АПРИЛчето щом ни се засмее с две зъбчета усмивката му грее!

• 15 453
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
  • в илюзия
Емма аз точно така отучих Боряна , с много постоянство и търпение . Нищо , че заспива с биберон давай залагалка  Peace
Правиш си едно шише с вода- преваряваш и слагаш захарен сироп и така и цялото да изпие нищо.Ние се отучихме на 2 месеца , е вярно не бяхме на кърма ,но ....
Помни : Той е инат , обаче и ти си инат!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Успех Hug

# 166
Тенкю   bouquet

Aquariel
, ние през деня поддържаме 20-21 градуса, а през нощта пада до към 18-19. Сега последните дни обаче е малко по-топло, че нали е болничка. Но се опитвам да я свиквам да спи на по-студено.

Емма, нищо не пречи да пробваш. Може пък да имаш успех.

# 167
Привет! Т. Илиева, все пак доста време прекарваш пред компа - поне 1ч и 30м., което за майка с две малко деца си е постижение! Явно слушкат мъниците.
Ема, не разбрах от поста ти това отучване от нощното кърмене във връзка с нещо гинекологично ли е, или просто съвет?
Съвет за НЕбудене през нощта не мога да давам. Двете ми деца са коренно различни - Васи не заспиваше изобщо през нощта, а Лили си спи относително добре /да не чуе  Twisted Evil/. Пробвай да не го обличаш много.
Аквариел, ако не възразяваш, ще дръпна и аз тези филмчета за земята и нощното небе. Май по едни местенца ровим  Wink Мярнах и нещо за човешкото тяло пак на ВВС, може и да е хубав.
За Т в стаята - в момента е 22,7, падо с около градус през нощта. А за къпане затоплям до около 25.
Когато има болен не се къпем. Peace

# 168
  • Варна
за къпането аз ги къпя и като са болни, стига да не са съвсем отпуснати де. Забелязала съм, че една топла баня (ако нямат температура разбира се) им се отразява добре.  Peace  Според мен повечето заболявания не са от настинка, а от вируси и затова моите ходят леко облечени и пият сокове от хладилника. (туй големите де, да не помислите, че Невена). .
Невена не я къпя всеки ден във ваничката, редувам с къпане под подвижния душ понякога.

Емма аз не съм разбрала, ама helen не успя ли да премахне нощното хранене? Иначе ти съчувствам и ние сме на същото дередже, буди се по 100 пъти на вечер. Пробвах един път да я люшкам, еми направо опищя всичко и затуй си я взимам при мен и си я кърмя в полусън. Една позната ми каза, че нямало кърмачета, дето не се будят вечер. Е, не е вярно, големите си спяха по цели нощи, пък туй глезеното не ще  Mr. Green

а за захранването - защо не пробваш със сварен картоф и кърма?

Aquariel спалнята ни е по-хладна, някъде към 18-19 градуса. Пускам радиатор само като я къпя. В останалата част на апартамента обаче е доста топло, защото изложението е такова.(ето сега например без отопление в спалните е 18, а в южните стаи - 25градуса). И аз само обличам и събличам като местя Невенката от стая в стая.

# 169
Здравейте и от мет!  bouquet
Моето момиче днес става на цели 7 месеца!  party023 newsm38  ura Честито и на останалите месечинковци!
Днес бяхме на консултация и беба е 70 см( 2 огторе) и 8280 (380гр) и съм адски щастлива,защото с това повръщане и при пиложение,че толкова дълго не яде почти нищо,аз очаквах да не е наддала изобщо! Обаче за пореден път се убедих,че педито ни е абсолютно ОТКАЧЕНО! ! Каза,че не било нормално,че Милена не се катери по кошарата,не пълзи и тн! Вдигна скандал,че това било,защото била МНОГО ДЕБЕЛА!!! Пасле попита дали седи седнала и аз и казах,че се справя много добре и издържа по 15 мин без да се клати,при което отнава ми се скара,че досега и грябвало да седи дъллллллллго време седнала! Sick
в нас е към 25 градуса!
ПП-забравих да кажа,че беше и доста учудена,че нямаме зъб!
Къпя я дори когато е болна Peace
Имам и няколко въпроса-
1-вашите бебоци седят ли седнали
2-по колко хранения на ден имате(към мамите на АМ)
3-слагате ли захар в попарата?
4-дали е рано за тези десертчета на Хипп с йогурт?

Много блатодаря на всички,които ще ми отговорят на въпросите Hug

# 170
  • Бургас
Рейана, вчера показвах колажа на мъжо и той сочи твойта Миленка и вика "Абе, Дима много добре излялза на снимката, че и нов тоалет си и сложила" Crazy Joy По въпросите:
1. Стабилно не седи, подпирам я с възглавници и пак бързо се катурва Rolling Eyes
2. Бяхме минали на 4 през 4 часа, но днес яде 6 пъти Shocked
3. Попара не яде, но по принцип като правех опити, слагах, на Илчо съм слагала и до ден днешен му слагам
4. Не мисля, че е рано, ама нали сме захранени отдавна /това за дуетите, нали newsm78/ - дават ги от 7-ми месец, а ние започнахме 8-ми днес Laughing; Дима ги хареса много и се запасих Peace
Аз пък искам да попитам за обиците - мислех да и пробивам на Дима ушите за именния ден, но мъжо скочи, че била малка Confused Как се чувстват девойчетата с обици - дърпат ли ги, дразни ли ги нещо; много искам поне за Нова година да и сложа обички Blush

# 171
Здравейте!
aquariel аз отдавана спрях да гледам стайния термометър,както и водния Peace Не отопляваме с нищо спалнята само когато го къпем с духалката за малко!Даниел не обича топлото!
reiana
1.Стои седнал и то стабилно от около 2 седмици...издържа дълго време седнал
2.Неговите хранения са  newsm78 ужасно много....
3.Попара не съм давала още,че да слагам захар
4.Според мен е рано...имам предвид за Дани за твойто си незнам-ти прецени Peace

И понеже Емма беше питала как занимаваме децата в къщи аз да си кажа...често му пея-заслушва се!ПОстилам му на земята в хола едно покривало и изсипвам всички играчки..не,че пълзи,но се търкаля!Разнасям го с лявата ръка из целия апартамент,НО най-новото и интересно занимание на Дани е да стои прав-самичък Grinning Слагам го в неговото легло,той се добира до решетката ,изправя се и се хили и стои така бая време..краката му започват да треперят като на щангист,ръцете му целите мокри от напрежение,ама онуй не се пуска беее Naughty и като падне се сърди и по най бързия начин се набира пак! Всъщност кво ви обяснявам,най-добре вижте сами  Grinning
Цък за видео!

# 172
  • Варна
reiana твоята педиатърка вярно хич не е в час. То да няма норматив някакъв за изпълнение. По въпросите мога кажа само за сядането - ами и Невена не може да седи стабилно, задържа се известно време и току се катурне настрани. Обаче седенето хич не й интересно, предпочита да стои изправена или да се хопка (с помощ разбира се).

Goldie аз смятам, че е доста рано за обеци, най-малкото могат да почнат да си ги дърпат несъзнателно. На Ели й пробихме като беше на 2г., хем голям мерак имах, хем после съжалявах, защото връщане назад няма и даже си мислех, че сме го осакатили детето. Откачена работа, но засега няма да пробивам ушите на Невена, ще чакам като порастне по-големичка сама да си поиска.  Peace

за заниманията ами какво да кажа, като й остане време от уроците по английски, балет и математика, Невена най-често я оставям на едно одеало на земята да се търкаля.  Laughing

П.С. най-накрая успях да сваля едно от въпросните филмчета. Уж така правех и преди, ама този път взе че стана. Благодаря за съветите  Hug   Hug

# 173
Ето ме пак!
Голди аз ти казах още отдавна,че си приличат много! И нашите ги бъркат! Joy hahaha Ми тя седи без да я падпирам по 15 минутки! Peace Аз мисля да и дам йогурт-то пише за 7 месеца,а ние днес ги навършихме! Както и вие де! Hug (Честита ви месечинка!)

Ми Сиси аз затова казах,че питам мамите на АМ ,а и щом питам за йогург,съответно се обръщам към мамите,захпанили с всичко друго! Мерси за отговора! Peace
Ясмина явно за нея има норматив-щом те казваш,че е нормално децага да се развиват различно съм по-спокойна( Все пак си от нашите вещи мами)! Мерси Heart Eyes
Голди и оз няколко пъти напирах да и дупча ушите,но всички възразиха бурно,че било много опасно! #Crazy Мисля да и сложа гривничка-видях много сладунски детски гривнички,които не могат лесно да се разкопчават! Hug
Питах по колко пъти ядете,защото педи каза,че трябвало да е на 5 пъти до 9 месец #Crazy

# 174
Янче таз твойта педка нещо вярно не е много наред. Големи глупости ти е наговорила Simple Smile
по въпросите ти:

1. Да стои седнала, все повече време и пази равновесие, иначе ту се сгъва ту се изправя някъде до към 10-15 мин стой самичка  Peace От снощи е почнала едно родео  hahaha Стои на 4 крака и се клати напред- назад , мн е смешна Simple Smile Не се изправя на крачета! Mr. Green (Дани пу - пу - пу  Heart Eyes)

Ми то за др въпроси нямам отговори  Whistling

cow миличка дърпай на воля, хич не питай, аз за вас съм го пуснала, в твое лице, Хриси и на Нана намерих хора с доста общи интереси като моите. Всеки път като попадна на нещо интеерсно и хубаво ще ви го пускам да си го дърпате и вие. Hug  Heart Eyes

На Габа  обечки няма да слагам поне докато тя не си поиска. Нещо не ми харесва, незнам, мое си мнение. Моя образ за бебе изключва това да изглежда като по-голям човек- смисъл да е облечена така, да носи бижута и тн. ПОдариха и златна гривничка- бебешка, ама толкоз неестествено стои на ръката и, въобще не ми хареса и сега и я пазя. Казвам пак това си е моето мнение, всеки може да прави каквото иска с детето си  Hug

# 175
  • Бургас
Аз пък искам да попитам за обиците - мислех да и пробивам на Дима ушите за именния ден, но мъжо скочи, че била малка Confused Как се чувстват девойчетата с обици - дърпат ли ги, дразни ли ги нещо; много искам поне за Нова година да и сложа обички Blush
Дилянка, ние сме с обички вече повече от месец. Продупчихме ги като навърши 5 месеца и мога да кажа, че нито веднъж не ги е пипнала, нито напира да ги дърпа - явно изобщо не я дразнят. Като се изключи 5-минутния рев докато й ги сложат /което според мен се дължеше на това, че я стиснахме да не мърда, а не на болката/, не съжалявам нито за миг, че се реших. На мен са ми пробили ушите още преди да навърша 3 месеца и съм много благодарна, че нямам спомен. С една дума, всеки сам си решава, но аз определено мисля, че взех правилното решение.  Peace

Относно храненето - ние имаме две заместени хранения - на обяд редувам един ден зеленчуково, един ден месно пюре, а следобедите ги редувам един ден каша, един ден плодово пюре. През останалото време се кърмим на поискване. Аз също мислех за йогуртите, но при условие, че все още не съм дала глутенови каши, нито попара, май ще изчакам още малко.  Thinking

# 176
Миленка много са и хубави на Мимето обичките  Hug Аз нищо лошо не казвам. Взела си най-доброто решение. Аз споделям за Габка как виждам нещата Wink Спомням си като ми сложиха на мене обички, голяма радост беше и цял ден ходих да се гледам на огледалото. Та си представям и Габка така да се радва.  Hug

# 177
По заповед на щуката се явявам на минутата.  icanfly t_ilieva много мило, че си се сетила за мен   bouquet
Ако ви кажа сега добро утро съм сигурна, сабахлян ще имам  red , така че ще се въздържа и ще карам без предисловие....  Mr. Green
Ами будни сме от вече 2 часа и чакам сомнамбула да се гътне и да заспи сам в леглото си без моята намеса...., ама сигурно ще стане на 32 тоз месец-то май е наближило.  Crazy  Laughing От тая нощ Стефан пак е с хрема-само за трети път в рамките на месец и половина.  Shocked #Crazy
Ми така е като се надпреварват у дома ту баткото, ту таткото кой повече ще киха така става накрая.  Sick
Да се похваля вчера от раз взех пиш  Stuck Out Tongue Winking Eye А сега да похваля и дребосъчето-като боднаха пръстчето за кръв, Течко дори не мигна  newsm81 - стоях като гръмната, ни говор ни картина едва вдянах, че трябва си ходим щото сестрата била готова...  Shocked Laughing
Ей на майтап, ама взех, че го приспах докато си пиша поста  Joy
И гледам много интересни въпроси за живота сте обсъждали, ама няма да се включвам, че трябва да пиша до обед.  smile3517 Само по последните:
-за къпането - от както се е родил Стефан няма пропусната баня.  Peace Немога да си представя да прескочим вечерното къпане- това е най- любимият му момент от целия ден и не искам да го лишавам от тази радост... Къпем го в банята и включваме духалката, че е доста студеничко. Дупето мия почти след всяко акане.  Peace
-за температурата -в стаите е между 21-23 градуса. Сутрин, докато спи между 9-11 прозореца е открехнат и става доста хладно, но чак пук градуси ...  newsm78
Айде лека нощ и мене ме няма  Sleeping

# 178
1-вашите бебоци седят ли седнали
2-по колко хранения на ден имате(към мамите на АМ)
3-слагате ли захар в попарата?
4-дали е рано за тези десертчета на Хипп с йогурт?[/color]
Много блатодаря на всички,които ще ми отговорят на въпросите Hug

Рейана  да ти кажа и аз
1-Бети не седи седнала.веднага пада.само ако е подпряна
2-ние имаме след голяма борба 4 хранения че иначе са 2 и само едно е с мляко през ноща защото иначе вече не иска мляко -явно си мисли че е станала много голяма и иска да яде само с лъжицата Grinning
3-попара не давам още
4- за съжаление понеже е алергична няма да и ги давам обаче изглеждат невероятно вкусни Heart Eyes

а за гривничката аз съм и сложила още като беше на 1 месец и сега от време на време я забелязва и пипа но нищо повече

Последна редакция: ср, 29 окт 2008, 09:09 от vesy1

# 179
Добро утрооооо!

Хайде бе, какво се оплаквате, че не ви спели децата? Ей на, още не сте се излюпили. Хората по два бъкела вода изпиха вече...
Мойто дори успя за втори път да заспи тази сутрин.

Reiana, по твойте питания:
- седи стабилно и си играе с играчките, но бързо и омръзва. Предпочита да стои права (някой да я държи)
- имаме 5 хранения (а Миленка по колко пъти яде?)
- не съм давала попара, но по принцип не е хубаво бяла захар да даваш още. Пробвай с кафява( но съъъвсем мъничко слагай)
- не знам кои са на Хип десертите, но аз взех на Нестле и Бебевита - пише с йогурт, но няма млечен протеин вътре, а си е чисто плодово пюре.

Приятен ден и много разходки - да хванем последни слънчеви лъчи!

Общи условия

Активация на акаунт