изоставане на плода

• 6 085
  • 56
  •   1
Отговори
# 30
това в коя г.седмица беше??

# 31
В 5 от бременността-7 г.с за този показател последният става дума 4000

# 32
резултата от кр.тест е 3128.не знам това добре ли е или е относително при всеки.в Насочващи ЧХГ нива по време на бременността по гест.седмици пише за 7-8г.с. от 7650 нагоре.май не се класирам....помагайте моля

# 33
резултата е висок, но най-добре да те види специалист, защото може да е извънматочна бременност, а може да си имала късна овулация. ние няма как да ти помогнем. просто е необходимо да те следят внимателно и дано нещата се развият в правилната посока и да се успокоиш. късмет.

# 34
Със сигурност не си извънматочна спокойно!При 4000 до 5000 се спуква тръбата и става дума за неописуеми болки,който при ASITA5 липсват до колкото аз сам прочела от постовете й!Спокойно класираш се добре,но задължително специалист да те гледа!Само така ще има яснота по въпроса. PraynigКураж с тебе сам ASITA5!

# 35
  • по света и у нас
Не плашете момичето!Каква извънматочна ви гони  ooooh!,прочетете добре началото–гинеколожката е открила точицата,но не отговаря на г.с.!
Съжалявам,но не си спомням стойностите на ЧХГто как се покачваха при кухото яйце Embarassed,просто тогава беше нещо ново за мен и не обръщах голямо внимание,защото ходех ни жива,ни умряла и се бях побъркала точно като теб.
Моят съвет е нова ВАГИНАЛНА ехография,ще измерят сакчето и ще се види дали е порастнало!Успокой се,зная че е трудно,но може би си имала по късна овулация и от там да идва всичко!Последната бременност ми беше такава–с 2 седмици вървеше назад точно заради овулацията.Стискам палци притесненията ти да са били излишни! Praynig

# 36
  • София, Младост 2
За стойности на ЧХГ не мога да ти помогна, тъй като никога не съм правила кръвни тестове, но имам опит и с двете възможности за проблема. При миседа в началото имаше развитие, имах и симптоми на бременност, които обаче вместо да се задълбочат изчезнаха постепенно - гаденето спря напълно само дни след като се беше появило, гърдите спряха да ме болят и накрая се оказа, че бебето беше спряло развитието си в 6 г.с. и нямаше биещо сърчице в 10 г.с. Това не е класическо кухо яйце, при което въобще няма развитие на ембрион и оттам и стойностите на ЧХГ не са нормални - а вероятно генетично дефектен ембрион, който започва развитие, но спира в един момент и умира.
Със следващата ми бременност видяха сърчице в 7 г.с., но бебето отговаряше на 5 г.с. и докторката много се шашкаше. Аз не - бях правила тестове за овулация и знаех, че беше много късно, на 23. ден от нормално 28-дневен цикъл (след кухото яйце циклите ми бяха ужасно неравномерни, веднъж на 20 и веднъж на 40 дена, забременях отново 4 месеца след кюртажа и още не бяха нормализирани). Бебето си вървя 10-14 дни назад през цялата бременност и тъй като имах проблеми, постоянно се налагаше да обяснявам на всеки нов лекар, който ме гледаше, че не, не изостава в развитието и така си върви от самото начало. Така и никой не пожела да чуе и да вземе предвид тестовете за овулация и късната й проява или пък да ми преизчисли термина съответно Rolling Eyes
Дъщеря ми ще стане на 4 години след месец Grinning
Пожелавам ти да е просто късна овулация Hug

# 37
hedra- колко време след миседа/или кухото яйце/Ви казаха да не правите бебе? А за симптомите и при мен беше същото-както си ги имах и изведнаж си изчезнаха.И някакви изследвания правихте ли или?

# 38
Хедра е права, при късна овулация изоставане няма, просто термина трябва да се изчисли правилно. аз лично забременях от инсе, което беше на 22 ден, но се оказа кухо яйце въпреки, че чхг растеше добре. след аборта дълго време спадаше, но това е друга история. само преглед с добър ехограф ще реши проблема. успех на Асита.
Силвана след аботр е добре да починеш поне 6 месеца, но ако изследванията са добри и организмът се е възтановил, но това го доказва лекар, можеш да подновиш опитите и след 3 месеца. аз правих цитономазка и микробиология, възстанових се бързо и чаках само 3 месеца. дано и при теб нещата са ок.

# 39
...Силвана след аботр е добре да починеш поне 6 месеца, но ако изследванията са добри и организмът се е възтановил, но това го доказва лекар, можеш да подновиш опитите и след 3 месеца. аз правих цитономазка и микробиология, възстанових се бързо и чаках само 3 месеца. дано и при теб нещата са ок.
след преглед и при мен се установи, че ще чакам 3 месеца

# 40
Аз днес съм на кръвен тест за да се установи спада на ЧХГ, а утре съм при доктора на преглед и там вече ще разпитвам как е положението и какво ще правя!Благодаря Ви за бързите отговори Hug Hug Hug

# 41

след преглед и при мен се установи, че ще чакам 3 месеца
[/quote]
това е много добра новина, но въпреки всичко аз лично почивах още малко - за по-сигурно.  Peace
Силвана късмет на прегледа и кураж. Praynig

# 42
Ами честно казано и мене ме е страх от това най вече да не се повтори този ад,защото не знам дали ще мога да го преживея отново CryНе можех да спя аз не знам при Вас как е било...но!Дано всичко е на ред вече!Радвам се,че можах да намеря сродни души тук Hug

# 43
  • Sofia
ASITA, при мен нещата не бяха добре, така че не знам дали ще има полза от разказа ми. При първа неуспешна не съм следила ЧХГ. При втората неуспешна бременност - ЧХГ на 15-ти едн след ову - 285. 25-дни след ову - 4450, липса на плоден сак. След още два дни- плоден сак отговарящ на 4,3 г.с. докато аз бях последен ден на 5 г.с. Същия ден - ЧХГ- 4100. След още пет дни - или 6,4 г.с. - ЧХГ мръднало нагоре- 7100 и сърдечна дейност. През следващите 2 седмици ембриона влезе в норма на седмици, но в сърдечната дейност спря - 8,4 г.с.
При тази бременност на 21 ден от ову - ЧХГ- 2200- или доста над нормалното. След 48 часа  или първи ден на 5 г.с. ЧХГ - 5100 - или 122% увеличение. В момента съм в 13 г.с. и всичко е наред.
Дано не съм объркала с тези числа.

# 44
  • София, Младост 2
Ами честно казано и мене ме е страх от това най вече да не се повтори този ад,защото не знам дали ще мога да го преживея отново CryНе можех да спя аз не знам при Вас как е било...но!Дано всичко е на ред вече!Радвам се,че можах да намеря сродни души тук Hug
Няма някакви строги правила колко да се чака. Водещо е как се възстановяваш (обикновено лигавицата се възстановява след първия нормален цикъл след аборта) и как се чувстваш психически. При мен имаше усложнения - направих много гаден ендометрит (възпаление на лигавицата на матката) след кюртажа, защото реално мъртвият ембрион беше престоял почти 4 седмици и имаше некротизирала тъкан. Лекувахме възпалението в продължение на 2 поредни цикъла (вземах лекарства по време на самия цикъл) и след това док даде зелена светлина. Иначе първо ми беше казала стандартното 6 месеца, но аз като ревнах, веднага смени подхода и каза да видим как ще се възстановя. А мен ме крепеше само мисълта да забременея отново колкото може по-скоро... и добре, че не се наложи да чакам дълго. Не можах да се зарадвам на положителния тест много дълго време, но полека-лека и това стана. Бременността ми беше с много контракции, което ми изкарваше акъла - но и първата ми бременност беше такава, така че едва ли има връзка с предшестващия кюртаж, още повече че накрая даже преносих 4 дена Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт