Яслата 13 и без болести

• 22 225
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
deer, аз засега водя Алекс с чорапогащник и тънко панталонче отгоре. Така го оставям, не го преобличам. Отгоре - боди с къс ръкав, блузка с дълъг и евентуално, ако преценя, тънко елече.
Но в яслата още не са пуснали парното, карат на климатици. Иначе през зимата са на газ и предполагам, че става по-топло.
Чудя се и аз зимата как да го обличам. От една страна, не ми се иска там да го преобличам, от друга - навън ще му е студено само с чорапогащник и тънко панталонче. Затова май клоня към варианта да му купя космонавт от две части - гащеризон и яке. Вярно е, че сутрин го водим с колата, но следобед го взимам аз и се прибираме пеш. Затова мисля да го водя облечен като за вътре, отгоре - космонавта, и готово.
Друг е въпросът дали зимата няма да му е топло вътре с чорапогащник и панталон, пък било то и тънък. Не знам, в движение ще решавам.

# 46
  • sf
аз по принцип не го обличам много и той е свикнал на по-разголено.
за яслата го обличам с боди и отгоре блуза и панталон. Чорапогащник  за вътре никога не слагам.

# 47
  • София
И на мен днес ми дойде идеята да купя един гащиризон за зимата да го водя и взимам, а отдолу да са дрешките за вътре. При нас парно не са пуснали и днес (първи ден) беше с дебели джинси, чорапки, потник, тениска, една лятна тънка блузка с дълъг ръкав и отгоре суичър. Мисля, че му е било добре newsm78

# 48
Здравейте,
другата ваксина против пневмококовите бактерии се казва Пневмо 23. В другата тема мисля, че catty m питаше. Струва около 30 лева.

# 49
Здравейте!
Чета ви редовно но не пиша много, защото при нас адаптацията мина за един час  Laughing
E, първите два понеделника /когато има нов прием и уцелим ревливия час/ и Митето се пробваше, но ей така, от любов към спорта и да не се цепи от колектива.
Понеже става въпрос за дрешки - още когато баткото ходеше на ясла, ме посъветваха поне до приключване на адаптацията детето да е облечено така, че най-бързо да бъде приготвено за оставяне в групата. Определено имаше значение.
Мама МОНИ, лека адаптация.

# 50
  • София
Здравейте,
другата ваксина против пневмококовите бактерии се казва Пневмо 23. В другата тема мисля, че catty m питаше. Струва около 30 лева.

Благодаря, сега ще се поразровя за инфо (че цената на другата хич не е малка, но ще обмисля и ще се консултирами с педиатърката ни).

deer , много добре те разбирам какво чувстваш, предполагам, че всяка една от нас тук го е изпитала. Не се вини, по-важно е ти да сиспокойна и да го предадеш на детето, т.е. да не предадеш безпокойството си на него. Успех в адаптацията и да сте без болести. За обличането - потник, блузка с дълъг ръкав, долнище на анцунг, чорапки, суитчер с или без ръкав, в зависимост от времето, а те после му махат обиновено този с дългия ръкав. След 2-та седмица обаче разбрах, че още нямало парно и  ме посъветваха да му слагам още една блузка, та започнах да слагам върху потничето блузка с къс къкав и тогава тази с дългия. За зимата мисля да му обличаме един шушлеков гащерезон, комплект с якето, и там да го събличам (а не тотално да го преобличам всеки път), но чорапогащник за яслата смятам да не слагаме (казват, че вътре е доста топло, ощеповече, че са и точно над кухнята).

Благодаря и за отговорите за Ехинацеята, мисля да я пробвам и нея (не знаех, че е на д-р Тайс  Rolling Eyes ).

# 51
  • София
Здравейте,

тя не се слага на деца под 5 години, доколкото си спомням.

# 52
  • София
Здравейте,

тя не се слага на деца под 5 години, доколкото си спомням.

Сега четох за тази ваксина. Не се слага на деца под 2 г., но по принцип не се препоръчва за масова вакинация (за тов аи явно не е включена в Имунизационнния календар), а само на определени застрашени групи.

# 53
  • Върху лъчите на Слънцето.
Но в яслата още не са пуснали парното, карат на климатици.
ooooh! Как така в яслата има климатици?! Те не знаят ли, че не са препоръчителни за толкова малки деца?! Коя е тази ясла?

# 54
И аз се зачетох за Пневмо 23. Наистина пише, че не се слага на деца под 2 години, но педиатъра ми каза 1,6 години newsm78. Обясни ми, че не се слагала по-рано, защото по-малкия организъм неможел да усвои някаква съставка.
Пак ще питам, досега не ме е подвеждал.

# 55
Но в яслата още не са пуснали парното, карат на климатици.
ooooh! Как така в яслата има климатици?! Те не знаят ли, че не са препоръчителни за толкова малки деца?! Коя е тази ясла?
Ами, яслата е в Добрич. Аз също не съм очарована от идеята с климатиците. Макар че у дома също имаме, но гледам да ограничавам пускането на климатика, когато детето е в стаята.
Именно поради тази причина чакам с нетърпение да пуснат парното в яслата.
Честно казано, доколкото знам, ако не всичките, то поне повечето ясли тук имат климатици. А като стегне студът, се отопляват на газ.

# 56
  • Бургас
Здравейте от нас! Grinning
Вече и аз вече дишам спокойно.Велизар и днес влезе с голямо желание.Побягна направо с якето и обувките да влиза.След като го съблякох и му сложих пантофите тръгна самичък, влезе, каза ми чао и започна да бута вратата, за да я затвори докато аз се опитвах да говоря със сестрата.Вчера баща му като го е взимал са го похвалили, че много е слушал, въобще не е плакал и за следобедна закуска е изял не един крем (който му се полага), а три!  Shocked Поискал си е още два допълнително.

Иначе аз го обличам с потник, блузка с дълъг ръкав, суитчер, чорапи и панталонче.

# 57
Здравейте, аз ги обличам с потник, блузка, чорапи, панталонче и гащички. Преди ходеха с по- тънки блузки, а сега вече с по- дебели. В групата на Йони е по- студено и има и тениска под блузката и задължително в чантата и елече или жилетка и много често на Йони му я слагат, на Маринка не й слагат нищо отгоре, че било топло, но пък винаги е с ледени ръчички и крачета и вече се замислям дали аз да си я пускам с елече или жилетка вътре. То явно г-жите с толкова много деца не могат на всички да ги видят как са и да ги обличат допълнително. Но тя си е с поларена блузка. А за чорапки им взех термо, че иначе с тъничките винаги им е студено и се са си болни, от днес с термо, дано да им е по-добре на крачетата.
Миналата седмица тя ми беше с разтройство в четвъртък и петък и казаха, че и други деца тези дни не са били, имали разтройство.
 А секретчето то носа личната им лекарка ли го взима и плаща ли се нещо или се покрива от касата?
Миналата седмица в групата на Йони на  всички деца са взимали гърлен секрет, защото бяха под карантина за скарлатина. На заразените са им дали антибиотик и са казали на родителите.
Йони не беше на градина, беше с бронхит и ни се размина скарлатината .

# 58
Здравеите отново!
Ние пак сме болни. Ходи 2 дни, боледува, после ходи 4 дни, сега пак е болна. Чудя се следващия път 6 или 8 дни ще ходи  newsm78 Но иначе съм доволна как я гледат. Даже ни похвалиха на родителската среща, че седи на гърне, а има по-големи дечица които не искат. Май като са по-малки е по-лесна адаптацията и т.н., но тези болести ще ни разкажат играта  ooooh! Вече чувам съвети да я спирам, но мисля да пробвам да ходи все пак  Thinking Вие какво мислите по въпроса, като вече минали по нашия път?

# 59
Радвам се, че повечето деца вече свикнаха. С болестите май ще се борим дълго.
Madchen мисля че с времето ще започне все по-малко да боледува. Поне при нас беше така. Карахме зелените сополи, сега вече ги няма, карахме кашлица и тя спря, карахме разтройство и него преболедувахме. Дано просто ги карате леко. Ако е така продължавай.
За съжаление аз от няколко дни сериозно се замислям дали да не я върна в частната. Начина по който плаче и как всяка сутрин казва, че не иска...Това е вече месец. В частната спря да плаче след първия месец. Даже ходеше с желание. Прегръщаше лелките сутрин. А от тези реве истерично като ги види. И като плаче не го прави защото се разделя с мен, а защото не иска да е там. Ще говорим с баща й, за да решим. Само се чудя дали това ще е за нейно добро. Все пак трябва да свиква и с неща, които не са й съвсем по сърце. Утре няма да й хареса в училище, пак ли да я местя???От друга страна пък е малка, за да я тормозя. Незнам вече...

Общи условия

Активация на акаунт