Аз не знам, ако вие решите да поръчаме към другите - така да бъде. Ако ли не , пак съм съгласна.
Ние сме общо 4 приятелки, по-затворения вариант на кръга. Всичките сме с гаджета/мъже от 13 до 4-5 години. 2 от нас имаме деца. Аз на 26 с/у 27 родих Тони, другата на 25 с/у 26 някъде й се пада. Тя е по-напориста - бременна си взе изпити в правото /и то в СУ нали се досещате за каква мелачка иде реч/, даже на държавни се явяваше, родила ходеше на още изпити, изобщо страшилище!
ЮДругите 2 вече от 3 години ходят по мъките - не са изследнвания, операции, инсеминации, ин витро първои опит неуспешен за едната, спиране на цикъла и стимулации за другата, да не ви разправям през какво минават. Едната е на 28, другата на 30. Това "имам време" не ги грее, защото сме се нагледали около нас какво се случва - по 5-10 години не могат да се преборят за първо, камо ли аз второ. Едната приятелка работи в голяма фирма 98% жени, много жени. Каза че при тях около 40% не могат да имат деца и имат редица колежки осиновили и правещи ин витро. Тя е напълно наясно с този проблем /тенденция/ при жени и мъже във възраст 25-35 и си даде сметка, че няма за къде да чака. Има такива, които нямат проблеми, но от 4 2 са го закъсали, това ми се вижда доста скапана работа. Говорих случайно с една от компанията, в която бяхме навремето, ами тя се оказа, че има бебе от 3-ти опит ин витро
, друга познавам, която успя от първия път. Проблемът с невъзможността да имат бебе е засегнал адски много хора, явно е, че в тази тема сме се събрали жени, които в по-малка степен са го имали или не са го имали. Дай Боже всеки му! И това, че второто дете се явява след 30, това е съвсем друго нещо 
А наистина има жени, които искат да си поживеят /сякаш тез родили на по 22 няма да го сторят така говорим/, искат пари, жилище, имоти, стабилна професия, абсолютно и тях ги разбирам, защото е въпрос на личен избор. Но всеки си изказва своята гледна точка, нали така?

И за малката разлика се радвам, макар че все опявам как ми тежи да жонглирам с 2 деца и работа 
... Само аз ли щях да се радвам, да се откъсна от децата за малко... без, ама хич, да ми е мъчно? 
Просто не искам да се минете с доставката, бях zадължена да ви кажа и zа тоzи вариант, нали?