каква е лепка иначе. МОже наистина да излезе вярно,че като по-малко по-лесно се адаптират.

# 246
Бубе, каза, че вит Д е за цялостното здравословно състояние не е само за фонтанелата. На Никола още не му се е затворила фонтанелата и понеже от пролетта сме почти по цял ден навън ми стана странно. Разрових се малко и се оказа, че слънцезащитните кремове с висок фактор пречат на усвояването на вит Д. А аз го мажех с 50 плюс, не че имам избор с тази негова кожа де...
Рокси, мерси за рецептата. Беляджии страшни са тези нашите, много хубава възраст е това, не скучаем хич...Сутринта бях пуснала пералня, по едно време гледам свършила, позачудих се, че толкова бързо (въобще не ми мина през главата, че точно днес забравих да я заключа) и отварям люка...е като плисна една ми ти вода. На малкия разбойник му стана много забавно, ведннага тръгна към гьола, аз му казах строго да стои на страна, но докато се върна с мопа той се беше пльоснал по корем във водата и загребваше с ръце и крака...и после като го махнах от там се сърди...

Най често за закуска Никола яде - 1. правя нектар от 2-3 плода (банан, круша, ябълка, нектарина, днес сложих и киви ), може малко кисело мляко, и в това нещо слагам няколко лъжици овесени ядки и пшеничен зародиш, за десет минути омекват...това много се яде
2. кук-кус с масло, сирене, фруктоза
3. кекс (с фруктоза и пълнозърнесто брашно)
4. овесените сладки
5. едни соленки, които знам от баба ми - 1-2-3 се казват, защото се правят от една чаша сирене, две чаши кисело мляко (със сода) и три чаши брашно
6. кремчета от натурално пшенично или царевично нишесте (тия ароматизираните и цветните не ги харесвам), в които слагам аромат ванилия или канела и натрошавам няколко бисквити
7. кроасани без нищо
8. палачинки (пак с пълнозърнесто брашно, аз съм му фен) със сирене
9. мляко с ориз
10. елда с банани и канела
11. грис

гледам да ги редувам, но първата давам най-често

против съм Никола да яде готови закуски заради транс мазнините. А тия дни разбрах, че поради това, че за производителите не съществува задължение да обявяват дали продуктите съдържат такива мазнини, много често, когато пише "растително масло" се има предвид "хидрогенирано растително"...Четох, че бисквитите плазмон със сигурност са без транс мазнини...предполагам и хип, защото са био (аз лично повече ги харесвам от плазмон), всичко останало е...

Ками, много е хубава картината, аз много бих се зарадвала на такъв подарък  Peace бързо оздравяване на Евичка  Hug

Кати, мерси, има логика в това, което казваш, зехтинът ще отиде за маски на мама  Laughing

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 12:20 от marisasav

# 247
Марти, извинявай, ако досаждам, но каква е дневната доза?
Дели закусва филийка с кашкавал или шунка, кисело мляко с мюсли, кус- кус със сирене и вече рядко елда с плод.

# 248
1 капка, как ще досаждаш  Hug

# 249
Привет!
Ние за закуска о6те ядем попара или кисело мляко с овесени ядки,ако сме на по4ивка кроасан или банан или каквото има под ръка.

# 250
  • София,
НИе пък си закусваме все още с попара с много сирене и адаптирано мляко вътре, или пък с каша пак с мляко. Още не можем да ядем нито филии, нито кифли, а кремчетата ги ядем следобед.
Аз давам по две капки витамин Д, но на нас така са ни предписани.    Thinking

# 251
Благородно завиждам на всички, чийто бебчовци си хапват. Моят не иска нищо почти да яде. Стои гладен по 7-8 часа, а после вместо да е огладнял и да си изяде всичко, хапва 4-5 лъжички и това е.  ooooh!

# 252
  • София
Водих Виктор на лекар, защото пак започна да свири като диша. Сценария пак е същия за няма и 24 часа вече гърдите му са с хрипове. Уредихме се пак с Вентолин. Явно това е слабото му място. Sad
 Уф няма и вода а аз едва гледам от главобол.

# 253
Ува,много неприятно,дано мине възможно най-леко!Пий хапче за глава,пийни кафе или чай.
Sandcastleа мляко пие ли?Кърмиш ли не си спомням?
Страхотни закуски момичета и аз искам така да закусвам!  Peace
Днес бяхме на консултация и Никола е свалил почти кило.Зъбите го мъчат много,излизат му 4 кътника едновременно.Трудно вади зъби,от там идва всичко.Той адски трудно и заспива.Снощи изпадна в истерия,мазането не помогна та се наложи Панадол да дам.
Но хомеопатичното лечение определено действа.Вече два дни вечеря и закусва.Само обяда пропуска.А за сукането-къде суче,къде яде,къде си чеше само венците...Но когато му се спи и не може да заспи се започва едно кривеене,едно тръшкане,ходи и залита,иска само цица.
Браво на Кико за яслата!Определено персонала е на ниво.Според мен това е много важно за добрата адаптация на детето.ЛМ  Peace
Ками,картината ми хареса много,макар че що точно с тия дрехи е Евичка,тя такива готини тоалети вади.Сигурно за да се акцентира на лицето.  Thinking

# 254
  • sf
Както и подозирах носния секрет показа стрептококи. Според докторката нищо фрапантно не било . Даде ми антибиотични капики и туй е. Били много упорити,но дано ги унищожим,че ми писна от тия сополи.

Общи условия

Активация на акаунт