Има ли мами за месец ЮЛИ 2009?

• 15 076
  • 307
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Сисии, ще предам непременно  Simple Smile и аз й стискам палци , ще е супер да бременеем двете  Praynig
Аз се опитвам да издиря д-р Петра Семерджиева от бившата Тина Киркова, чух за нея много добри думи, djidjito ако има нещо и за нея не пропускай да кажеш  Laughing ти милата с такъв опит си с тези лекари....важен е резултата  baby_neutral Дочух, че е бременна и не е ясно дали приема но ще проверя

# 106
Момичета реших да напиша тук защо имам такова отношение към "доктор" Вяра Джонгва. Това, което тя причини на мен и моя приятелка мисля, че не трябва да остава скрито и ако моят разказ предотврати поне един подобен случай си заслужава!!!!

ИЗВИНЕТЕ МЕ АКО ВИ ОТЕГЧА С РАЗКАЗА НО НАИСТИНА СЕ ЧУВСТВАМ ДЛЪЖНА ДА СПОДЕЛЯ!!!!!!!

Трябва да ви разкажа накратко моята история, за да разбрете защо имам такова отношение за Джонгова. Отонов ще помоля да бъда извинена, ако ви стане досадно, ще се опитам да съм кратка, в общи линии да ви запозная, защото аз от лекарска "компетентност" съм на това дередже.

Накратко моята исторя - няма да изпадам в подробности 
Цикълът за пръв път ми дойде на 13 г. и на 14,5 г. изведнъж спря. Майка ми много се беше притеснила, но изчаквахме, мислихме, че ще се регулира. Минаха 6 месеца. Аз съм по принцип от Добрич, по настоящем от 8 години живея в София (но и в различни страни в чужбина както споменах   ). И тогава в Добрич майка се поинтерисува за добър специалист. Оказа се, че "най-добрия" бил от Варна, който имал кабинет и в Добрич и идвал два пъти в седмицата - доктор Георгиев. Записахме час при него. Без никакви изследвания директно ми изписа ИНЖЕКЦИИ С ХОРМОНИ всеки ден в продължение на няколко дни (вече не си спомням точно колко бяха). Тогава майка го попита, а няма ли да й изследвате нивата на хормни в момента и той отговори - ами....по принцип може да ги изследваме, но НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, а и тук в Добрич няма къде, трябва да дойдете до Варна...ами ако ви се пътува (ти знаеш колко е по-малко от 50км все едно сме на другия край на света) и АКО ВИ СЕ ДАВАТ ИЗЛИШНИ ПАРИ пуснете ги тия хормони!!! ...и така всъщност с тия думи ни каза, че няма нужда да се изследва каквото  и да е, той знаел къде е проблема...!! И така започнах с инжекциите, свърших ги, но така и не ми дойде този месец. Продължихме още един....същото....така четири месаца подред и НИЩО!!! Като между временно през седмица бях при въпрсния "доктор" и той ни уверяваше, че ще дойде цикъла, просто тярбвало още време....И така времето си минаваше а аз нямах цикъл!!! Четири месеца слагах инжекции, спрях и минаха още два докато се ориентираме (с родителите ми) какво да предприемем.
Сестра ми вече беше приета да учи в София и си беше създала доста контакти, та всички нейни познати ходеха при една докторка от София - въпросната Вяра Джонгова, за която се носят много добри отзиви (и все още между другото срещам нейното име по разни четива, скоро дори на някой от БТВ му се роди дете и казаха ,че тя го е израждала). И така стигнахме до София - при "доктор" Джонгова- и нея с чиста съвест мога да я сложа в кавички!!!
Тя като разбра как са ме третирали като опитно зайче и гледаше втрещено. Не можа да проумее как може да не ми направят изследвания на хормоните и да ме блъскат с инжекции - плюс това тя каза тогава, че инжекциите в тези случаи били много краен краен вариант, практиката била с хапчета, но в никакъв случай инжекции. Резултати от изследванията показаха хормони извън всякакви норми - нищо не беше нормално. Освен това имах силно поликистозни яйчници!!! Така тя се зае с моето лечение - пих хормонални медикаменти - ЦИКЪЛЪТ МИ ДОЙДЕ, изчистихме кистите от яйчниците и продължих да пия всеки месец Дуфастон. ВСЕКИ МЕСЕЦ!!
Профилактично ходих на преглед при нея два пъти в годината и според нея всичко беше наред. А между временно аз всеки месец си продължавах да пия Дуфастончето. Така станах на 18 г. и ме приеха и мен да уча в София. Продължих да я посещавам и тя ми каза, че е добре да заменим Дуфастона с противозачатъчни, че да не стане грешка. ...и започнах с противозачатъчните.
На 23г. се ожених и решихме да се пробваме за детенце (до тогава продължавах да ходя при Джонгова - ТОВА СА ПОЧТИ 8 ГОДИНИ). Спрях противозачатъчните. Тогава мъжът ми беше в Русия и аз отидох при него. Цикълът не ми дойде и аз реших, че съм бременна - направих тестове-домашен и кръвен, но нищо.  Обадих й се от Русия и тя ми каза да пия 5 дни Дуфастончето и ще ми дойде. Пих го, но цикъла не идваше. Обадих й се пак . Тя ми каза - чакай ще дойде. Минаха 45 дни - пак така ми отговаря - чакай ще дойде и след като вече минаха два месеца мъжът ми, донякъде  насила ме заведе на доткор там!!!
Когато ме прегледаха там - гледаха три пъти по втрещено от Джонгова, когато отидох за пръв път при нея.   Бяха изумени как е възможно изобщо някой който може да се нарече доктор да твърди че мога да забремения, след като матката и яйчниците ми са си останали неразвити и са с РАЗМЕРИ НА 13 ГОДИШНО МОМИЧЕ   И АТРОФИРАЛИ ОСВЕН ТОВА. КАЗАХА МИ ВСЕ ЕДНО ДА ОТИДЕШ НА ЛЕКАР СЪС СЧУПЕН КРАК И ТОЙ ДА ТИ КАЖЕ, ЧЕ Е ЗДРАВ!!! Отново хормони извън нормите, отново поликистозни яйчници, НЯМАМ ЦИКЪЛ БЕЗ ЛЕКАРСТВА!!! Направиха ми хиляди изследвания и щях да продължа лечението там, но се наложи да се приберем в България и повече нямаше да се връщаме в Русия.
Това беше началото на трудния път, който предстоеше, за да стигнем до днешното щастие!!!
Няма да те затормозявам по нататък с моята сага и това, което трябваше да понесем психически и физически  благодарение на "компетентността" на двама "доктори!!!

Освен това Джонгова я бех препоръчала и на друга моя приятелка, която в началото ходеше само на профилактични прегледе при нея, но в последствие забременя и тя я наблюдаваше. Момичето се наложи да направи аборт в ШЕСТИ МЕСЕЦ (тя направо си го роди) и то отново благодарения на въпросната докторка. Оказа се, че тя не е разчела правилно някакво изследване, което се правело още в трети месец на беремнност и не е забелязала аномалиите при плода и че е несъвместим с живот. Какво преживя това момиче само тя си знае!!!!

Груба съм и рязка спрямо Джонгова, но мисля разбирате защо!!!!!!

# 107
  • София
аз си записах най-накрая час при Панова от Света София, ходила съм при нея преди на профилактични прегледи,но моя приятелка беше при нея за раждането и не е доволна. както  и да е, чак на 14ти има възможност то и тогава си е май най-добре, да мине време и да чуем и сърчицето евентуално  Simple Smile започвам да задрасквам дните  Simple Smile

# 108
djidjito, благодаря за споделеното! Със сигурност кракът ми повече никога няма да стъпи при нея!! Права си обаче, че името й е рекламирано като една от добрите, включително и тук във Форума, има често и медийни изяви. Съжалявам много за теб и това са толкова много години!!! Със сигурност е можело да се направи повече, ако беше попаднала на точния лекар, тя определено не е такъв!
Важно е обаче настоящето! Hug Възхищавам се за пореден път на д-р Стаменов, но преди всичко и на теб, защото ти си най-важният герой в цялата борба! Wink Разбира се и на мъжа ти, без който нищо не би било възможно! И пак да питам - той къде точно е сега, че не разбрах?

galeto123, дано останеш доволна от тази лекарка! Истината е, че всеки може да сгреши, ние просто трябва да се молим всичко да е наред!

# 109
Дхиджито, потресена съм. Всеки греши, ама когато става въпрос за здраве да се експериментира ...Между впрочем и аз съм от Добрич родом, но от 15 год. не живея там.
Първият път аз раждах при Богословова от Шейново и съм много доволна, но не знам дали тя следи и бременноста ходих при нея чак в 9-ти месец.

# 110
Както казвате - важен е резулата!!! Важно е, че сега пиша тук при вас очакващите бебета, а в проблемно забременяване влизам да насърчавам момичетата!!  Simple Smile

Ети някое лято живот и здраве може да разходим децата в градската градина в Добрич  Joy Joy Joy

Сиси в момента живеем (по скоро мъжа ми Simple Smile ) в Баку. Преди това сме били за около година и половина в Русия, после година в Баку, след това година в Китай и сега отново в Баку Simple Smile
Много искаме да съм си при него, но не знам дали дори, ако е нормално всичко с бременността ще рискуваме след четвъртия месец да летя. Плюс това се сменят два полета. Ох...не знам...!!!

# 111
Ехааа, Джиджи, много интересно и екзотично! А и трите държави са различни, опитвам се да намеря връзка между тях. newsm78 Ако няма да е много любопитно - какви са професиите ви? И в Баку ли се очертава да останете и занапред? Явно животът ви е много цветен и на мен лично ще ми е изключително интересно да споделяш!  Hug
Сега се пази много, а пък по-нататък ще видиш как ще е с полетите. Надявам се мъжът ти да има възможност да идва да те вижда, макар че сега с тези съвременни технологии не е толкова тежка раздялата. Wink Дано бременността ти е лека и спокойна! Моята първа беше така и на много екскурзии и пътешествия си носих тумбачето. Бяхме в Майорка в 6-тия месец, после по разни пещери.. и още, и още.

Хуабав уикенд, момчиета!  Hug

П.П. И аз се престраших и си сложих лентичка! Wink  Praynig

# 112
Добро утро момичета!
Весел уикенд!
Джиджи, аз също по време на първата си бременност бях разделена със съпруга си, дано твоят успее да си вземе отпуска поне за Коледа и Нова Година! За разходките съм готова може и двете да сме с по две деца, а защо не и три  Wink

Сиси, явно твоята първа бременност е била доста екзотична, планувате ли да ходите някъде сега при тази, ние смятахме за Коледа да ходим до Италия, но сега мъжа ми нещо се страхува.

Гале
и ти ли драскаш дните  Grinning

Дидикар незнам какво са ти отговорили, но месля, че ще получаваш 90% от последните ти заплати

# 113
Eти, наистина тогава бях много смела, вероятно точно защото съм се чувствала добре, но сега като си помисля и се чудя с какъв акъл...

Иначе сега имаме едно предварително планувано и платено пътуване до Милано и Ница в края на февруари началото на март за лимонените празници. Ще летим, после и с кола под наем. Надявам се, че ще можем да го осъществим, но все пак ще го мислим като наближи! Дано дотогава всичко да е наред!

И вие ще решите, но определено сме по-предпазливи сега, а аз си мислех, че ще обратно! А до България няма ли да си дойдете?

# 114
  • София
Добро утро и от мен, за съжаление днес съм на работа, но това е бял кахър... В момента довършваме основен ремонт , който ще стане живот и здраве точно на време за Коледа и за моето желание да си поседя и бременея на спокойствие.
Ети, драскам ли драскам, имам чувството , че постоянно гоня някаква дата да дойде...  Laughing Laughing

Сиси ♥♥ ти наистина си голям ентусиаст , а защо не, ако се чувстваш добре, според мен е дори препоръчително да се разнообразяваш, колкото повече приятни емоции, толкова по-добре.

djidjito, интересен е и товят живот - като на кино  Wink толкова екзотични държави, бас ловя, че децата ти ще говорят няколко езика  Laughing

Пък аз днес си направих още един тест, незнам защо реших, явно да потвърдя отново щастливия момент, а и емоционално ми е още странно, може би така е с първа ременност, при вас как беше?
Хубав уикенд и на вас и да не решите да си седите на това хубаво време вкъщи  Hug

# 115
Гале, ти на това хубаво ли викаш  Wink, при нас ръми, влажно и студено е, а и аз и детето сме хремави с червени гърла.

Сиси тази година се прибирахме два пъти и от търчане от едните баба и дядо при другите не ни остана време да си починем, затова решихме да си дарим Коледните празници на нас.

# 116
Здравейте и от мен newsm51

Ех, че хубаво Сиси...дано всички имаме като твоята първа лека бременност smile3503
Ще ти пиша на лични с какво се занимаваме, че ще ви стана досадна вече с моите разкази по една страница Joy Joy Joy

Ети радвам се, че втората бременност ще сте заедно с таткото  Wink

Гале на теб искрено ти съчувствам първо, че в събота си на работа, а освен това и ремонт вкъщи smile3506  По-бързичко да го преключвате и да се наслаждаваш на бременните мигове smile3503  Много ме разсмя с това, че децата ще говорят различни езици newsm62
А това за втория тест ми хареса - да взема и аз да си причиня още малко емоционални вълнения Simple Smile

Хубав уикенд и от мен smile3525

# 117

Дидикар незнам какво са ти отговорили, но месля, че ще получаваш 90% от последните ти заплати
[/quote]

Казаха ми,че ще взимам 12 м. по 90% от брутната ми заплата а не от това,което съм получвала последните 6м. - т.базата ми е тази върху която са изчислявани и 90% за първото ми дете.
Но сега да ви се оплача- след като в петък отида на доктор и ако всичко е наред с нас ще трябва да оставя малката да я гледа майка ми ,която е в Карнобат а аз искам да почна работа-за да ми се актуализира заплатата.И незнам как ще оставя малката и ще е далеко от мен- направо ми се плаче. newsm45.Така ще я караме 4м. и после ще излизам в болнични до края на бременността.Аз големи сметки си правя ама дано всичко е наред.
Моята бременност също беше много лека-ако не ми растеше корема нямаше да разбера,че съм бременна-качих само 6кг на корем  Laughing Къде ли не ходихме какво ли не правихме-майка ми постоянно беше на тръни. Laughing
Тук времето е лято и се чува,че целия ноември ще е така - и ние по разходки  Grinning Лек ден и приятен уикенд желая на всички.   bouquet

# 118
  • USA
Здравейте,миналата седмица теста ми се оказа положителен,много съм щастлива, на 31 години сам,първа бременност.Пожелавам на всички леко бременеене. preggo

# 119
Добре дошла маймунче- лека и безпроблемна и дано тук само хубави неща се споделят с това бременеене   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт