Банда готини плетачки, майсторят дрехи и играчки - 25

• 52 655
  • 495
  •   1
Отговори
# 360
  • Глоджево/близо до Русе/
Фифундрела,жилетката е много хубава,още върху хавлията много ми хареса,а на теб ти стои прекрасно и много ти отива,със здраве да си я носиш  bouquetпо твоя начин съм плела бебешка жилетка,но при наддаването се получават дупки,а в някои модели,пак започнати отгоре се получава само една ивица от лицева бримка,знаете ли там по какъв начин се плете,че нещо не ми е ясно,а след елечето съм запланувала нещо което да почва отгоре

# 361
Малена,очите ми изтекоха и на мен по одеалото,разкошно е!

Фуфундрела,много е хубава жилетката и супер ти стои,поздравления!И благодаря много за обяснението,което беше пуснала за реглана,дойде ми тъкмо навреме!Искам да те питам,понеже в предишен пост беше писала,че жилетката няма нито един шев-ръкавите на обръч ли ги плете?Че обръчите дето аз ги имам,са едни дълги,особено ако плета детска жилетка,няма как да стане.Може би на 5 куки?Или трябва просто да има шев.

# 362
  • в баира
Искам да те питам,понеже в предишен пост беше писала,че жилетката няма нито един шев-ръкавите на обръч ли ги плете?Че обръчите дето аз ги имам,са едни дълги,особено ако плета детска жилетка,няма как да стане.Може би на 5 куки?Или трябва просто да има шев.
И моите обръчи са дълги и ходих специално да си купя по-дебели 5 куки.

# 363
  • Глоджево/близо до Русе/
http://www.deryabaykal.com/images/tarifresim/2008/eylul/IMG_0083_1.jpghttp://www.deryabaykal.com/images/tarifresim/2008/eylul/IMG_0085_1.jpg ако старите ви обувки са ви омръзнали може да ги поосвежите Laughing

# 364
Оооооооооооо, mama na dili , това нищо не е ! Не знаеш майка ми какви сандали си беше изплела - от младежките си години си пази едни дънкови сандали на платформа, изряза плата и си изплете нещо като макраме, набоде ги с габарчета към подметката и беше супер готина,обаче не ни е дошло на ум да ги снимаме,ние тогава нямахме цифров апарат,а за съжаление през зимата,когато тези сандали са били "зазимени" в един шкаф,се бяха поразили от влага.
Аз това лято се канех да си направя така едни чехли,които имаха само две каишки и се скъсаха, е,не ги направих,но още пазя подметките и преждата,която специално си купих за целта. Grinning

# 365
  • Чехия
Привет момичета може ли да се запиша за темичката...  bouquet
Уча се да плета на една игла ..обаче не ми се иска да плета неща който да не нося..за това моля, ако имате схема на ефирна и красива жилетка дайте линче да я разгледам..
Влюбих се в тази..някъде из вашите теми я видях..

Не задължитено да точно това..

Ето първия ми опит за шапка...гледах модела признавам от сайтчето на Малена.
http://ivalex.multiply.com/photos/album/118/118#2
Прегръдки..

# 366
И жилетката и гащеризонът много ми харесват и всичко останало съм сигурна че ще ми хареса, утре ще разгледам подробно.
аз се впечатлих от това http://s62.photobucket.com/albums/h89/niunia_2006/pletiva/damski … 402photo16-19.jpg какъв ли е номера с ръкавите?

Ох, аз направо се влюбих в това моделче!!! smile3521 и мисля да се пробвам да си го направя, поне за Нова година, но сега съм си започнала един шал на една кука и като го завърша ще се захвана с това начинание да видим до къде ще го докарам!!! newsm12
Хубав ден на всички!!! Hug

# 367
Здравейте, момичета!
И аз изплетох първата си шапка и ми се иска да ви я покажа.
И аз също съм вдъхновена от прекрасните шапки на Малена    bouquet

# 368
Ivalex,какъв опит,това си е една страхотна шапка!И тази на Ванчето също,браво,момичета!

Аз вече май прекалявам с моите въпроси,но... EmbarassedМоля да ми кажете как правите бие на блузките?Опитвам се ,но все не ми се получава хубаво.Значи като стигна до вратната извивка не завършвам бримките,а ги оставям на допълнителен конец,и после от тях почвам бието,но  ми се получават едни дупки м/у някои бримки и става много грозно.На теория уж го знам как е,а на практика не става!

Eто една нелоша блузка,която изплетох за малката,обаче бието... Sad

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=299130&pid=8830514

Моля за помощ Praynig

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 22:30 от dani t

# 369
  • Навсякъде и никъде! - така де основно в Русе
Dani t разгледах и твоето албумче. Много си харесах шапката с ушичките и помпона  Simple Smile

Може ли да дадеш обяснение?

# 370
Dani t разгледах и твоето албумче. Много си харесах шапката с ушичките и помпона  Simple Smile

Може ли да дадеш обяснение?
пойзън, взе ми го от устата  Laughing и аз искам обяснение на шапката  Grinning ако може  Peace
dani_t, стои страхотно шапката   bouquet

# 371
Благодаря,момичета,значи шапката е много лесна.Плете се едно правоъгълно парче с дължина колкото обиколката на главата и ширина малко по-малка от дълбочината на  шапката.Редувах 3 реда опакова и два реда лицева плетка,да стои на "вълнички".След това от единия край,който ще е долният-към челото и ушите,вадя бримки и плета няколко реда жартиерно.Като стигна до желаната дълбочина на шапката,завършвам бримките на челото и врата,а оставям по 10тина бримки от двете страни,от които продължавам да плета ушичките.На всеки ред свивам по една бримка от краищата,докато останат само 3бр,и на по тънки куки плета връзчиците,Така го направих,защото не мога на една кука да си изплета шнурче Laughing  Помпона предполагам,че няма какво да ви го обяснявам Laughing   Hugна всички!

# 372
dani_t, мерси   bouquet сега сядам да захвана и на мойто момче една такава шапка, тъкмо ще си употребя едни остатъци  Hug

# 373

Можеш ли да дадеш схема на втория шал? Сигурна съм, че съм я виждала някъде, но не ми е под ръка.  Hug

# 374

Общи условия

Активация на акаунт