Майките,избрали да останат вкъщи-3

• 19 998
  • 248
  •   1
Отговори
# 150
Бях ви забравила. А и до като ви открия.Ама гледам, че отдавна не сте писали , да не сте започнали работа. Работещите мами пишат повече от нас.

# 151
  • Пловдив
Krisis, тук сме, не работим (поне не и извън къщи). А на работещите през деня им остава повече време за писане (имам предвид когато са на работа). На мен от малкия (и от тортите) време не ми остава за нищо.

# 152
  • София
Когато човек е на работа като наемен работник винаги успява да открадне време. Нали и аз бях същата - като няма работа си четях за изпит. Така или иначе заплатата ми беше малка и ми плащаха не за свършена работа, а за проседяно време. Laughing

Тук сме, но животът е шарен. Ей на, сега щерката е болна, нещо с гърлото и температура, обаче още от миналата седмица е обещала да играе Баба Марта в училище. И сега специално ще отидем да си изиграе ролята, после сме на лекар, пък трябва да търчим накрая и да прибираме брат й от училище. През нощта сто пъти ставах да я гледам да не вдигне мното Т... Та, така...

# 153
  • София
И аз съм тук. Grinning
Ние нали се преместихме в началото на месеца,та сега свикваме с новото старо място. GrinningВсъщност отдавна свикнахме,за няколко дни от спокойния живот в провинцията превключихме на забързаните столични обороти.
Да ви кажа записах малката на забавачка,бях споделяла тук.Забавачката е към читалище Константин Величков.Много съм доволна,на нея много и харесва.От 9 до 13ч,но може и целодневно.Забавачката е английска,но освен англ имат много занимания.В 10ч ядат плод,който ние родителите им слагаме в раничките.И така.
А каката от сряда започва занимания в Пумпелина.

# 154
  • София
Представянето й като Баба Марта мина чудесно. Децата много й се зарадваха, а после някои я питаха откъде го е извадила този глас на стара бабичка. Laughing За гърлото се оказа, че е ангина и сега започна антибиотик. Поне ми се изясни, че много мразя да не зная какво става.

# 155
  • Варна
Andariel да оздравява бързо малката актриса.  Моята и тя е болна. За сега само хрема и дано така да си остане, но ще видим.

Иначе и аз съм тук, чета ви редовно, но пък време да пиша наистина рядко намирам. Най-малкото защото види ли ме да сядам пред компютъра и малката веднага се лепва за мен и започва да търси внимание, много ме ревнува от пустия му компютър. Аз пък основно така релаксирам, та трудно се разбираме по този въпрос. Сега съм и пуснала филмче на лаптопа и има малко мир.  А и за работещите майки и аз да си кажа, че когато бях на работа наистина ми оставаше повече време за писане и четене в нета. Още повече, че и работата ми беше тясно свързана интернет, компютри и т.н.
Вълненията ми покрай детските градини и приемите в тях са ми основното занимание напоследък. Стана ясно, че в общинска градина няма да мога да я запиша, та сега си търся алтернативи за някакви полудневни занимания. Нещо като това, за което Валенцето пише ми се върти в главата, но пък изборът тук е много ограничен. Ако се повтарям, моля да ме извините  Embarassed /имам смътни спомени, че вече съм споделяла тези си вълнения/.

# 156
Здравейте и от мен...и аз не съм писала скоро,ама през деня ми е направо трудно да си напиша думичките без намеса от страна на малкия хакер......а пък вечер като ги  приспя и си ошетм предпочитам да си пусна някой филм и да не мисля....
Иначе моите юнаци/да чукна на дърво/ са здрави,баткото  ходи на ДГ когато има начин/от дъжд на вятър,ама то не бяха шарки плъзнали,вируси,после ваканция заради празниците/,подготвят нещо за 8 март,но той ми е готов за партизанин и нищо не издава.
Малкият пък уж почна да говори повече,но нещо не ми хареса как възпроизвежда думите/кара само на последна сричка и за непознати е трудно да му разберат какво иска и какво казва/,та го водихме на логопед днес и въпреки,че няма сериозни  поводи за претеснения/няма неврологични,слухови или други проблеми/ ще се наложи да ходим на упражнения....това го написах във връзка с прединя пост/на sharli/защото одеве ми направи впечатление,че в центъра имат освен специализирани занимания с проблемни деца и дневна занималня/видях нещата които децата там са правили и определно бях впечатлена-явно им се обръща внимание им се измислят интересни занимавки/,та е възможно и във Варна да има подобни центрове/`щото в Пловдив също са кът частните ДГ и занимални.....единствено детски клубове имаме свестни,но там пък не е за по-дълго пребиваване/

# 157
  • Варна
Люба, за какъв център става въпрос? Нещо общинско, държавно или частно? Питам за да се ориентирам въобще къде да търся.

# 158
Здравейте, дами!
Валенце, браво на вас - много бързо сте установили новия ритъм на живот. Всъщност към нещо, което му е познато на човек вече много бързо се свиква наново. Особено ако ти харесва  Party
Люба, направо ме заинтригува с този център - дай още подробности. А детенцето, което сте водили на логопед колко е голямо. Защото и моят син нещо не иска да говори, затова пък развива невероятно асоциативно мислене в опитите си да обясни какво иска.
Моите и двамата са болни в момента. По закона за всеобщата гадост се очакваше нещо такова, при положение, че на 10.03 трябва да предам готовата си дипломна работа. Явно не е достатъчно да гледаш децата, да работиш по малко и да пишеш дипломна. Трябва ти и допълнително занимание - болести.
На каката тържеството за 8 март го отложиха, защото имат много болни дечица в групата - това е добре, защото тя много се готви и го чака с нетърпение. Пък и  аз  Embarassed
Това е от нас!
Приятен ден на всички!

# 159
Центъра е логопедичен,частен и се заплаща/има почасови тематични занимания-напр.музикални,рисувателни и т.н.като се водят от квалифицирани преподаватели/,ама аз като гледам,то излиза колкото частните занимални в СФ/пък ние из провинцията като нямаме такива или има малко и не предлагат кой знае какво/...Дадох идеята да се провери на място дали няма нещо подобно,защото досега не бях и предположила,че може и там да се търси занималня.Умишлено не споменавам името на центъра,като тръгнем от понеделник на занимания ще споделя  вече конкретни впечатления/както и повече инфо относно цени и отношение/
Ma4o,на 2г и 9м е,но късно проговори,сега замества звуци или "изяжда" част от тях....оказа се,че няма причина/в смисъл увреждане което да го причинява/,но им нужда от помощ за да започне правилно да говори и да не му се отрази на общуването за в бъдеще/аз самата имам говорен дефект и знам колко зле се отразява на самочуствието,както и колко са жестоки децата понякога/
Пожелавам оздравяване на всички болни дечица и да използвам повода,че се разписах,да почерпя,че днес съм рожденничка:

# 160
Люба, Честит Рожден Ден! Желая ти много здраве, щастие и усмивки!
Благодаря ти за информацията! Жалко, че у наше село няма подобен център. Ако някой знае за такъв във Варна, моля да ми каже!

# 161
  • Варна
Честит рожден ден, Люба!!! Много здраве, щастие и късмет!!! Ще очаквам да споделиш впечатления от работата ви в центъра.
Ma4o, да оздравявате бързо. Ако намеря нещо подобно във Варна, задължително ще споделя.

# 162
Честит рожден ден, Люба!!! Много здраве, щастие и късмет!!! Ще очаквам да споделиш впечатления от работата ви в центъра.
Ma4o, да оздравявате бързо. Ако намеря нещо подобно във Варна, задължително ще споделя.

Благодаря ти, sharli ! Дано намериш нещо такова, защото имам нужда от консултация с детски логопед!

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 09:06 от Анонимен

# 163
И аз ще се запиша тук при вас, за да подсиля пловдивския отбор Grinning Но ще ви изчета утре, че Сънчо ме вика Wink

# 164
ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ  smile3525

Общи условия

Активация на акаунт