За ясла се стяга вече, малкото МАЙско човече

• 11 146
  • 284
  •   1
Отговори
# 225
като ви слушам, имам чувството, че ваденето на мъдерец боли по-малко от правенето на пломба Crazy Praynig

дана, ми с бележки и т.н. не можете ли да запазите мястото Peace

аз мисля, че времето винаги е златно, честно, незнам дали някога изобщо няма да ми е златно времето да си го прекарвам с мира Heart Eyes

# 226

Ниночка, не ми се занимава с бележки, защото аз въобще не искам да го пускам, а там трябва все пак някакво присъствие да се отчита.... И да, наистина всяко време прекарано с децата е златно, но идва моментът, когато и за нас и за тях е по-добре да се разделим за през деня - мисля, че когато са малки имат повече нужда от близостта на мама и на любими хора / с едно уточнение - че мога да си позволя, да съм вкъщи с Боян, всеки най-добре си знае какви са обстоятелствата около него/.........Ще споделя и още нещо - притеснява ме фактът, че върху психиката на детето ми, ще въздействат разни хора, които не познавам и, че той не може да си разкаже след това. Днес в градинката например едно дете / на 2 години и 4 месеца/ разказа как леличките ги плашели, че който не спи ще го пратят в мазето с мишките - тук става дума за една много прехвалена ясла ???????  Другото, което не харесвам на бг яслите е, че много оскъдно извеждат децата навън, а това е здраве за тях.....

За мъдреца не се притеснявай, ще мине и ше забравиш  Hug

# 227
Дана,съгласна съм с теб напълно от това,което сподели! Hug
Но аз съм повече от сигурна,че толкова малки създание няма да имат и спомен от яслата.
Т.Е.,те не осъзнават къде се намират и с кого,те разбират грижа,и ако е добра ще я приемат веднага.Понякога и ние се караме и ние повишаваме тон и други неща от тоя род.
Така,че мое менени,относно психиката на толкова малко дете.
Даже си мисля,че поне Ивана,се чувства много добре там,стига да не я сполетят болестите.

# 228
Напълно подкрепям Дана. И не съм съгласна, че нямат спомен, имат и той остава някъде дълбоко в подсъзнанието. И не е ясно кога ще избие.
Аз вероятно май месец догодина ще трябва да се върна на работа, но ще търся гледачка. За мен яслата не е решение и е прекален стрес за толкова малко дете.
За градината обаче съм 100% за.

# 229
  • Пловдив
Аз съм изцяло на мнението на Джули. Лично аз имам ужасни спомени от яслата и прекрасни от детската градина.

# 230
Голямото ми дете така и не свикна с градината,докато не я преместихме.Ама и там ходеше отвреме - навремеАма на у-ще тръгна с такова желание та до ден днешен /8 клас/ Praynig
Все пак имам чувството,дали от приказки или от друго,че има спомен!

# 231
Вече втори ден по новините дават за случаи на родили със секцио и честно казано съм в потрес, особено след първия случай на будната кома Shocked. Аз родих така без да искам и не ми е минавало и на ум за подобни неща. Чукам на дърво, че всичко е наред с мен и с детето ми Praynig

# 232
Дана, първо добре завърнали се, бях се сетила тези дни за вас, а вие на Варна скитате  Mr. Green
А пък след като ще се гледате с детенце вкъщи, може междувременно да се навиете да гледаш и едно в коремче Wink

за яслите - и съм и не съм съгласна, само знам като е лошо времето няколко дни поред и неможе да излезе детенце навън, как ходеше и плачеше пред вратата, защото както аз му омръзвам, така и всичко вкъщи. все още нямам голямо лично впечатление, но силно се надявам да е положително. а за извеждането - и аз така знаех, че не ги извеждат много, но при нас се оказа точно обратното, дори една сутрин ни се стори студено, а те казаха, че излизат след малко на разходка.

днешния ден в яслата е минал добре, играл е, гушкал е няколко пъти лелката, хапнал е малко супа ... абе посвиква, а и тази лелка май по го предразполага.

хайде хубава вечер  Heart Eyes

# 233
Аз пък съм за детската ясла  Mr. Green
Не изповядвам мнението че в детските ясли работят най-ужасните лелки, дето в свободното си време припечелват допълнително пари, като актори във филми на ужасите. От лелките и учителките на Дани нямам никакви забележки и като хора и като грижи за "бебето" (най-малките сме в групата). Вземам Дани от там по различно време, понякога и съвсем изненадващо и до се га не ми се е случило от вътре да чувам ревове, писъци и други ужасии, чува се или детска глъч или пеене на песнички. Научават много неща там и се виждат нещата които научават. Лично Дани ходи с кеф, дори сутрин толкова бърза че не ми казва чао  Twisted Evil
На 100% съм съгласна че е много ценно времето което прекарваме с децата и тъйкато и мога да си го позволя я вземам в 4 от детската ясла и до 7-8 часа скиторим някъде по парковете. Но има нещо друго примерно - аз съм пълен музикален инвалид, ама пълен  Embarassed а Дани обожава всякакви песнички и непрекъсното си танцува и се опитва да припява при това вярно, просто аз не мога както баща и и леличките в детската градина да седна и да си пея с нея и да пляскаме с ръце (ще взема да я увредя за цял живот  Rolling Eyes), баща и като не е много изморен и свири и на ксилофон и тя се отитва след това да докара мелодията - все още неуспешно, ама като гледам няма да е за дълго. Мога да рисувам и и рисувам разни нещица и и обяснявам, ама това и е интересно от скоро и го караме предимно на детски песнички от ноутбука  Embarassed.
От друга страна пък съм много против детегледачките - много малко от тях са наистина съвестни. Повечето от тях се грижат за децата - сменят им памперсите, хранят ги, разхождат ги и го правят отлично, но наистина много малко от тях биха седнали с часове да казват кое животно какво е или да им пеят или да си играят с тях и децата си изкарват самотно, макар и подсушени и нахранени. От друга страна имам самочувствието че се оправям добре в живото и печеля доста прилично, въпреки това една заплата от 600 - 800 лева ми се вижда като доста сериозен харч на месец. Да ако някой се грижи за детето ти - то той заслужава тези пари че и повече. Но от гледна точка на семейния бюджет ми се струва много и че това са пари които биха могли да бъдат изхарчени по-разумно за детето.
Всичко е въпрос на гледна точка - аз съм за детските ясли ... и както казва една приятелка - те в крайна сметка са правени за деца  Laughing

# 234
Temp, в много от развитите държави има само заведения за деца над 3 години.
Гледачката, която имам предвид, ми е съседка и е работила в детска ясла Laughing Гледа ми децата и сега, помага, справя се чудесно.
За мен едно дете до 3 годишна възраст има нужда повече от мама, от колкото от социални контакти.

# 235
А хора, ми така си е!Ама ужасно много си зависи от детето.То само показва от какво има нужда и в каква среда се чувства добре.При всички случаи няма универсална формула.

# 236
честит празник на всички именници   bouquet

# 237
да са здрави!

джул - к'во да ти кажа - ако мама цъка на компа по цял ден или работи нещо друго, то детето среща една изнервена майка, която го натирва по кьошетата да си играе само, защото има някакъв екшън план за деня. за себе си мога да кажа, че ако си гледам детето у дома, то ще страда - ще сведа излизанията навън до минимум, защото нямам особено време и за това заради поръчките /както и гледачките правят, между впрочем - по'-им е добре у дома и на топло, отколкото навън/, заниманията ще са постни и забързани, защото ще гледам часовника кога аджеба ще яде и спи чавето, че да почна да бачкам, а освен това, готвенето и чистенето из къщата за 6-членно семейство /филков яде като за 3-ма/ ще ми отнема страшно много от времето, което би трябвало да съм с детето. да не говорим за моята версия с 2 породени. ако трябва да гледаш до 3-годишна възраст децата и си без помагачи наоколо, просто изтрещяваш заради лудницата дори и без да имаш поръчки - викането и строяването в 2 редици стават неизменна част от битието. както се знае - аз съм супер доволна от нашата ясла - възпитателките и директорката са повече от чудесни жени, които си заслужиха благодарността ми до гроб. да са живи и здрави.
а, и още нещо - всичко зависи от личната нагласа на майката. имам предвид - някои майки се чувстват ок в ролята си на домакини и майки, и това им стига. имам една близка приятелка, която бачка от 18-годишна. е, на 24 роди първото си дете. сега е на 27 и има 2. та, тая мацка казва, че 6-те години, в които си е скъсвала г--а от бачкане, за да се изхрани, й стигат за цял живот. и наистина се чувства прекрасно у дома с 2 деца, планирайки 3то. това я изпълва изцяло. за себа си мога да кажа, че само семейството не ми стига. а да съвместявам семейство и работа, гледайки у дома и 2те, просто не ми е възможно.
радвам се на всички, които се чувстват в мир със себе си и наистина усещат времето с децата като златно.
за мен това време е по-скоро сребърно, а като добавя и работата, вече става златно. може би просто съм от по-лошите майки  Rolling Eyes

сега отивам да бачкам, докато децата са на разходка с тати и баба  Mr. Green

# 238
майче, щом децата се чувстват добре в яслата - значи всичко е ок.
Но реване повече от 2 седмици, седене в ъгъла и е очевадно че не му е добре на детето там... просто не виждам смисъл. Камен е ок, детенцето на темп е ок, Ивана на птица е ок.
Но има деца на които просто не им понася. Има и кофти персонал в ясла. Тоест нещата не са само черни и бели.

# 239
Майки различни, деца различни!
Като цяло подкрепям всичко написано досега от Дана и Джули! Това покрива на сто процента и моето мнение!
До три годишна възраст детето има нужда най-вече от майка си, а социалните контакти са нещо, което се случва, но в компанията на мама/тати... и не са от първа необходимост. Разбира се всяко семейство си е различно и си е уникално! За някои деца може би наистина е по-добре да са на ясла, за други съм сигурна, че не. Моето дете е от тези, които яслата не е вариант! Евентуално като навърши три ще я запиша на ДГ, но може и да се съчетаят други занимания. Има време и ще го мисля, като наближи това време или, ако ситуацията вкъщи се промени и нямам възможност да я гледам.
Относно спомените, това, че нямат директен достъп до съзнанието някои случки, не означава, че те не влияят на развитието и поведението на човек, не само в настоящето, но и за целия му живот. И колкото по-рано в живота си човек се срещне с кофти преживявания, толкова по-трудно се справя с тях, именно защото е незрял, няма нужният опит, защити и т.н.

И сега да ви почерпя! Гледах в един именник и се оказа, че и Мила има имен ден днес!  Heart Eyes

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ, ДА СТЕ ЖИВИ и ЗДРАВИ и МНОГО, МНОГО ОБИЧАНИ и ЩАСТЛИВИ!

Общи условия

Активация на акаунт