Дюкан ни превръща от пухкави дами в елегантни мадами - 130

• 43 255
  • 1 070
  •   1
Отговори
# 765
Здравейте на всички  Hug,
най - накрая и аз да се престраша да напиша нещо.На режима съм от 25 дни и резултатът е 8 свалени килограма,имам доста още за сваляне ,но мисля че  намерих подходящото хранене за мен и най-вече не се чувствам сама ,тъй като всеки ден чета форума. Wink
 Благодаря ви за всички рецепти и полезни съвети,надявам се и аз да постигна невероятни резултати като вас!  bouquet

# 766
A*D*I*R ,От книгата :"Докато трае режимът за запаване на теглото, ще имате право на следните храни:
- протеинови храни от ударния режим;
- зеленчуците от смесения режим;
- 1 порция плодове на ден с изключение на банана, гроздето и черешите;
- 2 филии пълнозърнест хляб дневно;
- 40 г. Кашкавал на ден;
- 2 порции нишестени храни на седмица;
- агнешко бутече и печено свинско филе;

Всичко това увенчано с:
- 2 галавечери на седмица.
Но и задължително и неподлежащшо на обсъждане с:
- 1 път седмично ударен режим на чисти белтъчини."
Гала вечерите - "Два пъти седмично ще имате възможниост да си приготвите хубава вечеря по ваш вкус и без никакви ограничения. Настоявам  на думата вечеря, тъй като винаги има пациенти, които решават, че става дума не за две хранения, а за два дни....Гала означава празник, защото на всяка от тези две вечери ще можете да консумирате всякакви храни, особено тези, които най-много са ви липсвали през дългия период на отслабването.
Но трябва да спазвате две главни условия - никога да не си сипвате повторно от едно и също ястие и никога да не си приготвяте две последователни главни хранения. Следователно всичко може, но в единствено число: едно предястие, едно основно ядене, един десерт или едно парче сирене, един аперитив, една чаша вино- всичко в добро количество, но само по веднъж.
     Гледайте също между двете хранения да има достатъчно време, за да позволите на организма си да се възстанови. Ако например сте избрали вторника за гала обяд, не си правете галавечеря същия ден. Нека поне едно ядене отдели тези хубави моменти. Най-добре е да избирате края на седмицата и вечерите, когато сте поканени на гости."Т.е. според мен в галата можеш да вкараш и мед и зехтин, и алкохол, и шоколад,нали тогава хапваш каквото ти е липсвало, стига да не се прекалява с количествата.
надявам се да съм ти била полезна

Гледахте ли днес по нова?  SadПовечето от храните, рекламирани за деца, са с повишено съдържание на захар, сол , а някои и на мазнини. Рекламират например – това е полезен продукт с повишено съдържание на калций, а при проверка се оказва, че същия продукт е с доста над нормите завишена захар.
Като извод:
Затлъстели в България : 25% мъже, 17% жени, деца до 16г:20% момчета, 16% момичета
Така, че момичета всяка храна, на която не е написано съдържанието и не знаем какво е трябва да я минем в графа "лоши храни"

[/quote]

Последна редакция: сб, 25 окт 2008, 19:59 от feelgood

# 767
Благодаря за приема! Люска, аз съм на 33 години. В момента съм 64 кг., които са ми много. Съвсем до скоро държах 50, после рязко качих. Искам да сляза пак на 50. Досега с никоя друга диета не съм успяла да ги смъкна тия 14 кг. Надявам се сега с този режим да успея. Според калкулатора оптимално ми е 57 кг.
Не се ли изсилваш да искаш 7 кг под калкулатора. Но пък като стигнеш примерно 54-55кг. можеш да спреш. На мен ми дава 56 и аз мисля да стигна до 53 за да може ако кача в трета и четвърта реално накрая да си остана 55-56. А и все пак с годините се променяме. Не можем да искаме на 35-40 години да изглеждаме като на 20.

# 768
  • В сърцето на любимите мъже!
... Четох, че има и други мацки, които похапват доста във втора фаза. Обаче като мине човек в четвърта? Ще кажете, че ако ядем повече режимни неща, няма да пълнеем. Да, обаче организмът се претоварва и това дългосрочно не води до нищо добро. А цаката е точно човек да постигне някакъв баланс в яденето и така няма как да напълнее  повторно. Дайте някакви съвети вие какво правите и как ви хранителния режим?

Да, да, и аз това исках да кажа!

# 769
Sun непременно...ще е чааааак през август ,но пък ще съм една слабичка newsm68

# 770
  • Лом
люска на мен  калкулаторът ми даваше 70 кг.аз си сложих цел 65,като станах 65 си сложих цел 60 , сега съм 62      сигурно някъде съм сбъркала с калкулаторът.   Както и да е   важното е да се чувстваме добре  bouquet

# 771
Изчетох много материали за тази диета включително и тази тема и МНОГО се запалих! Мисля да започна и аз, но има един проблем аз не мога да готвя, а и нямам време честно казано #Crazy, за това искам да попитам дали може да използвам тези опаковки с готови свински, пилешки и др. пьржоли, които се продават? Имам още два въпроса:
1.Мога ли да съчетая диетата със спорт или по точно 60 мин. на кростренажор?
2.И тези овесени трици задължителни ли са?

# 772
waq, има ли я книгата някъде в интернет? Интересно ми е да прочета.

Между другото Дюкан  не е известен в Германия. Някъде четох, че книгата не е преведена на немски.

# 773
waq, много ме заинтригува с този режим на д-р Пепе, не че съм недоволна от този на Дюкан - напротив, но винаги можем да научим и нещо друго полезно. Можеш ли да ми кажеш къде мога да прочета повече (може и на ЛС) - някакъв сайт или поне как се изписва името на доктора на немски.  Heart Eyes  Praynig Аз се опитах да намеря нещо, но явно не съм уцелила името  Rolling Eyes

Лека и отслабваща вечер на всички!

# 774
   Здравейте момичета.

Много съм щастлива, защото днес открих овесени трици и то фини. Малко скъпички ми се виждат (200гр. - 2.35лв.), но важното е, че за момента няма нужда да се занимавам с поръчки по интернет.

Имам въпрос, който може и да е тъп, но аз ще си го задам - 3с.л. от обикновените овесени трици равняват ли се пак на 3с.л. от фините? Не съм виждала обикновените и не знам дали като количество ще са равни.

И още един въпрос  за рецептите, където има и овесени и пшеничени трици - може ли вместо пшеничени да се сложат само овесени такива?

Еми това е. От утре съм една от вас. Надявам се да имам време да изчитам всичко, което пишете, но като се има предвид, че мъжа ми си работи в къщи на компютъра, малката си търси постоянно внимание и скоростта с която пишете вие е малко вероятно.

# 775
за всички вас
mamaTsvety честита месечинка, честити ти резултати и да е жива и здрава мама  bouquet
etomira честито свален кг, хайде утре...пак  Wink
adisa   здравей, супер резултат Hug
milena_star  не са никак за препоръчване вакуумираните пържолки, солени са, ама в краен случей може пилешки, свинско не можеш да хапваш първите два етапа,триците са желателни, колкото до спорта, ако по принцип организма ти е свикнал с тренировките не ги спирай, но Дюкан не препоръчва фитнес първите две фази, ако искаш виж тук подробно http://truden.com/download-file-1390.html
Tincheto 78 , ползвай си 3 с.л. трици, можеш да заменяш пшеничните с овесени, овесените са дори за предпочитане, защото не са така агресивни към организма, а и от пшеничните се подува корема

Последна редакция: сб, 25 окт 2008, 21:37 от feelgood

# 776
  • София
Пихте ли достатъчно вода днес?

# 777
Запис. Има много за четене.И аз ще ставам Дюкянка Joy

# 778
Да се оплача отново  Confused
Аз нали се похвалих, че като ям яйца и вече не ме боли жлъчката, нооооо.... днес цял ден се превивам. Пак ме започна  Sick
Преди ме облекчаваше 1 ч.л. зехтин с половин лимон, изпито на гладно сутрин. Аз преди поради тая причина не бях започнала диетата. Сега какво да правя, дайте идеи  Praynig. Ако го пия, знам че е нережимно, но какво да правя  ooooh!..... Оф, незнам какво да правя  Rolling Eyes

# 779
  • София
Значи оправяш си жлъчката както можеш голяма работа сега .. зехтин с лимон - щом е за здравето затваряме си очите  Peace
После може да се върнеш на режима, но няма да ядеш яйца - пиле, риба, дробчета, воденички и т.н. Успех   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт