Отговори
# 195
  • Пловдив

ножичката, гребенче и четка, както и термометрите и за вода и за телесна температура всичко взех на Чико мислех и аспиратор за нос да взема пак на същата марка, но продавачката ме увери че на Нук е по-удобен.

И аз си взех на Нук аспиратор, защото тогава нямаше на Чико във Вис Виталис.На следващия път отидох да ми сменят четката и гребенчето на Чико, че бях взела друг цвят поради липса на розов и се заговорихме , че вече имат аспиратора ама аз съм си взела вече.Тогава продавачката ми каза , че съм сбъркала , защото само на Чико били тънки и можело да се използват за новородени, а този бил с много дебел накрайник , но ми стана неудобно да си направя устата за още една смяна  Embarassed.Иначе майки сопит също ми казаха след това , че на Чико били съобразени за новородени.Други пък казват , че дори и да е подходящ за новородени аспираторите в началото са неприложими за бебетата.С някакъв спрей  newsm78 /забравих кой/ изтичали и с клечки за уши се махали.Аз не мога да преценя и нека мамите с опит от декемврийките споделят  Simple Smile дали е така и какви са по удачните методи за чисто носле  Laughing

# 196
Изследванията за СПИН, ХИВ и ВАСЕРМАН  са със срок 6м. Нямат право да ви карат да правите нови. СПИН  не е задължителен за раждането, т.е. само ако желаете го правите. 
Моите изтичат януари, затова не смятам да правя нови.
За кръвната група- зависи от родилното отделение. Не всички ги приемат и искат нови.

За секциото- до колкото помня кръвна картина, урина ми правиха 1-2 дни преди самата операция, но си е за тяхна сметка.

За количката- нали се запътих към Хиполенд... еми не си харесах нищо. Все сравнявах с онази, която харесах вече и нищо не ми грабна погледа, тъй че, ще си  я капарирам нея. Повече няма и да гледам.

# 197
Добър педиатър в Люлин е д-р Румяна Варадинова (в 26 п-ка)- много мила и внимателна е.
fineti  точно къде ти поставиха Анти Д безплатно? Аз миналат година загубих бебенцето си в 11 г.с. и след кюретажа в Света София (бившата Тина Киркова) ме накараха да си купя Анти Д newsm78
Сега ще раждам в Шейново и наистина ми се иска да знам дали ми се полага Анти Д по ЗК?

# 198

ножичката, гребенче и четка, както и термометрите и за вода и за телесна температура всичко взех на Чико мислех и аспиратор за нос да взема пак на същата марка, но продавачката ме увери че на Нук е по-удобен.

И аз си взех на Нук аспиратор, защото тогава нямаше на Чико във Вис Виталис.На следващия път отидох да ми сменят четката и гребенчето на Чико, че бях взела друг цвят поради липса на розов и се заговорихме , че вече имат аспиратора ама аз съм си взела вече.Тогава продавачката ми каза , че съм сбъркала , защото само на Чико били тънки и можело да се използват за новородени, а този бил с много дебел накрайник , но ми стана неудобно да си направя устата за още една смяна  Embarassed.Иначе майки сопит също ми казаха след това , че на Чико били съобразени за новородени.Други пък казват , че дори и да е подходящ за новородени аспираторите в началото са неприложими за бебетата.С някакъв спрей  newsm78 /забравих кой/ изтичали и с клечки за уши се махали.Аз не мога да преценя и нека мамите с опит от декемврийките споделят  Simple Smile дали е така и какви са по удачните методи за чисто носле  Laughing

Второто ми бебе беше с много сополки, заради вирусите, които баткото носеше от градината. Тогава разбрах колко безполезни са стандартните аспиратори. Това което ни спаси беше аспиратор от този тип:
http://family-bg.com/prX_2014.htm
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=74_80&products_id=1960
Горещо ги препоръчвам. Прочетете описанието, за да ви стане ясно принципа на дейсвие. Само който се е опитвал да храни бебе с хрема, знае за какво става въпрос.

# 199
  • Пловдив
Сбъдваща мечти    bouquet  bouquet  bouquet Благодаря за споделеното мнение.Полезно и светкавично бързо   bouquet  bouquet  bouquet

# 200
И аз имам подарък подобна помпа за сополки, и моят мъж като я видя каза, че тази процедура няма да я прави той.  Joy Joy Joy Joy

# 201
  • София
bubabo какъв цвят ти е чувалчето от ларедут? Аз си поръчах от тези сините, но това, което дойде няма нищо общо със снимката. Моето е по-скоро сиво. Иначе е много сладурско  Heart Eyes А доставката този път дойде за няма и 10 дни, което си е рекорд.
Аз преди два дни така паднах - точно като талпа, без никакви рефлекси. За малко да докарам удар на майка ми, че бях с нея. Като се изключи лекото ужулване на крака, се разминах без други травми.
За аспираторите не мога да дам мнение, защото с Дани не съм ползвала. Сега с градинските сополи вкъщи, вече не знам какво ще е положението  Thinking А що се отнася до изследванията - мамите, които са с планово секцио, няма защо да се притесняват - в болницата задължително си правят тяхни.

# 202
  • София
Привет мацки.
Nenna, Мимина благодаря за окуражителните думи. Днес бях на изследване, но за съжаление не успяха да ми излязат резултатите. Утре пак ще отида и дано да няма нищо обезпокоително....

Ники  Praynig за Алекс.

# 203
  • Бургас
Чувалчето от ларедут наистина е синьо-сиво, но е много сладурско. Мисля, че си е като на снимката. Поръча го една позната на 9.10 и дойде онзи ден на 21.10, значи 12 дни. Тя беше ме предупредила, че нещата идвали за 10-15 дни. На мен не ми е много ясно как се поръчва и ще се видя с нея след 1-2 седмици да ми разясни точно как седят нещата. Иначе във форума има тема как да се пазари от ларедут. Grinning

Утре сутрин съм на ФМ. Стискайте палци да се е нормализирало бъбречното легенче и да няма проблеми бебо. Praynig

# 204
Stassi,Abel, и аз ще дойда пред входа на зала Универсиада утре в 11 ч. Някоя друга мама от София няма ли да се присъедини?

# 205
Големи сте писателки... колко страници сте изписали...

Аз по изключение тази седмица работих, малко се изморих, но свърших вече. От два дни се опитвам да пренаредя килера, но не успявам помещение метър на метър да го разтегна до 3 на 3 примерно.. Laughing що ли....

Междувременно си купих помпа, след голямо чудене и колебание, но избрах тази на Чико, ми съвсем нормална ми изглежда, ще видим върши ли работа или не..

Моите изследвания за Спин и Васерман са правени рано (9-10г.с.) и вероятно ще ги повтарям + стандартните за секцио..

Някой питаше за татковците и посещението им на лекциите, нашия татко е много работен и добре, че поне знае къде е родилния дом..  Joy ще го учим в крачка що е то бебе и какво прави то у нас.. Joy

Чакам с нетърпение следващата лекция на 9 месеца, много ми хареса предния път.. Hug
 Айде скачам в банята сега (образно казано де Sunglasses).

# 206
Упс забравих да питам - ходите ли на запис на тоновете на бебоците... кога трябва да се ходи и колко често. На мен никой нищо не ми е казвал до сега... изобщо не знам къде се прави във Варна, предполагам навсякъде, където има родилни отделения със сигурност правят.

# 207
Ох,забравих да ви питам-ходят ли татковци на лекциите на 9 месеца? Защото гледам,че в бургас предстои лекциика за първи грижи за новороденото и понеже на нас ни се очертава да си се гледкаме сами(бабите са ни по чужбина) много ми се ще да заведа и татето да се пообразоваме.Ама пък се притеснявам да не се окаже сам самичък между тумбачета Crazy
Или ще е сам, или ще са двама максимум. Но това само добро впечаление ще направи - представя ли си изобщо с какво възхищение ще го гледат сумати търбухчета? Grinning Peace

# 208
Здравейте и от мен   Grinning

На бебемания и аз ще ходя, но планирахме с половинката да е в събота, че ще имаме нелеката задача да си изберем количката там:)

За АнтиД гамаглобулинът - като питах на отворените врати в Токуда ми казаха, че там  го поставят и не искат да се заплаща, но не ми стана ясно дали се поема от касата, или просто влиза в техния пакет. До колкото знам има и евтин български вариант, който се прави в ракова болница, но производството му от време на време го спират, та не знам в момента как стоят нещата.

Ох, да ви се оплача, и на мен вече ми тежи много, чувствам се като тюлен. Едно готвене и съм като разбита, направо не ми е ясно в какво мрънкало ще се превърна до края. Всичко ме боли - срамна кост, кръст, костите между кръста и опашката - това е най-новата екстра  Tired Както си седя права и ми се сваща я бедро, я тия мускули, дето са отстрани на слабините, много неприятна работа ..

Пък за записа на тонове - чудя се дали в моята ЖК дори има такъв апарат.. и ако няма, ще ме пратят ли някъде, където да ми ги правят, или просто ще пропуснат тази екстра  newsm78

# 209
  • София
Здравейте!

Shark, опитах се да ти изпратя съобщение на лични, но нещо не се получи, затова моля всички да ме извинят, че пиша тук. Ако все още ти трябва мобилен тел. на д-р Дяволов: 0888/ 26 80 11. По принцип той преглежда на частно в МЦ Божидар Славчев в Стрелбище, но в момента не мога да намеря стационарния телефон за записване на час. Предполагам, че ако потърсите в нета ще го откриете.

Лека нощ на всички!

Общи условия

Активация на акаунт