Отговори
# 150
мале момичетаааа ще пукна от зъб  Shocked Момента е безкрайно подходящ да ми расте мъдрец нали  hahaha Сега без шега дали мога да отида на зъболекар ,или не е желателно newsm78

# 151
Шопи, иди спокойно, не се притеснявай, макар че ако просто ти расте, не виждам с какво може да те облекчи зъболекарят.

Диди, мисля, че тая шийка 3см е дължината й, защото ако е разкритие си е признак за раждане и още как.  Laughing

Лора, 8 см май пак не стигат за раждане Wink. Поне спомените ми от моето раждане са такива  - аз имах 7см при последния преглед и 30 мин по-късно отивам и им казвам, че раждам. Те се изненадаха, много бързо било, невъзможно да получа пълно разкритие, но се оказа, че вече съм с 9 см. Напъните ми бяха започнали и акушерката изрично ме предупреди да се въздържам от напъване, защото нямам достатъчно разкритие, дадоха ми зелена светлина при 10см вече.

Относно размерите на таза -  в предишния ми картон, който беше като обикновените на външен вид, но си пишеше, че е за бременни, има средни стойности на таза. Е от тия средни стойности, аз само с едната съвпадам, на всички останали са ми по-малки и въпреки това си родих без проблеми. Доста съм чела, че проблема с тесния таз е преекспониран и реално са единици жените, които имат този проблем.

Диданка, на мен миналият път лекарката ми каза, че епидуралната упойка често ускорява раждането. Аз по-скоро допускам, че няма как да отслабне толкова бързо, ако е на голямо разкритие, та майката да може да напъва адекватно. Така се връзва и защо не е проблем при секциото. Но това са си мои разсъждения Wink.

# 152
мале момичетаааа ще пукна от зъб  Shocked Момента е безкрайно подходящ да ми расте мъдрец нали  hahaha Сега без шега дали мога да отида на зъболекар ,или не е желателно newsm78
И аз се чудя дали може, защото мен пък венците са ме замъчили................... newsm78

# 153
Мимето, специално пък за венците си е направо задължително да отидеш. Simple Smile) Най-малкото могат да ти дадат някаква подходяща вода за уста, която да те облекчи Simple Smile.

# 154
Ми работата е ,че до мъдреца който расте имам кътник ,който е за вадене та незнам кое по-точно ме боли .А за ваденето ще трябва упойка ...това питах дали може  Crazy

# 155
Ами тогава аз отивам, а Шопи то и на теб не пречи да минеш поне да те погледнат, пък те ще кажат какво може да се направи  Hug

# 156
Шопи, то зависи колко е за вадене. Ако не е сериозно и може да почака, най-вероятно самият зъболекар ще предпочете после да ти го извади. Ако обаче е силно инфектиран, сама разбираш, че тая инфекция няма място в организма ти.
Иначе упойки могат да се бият, стига да не съдържат адреналин, защото адреналинът предизвиква  контракции. Това е единственото условие, други пречки няма Simple Smile

# 157
  • някъде там......
Шопи, едва ли ще намериш зъбар, който да рискува да ти сложи упойка, макар наистина да не са опасни, ако са читави докитата. Относно венците - аз имам кървене през цялата бременност. Ходих на зъболекар още в началото на бременността - махнаха ми зъбния камък, провериха ми всички зъби, изписаха ми вода, билкови отвари, гадни пасти и още не знам какви чудеса, купих си дори електрическа четка за зъби, но всеки път, когато си мия зъбите, съм като вампир - спасение няма. Нищичко не ми помогна. Зъболекарят ми каза, че ще ми мине като родя Mr. Green
 Коремчета, имам "голям" проблем - днес ми подариха цифров фотоапарат, който обаче няма упътване. Изтеглих си такова от нет-а, но е на английски, а аз не знам английски. Някоя може ли да ми кажи откъде да си намеря на български? С преводача не става, защото упътването е с картинки.

# 158
Ми работата е ,че до мъдреца който расте имам кътник ,който е за вадене та незнам кое по-точно ме боли .А за ваденето ще трябва упойка ...това питах дали може  Crazy

Шопи, доколкото знам от всичките ми познати зъблолекари - а те не са малко - не е препоръчително да се вади зъб в последния триместър. Много зъболекари биха отказали да извършат това и ще препоръчат след раждане Naughty. Но можеш да питаш все пак.

# 159
  • София
запис.

# 160
ММММ горкичката аз ...ще потрая до утре и ако не мине незнам ...мерси за инфото
Галисис -успех  Peace

# 161
  • Бургас
shoppy-мими  - наистина съжалявам за болките в зъбчето, но трябва да идеш на зъболекар, даже и да не го извадят има какво да направят, за да ти успокоят болката, така че спокойно! Не искат да вадят зъби в 8-9 месец, за да не ти предизвикат раждане (от притеснението, не от упойката) - това е ! Стискам ти палци! Hug Hug Hug

# 162
Моята работа не стана.Тъпа работа .Нищо .Здраве да е.Времето на раждане наближава и взехте много да говорите за самото раждане.Много  го мислите.По добре да не знаем всичко .Така ще сме по спокойни сякаш.(поне тези дето не са раждали)Аз реших,че няма да му мисля много ,то като тръгне да излиза ще разбера. preggo smile3541 newsm07

# 163
  • Попово
galisis, каи модела и марката на фотоапарата

# 164
  • На топло...
Здравейте от нас! Hug
На Диди за шийката- до последо по принцип да се запази до 2,5 см е нормално. Започва от 5 см. дължина. Представи си я слепена и дълга. Когато се изглади съвсем, т.е. стане 0 см (това се случва по време на контракции- дали подготвителни или родилни без значение, те пък са винаги резултат от действието на окситоцин, който в случая хипофизата ти сама произвежда), започва да се разширява- продължение на действието на контракциите (при раждали вече майки това се случва едновременно- скъсяването и разширяването)- до 10 см, когато се нарича пълно разкритие, както е писала Феъри. Не се притеснявай от окситоцина, лошо е само ако е предозиран (както в този случай от Денчо), организмът трябва бавно да се подготви за раждането! Когато твърде бързо и силно настъпят контракции има опасност от разкъсвания и кръвоизливи- мускулатурата не се е готова да се разтегне от само себе си... Окситоцин бият и накрая превантивно- да се контрахира матката, за да излезе плацентата и да се затворят сами кръвоносните съдове на раната, която остава на мястото,където тя е била залепена!
За меренето на таза... В Германия не го мерят по никакъв начин по време на консултациите. Даже ни обясняваха как мами, които изглеждат широки и родени уж да раждат деца, се измъчват- това оптично "широко" се дължи на по-хоризонтално разположени тазови кости, което пък дефакто смалява отвора на малкия таз; а мами, които са уж по-тесни, имат по-вертикално разположени кости и отворът е по-голям. Единствено ако бебето е седалищно пращат мамата на рентген (бебо е вече достатъчно силен, за да не му стане нищо, а и в ежедневието сме изложени на къде по-силни лъчения), защото тогава има опасност да се заклещи и ни напред, ни назад- не могат и с цезарово да го изкарат, ако седалището е родено, а главичката остане в малкия таз. На рентгена мерят съвсем точно колко е главичката и колко е малкият таз. Не забравяйте също, че природата винаги се и подсигурява... Затова са несрастнали черепните шевове и има хрущялни фонтанелки- ако тръгне на зор работата се разместват костите и минава главичката- малко са случаите да не се получи!
Аайде пак се олях... Простете!  bouquet
...май всяка вечер за едно и също се извинявам...:  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт