Разделно хранене-част 28

• 27 005
  • 271
  •   1
Отговори
# 210
  • Скопие/Асеновград
И аз щях да питам за вълната, но гледам, че Госпожата е попитала преди мен Simple Smile Но пък като се замисля,ако поискам и вълна да търсим, родата ще подивее тотално  Mr. Green Иначе меда и ракията ги имам. Свекърът прави една ракия- само за медицински цели е, ама той си я пие. Crazy
В последно време често правим риба Панга, с лимонов сок, зехтин,морска сол (и по желание разни зелени подправки за експеримента Wink ) под фолио. Като се изпече...като заседнем и тримата... Дамян е неудържим. hahaha Но пък си се храни разделно - риба без нищо друго   Joy Може да се излъже от време на време с някоя краставица. Grinning
Утре не работим  Party Ден на дървото е тук  Joy Само се чудят какво да измислят. Та утре народът масово би трябвало да се юрне по баирите да сее дръвчета. Как ще стане това не знам, защото намирисва на сняг. Трябвало да се засеят 6 милиона дръвчета утре  #Crazy Аз ще правя есенни украси за в градината.
Оуу, много ми се приспа.
 Лека нощ!  Hug

# 211
Добро утро, момичета  Hug
Благодаря за топлото посрещане   bouquet
Снощи се сетих, че имам някъде вкъщи "Сила за живот2" и голямо търсене падна, но я изрових и започнах да я чета.
Днес колата ми извъртя номер и се наложи да ходя пеш на работа, много добре се разсъних в този дъжд  Mr. Green
От вчера са ми останали малко мандаринки за закуска, а за обяд имам постни картофки със зелена салата. Домочадието още не се е усетило, че също като мен минава на разделно хранене  Laughing

Лек и успешен ден на всички  Peace

# 212
Добро утро Hug.
Госпожо ,Мим4е, сярната  вълна е непрана ,необработена .
Звучи гадничко и понамирисва Sick, но наистина е ефикасно средство  Peace.
По селата ,където гледат овце, все още може да се намери, но ако няма ,става и с обикновена ,дори с памук, но ефектът ще е по -слаб.
Не зная сярата каква роля играя, но явно има ефект от нея .
Йонито, приготвям си сметанов сос със различни зеленчуци, на слаб огън леко ги задушавам ,накрая прибавям сметаната.
Тестото го правя с бяло брашно ,защото другите не обичат пълнозърнести продукти, а само за себе си да меся отделно не ми се играe.
Намазвам пицата, отгоре поръсвам с кашкавал ,подправки за пица и мятам в силно загрята фурна .
Пестото обикновено е от зеленчуци или маслини, така че не виждам проблемна комбинация. Peace
Отдавна се каня да си направя спаначена пица, и други хора са ми казвали, че е вкусно.
Днес ще съм пак на риба в хартия ,за останалите ще пека баница /това искали след снощните пици :shock Rolling Eyes/.
Ако намеря спанак, може да завъртя един зелник .
Хапя, аз пробвах да привлека моите хора ей така ,уж неусетно ,нооооооооооо ...веднага ме разконспирираха  Mr. Green.
Мъжът ми и синът ми категорично отказаха ,само дъщеря ми за малко се включи ,но бързо и омръзна да носи храна в училище .
Успех и дано не се усетят твоите хора  Hug Laughing.
Желая ви страхотен ден с традиционното кафенце ,чайче и... още нещо  Laughing

http://vbox7.com/play:de34370c

# 213
Влизам и аз във вашите редички, а по-късно като имам време ще прочета какво сте изписали и мисля отново да се хвана с разделното хранене!
Миналата година много добре ми се отрази, сега отново тая надежди.
Хубав ден на всички!  Hug

# 214
Здравейте всички!
Алекс, благодаря ти за съветите.
Днес за обяд съм приготвила бобче в гювеч, а за вечеря искат пак пица.Но този път ще е мързелива-върху филийки хляб слагам задушени зеленчуци ,отгоре кашкавал или извара(аз я предпочитам),за 5 минути във фурната и готово.И като им я сервирам върху един лист зелена салата ще хрускат като зайчета(надявам се). Wink
Слънчев ден на всички

# 215
Алекс, дай рецептата за спаначената пица.  chef
Гледам си правиш пица с кашкавал....та  се чудех, не е разделно, пица по правилата на РХ не знам как да правя.....
Днес си направих постно зеле на фурна, хапнах, но нещо ме заболя корема. Tired
Малката е "на черешата" вече втори ден.Не знам зъби ли са, капризи ли, какво, но лудвам вече.Такъв рев няма ви казвам.А какво кротко бебе беше.Ех спомени, спомени....
Сега най-любимата и дума е НЕ и Няма.... Crazy Crazy Crazy
Дано е временно......

# 216
 Здрасти и от мен!Набързо изчетох какво сте писали и так набързо изчезвам.Ками е болна пак Cry и сме в къщи да се гледаме.Има ужасна кашлица и направо ми се къса сърцето като я слушам как кашля.
 Пожелавам ви приятен ден на всички.Ще пиша пак.Целувки

# 217
Здрасти и от мен!Набързо изчетох какво сте писали и так набързо изчезвам.Ками е болна пак Cry и сме в къщи да се гледаме.Има ужасна кашлица и направо ми се къса сърцето като я слушам как кашля.
 Пожелавам ви приятен ден на всички.Ще пиша пак.Целувки
Бързо оздравяване на малката.
Когато Кал беше с ангина я кара 3 дни на Меркуриус 9CH.Аз не давам традиционни лекарства и ефекта е хем по-бързо, хем безвредно.

# 218
Кафе ,добре дошла  bouquet.
Много хубав подпис  Grinning.
Сладкишче , ето:   http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=RECIPE_INFO&RECIPE_ID=110
 http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/Pizza_and_focaccia … ZA/recipe_871.php
 Вместо сирене, се слага кашкавал .
Много пъти съм обяснявала "моята теория "за съвместимостта на кашкавала с хляб и тестени изделия .
С няколко думи аз го причислявам към групата на мазнините, на мен не ми пречи тази комбинация, напротив .
И честит ти бебешки пубертет  bouquet,/ аз съм в окото на бурята на истински пубертет  ooooh!/.
Полин, не се притеснявай ,ще се оправи детето, всички деца минават по този път ,за съжаление. Hug
Bi-Si, хубава идея Peace

# 219
Алекс  bouquet  bouquet  bouquet
Записах си рецептата на компа и ще се пробвам.
Само, че не искам да купувам готово тесто, а аз да си омеся.С тези готовите теста не става така вкусно.

# 220
Здравейте момичета ! Направих си едно чайче и сядам да ви видя , че довечера съм на родителска среща и няма да имам време.
Алексче ,  Heart Eyes и аз така предполагах за вълната  Peace!Ще помоля свекърва ми да намери и в почивния ден на Миро , веднага ще му приложа лечението. Колко често може да се прави ?
Рецептата за спаначена пица и аз харесвам , но ще трябва да си я приготвя само за мен , моите изобщо не ядат нищо зелено , с изключение на салата.
Биси , много ми хареса идеята за мързеливата пица - ще я пробвам непременно Peace!
Йони ,  Hugрадвам се , че малката палавница вече  е добре и е готова за нови подвизи Wink! И при нас времето е вече е студено и мрачна , събота и неделя очакваме и тук първия сериозен сняг( поне според прогнозите ) , ама като погледнеш - вече си му е време. А и не можем да се оплачем - тази година имахме страхотно циганско лято - топло и слънчево.
Мимче ,  Hugмного до късно будуваш , ама сигурно , защото си почивка днес Peace! Лекинко ти завидях... EmbarassedГушни Даме силно от нас , а на Зоран му кажи , да не се ядосва толкова , когато нещата не зависят от него  Peace!
Хапя , Кафе , добре дошли при нас!  bouquet
Лени ,  Heart Eyesкак сте , мило ? Лъчи дорисува ли си фонтанчето ? Сигурно вече няма търпение за рожденият си ден!
Желая ви спокоен следобед и хубава вечер! Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 221
Госпожо ,добре е поне една седмица да се прави всяка вечер, може и десет дена .
Дотогава би трябвало болката да отшуми.
Моят мъж още на първия компрес реагира, после още ден- два и ...дотам Laughing/ и пак има ефект/.
Сладкишче ,аз също си меся домашно тесто, нали съм роботизирана, слагам всичко в машинката и... мързелива работа Mr. Green.

# 222
Aлекс, на пасатора ми има вилки за месене на тесто, обаче никога не съм ги използвала.
Не знам дали ще стане с тях.
За сега на ръка си го меся, но трябва да имам помощник за "хуната".
Не знам как стои въпроса с качамака?
С какво може да се комбинира?Аз слагам кашкавал, масло и червен пипер, но май не е много разделно..... ooooh!

# 223
Понеже стана въпрос за качамака,бих искала да споделя една рецепта за него-мисля,че я имаше на опакаовката-която пригодих за разделно. Все пак,ако греша,поправете ме Grinning
Солена торта от качамак:
1 опак.качамак(от 500г)
зеленчуци-броколи,лук,морков,грах(замразен)чушка...по избор
растителен кашкавал за поръсване
Приготвяне:
Варим качамака до пълна готовност.Зеленчуците задушаваме с малко мазнина-зехтин,олио,слагаме подправки по избор.В кръгла тава изсипваме половината от готовия качамак,след това слагаме задушените зеленчуци,върху тях изсипваме остатъка от качамака.Стържем растителен кашкавал и запичаме във фурната докато стане златисто-кафяв.После изчакваме да се стегне и поднасяме нарязан на парчета.

ПС:не съм го правила много отдавна,но това е рецептата в общи линии,дано ви хареса Heart Eyes

# 224
  • Скопие/Асеновград
Пак се включвам късно Simple Smile Ям тиква, печена с морска сол и кашкавал Simple Smile А за половинката- тиква с мед. Чак като я извадих , се сетих, че може да сложа стафиди и разни други неща. Mr. Green
Днес правих грах с телешко. Разглеждайки книгите за РХ, се сетих за циганска баница и много ми се прияде.
Госпожо, мечта ми е един ден в седмицата да си легна преди 22 часа. Ето, исега чакам перални, сушилни, манджи. А трябва и да си направя упражненията за крака.
Алекс, и аз май ще съм един -два пъти с компреса  hahaha
Поли, как е Ками?
Хайде да изчезвам и да си свърша работата.
Успешен утрешен ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт