Машина за хляб - 12 част

  • 55 099
  • 814
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: X
От мен един хляб с орехи и лешници...

   

Не пиша често,защото правя почти едни и същи хлябове,но сега по Коледа и Нова Година мисля да се развихря...

# 706
  • Мнения: 9 785
краси.мира, рецепта, моля! Изглежда прекрасно Peace. Тъкмо идвам от готварската Laughing.

# 707
  • Мнения: X
Рецептата е от книжката на машината...
300 мл вода
1,5 ч л сол
0,5 с л захар
415 гр бяло брашно
95 гр ръжено
1,5 ч л мая
след сигнала:
110 гр орехи
110 гр лешници
Аз сложих по-малко,общо около 140 гр,толкова имах.Води се ръчен хляб с дебела кора,програма 2 на Мулинекса,времето е 3,35 мин. май...

Става много вкусен,разрязах го още топъл и го смачках,затова не пуснах снимка на разреза...

# 708
  • Мнения: 9 785
краси.мира, благодаря за рецептата! Само един въпрос - ядките смляни или на парченца, или как newsm78?

Заповядайте от мен един огроооомен бял хляб със сусам. Беше на път да изскочи през капака hahaha, ама се усети навреме и се спря. Така се цепна, че заприлича на отворена ракла Laughing. Много ясно е, че и аз го нарязах топъл Mr. Green. Забравих, че трябваше да го начупя по съвет на нечий мъж тука, ама кой беше newsm78?


Това там бялото да не си помислите, че е сурово Stop. Само така изглежда на снимката Laughing.

# 709
  • Мнения: 242
Здравейте, от два дни и аз имам машина за хляб - Мулинекс 5000. Вчера направих първият хляб - основна рецепта и стана ОК. Ще пусна снимка след малко. Днес реших да пробвам друг вид - хляб с прясно мляко - сега е в машината, отворих да видя тестото и то малко ми лепне по пръстите... сега какво? Брашно ли да сложа малко или така да си го оставя? Помагайте моля. В момента ще почва да втасва - късно ли е ?. Благодаря предварително.

# 710
  • Мнения: 389
ivelinaр знам, че не трябва да се залепя по съда. Ако лепне, добави малко брашно.

polin_a, вярно като отворена ракла се е получил  Peace Изглежда ного апетитен  Heart Eyes. А за чупенето на хляба е по съвет от моя мъж  Wink

краси.мира, макс мама, много хубави произведения, браво  Peace

# 711
# 712
  • Мнения: 2 724
Добро утро момичета.
Много хубави хлябове сте измайcторили Peace.
Аз пак правих кифличките ,но този път разнообразих с пълнеж от локум и ги поръсих с пудра захар.
Станаха страхотни.

# 713
  • Мнения: X
polin_a , ядките ги нарязах по-наедро да се усещат.

# 714
  • Мнения: X
   

Това е бял хляб с маково семе...нищо особено,пускам го само да пробвам намалянето на снимки...да видим ...

стана,да не повярваш...благодарение на вас,момичета,и най вече на mocarella i bambinkamalinka...     newsm51 newsm51   

# 715
  • Мнения: 672
Здравейте момичета!!!
Отдавна ви чета, но вече мога и да пиша че съм горда собственичка на машина за хляб - Мулинекс 5003 Wink. Ще се радвам много да помагате. Тази сутрин сътворих първото бяло хлебче
http://radikal.ru/F/s46.radikal.ru/i114/0812/3e/5011d3b79a02.jpg.html

# 716
  • Бургас
  • Мнения: 1 919
Аз влизам да ви се оплача - за втори път ми блокира бъркалката - изобщо не помръдва - първия път я ремонтираха 20 дни и сега като си представя празниците без машина #2gunfire
Някой имал ли е такъв проблем? Машината е Мулинекс 3000

# 717
  • Мнения: 2 724
Здравейте момичета Hug.
Все забравям да споделя какво открих при внимателен прочит на книжката на моята машинка.
Една от причините за хлътването на хляба е нискоглутеновото брашно, коригирало се с една -две лъжици пшенично нишесте.
При мен вчера се получи този ефект, свърши ми брашното на Софимел и затова използвах друго...
Радина ,много неприятно ,дано ти ремонтират машинката навреме.
Аз имах друг проблем със старата хлебопекарна - счупи  се една пръстеновидна част,която обхваща осичката .
Оказа се ,че няма заместител и си купих нова машина.
Нети, хлебчето ти е направило муцунка  Laughing.
Полин хлябът ти е уникален !
Краси .мира , откъде намери маково семе ,аз много го харесвам за различни плънки?
Няма да ви показвам вчерашния си резил, но ще се наложи да търся неароматизирано нишесте.

# 718
  • Мнения: 995
Момичета, много са ви хубави произведенията.
Аз онзи ден правих хляб, който стана много вкусен, но хлътна. Може би причината е тази, която споменава Алекс  Thinking
Обикновено нишесте без аромати има, купувала съм Peace
Коричката на хлябовете ми винаги остава доста светла като недопечена, хич не ми харесва Tired

Засега, честно да си призная, нямам кой знае какъв келепир от хлебопекарната. Може би, защото бургаският заводски хляб е много вкусен Wink

Здравейте момичета!!!
Отдавна ви чета, но вече мога и да пиша че съм горда собственичка на машина за хляб - Мулинекс 5003 Wink. Ще се радвам много да помагате. Тази сутрин сътворих първото бяло хлебче
http://radikal.ru/F/s46.radikal.ru/i114/0812/3e/5011d3b79a02.jpg.html
Честито Нети! Това е най-новият модел, нали?

Радина, съчувствам.

# 719
  • Мнения: 9 785
aleks, благодаря!

А как да разберем, че брашното е такова newsm78? Пише ли някъде по пакетите? Сега пък и нишесте, пфу...
Ама аз правя все с едно и също брашно общо взето. При мен явно проблема не е бил това, ама кой знае...
Маково семе си взех от Кауфланд последния път.

Общи условия

Активация на акаунт