За първа година в детската градина! - 9 част

• 16 915
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
Разбира се, че не могат да отделят внимание на всички деца, но доколкото разбрах, някои нямат проблеми с общуването и те не се нуждаят от помощ. Смятам, че на децата, които не се справят много добре трябва да се наблегне. Голям проблем било и въртенето й на масата и че била доста енергична.

Напълно те разбирам, но това което ние виждаме, като проблем - при тях е ежедневие. Не оправдавам никого и самата аз съм в дилема, какво да правя.  Hug

# 226
Разбира се, че не могат да отделят внимание на всички деца, но доколкото разбрах, някои нямат проблеми с общуването и те не се нуждаят от помощ. Смятам, че на децата, които не се справят много добре трябва да се наблегне. Голям проблем било и въртенето й на масата и че била доста енергична.

На твое място бих попитала кога ще е удобно да си поговорим и бих обяснила проблема и притесненията си. Също бих помолила да помогнат в адаптацията на детето. Най-човешки разговор. Не да им заповядвам, за се заяждам или нещо такова.

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 12:22 от simba21

# 227
  • Разпиляна във въображението
Права си, но те изобщо не застават да разговарят с теб. Докато говорят с мен се движат из стаята, подреждат нещо, преместват книги - усещам едно такова пренебрежително отношение. Аз съм позитивен човек и не обичам да влизам в конфликти затова и написах, че ще ги наблюдавам още известно време за да видя дали има и други неща, на които искам да обърнат внимание.

# 228
  • София
Калоян днес е за втори ден на градина след почти едноседмично прекъсване(преди това ходи 6 дни) и днес отчитам рекорд за рева сутрин. Почти не спря да плаче откакто се е събудил и когато стигнахме в градината вече поимаше от плач. Но не това е, което ме притеснява най-много - проблема е, че той изобщо не хапва нищо по цял ден. Имало ли е друго детенце такъв проблем, вече много започвам да се тревожа Sad.

# 229
Права си, но те изобщо не застават да разговарят с теб. Докато говорят с мен се движат из стаята, подреждат нещо, преместват книги - усещам едно такова пренебрежително отношение. Аз съм позитивен човек и не обичам да влизам в конфликти затова и написах, че ще ги наблюдавам още известно време за да видя дали има и други неща, на които искам да обърнат внимание.

Именно за това ги питай кога на тях ще им е удобно. Да разберат, че има проблем. А ако и така не стане, отиди при директорката и кажи какъв е проблема, че се тревожиш за детето си, а не срещаш разбиране от хората, които са по цял ден с него... Аз поне май така бих направила. Добре, че не ми се налага де  Rolling Eyes
Разбирам как се чувстваш...   Thinking

# 230
Но не това е, което ме притеснява най-много - проблема е, че той изобщо не хапва нищо по цял ден. Имало ли е друго детенце такъв проблем, вече много започвам да се тревожа Sad.

Не знам колко яде в градината ,но като си дойде в къщи е примряла от глад.Направо ме смайва!
Тя горе-долу може да се храно сама ,малко супите са й трудни.Лелите ми казват,че абсолютно не е давал да и помогнат да яде.Така,че предполагам,че може и гладна да стои.

Вчера едната леля ми каза,че е казала на обед" дайте ми сиренце да папкам",ама те като нямат как да й дадат Simple Smile

# 231
Калоян днес е за втори ден на градина след почти едноседмично прекъсване(преди това ходи 6 дни) и днес отчитам рекорд за рева сутрин. Почти не спря да плаче откакто се е събудил и когато стигнахме в градината вече поимаше от плач. Но не това е, което ме притеснява най-много - проблема е, че той изобщо не хапва нищо по цял ден. Имало ли е друго детенце такъв проблем, вече много започвам да се тревожа Sad.

Не се притеснявай, АЗ съм била така. Почти не ядях в ДГ. Помня, че все седях последна по масите, с надеждата, че може би ще хапна нещо докато прибират другите маси, ама не  Naughty Ядях само компот и то в краен случай  ooooh! После вкъщи си наваксвах. Истината е, че нашите са били много притеснени за мен, ама ей ме на, оцелях  Mr. Green Май така съм била не само през първата година  Mr. Green

# 232
  • Пловдив
Момичета, ако имате опит, моля, включете се по темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=342378.0

# 233
  • София
Но не това е, което ме притеснява най-много - проблема е, че той изобщо не хапва нищо по цял ден. Имало ли е друго детенце такъв проблем, вече много започвам да се тревожа Sad.

Не знам колко яде в градината ,но като си дойде в къщи е примряла от глад.Направо ме смайва!
Тя горе-долу може да се храно сама ,малко супите са й трудни.Лелите ми казват,че абсолютно не е давал да и помогнат да яде.Така,че предполагам,че може и гладна да стои.

Вчера едната леля ми каза,че е казала на обед" дайте ми сиренце да папкам",ама те като нямат как да й дадат Simple Smile
На нас учителките и лелята ни казват, че нищо не иска да яде, те дори се тревожат. Той започвал да плаче и да се дърпа щом започнат да ядат - изобщо не се стига до това да опита храната. И ме питат как и какво яде в къщи. В къщи също е труден с храната, но ако се заинати съм го оставяла без обяд примерно и следобед веднага си иска да яде. Не ми се вярва, че може чак такъв инат да стои цял ден гладен.

Не се притеснявай, АЗ съм била така. Почти не ядях в ДГ. Помня, че все седях последна по масите, с надеждата, че може би ще хапна нещо докато прибират другите маси, ама не  Naughty Ядях само компот и то в краен случай  ooooh! После вкъщи си наваксвах. Истината е, че нашите са били много притеснени за мен, ама ей ме на, оцелях  Mr. Green Май така съм била не само през първата година  Mr. Green
Ох simba21, много се надявам да е само за периода на адаптация - иначе ще му се съсипе имунитета, ще боледува, ще му се развали стомахчето. Не знам просто Thinking

# 234
ДюДю, един съвет ако може - давай му да закусва вкъщи. Поне така ще знаеш, че е ял нещо. Да, за имунитета си права, давай му някакви имуностимулатори и много плодове. Кисело мляко - също, ако яде. Като го взимаш следоябд, носи му по нещичко - бананче, малък сандвич, суха паста. Аз бях толкова злояда, че нашите сега ми казват: радвай се, че детето ти не е като теб. Тя пък е капризна, яде само, ако й харесва, най-вече на външен вид храната. Не се притеснявай. Аз също съм боледувала доста като дете, но вече от предучилищна нататък и до ден днешен (да чукам на дърво) лесно вирус не ме лови. Дано все пак при твоето дете да е само в периода на адаптация. Стискам палци!  Peace

# 235
 ДюДю ,симба ти е дала чудесни съвети- да си закусва в къщи,като го вземаш пак му носи нещичко..пък и ще си вечеря в къщи...
Дано е период и започне да се храни поне малко в градината.
Аз като я вземам следобед й нося кроасан ,айрянче ,бишкоти..това за из път.
Като се приберем обикновено иска крем или попара да й правя Grinning

# 236
  • София
simba21, от градината ме посъветваха същото още на третия ден, но в повечето случаи дори и аз не успявам да го накарам да закуси, защото започва да плаче, че не иска на градина още от както се събуди. В най-добрия случай хапва много малко, нещо не особено полезно - например сутринта успях да му дам половин суха паста. Иначе вечер яде и плодове и мляко, а кисело мляко все още си пие всяка вечер. Давам му Есберитокс и клеева тинктура за имунитета. Най- вече се надявам да е временно. Наистина трябва да се радваш, че детето ти не е злоядо. Имам чувството,че ако яде едно дете просто ще е толкова лесно да го гледаш.

# 237
ДюДю, а той иначе злояд ли е или само в ДГ не яде. Защото аз по принцип съм си била злояда, не само в ДГ. Ако иначе си яде, не се притеснявай, период е, ако не, пак не се притеснявай, аз съм живия пример, че от глад не се мре  Mr. Green
За адаптирането, знам точно как се чувстваш, нали и ние още не сме го минали това. За утре съм й приготвила едно ДВД с детско филмче да го занесе там да го гледат и там да си остане Simple Smile Дано като тръгне "с мисия" от къщи тръшкането да не е голямо  Joy  Ох, ама и аз се чудя ден за ден как да направя отиването й там по-безболезнено. Там вчера е била супер - спокойна, засмяна и е спала! Дано и днес да е така  Praynig

# 238
Момичета кажете ми моля ви за колко време се адаптираха децата ви в детската градина.Моето ходи от 2 дни и страшно плаче сутрин ,още със ставането ,че не иска да ходи и т.н.Направо се чувствам смазана.
Благодаря ви.  bouquet

# 239
  • София
ДюДю, на малката сутрин вкъщи преди яслата, докато не почна да се храни там, й правех Nestle Junior 2+ в шише с накрайник - тъкмо я и обличах, докато тя си го пиеше.  Laughing Честно казано още не съм й махнала това "успокоително" вечер преди лягане, въпреки че отдавна пие от всякакви чаши, яде сама с лъжичка кисело мляко, а залъгалката я изхвърлихме окончателно още на годинка и нещо.  Embarassed Ако иска само да вечеря без да пие мляко - ОК, ако иска само млякото - пак няма проблем.  Peace Нарочно не я лиших от шишето, защото знаех, че в яслата ще е само година, после - на съвсем ново място, а знаех колко я успокоява "цокането".  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт