Отговори
# 135
vita аз съм по същия начин,от известно време ми се надува лицето,в повечето случаи сутрин  и устните ми се надуват все едно нещо ме е ухапало Joy
едва ли е от килограмите аз съм качила 9кг
а за таза гледам някакви числа и най-малкото е 17. Идея си нямам какво означава

# 136
Хоп и аз да се появя   Laughing

# 137
Мами, аз от седмица съм много надута в лицето и немога да разбера дали е от килограмите +12 или защото ме боли гърлото. Вие как сте?

Относно меренето на таза мен още никой не ме е мерил.
Ако спомена някакво подуване /лице, крака, ръце - без значение/ док веднага ми пуска проба за албумин. Може и да е нормално в последните седмички да има подуто, не знам, за всеки случай питай док, че албумина е опасен...
На мен само пръстите на ръцете и стъпалата ми се подуваха в големите жеги, сега нямам оплаквания...

# 138
  • София
Бонджорно!  Grinning
Днес ми е много шантав ден. Сигурно съвсем съм изкукуригала. Тръгвам за едно нещо, а върша друго. Отидох да търся микровълнова в Техномаркет в мола, а вместо това се наплюсках в Пица хът и се прибрах. Поне успях да отида на фризьор, че вие ме засрамихте. Голямо разкрасяване му ударихте тая седмица и аз реших да взема пример от вас. Сериозно се бях притеснила да не изплаша бебо с тия корени дето ми бяха покарали  hahaha Откакто съм бременна косата ми расте с бясна скорост.

Някой може ли да ми препоръча педиатър от 3-та градска, 5-та градска или седма поликлиника? И трите са ми еднакво близо. Рових в здравния справочник но нищо не открих.

# 139
Здравейте и от мен!
Относно позата на бебето- с глава надолу и гръбче напред и вляво, а крачета отдясно казват, че е най-добра за нормално раждане, защото тогава бебето тръгвало да излиза с най-малкото сечение на главичката и съответно минавало по-лесно... но дали е така...  newsm78

Снощи бях питала, някой може ли да ми каже какво ще рече "шийка 3 см", че аз не се сетих да питам навреме и сега съм в чуденка...  newsm78
питам, че след седмица ще се срещам вече с бебка, ама док каза, че нямало още признаци тя да иска да излиза, че сега умувам кви са тия 3см- много ли са, малко ли... нищо не ми е ясно..

# 140
Здравейте и от мен!
Относно позата на бебето- с глава надолу и гръбче напред и вляво, а крачета отдясно казват, че е най-добра за нормално раждане, защото тогава бебето тръгвало да излиза с най-малкото сечение на главичката и съответно минавало по-лесно... но дали е така...  newsm78

Снощи бях питала, някой може ли да ми каже какво ще рече "шийка 3 см", че аз не се сетих да питам навреме и сега съм в чуденка...  newsm78
Аз навсякъде се бутам, ама...  Grinning

За начало на родове е необходимо 8 сантиметрово разкритие. 8 сантим. или 8 пръста - както се изразяват акушерките. Тогава излиза бебо.
Шийка 3 см може би значи 3 сантиметра разкритие на шийката на матката и като стигне до 8.........

# 141
Здравейте:)
Аз само наминавам.За 3см шийка си мисля,че това е дължината на шийката.А разкритието се получава след като тя се излгади съвсем,т.е. докрай скъсена е.
И аз утре съм на фризьор,няма само вие да сте хубави,я!  [smilie=smile3534.gif

# 142
мерси, момичета.
аз си мисля, че това е дължина на шийката, само дето нищо не ми говори- доколко трябва да се скъси тя?

# 143
Диди, мисля че шийката в началото на бременността тръгва от около 4-4,5 см и с времето започва да намалява до 0см. През това време омеква и се изглажда, и чак след това започва разкритието. При разкритие 4 см е време за епидурална (ако искаш), след като минеш на 5 см вече не може да се поставя. Както ти е казала Лора, за да започне същинското раждане, трябва да имаш разкритие поне 8 см. А щом твоята шийка е 3 см, значи имаш още време до раждането  Hug ама колко точно - Божа работа

# 144
  • Монтана
Незнам какво е 3 см, но мойта приятелка като отиде при доки и каза че има 3 см разкритие и на другия ден на обяд роди . Днес е изписаха има си мома Мария 2900гр.

# 145
Здравейте и от нас!  preggo passifier

Лора, разказа за твоята приятелка направо ме шокира.  #Crazy Ние също сме заредени с всичко синьо(въпреки огормния мерак за мома) и ако ни изненада до 3-тия месец ще си е само в сини тоалети.  Crazy Още преди месец всичко беше  wash 1ironing . Имаме си и снимка с атрибутите.  Thinking Момче или момиче няма да го връщаме на щъкела.  hahaha

Fairy, имаш  fingerscrossed и от бебо  fingerscrossed.

Днес доста мами ми се губят.  Sad  Да не са зараждали?  newsm78

Аз съм все още  yu5 , но си мисля че оздравявам, така че не е идеално зле.   Mr. Green Продължавам нищо да не пия и да чакам да ми мине,  Crazy но и самолечения не смея да си правя.  ooooh!

Пепена, трябва да дадеш идея как смогваш:  3 деца, време за прическа и форум. Shocked Аз само бременея и съм ни жива, ни умряла, направо се разпадам.  cry

# 146
Диди, мисля че шийката в началото на бременността тръгва от около 4-4,5 см и с времето започва да намалява до 0см.  А щом твоята шийка е 3 см, значи имаш още време до раждането  Hug ама колко точно - Божа работа

абе щом трябва от 4,5 да стигне до 0- значи наистина не бързам, както каза док... лошото сега е, че ако до вторник няма раздвижване и ме бутнат на окситоцин, не знам дали ще се получи бързо работата- той доколкото знам е за контракции (или греша?), а контракции без изгладена и скъсена шийка не знам до какво ще ме доведат... а дали док ще се наеме да чакаме по-следващата седмица?  newsm78 понеже исах да съм при него, а той ще отсъства за 31.10-1-2.11. и аз затова бях решила да се жертвам със системи да предизвикваме, то и без друго плацентата ми е готова и ехото ме определя за 31.10.... та не знам...

# 147
Диди 83 недей да дърпаш дявола за опашката - от такова изкуствено предизвикано раждане, без да е готова шийката и беза да е тръгнал бебо естествено можеш даполучиш кръвоизлив и да умреш - и то не само ти а и бебето - имаше такъв случай в Майчин Дом преди години - питай гугала да хпрочетеш. Система с оксистоцин се слага не за да се помогне на вече ЕСТЕСВЕНО започнал родов процес, а не за да се предизвика ражадане, което хал хабер си няма да се случва - по - добре при друг лекар, отколкото да рискуваш - ама това си е мое мнение де  Peace  -   не знам - помисли добре!

виж този материал:

http://www.ntv.bg/news/show_news.php?id=3541

# 148
Диди, мисля че шийката в началото на бременността тръгва от около 4-4,5 см и с времето започва да намалява до 0см. През това време омеква и се изглажда, и чак след това започва разкритието. При разкритие 4 см е време за епидурална (ако искаш), след като минеш на 5 см вече не може да се поставя. Както ти е казала Лора, за да започне същинското раждане, трябва да имаш разкритие поне 8 см. А щом твоята шийка е 3 см, значи имаш още време до раждането  Hug ама колко точно - Божа работа
Диданка, сега се зачудих нещо друго... Ако минеш 5 сантиметра разкритие и не може епидурална, как става със секциото - понеже аз имах редовни контракции и щеше да започне родова дейност ако не бяха ми слагали системи, и лекаря ми каза, че има такива като мен - не изпитват никаква болка в началото /не ми е споменавал за разкритие, само в по-късен етап каза, че нямам/ и ако без да усетя получа голямо разкритие, как ще ме оперират... нали за секцио матката трябва да е в пълен покой.
Малко тъп въпрос, вероятно и на 8 сантиметра разкритие може пълна упойка, но има мами, които избират епидурална за секциото си...
Много ми е омазано това с тези упойки. Но се зарадвах на новината, че преди упойката и въобще преди да ме заведат в операционна, ще ми дават да пия нещо, което тук на прост човешки език наричат питието на щастието - ще влизам да ме режат захилена явно  Joy - така правели.
А при моето състояние на сърцето ми секциото е задължително. До сега не се страхувах изобщо, но напоследък и аз взех да се стягам сякаш...
А още не познавам анестизиолога си...

# 149
Лора, не знам за секциото как е. Но имам няколко приятелки, родили нормално, които ми казахе, че за нормално раждане, при започнало разкритие, то трябва да е до 5 см ако искаш епидурална, след това не можело. не зная, вероятно за да не се забави раждането  newsm78
Но това за окситоцина е ужасно - свекърва ми така е получила изсипване,когато е раждала съпруга ми - изтекли й водите, бебето било голямо, и докторите в ТК, за да покажат на две първескини как "става", дали и окситоцин и тя родила много бързо,ама след това 2 седмици била в болницата.
Диди, ако наистина преносиш защо не пробваш бабешките методи преди тоя окситоцин - иди някъде с кола (ама гледай да има повече дупки по пътя), направи 20-30 клякания, качвай стълби, мий прозорци... аз това бих го предпочело 100 пъти пред системата. А това с дупките по пътя действа, майка ми роди втория ми брат в 42 седмица, след като отиде да купува фаянсови плочки до Бистрица с една раздрънкана "Жигулка"  Laughing

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 19:51 от didanka

Общи условия

Активация на акаунт