Юлските деца посрещат с радост есента

• 13 369
  • 259
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Дю-благодаря за хубавата темичка!  bouquetНа мен много ми хареса заглавието,много на място е,ние всеки ден сме в парка до нас-е няма такава красота като цветовете на есента!А за работата-толкова се отдалечих от работа,колежки и работен процес,че имам чувството,че никога не съм работила-много ми е странно...
В понеделник отивам да си пускам молба за напускане,че ме препират да се връщам,а няма как,пък и не искам за тези пари-не си заслужава.
Ронка-взели сте решение значи.А къде ще живеете сега?Ако идваш в София може да си направим обща срещичка.
Жоржи-и аз ви чувствам  много близки Hugна мъжа ми все разказвам за вас. Simple SmileАко живеех все още във Варна можеше да си ходим на гости.Винаги сте добре дошли,ако имате работа в Софийско. PeaceКак се чувстваш,лекуваш ли се с нещо?
Бързо оздравяване на всички болнички! Hug

# 16
  • През девет земи в десета
Лети,това ли е спрейчето или е на капки вашето?-   http://www.seekinghealth.com/pd_260_348/Euphorbium_Sinus_Relief% … Nasal_Spray.html#

# 17
  • София
Пиги-винаги съм се възхищавала на познанията ти за лекарствата и умението ти да даваш полезни съвети.Та да се възползвам и аз да те питам нещо.Племенника ми плаче със захласване,и друг път съм го споменавала.Колко пъти със сестра ми сме изпадали в стрес,когато милото, започне да се тръшка,да посинява,да почернява чак-направо е страшно.Не диша доста дълго време,започва да се тръшка,да гледа шокирано и ,горкото, да търси помощ някой да му помогне.Последния път в парка толкова дълго се захласна,че чак ми припадна в ръцете за секунди,какъв ужас изживяхме-направо ни побеляха косите!Доколкото знаем с течение на времето този проблем отшумява,но това което ние забелязваме е ,че малкия се влошава-периода на недишане се увеличава,ако знаеш нещо по въпроса моля те да споделиш.И изобщо някой,който се е сблъсквал с такъв проблем,моля да даде съвет. Praynig

Последна редакция: сб, 25 окт 2008, 00:52 от didito.

# 18
Didito чувала съм че се духа в устата на детето,за да изплаче.Пробвали ли сте?
Аз го правя профилактично всеки път като се захласне,че наскоро племенницата си глътна езика така  Confused
Да пази Господ  Praynig

Нан пусни обява че си търсиш работа за вкъщи на компютър.Имате ли такива вестници?  Thinking

# 19
Деска,същото е. Peace
Ние вчера бихме "Превенар" и сега съм на тръни дали ще има странични ефекти SickДано да му се размине на Алекс PraynigЛошото е,че другата седмица поне не трябва да го пускам на ясла,тъй като има близо 14 дена период на изграждане на имунитет и не е добре да се събира с болни деца,а повечето там имат поне сополи.Идея нямам как ще се оправям и с него,и с работата ooooh!
Ронка,ти пък намери с какво да ме плашиш.Ще бъдем тук,тъй като не ми се плаща още по 100-200 евро само заради някаква новогодишна вечеря  #Cussing out
Момичета,вашите деца имат ли предпочитания към някой от вас?Аз вече съм се видяла в чудо и на моменти ми идва буквално да се гръмна #CrazyАлекс  иска само баща си и никой друг,а мен кучета ме яли.ори на сън се буди и ако аз откликна първа започва да ме гони и да реве за баща си. Cry

# 20
Нан защо не подадеш молби за работа нанякъде може да те вземат предвид знанията  и уменията вече не сме толкова задръстена държава все пак  първо трябва да се гледа какво може да направи човек със уменията си и за надомно можеш аз знам,но за теб е най добре да е сред хора надомно пак ще си пред компютъра,макар че пари като се вадят какво,дано намериш нещо Praynig

Ох утре правим 9 години с моят скъп и любим и съм в депресия Cry

# 21
Тиция и Гали преди няколко месеца имаше такъв период.Искаше само тати .И това мина.  Hug

Ели защо пък в депресия  Thinking

# 22
  • София
Рени-това е първото,което правим-никакъв ефект. Sad
Ели-разби ме!Защо депресия?
А иначе Влади няма предпочитания към един или друг,занимава се и с двама ни.Когато го давам на баба му плаче за мен,когато тя ми го връща-плаче за нея.Изобщо плаче за този,който си тръгва.Когато имаме гости и си тръгват и за тях реве.Изобщо не обича да се разделя,обича да е в компания с много хора ,харесва си някой и започва да си го "действа" както си иска. Simple Smile

# 23
  • somewhere over the rainbow

Момичета,вашите деца имат ли предпочитания към някой от вас?Аз вече съм се видяла в чудо и на моменти ми идва буквално да се гръмна #CrazyАлекс  иска само баща си и никой друг,а мен кучета ме яли.ори на сън се буди и ако аз откликна първа започва да ме гони и да реве за баща си. Cry
И при нас е така Crossing Arms Мен изобщо не ме зачита. Скоро баща й излезе вечерта за 1 час и Даяна 1 час рева ooooh! Няма играчки, няма филми, само повтаря: "Татиииииии" Crossing Arms Направо се обиждам понякога. Амаха.

Иначе като Влади, плаче за всеки, който си тръгва. Може и непознат да е. Вчера идва един мъж да ни оправя тоалетната и тя се въртя покрай него два часа. Накрая като почна да се облича да си тръгва и нашата захленчи: "Чичо Пипиииии" Cry Всъщност, само за мен не плаче Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

Ети, питах в Общината, до края на годината няма да има такива програми. От новата година ще ме имат предвид ... уж Confused
Молби и автобиография съм давала навсякъде - по банки, институции и навсякъде, където е удобно за мен. Последно в училище Европа подадох. Също постоянно следя обявите за работа от вкъщи - с английски или дизайн някакъв или каквото и да е. И там кандидатствам. До сега от никъде не са се обадили. Тук има работа предимно за "бачкатори", по фабриките и заводите. За местата "на бюро" трябват връзки. Както е било винаги, междувпрочем #2gunfire Пък аз не съм за физически труд. Едно, че състоянието ми не го позволява, второ - не съм се блъскала 5 год в университета, за да правя бомби Crossing Arms
Пък после софиянци се сърдят, че София се пренаселила със селяни. Как иначе?!

Диди, на моя приятелка детенцето беше така. Ще я питам как решиха проблема, но мисля, че само я бяха посъветвали да не противоречат на детето, да му дават каквото иска и т.н, за да не се ядосва. Вярно, че така ще се разлигави, но здравето му е по-важно. Знам ли? Израства се със сигурност. Пробвайте с хомеопатия Peace Peace

# 24
В депресия защото това са много години,последните от които покрай Юлия само в дразги и ми е криво,пък и нищо не получавам като утеха само упреци и така Cry

# 25
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
 wavey Hug

# 26
Нанче голяма тъпня е това с връзките,но се убедих че в другите градове, имам  предвид по-малките ,може би работата в администрация е само с връзки.

Аз обмислях идеята да се местим евентуално във Варна да живеем,ако Павлин си смени работата.Та проверих как стоят нещата във нашата нбанка, дали мога да отида в някой клон във Варна.

О,изненанда,оказа се че е абсурдно.Там се работи във банка,ако чичо ти е директор на клона Joy Щях да умра от смях.А при нас от две седмици има едно момиче от Етрополе, при нея никакъв проблем да се премести-прилапахме я като топъл хляб,тук в София постоянно се търсят хора.

# 27
Добра вечер!
Наш Гали е с Т днес.Ходихме на дежурен лекар.Каза че гърлото е червено,подут лимфен възел и дробчето му е пълно със секрети.Той кашля напоследък сухо.Та нали се сещате изписаха ни АБ и Хустагил.Само че ние разбира се пропуснахме да минем през аптеката.Звъняхме на Хомеопатичката,каза от кое лекарство да даваме на 2ч и правим инхалации с лайка и сода.Даже като спа наобяд сложих да се изпарява една тенджерка,за да я вдишва.Още следобяд като кашляше го чух да откъртва секрет.Та така...Дано не прибягваме до АБ.Оставяме го за дълбоките резерви засега.

Жоржи пиши как е Мите.АБ подейства ли?

# 28
Pepi, как сте? Hug

Аз от два дни съм със страшна хрема, чак очите ми сълзят. Дано да не вдигна Т. и да не се налага да прибягвам към по-сериозни медикаменти. Praynig

Нан и аз мисля да му взема на Данката Цитросепт. Thinking

# 29
  • През девет земи в десета
Здравейте момичета Hug

Нанни,оправяй се бързичко Hug

Цвети беше два дни с температура,но я свалихме с Нурофен,сега започна да кашля и правим само инхалации,та в тоя дух Рени аз също съм много против това да са дават антибиотици за щяло и нещяло още по-малко както се прави напоследък съвсем безразборно,но за съжаление не вярвам чак толкова и в хомеопатията,обаче съм страшно доволна от инхалатора,който миналата година ми се наложи да купя по спешност и сега при всяко потичане на носа си го ползваме,хремата минава за отрицателно време,а до кашлица стигаме много рядко,ако пък случайно Цвети се разкашля добавям към физиологичния разтвор Вентолин,мисля че направихме много добра инвестиция като се има впредвид още колко болести ни чакат докато поотрасне .От сиропите ползваме само Хустагил,който е екстракт от машерка или този на д-р Тайс с живовляк,не са хомеопатични,но не вредят по никакъв начин.

Дидито,Нан ти е отговорила вместо мен,това състояние се израства,единственото което можете да направите е да запазите спокойствие и по възможност да направите всичко възможно да не се стига до подобни ситуации,независимо от това колко нерви ще и коства това на сестра ти.  Освен да му духнете в устата като запушите носа,което е по ефикасно от това да му духнеш в лицето може да го обърнете с главата надолу за крачетата или да го пляснете леко по бузката колкото да се окопити.Другия вариант е като види,че детето ще заплаче да му напомни веднага да диша и да му го повтаря докато трае пристъпа,в най тежките случай,това може да продължи до към шестата година.

Ето ти и малко инфо по въпроса дано да съм ти била полезна:

Детето плаче неутешимо и изведнъж спира да диша. Това състояние се нарича афективно-респираторен пристъп. На популярен език е известно като захласване. Среща се при 5–7% от здравите деца, най-вече на възраст между 6 и 18 месеца. Понякога то може да продължи до 6-ата година.

Причини

Добре е да знаете, че причината за афективно-респираторните пристъпи не е органично увреждане. Тези състояния не се отразяват на здравето на детето. Силният плач може да бъде предизвикан от някакво много неприятно преживяване (афект), неизпълнено желание, болка, уплаха, яд... В такива моменти дишането се потиска или сърдечният ритъм се забавя. В резултат се стига до загуба на съзнание, а понякога и до поява на гърчове.

Как се проявява

Афективно-респираторните пристъпи са два вида. Сини (цианотични) пристъпи. При тези пристъпи секунди след началото на плача детето спира да диша, устните и лицето му посиняват, то се отпуска и губи съзнание. Ако пристъпът е по-продължителен, може да настъпи и гърч.
Бледи пристъпи. По време на тези пристъпи детето отваря уста да заплаче, но не издава звук, пребледнява и внезапно губи съзнание.
Детето понякога може да получава и двата вида пристъпи.

Запомнете!

Поради спирането на дишането и загубата на съзнание захласването изглежда много драматично състояние. Неопитните и непросветените родители могат да приемат, че то застрашава живота на детето. Пристъпите траят от 5 до 30 сек (за мама изглеждат много продължителни), а честотата им е различна – ежедневни, седмични, месечни. Въпреки тревожната картина захласването преминава от само себе си и детето бързо се възстановява.

Nota bene!

Основното правило в такива ситуации е преди всичко да запазвате спокойствие. Не се паникьосвайте – хладнокръвието (колкото и да ви е трудно) е най-доброто поведение. Припомняйте си, че афективно-респираторните пристъпи не застрашават живота на детето и не са опасни. Дишането спонтанно се възстановява и няма риск от задушаване. С израстването захласването все по-рядко се появява и постепенно напълно изчезва.
Много важно е по време на пристъпите да реагирате правилно. Ако детето забележи, че в такива моменти се изнервяте и сте готови да проявявате изключителна загриженост към него, то ще се възползва от вашата слабост. Умело ще използва, че чрез захласването може да постига своето.
Когато малчуганът е в пристъп, напръскайте лицето му със студена вода, разкопчайте дрехите му, отворете прозореца. Уведомете педиатъра за случилото се. В повечето случаи не се налага медикаментозно лечение. Ако пристъпите са много чести, съпроводени са с гърчове, педиатърът ще прецени каква да е терапията.

Педагогически уроци

При децата, които получават афективно-респираторни пристъпи, наследствеността е от голямо значение. Атмосферата в семейството оказва особено влияние. Правилният възпитателен подход може да е ключът към отстраняването на захласването. Страхът от зачестяване на пристъпите води до много педагогически грешки.
Често, за да не се повтарят пристъпите, родителите са готови да задоволяват всяко желание на детето си. Това е много неправилно. Такова поведение издава пред малчугана вашата слабост и той ще ви манипулира и “върти на пръста си”.
Не разглезвайте детето, като изпълнявате всяко негово желание. Не правете компромиси само заради страха от появата на пристъпи!
Не му угаждайте винаги и във всичко. С обич му внушавайте, че то не бива да се налага.
Постарайте се да дозирате и отказите, и изпълняването на капризите на детето.
Консултирайте се с психолог, ако афективно-респираторните пристъпи зачестят и станат причина за конфликти в семейството. Специалистът ще ви даде съвети как да избягвате грешките във възпитанието. Това ще ви осигури не само спокойствие, но и здраве на детето ви.

Ели Hug

Лети,няма проблем с Превенара,без странични ефекти е,може да се слага и на болни деца Peace А Цвети пък все след мене тича и повярвай ми хем ме радва,хем на моменти е адски досадно,след мене най-много уважава колата Mr. Green,вечер преди да си легнеме задължително пита дали сме я прибрали в гаража  и после идва ред на баща ,за всички останали не и пука много,много Laughing

Общи условия

Активация на акаунт