Машина за хляб - 12 част

  • 55 104
  • 814
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 2 724
Полин ,аз също ползвам едно и също, но свърши, а в кварталното магазинче нямаха от него, затова купих каквото имаха.
Всичко по рецептата за кашкаваления хляб си беше точно, само брашното смених и резултатът - хлътнал хляб.
Затова се поразрових в книжката и намерих причината.
Няма как да разбереш дали е нискоглутеново, докато не пробваш .

# 721
  • Мнения: X
aleks ,мак има почти във всички големи супермаркети,аз последно купих от Метро едно бурканче направо,че много го ползвам и пакетчетата свършват за отрицателно време.

Netty ,честита придобивка! Със здраве да си я ползваш,чакаме снимки и рецепти!  Peace

polin_a ,твоите хлябове са разкошни...но когато видя твой пост,първо гледам долу в подписа ти каква снимка си сложила на твоя сладур...Да ти е жив и здрав,страхотно бебче!   Hug     



# 722
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 146
И аз съм горда собственичка на машина за хляб Alaska от събота - печем и ядем. Сега ви чета да се науча по-добър да го правя. В момента е в промоция в Метро с машина за рязане, ама не съм се сетила машината и да я сглобя, ама и тя ще ми върши работа.

# 723
  • Варна
  • Мнения: 976
И аз съм горда собственичка на машина за хляб Alaska от събота - печем и ядем. Сега ви чета да се науча по-добър да го правя. В момента е в промоция в Метро с машина за рязане, ама не съм се сетила машината и да я сглобя, ама и тя ще ми върши работа.

Ще споделиш ли цената? Плиииз. А машината за рязане на какво е? На хляб ли? Че моята я носих на ремонт и ми казаха, че някаква сонда се е скапала и трябва да се смени. Но нямат такава, в сервиза в София също нямало. Трябвало да се прави заявка, но колко време ще отнеме това и на каква цена ще е никой не знае.

# 724
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 146
Двете машини 108 лв Машината не съм я разглеждала за рязане на хляб, ама според мен всичко реже, електрическа пак alaska

Последна редакция: вт, 16 дек 2008, 14:14 от dorothy

# 725
  • Варна
  • Мнения: 976
Благодаря ти.  bouquet  А машината за рязане на какво е?

# 726
  • София и там където не се пуши
  • Мнения: 12 146
Пише за храна.

# 727
  • Мнения: 9 785
краси.мира, благодаря ти за милите думи Hug.

Честито на новопридобилите машинки Laughing! Щракайте с фотоапаратите по-често и показвайте на всички ни Simple Smile!

Мен пък вече параноята ме гони ooooh!. Преди малко само като се замислих какъв хляб да направя и ... тока взе, че спря Shocked. Добре, че го пуснаха бързо, ама кога ли ще ни издумкат уредите, пък и все ми е за хляба Sad. Като пусна машината и три часа съм на тръни Shocked.

# 728
  • Мнения: 672
Здравейте момичета Grinning
Благодаря за милите думи и за топлото посрещане Hug
Надявам се да пускам хубави снимки на още по вкусни и апетитни хлебчета Grinning. Сега да разпитам малко. Кажете коя марка брашно е хубаво, от кое сте най-доволни, също и за типовите брашна newsm78. Каква марка мая слагате за суха и за жива питам? Сухото мляко в рецептите пише обезмаслено - какво да е?
Колкото до машината не знам дали е нов модел newsm78, аз исках мулинекс 5000, но мъжо като каза да взем таз дето е с допълнителните тавички  #Crazy и затова взехме 5003, разликата е само с една допълнителна програма за френски хляб нищо друго. Между другото не ми дадоха книжка с рецепти, казаха да пратя нещо си на адрес в София и ще ми я пратят по пощата. На вас при закупуването на машината ли ви дадоха книжка с рецепти newsm78. Та добре че сте вие да гледам рецепти иначе не знам какво щях да правя Grinning

# 729
  • София
  • Мнения: 254
Netty честита придобивка и от мен да правиш страхотни хлебчета и теста.
Ние си купихме мулинекс 5000 преди малко пове4е от месец и имаме книжка с рецепти, която ни дадоха заедно с покупката. Ако искаш помощ, ще помагам. Предполагам , че разликата е само в приставката за багетите.

П.С. от тук може да си изтеглиш книжката с рецептите  http://store.bonapeti.tv/index.php?main_page=product_info&cP … mp;products_id=87

# 730
  • София
  • Мнения: 367
Нети, честита придобивка! Със здраве да си я ползваш! Сега на въпросите:
- Ползвам брашно на Софимел - тъмносинята опаковка, а за типово най-ми харесва това на Панино. И двете си купувам от Метро на стекчета по 10. До сега /3 год./ не съм имала издънки с тези брашна, научих ги от по-опитни тогава мами от тук. Категорично НЕ купувам брашно на Техра, защото е с "подобрители".
- Ползвам само жива мая, някакси по-истински ми е вкуса на хляба с нея. Размивам я в част от течността. Но тя не става за отложен старт - тогава суха.
- Сухо мляко не слагам, а истинско, без значение пресно или кисело, а ако ми е малко и от двете, дори ми се е случвало и квасена сметана да размия с малко водичка като ми свърши млякото.

# 731
  • Мнения: 9 785
mariyka, жива мая съм ползвала за отложен старт Peace Това беше още в началните ми опити и взе, че се получи много хубав хляб. Но маята я сложих както беше замръзнала на кубче от фризера отгоре върху брашното. Предполагам, че докато е стояла да си чака да действа и се е разляла /върху брашното/. Нямаше никакви проблеми. Незнам обаче дали сега би ми се получило. Щото уж по-съм наясно с нещата Laughing.

# 732
  • София
  • Мнения: 367
Поли, така е човек колкото повече неща знае, повече въпроси си задава...
А отложен старт никога не ми се е налагало да ползвам.

# 733
  • Мнения: 672
Златни сте момичета Heart Eyes
Аз моето първо хлебче го направих с отложен старт с жива мая като я сложих върху брашното и не беше замръзена и хлебчето стана супер Hug
Дайте рецепта на някое кексче да спретна, че така ми се е прияло сладичко #Crazy

# 734
  • Мнения: 9 785
Поли, така е човек колкото повече неща знае, повече въпроси си задава...
А отложен старт никога не ми се е налагало да ползвам.

Повече въпроси задава и повече се замисля за нещата и повече бърка май Laughing.
Аз пък да ти кажа отначало като си взех машинката и почти само отложен старт ползвах и май по-нямах провали newsm78. Сега ме е страх Wink. Я тока ще угасне, я нещо друго...

Общи условия

Активация на акаунт