Майките,избрали да останат вкъщи-3

• 20 000
  • 248
  •   1
Отговори
# 165
Хм...аз..такова..не знам защо съм пропуснала тази темичка,но наваксвам и се включвам.
Подобаващо на традицитята да се представя.Казвам се Десилсва,на 31г. съм,от София.Имам син на 6г. и едно бебе на път,което,ако Бог е рекъл,трябва да се появи  октомври.Никога не съм работила по стечение на обстоятелсвата,не съм изпитвала потребност,а и ми харесва да съм домакиня ,и майка.Радвам се да се присъединя към това малко общество където ще намеря съмишленици,защото ме гледат като рядък екземпляр заради това,че не ходя на работа. Wink

# 166
  • София
Деси,пропуснала си темичката,защото ние не сме много активни. Embarassedа според някои не сме,защото по цял ден ходим по кафета и фризьори.Това го казвам разпалена от една друга тема,в която се ядосвам,ама айде.
Та,добре дошла ,Деси!  bouquet
Да ви кажа Бубка е очарована от заниманията в Пумпелина,всеки път като си тръгваме плаче.Само този пъъът дълъг начи.
А Мими си ходи с кеф на забавачката и всеки ден ме изненадва с нови думи на английски,ще излезе вярно,че малките деца бързо учат чужди езици.
Пък аз общо взето съм развеждач на децата до обяд. Crazy
Аз имам предложение за среща.Всички почти пишат,че ги гледат като редки екземпляри,особеннно тези от нас с по-голЕми дечица.Ами да се съберем,да съберем децата да поиграят.Може би за начало по райони.Аз съм в Люлин 3 примерно и ако някой желае-да ми пише.

# 167
а според някои не сме,защото по цял ден ходим по кафета и фризьори.Това го казвам разпалена от една друга тема,в която се ядосвам,ама айде.
Та,добре дошла ,Деси!  bouquet
Благодаря за топлото посрещане. Hug
Сигурно затова съм пропуснала темата,аз от салоните и кафетата не излизам. LaughingАко ми видите прическата и ноктите ще ми завидите. Crazy
Коя темичка ти бърка в мирогледа?
Иначе и аз съм развозвач ,но следобеден.Водя Дани на английски и плуване,постоянно сме по паркове и градинки като се затопли времето.Откакто съм бременна тази роля я дадох на баща му,защото не се чувствам добре,но иначе е пълна програма.На детето ми харесва на английски,доста неща е научил тази година,ходи от две.
Идеята за среща е хубава,предполагам ще може да я осъществим след месец,два най-много.Макар да ни заплашват със сняг утре.

# 168
Деси добре дошла в клуба.И мен ме гледат така и ми се чудят.Всеки пита е не ти ли писва.Понякога да , но пък съм винаги на разположение на децата ми. А и по цял ден все имам нещо да върша.Рядко се случва да се чудя какво да правя.А  сега сядаме с големия да играем някаква игра подобна на "Не се сдърди човече" , но със Спайдърмен.

# 169
Добре заварила,Крисис.
Обикновено и аз нямам много свободно време,въпреки привидното ми бездействие отстрани.Моята мечта е била да съм като майка ми,която ни гледаше докато не започнахме училище.Такова удоволствие бе да знам,че винаги е при нас.Такива мили спомени имам от детството,че разбрах кое ще е най-добре за децата ми и не съжалявам.Точно тази тема обсъждахме в отчетните сега и повечето момичета имат странното мнение,че ако не се ходи на работа няма как да сме пълноценни жени,майки,съпруги,че се ограничаваме и няма една тема,за която да може да се говори с една неработеща жена.Много са ми смешни.

# 170
  • София
Деси,темата ,за която писах,е в Татковци.
Ааа,иначе аз вися все по кафета и фризьори как?!
Срам ме е да кажа откога не съм ходила на фризьор...ама и така съм си красива. Flutter

# 171
Момичета, я да ви питам. Дечицата вкъщи ли ги гледате или ги давате на градина?

# 172
  • София
Моите ходят до обяд на забавачки. Peace
На ясла не са ходили.

# 173
Момичета, я да ви питам. Дечицата вкъщи ли ги гледате или ги давате на градина?
В моя случай детето е 90% у дома.От малък е много болнав,а и не е почитател на градината.У дома му е много по-весело.Ходи ,когато имам работа или не мога да го гледам/както сега,защото се чувствам много зле от бременността/.Ама ходи с рев и мрънкане и ми е много нерпиятно когато го пращам.От друга страна се опитвам да го стимулирам да ходи,защото догодина е предучилищна група и няма да е добре да отсъства.Като го взема от градина го питам:
 - Как беше днес в градината.
Той отговаря:
 - Добре,страхотно.
Аз обнадежден:
 - Значи утре ще отидеш пак,така ли?
А той:
 - А не,утре не искам.
 Crazy
Харесва му да ходи за разнообразие.

# 174
  • София
Деси,ние допреди месец живеехме в Плевен.То нашата одисея е голяма де Crazy-децата са родени в Сф,живеехме си тихо и кротко в столицата,докато мъж ми/военен/ не го преместиха в Плевен.Та,мисълта ми беше,че Мими започна до посещава градина в Плевен на 3годинки.Ходеше по цял ден.Общо взето и харесваше.Но всяка сутрин плачеше,докато ми казваше чао.После като влезе всичко беше ок,искаше да ходи...но година и половина сутрин си мрънкаше като я оставях.Ходи по цял ден едва няколко месеца.После си навих на пръста и започнах да си взимам детето наобяд.В градината нямаха против.Мими направо разцъфтя-хем играеше и контактуваше с деца,хем прекарваше доста време и вкъщи,с мама.
Като се преместихме в Сф я записах в една забавачка към читалището ни.Много съм доволна.Пак ходи до обяд.обаче вече ходи сутрин без грам сълзи,оставя ме и айде.Но това аз го отдавам на персонала,на факта ,че за 15 деца се грижад 5госпожи,че са постоянно заети дечицата с нещо,обръща им се индивидуално внимание.
Та,с всичко това исках да кажа,че явно всичко си е до обстановка,госпожи...и прочие.

# 175

Та,с всичко това исках да кажа,че явно всичко си е до обстановка,госпожи...и прочие.
Определено е така,но Дани смени 3 групи в градината/не по мое желание/ и никак не се чувства на място.Харесва му само следобедните часове,когато има часове за свободна игра.Той обича да играе,да тича,да се занимава.Интелектуалните занимания не му харесват все още,обичка само да четем книжки.Предполагам,че това е причината за неговото нежелание.Иска спорт,записал се е на футбол и таекуон-до,отделно го водя на плуване.Иска да кара колело,да играе с топка,да тича.От малък е свикнал така,расъл е на воля и му липсва.Трудно му е да седи и да се съсредоточава д дейност,която не му е интересна.Засега за мен това не е проблем,надявам се,обаче,че около училищната възраст ще добие по-голямо желание да се занимава с умствени дейности,иначе го закъсваме в училище.

# 176
Синът ми тръгна на градина на 3г.6м. , точно като забременях с малката.Нея също смятам да я гледам в къщи до като навърши 3г. после ще му мислим.И без това през зимата ,баткото през седмица е болен.Не искам да давам малката на ясла.Повечето хора около мен казват" Ама давай я да свиква с деца". Че и големия не ходи до три годинки , ама въобще не му попречи да се сближи с децата.От първия ден си остана за цял ден, без проблеми.Деца има и по градинките.

# 177
За яслата ясно. Около мен повечето майки май няма да си дават децата на ясла. Аз също няма да я давам. За градината ми беше интересно да разбера дали децата ви ходят или си стоят при вас.  Simple Smile
От отговорите ви до колкото разбирам, може да си пуснеш детето и на по-голяма възраст на градина(примерно на 4г). Така ли е? Аз от една страна искам да си гледам аз детето, но от друга не знам то как ще се чувства при положение, че всички други деца ходят на градина. А и предпочитам да е по-голямо и да разбира, и прояви собствено желание. Не ми се струва, че като е на 3 ще се случи това. Малко от рано ги мисля нещата. Grinning Не, че знам как ще стоят нещата след известно време, а и финансова криза е сега Simple Smile

# 178
Жени, Тони вече чат-пат ме пита за градина и искал да ходи.. За което не съм много сигурна, че по клубовете му омръзва за 1/2-1 час максимум.. Ама той е .. сложен случай  Laughing
Иначе на есен с песен на градина.. Иска не иска.. аз искам вече.. Че трябва и работа да почвам усещам..  Rolling Eyes Ще видим как ще се развият събитията..

# 179
Моя син днес такъв рев и тръшкане хвърли,че не иска на градина,че направо онемях.В крайна сметка го оставих у  дома,може да не е много възпитателно,но детето определено беше изпаднало в истерия.Не знам какво да го правя,как ще ходи на предучилищна?Не ми се ще пак да сменям групата,но пък ако не се чувства добре .Ох,много съм объркана.

Общи условия

Активация на акаунт