Отговори
# 120
Пепенче, аз малко със закъснение, ама чак сега ти разгледах снимчиците от първия ден на Василенка и другата част от супер готиното ти голямо семейство, направо ме просълзи от радост, да са ти живи и здрави и трите дечица и да те радват до дълбоооооооооооки старини  Hug

# 121
Здравейте мамчета ,аз само да се разпиша и отивам по задачки  ooooh!
Какво е това бързане от всички ,я да си стоите мирно на Д..тата  Grinning те бебоците като решат да идват първо вие ще разберете  Hug

# 122
Вчера си говорихме с моя доктор  кое е най-подходящото време за раждане, той изрази мнение че е най-добре до 10дни преди термина и не е добре да се преносва. Моята бебека пак си смени позата снощи или е седалищно или главично, но си подритва и ми е спокойно.Дано да спре да се върти това диване, та с този характер почти е сигурно, че ще е скорпионче.
Тонеска не само вашия татко го е страх, нашия тати направо стрес получи вчера,и сега при всяко мое ставане до тоалетна, скача и ме гледа въпросително.
За пола аз бях настроена, че ще е момче и дори невярвах в началото на доктора че е момиченце, но го видях черно на бяло, даже и на клипче, а го потвърдиха и още двама доктори.
Аз днес  wash hang, даже изпрах на бебка олекотеното комплектче за кошарката, но се притеснявам че още не съм купила никакви дрешки.Относно комплекта за изписване реших да направя като Тонеска и сама да си го комплектовам, тези които са готови са едноцветни, еднотипни и малко скучни според мен newsm78.

# 123
Здравейте и от нас,ние сме добре.Исках да ви питам дали по аптеките има лепенки за пъпчето на бебетата.Преди време като си правих пиърсинг ми донесоха такива от Франция и са много удобни правят нещо като вакум,и се чудя дали ги има някой знае ли?

# 124
И аз сама си направих комплекта за изписване.Даже 2-3 пъти си смених дрешките.(ританки и блузка)Взех си боди,килотки,шапчица и космонафтка(ако е студено много )и одеалце такова ватиранко двойно.Не съм купила биберон.Според вас да взимам ли от сега?

# 125
Здравейте и от нас,ние сме добре.Исках да ви питам дали по аптеките има лепенки за пъпчето на бебетата?

Има различни видове. Струват по около 1.00 - 1.50 / бр. На нас ни препоръчаха на 3М - лепенки Tegaderm - прозрачни, водоустойчиви, въздухопропускливи.

# 126
Лора, Шопи -  Hug

# 127
Лиона, аз не бих ти препоръчвала да си взимаш биберон въобще, камо ли от първите дни Laughing
Но аз по принцип съм противник на залъгалките и въобще не виждам защо е необходимо да приучваме децата към един вреден навик, от който пък после да ги отучваме.  Peace

А лепенките за пъпчетата за какво са ви, аз нещо съм изпуснала? На дъщеря ми поне пъпчето си стоеше незалепено, докато падне, не са ме карали да ги лепим и ми бяха казали да не го третираме с нищо друго, освен със спирт.

# 128
Темичка, цветята в стаята на бебо не са вредни, произвеждат свеж кислород постоянно, но нощем трябва да има поне една малка нощтна лампа там, иначе в пълна тъмнина цветята поглъщат от кислорода и излъчват въглероден двуокис, което е зле за бебо. В стаи с много цветя наистина не се засушава въздуха... но според мен овлажнителя е незаменим.

Тонеска
, тук лекарите всички са с 4д и приятелката ми нарочно ходи на много лекари за пола, толкова искаше момиче, че се страхуваше от грешки. И нито веднъж никой не се усъмни поне... за момче... ShockedТя се беше вманиачила. За мен е по-важно да е живо и здраво, пък каквото и да е, но накупих и аз много розово/което мога да раздам, разбира се/ и измислихме име само за момиче... а и след раждане кой да пазарува  ooooh! Grinning
Абе - божа работа, ама като си настроен психически изненадите попарват.
Моя док ми се смее - каза ми че само амниоцентезата показва пола на 100 процента. Всъщност, никога не е бил категоричен за пола. И аз ходех при други, та да няма грешки..  Grinning

И мен никога не ме тушират. Шийката се вижда на 3д с всичките и изменения...

Усещате ли как напоследък само за раждане говорим......  Crazy Grinning

# 129
Ами за раждане ще говорима, как, то все повече ни наближава  Joy
Коремчета да ви се оплача лекарката, която ме наблюдава е пропуснала да ми каже, че съм с тесен таз от меренето от самото начало, чак вчера тази при която ще раждам, след като ми разгледа изследванията които съм правила до сега го видя и ми каза, на всичкото отгоре няма съмнени че бебето си върви и голямо, само сега е 3кг, а имам още месец поне Shocked, и още нещо-на долу с главата сме-това е ок, да ама не е с гръбче към корема ми, както трябва, ами с лице  Shocked.....не знам, хич не ми се иска операция, а и докторката каза че има още време да го мислим..., но аз колкото повече наближава момента, толкова повече почвам да се притеснявам, нали и не съм си много наясно... Rolling Eyes

# 130
какъв сън му дръпнах по никое време. Уж си полегнах да гледам телевизия и съм заспала към 14ч. та чак до сега.За мен е нещо необичайно да спя на обяд ама умората си казва думата

# 131
Здравейте, върнах се от ЖК, даде ми го пустия болничен най-накрая, занесох си го във фирмата и чинно им дадох 95 лв за осигуровките..това обаче за последно. Да видим кога ще започнат да плащат от НОИ. Докторката ми даде и документите за болницата - имам си направление за хоспитализация и направление за болницата (за раждане), там са ми написани размерите на таза. Общо са 3 размера, като най-малкото число е 20. Ако някой знае това дали е добре или не  newsm78 Че аз нещо не зацепвам - нали ми беше казала, че тазът ми е 16, а аз никъде не видях 16??!! Както и да е, на 30.10 съм си при моя док, да видим той какво ще каже.
А аз да ви питам, защо е толкова важно накъде е лицето на бебето - нали е важно да е с главата надолу, а къде му е гърба - наляво или надясно, май не е толкоз важно? Не знам де, пък и нали бебето най-често си заема правилната позиция в хода на самото раждане? уф, извинявайте, че така питам,ама сега като ви чета и започвам да се чудя защо на мене никога не са ми казвали такива работи. То май колкото по-малко знаеш, толкова по-добре   #Crazy

# 132
Я да взема да напиша нещо,че вие само пишете,аз чета и колелото се въртиииии...
Днес ходих и си избрах педиатър,запалих свещичка в църквата за здраве и му ударих яка разходка.Времето много хубавко,топло и направо ми идваше да легна на тревата някъде и да му ударя една следобедна дрямка.От полезрението ми се губи Мери и Дани  newsm78,защо ги няма?
Дано се заддържи така топло поне още 2 седмички,за да ни е добре и на нас  Crazy
Днес съм на лекар в 18.00 стискайте ми палци всичко да е наред,а после ще пиша като се прибера.Относно настъпващия момент вече не знам кво да очаквам,съвсем се обърквам в мислите си-ще ме боли ли,дали ще съм сама като ме хване момента и т.н.амаааа като сме се хванали на хорото ще си го изиграем до край  Naughty
А дали Шамс не трябваше да ражда тия дни или се бъркам  Thinking

# 133
То май колкото по-малко знаеш, толкова по-добре   #Crazy
smile3521
Докато не знаех нищо ми беше мноооооооооого по-добре, ама....
така относно таза моята най-малка мярка е 18 и ми казаха че е тесен-за това знам токоз  Joy
Колкото до позата- тя бива с главата надолу и гърба към корема-90% от бебетата се раждат така-това е най-нормалната  Embarassed ако мога така да го кажа поза. Иначе с лице към корема ти е по-трудно, по боли, и има натиск върху гръбнака, но пак е добре за нормално раждане. Другите пози са седалищно с крачетата нагоре прибрани до коремчето, седалищно ако тръгне с едното краче напред, и седалищно с крачета кръстосани ( нещо катоп турска поза на седене). И последната въможна поза е напречно. При тея всичките май е по-добре да си със секцио  newsm78 ама и аз знам само толкова  Hug

# 134
Мами, аз от седмица съм много надута в лицето и немога да разбера дали е от килограмите +12 или защото ме боли гърлото. Вие как сте?

Относно меренето на таза мен още никой не ме е мерил.

Общи условия

Активация на акаунт