10 - 20 минути = MS; 1 час - час и 10 минути = PHD
Не само дето не съм се дипломирала скоро, а толкова отдавна беше, че... Но това не се променя с времето...
Симптомите са хрипове, които се чуват на слушалки. Не е нужно да има Т. Но пък за да различиш "външно" - евентуално - бронхитна кашлица от друга трябва да имаш мноого богат опит - вкл. личен, който изобщо не ти пожелавам да придобиеш. Общо взето, кашлицата звучи... ами, влажно едно такова, лепкаво... прескачащо... абе, няма как да се опише. Доверявай се на лекаря; ако се притесняваш, заведи я и при друг лекар, но не пристъпвай към самоволно лечение на нещо, от което не е болна. Това може само да влоши състоянието й.
Впрочем, сега е сезонът на дюлите - едно от най- добрите средства за борба с кашлица от всякакъв вид. Можеш да й правиш всякакъв вид отвара - както ще я излъжеш да я пие (аз дюли обичам, но варени или отвара -

ПП
Как става записването при Масларски? Нали той слага превенар?
ППП
Сега се сетих думите на микропедиатър (по отношение на бронхиолитите и бебетата) - но пак не мисля, че поставянето на "домашна диагноза" е добра идея. "Хлътването" на коремчето и гърдичките при/ преди поемане на въздух, особено в кашлица, е признак. Ама и това не знам как точно да го опиша... усещането е като да не можеш да поемеш въздух за следващата серия кашлица, която вече напира. Чисто рефлекторно това, което аз правя в такива моменти, е да се свия с края на едната кашлица и да изпъна тяло, когато се опитвам да поема въздух.
kami27 , слагай я да спи на по- височка възглавница, по възможност не само главичката, ами цялата да е малко повдигната, ако кашля нощем. Независимо дали кашлицата е предизвикана от дразнене от секрети, изтичащи от нова, или от спазъм на бронхите, повдигнатата позиция на тялото облекчава състоянието. Лично изпитано.
На 7ми вечерта или на 8ми вутринта.
marisasav , не го мажи със зехтин - много е мазен, за този тиш деца (а и възрастни) никак не е подходящ. Само с хидратиращи, леки, немазни кремове и лосиони... и определено след всяка баня. На нежна кожа твърде мазните / тежки масла не помагат, а напротив, не позволяват да си "хване" и задържи влага.
Ако му давам на Давид 6 пъти - и 10 да му давам - ще иска всяко ядене да е като за 4... в смисъл, да е мнооого. А че е дори по- притеснително - съгласна съм. Както казах, бебе - анорексикк няма, но затлъстели деца - под път и над път. Аз поне да се преборя с това "аммм..." постоянно, между храненията, ама как? Единственото, което до някъде помага, е да му е постоянно запушена с биба устата. Ама то и това не си е работа... в чудо се виждам. При него частта "често" лесно ще стане, но онези с "по малко" не ми се вижда да е възможна. А като реши, че съм го ощетила, ме поглежда строго и ако не се усетя след едно - две "глании" и "аммм... амиииии" следва рееев...

mimoza_lolko, а що верно не го пробваш с кюфтета? Или ще ги яде - хубаво, или няма - и ще се отървеш от мрънкане. Ама щечени във фурна, не пържени и не на скара...