Отговори
# 165
  • някъде там......
Пепена, за да не спамя темата, ще ти пиша на лични

# 166
Шопи, ако имаш болки едва ли ще ти го извадят(без значение дали си бременна или не). Първо се пие антибиотик, а после се изважда. Хубаво е да отидеш на зъболекар, защото от болките в зъба може и контракции да получиш. Те дори и само да те прегледат е + т.к. ще ти кажат как да си облекчиш болката.

# 167
# 168
Такааа завърнах се от прегледа,бебка е 2550 кг заела добра поза с главичка надолу,мама добре-няма разкритие и не се очаква скоро да родя.Нещо мързучка и си лягам,лека ви нощ и до утре  Hug

# 169
Didi_83 , ало държиш да раждаш при този лекар и не искаш да чакаш до 2-3.11, може да опиташ един изпитан и прост метод-много горещ душ. Горещата вода не е препоръчителна на който и да е етап от бременността точно, защото може да доведе до аборт в началото и до преждевременно раждане към края.

# 170
  • София
Добър вечер,

за венците, вземете си Eludril вода за изплакване, много лют вкус, но за два дена ми оправи кървящите венци.
Шопи, мила иди поне да те погледнат, че така не е хубаво да седиш освен болката и инфекцията е опасна ако има такава!
Май и аз съм от тези, които поредпочитат да не знаят подробности за раждането, скоро ще ги разбера от първа ръка  Mr. Green
На мен не са ми мерили таза, въпреки че лекарката на последната консултация каза, че ще чака да й се обадя да раждам а ако не стане да си запиша друг час в края на месеца. Май ще я изненадам  Joy бебка си е много добре, само започна да си опъва крачетата в ребрата ми и ще яде бой  Mr. Green

Доста мами се загубиха... ама и ние здраво се държим октомврийките от 17-18 почнаха да окапват всеки ден имаше по 2,3 бебета. А ние след първата вълна се закротихме за чакаме ноември  Mr. Green

# 171
ДОбър вечер! Simple Smile
Шопи, отиди на зъболекар да те прегледат, не се страхувай.МОже да те боли съседния зъб на мъдреца, доки ще прецени.
Относно мерене на таз-никой никога не ми го е мерил, била съм широчка, ами то може да е оптическа измама Grinning
Днес направихме голяма разходка иии беше ден за пазаруване, много съм щастлива-купихме бодинце, ританки, пижамка и спален комплект мечо пух, ама толкова хубава материя, мекичък, съвсем случайно стана...Ще пусна снимчици. ВЗех и памперси за болницата, а жената ме посъветва да купя най-евтините, защото не се знае дали тези които давам ще са точно за моите бебе.Ами няма пък толкова да го тъня, аз взех памперс и хъгис.А после ще видим кои са подходящи за нас.ТА повече от три часа разходка, кафенце, то за мен си беше истинско изпитание.Но си е друго с милото под ръка.Прибрахме се, кръста доста ме болеше и отоци на краката и се опънах едно хубавко, но друго си е на слънчице, а не в апартамента по цял ден като самотния вълк лупи Simple Smile
Щитовидната ми жлеза е наред, един път годишно да изследвам хормоните и докторът каза, че било много хубаво че термина наближава да не се мъча.Иначе днес кръвното е ок, но пулса пак се ускори, нормално....Утре следобяд сме на ЖК.
Мами, пишете поне по редче да знаем, че сте добре.Отивам да пусна малко снимки.Аааа видяхме моята свекърва и тя милата каза, че мног осме бързали с пазаруването, била си принтирала списък от интернет какво е нужно да купи и ме пита дали съм купила в синьо, а аз не съм, умишлено.Знам, че всички ще подаряват в синьо иреших да го избегна, но и татито има желание поне нещичко в синичко да вземем.

# 172
Лелеееееее много сте на балкона, да не се готвите за нощна смяна  moresmile newsm46
Коремчета не бързайте с безсънните нощи, тепърва предстоят newsm46
Аз обаче мисля да полегна и да се опитам да дремна  smile3524  sleepuu

# 173
НАНУНАНА, благодаря ти, много хубаво го обясняваш! То и моят лекар по принцип е привържаник на окситоцин за контрахиране на матката след раждането, а не за предизвикване на самото раждане.
Притеснението ми е, че няма признаци за сега за започване на родова дейност, а плацентата ми е в доста напреднал стадий, та затова и аз се поразбързах малко...
БУБЕ, аз да си призная  Embarassed  горещите душове така и не можах да ги спра през цялата бременност- знаех, че не трябва, ама си виках "поне раменете и гръбчето да си напаря"... и ето, че дойде края, лекарите ми ги препоръчват, ама ефект=0.
А за бабешките методи-  обикалям града с раздрънкани автобуси, измъчвам се с разходки, не се пестя на вдигане на тежко- ама няма и няма... ни клякане, ни ставане, ни навеждане помагат...
Да не го мисля много де- то във вторник може да имаме раздвижване и да ви изненадам  Laughing ако ли не- ще си чакаме търпеливо- дано на момата ми да и е добре...  Praynig

# 174
Здравейте,при мен също всичко е наред Praynigсамо дето съм хремава.И моооого завиждам на вече родилите мами,защото вече ми е много тежко.Само се ослушвам за признаци,ама ................. Praynig Praynig PraynigИмам чувството,че никога няма да се роди EmbarassedСтискам палци на всички и кураж,на финалната права сме  bouquet

# 175
  • София
Шопи   аз като бях в 6-ти месец ми правеха един зъб и ми слагаха упойка. Но безвредна някаква, незнам обаче дали е по-слаба и дали би свършила работа при тебе. Само ме намаза моя зъбар и постоях малко така, мястото изтръпна и той си работеше после. Най-добре отиди и виж какво ще ти каже твоя.
Успех   Hug

# 176
Да са обадим и ние с бубата, че сме добре  Hug От вчерашният гърлобол нямам и спомен. Дано е било временно явление, че тука ми се разхождат двама болни  #2gunfire и още малко ще им сложа маски като в спешно отделение  Mr. Green Иначе всичко си ни е наред и нямам признаци за наближаващо разскачане на симбиозата   Mr. Green Е малко ми бие главички в срамната кост и ритници в ребрата, но нищо от което да се оплаквам Crazy
Някой питаше за зъболекар. На мен ми вадиха зъб в 7,5м., с упойка, но по принцип аз издържам на болка и си имам доверие на зъболекарката. За това бях много спокойна какао прави. Но и аз знам, че някои процедури не се препоръчват точно сега и може да се наложи да се почака до след раждането. Но задължително преглед при зъболекар и той да прецени ситуацията.
Е за друго не се сещам, за това лека и спокойна нощ.  Hug

# 177
Шопи, и аз съм с болен мъдрец от 5 месеца вече. Често ходя да ми го почистват, два пъти пих антибиотици и 5 месеца съм на обезболяващи - всичко това под лекарски контрол. Моя док е категоричен - мъдрец не се вади в нито едно тримесечие - "Ще търпиш". Мъдреца, дето има по-малко корени и е кух правел много проблеми след вадене, не като другите зъбки, които могат да се вадят, пломбират, лекуват през цялата бременност, с подходящи упойки и лекарства. Ако искаш, консултирай се с гинеколога ти и със зъболекаря, те знаят най-добре, а и ти не си сигурна кой точно зъб те боли... може да е съседния и да ти го лекуват. Може и преди раждане да се почиства и облекчава, с подходящи лекарства, даже е препоръчително, понеже инфекцията е в главата...
Никой няма да направи нещо нередно и да предизвика родове по невнимание.

Цял ферман, ама като знам аз какво изтърпях за 5 месеца с тоя моя изгнил мъдрец...
Стискам палци да те оправят. Hug

# 178
Добра вечер и от мен. Да се обадя че съм на линия Peace. И аз да си кажа за епидуралната. Незнам точно на колkо см ми я сложиха първия път, но съм сигурна че доста избързаха защото ми я сложиха с първите болки след изтичането на водите. Аз влязох за предизвикване. 6-ст пъти ми вливаха епидурал по време на раждането, това явно забави целия процес, тъи като не се получаваше никакво разкритие часове наред ooooh!. Накрая заедно с акушерките взехме решение да спрем вливането на упоиката и да ми сложат окситоцин. Това беше върха. Такива болки изпитах, че неискам да си спомням ooooh!. Аз маи и друг път съм разказвала, последните минути на раждането почти не помня от болката, а бебето извадиха след епизиотомия и с вендуза. Имах ужасни разкъсвания. Та в този ред на мисли сега съм в страхотна дилема дали да си поискам пак упоика, или да стисна малко зъби. Но явно, че ще предценя на място как се справям. Не искам никои да плаша с разказа си и ви уверявам, че аз съм единствената сигурно която не е особено доволна от упоиката Confused.
 Нещо маи има затишие пред буря в наща темичка, а newsm78?
 Хаиде мами, очакваме включване вече.
 Лека и спокоина от мен.

# 179
  • Бургас
Лорче -  учудена съм, че са те оставили да се мъчиш на толкова ранен етап, но все-пак са лекари и сигурно има някаква причина! На мен лично ми вадиха мъдрец (3,5 месеца) и нямах никакъв проблем! Аз не трая на болка, ама никак не трая, още повече на зъболекарска! Кошмар за горките доктори съм! Като казаха, че ще ми вадят зъб и хукнах по консултации с гинеколози, зъболекари и анестезиолози, докато се уверя, че всичко е сравнително безопасно за бебо!
Лека и спокойна нощ от нас с бебока! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт