С шкембе си е най-добре! - 5

• 32 475
  • 679
  •   1
Отговори
# 540
Марморана ,моя доктор ми каза сега да ходя на зъболекар в началото на бременноста ,защото после било опасно и ако се прави нещо да е без болка ,имало някаква безопасна упойка.
Но пък с първата ми бременност ходих в 7м.за кариеси и всичко беше нормално.

# 541
  • София
mnbvcx,честито,лека и безпроблемна бременност!
Нефертити,много се радвам,че вече си у дома!С нетърпение чакам момента,когато ще сте у дома 3-ма! Heart Eyes

За зъбите - според мен е по-добре да се оправят сега.Аз в края на 6-ти месец си оправих 11 зъба! Blush Mr. Green

# 542
Асе, благодаря ти за вестите от Нефчето.  Hug
mnbvcx, зависи с какви чувства си останала към предишното си АГ.
Марморанче, оправяй ги зъбите. То може да е кариесче, което като се раздълбае да се окаже не съвсем дребно. Опасно е да не се получи инфекция, която да удари в кръвта ти. Те инфекциите там се отразяват. Тогава и бебето усеща.

# 543
Ох, момичета, ами като ме е страх с тези контракции да не стане нещо  Cry
Как да реша.

# 544
  • Някъде там...
mnbvcx добре дошла! Лека и спокойна бременност с щастлив финал ти желая!  Hug
Между другото по ЖК аз ходя в същия кабинет като миналия път, но при друг лекар. Само първият път ми беше неприятно, после вече се абстрахирах. Иначе и на частно ходя на същото място, просто там имам най-голямо доверие на лекарите. Пак в началото ми беше малко криво, но после вече живеех с емоциите от тази, а не от предната бременност.

Асе, хайде още малко и ти ще закръглиш на 28. Все пак си е някакво успокоение, че дори и да стане нещо има шанс да живее душичката... мен поне ми подейства успокояващо, че стигнах дотук. Набрах кураж някак, че този път ще си гушна живи и здрави бебета.  Praynig Може би защото и моят аборт беше в 17 г.с., когато просто бебето нямаше никакъв шанс...

Мърморанка, много е неприятно това с колита. И мен редовно ме болят черва, много е стряскащо, защото и коремът се втвърдява и болката е ниско долу, понякога и в кръста. Ям кисело мляко, пия чай с мед, това помага донякъде.
За зъбите - на мен ми беше паднала една пломба и ме беше страх да я правя сега, но едно от изследванията ми беше със завишени левкоцити и лекарят ми ме прати веднага да оправя зъба, защото инфецията можела да стигне и до бебетата. Упойка може да се ползва без проблем, стига да е без адреналин. Дори рентгенова снимка ми позволиха да направя ако се наложи - слагала се яка и лъчът се насочвал в зъбчето, според д-р Сигридов нямало никаква опасност за бебетата. Отделен е въпросът, че доста зъболекари се страхуват да правят зъби на бременни, та камо ли снимка. Аз хем предупредих като си записвах час, че съм бременна и зъболекарката пак видимо се стресна като ме видя с големия корем. И упойката като ми слагаше сложи съвсем малка доза, дори не ме хвана напълно. И само да подскочех или охнех и спираше машинката, повече я беше страх отколкото мен.  Joy Контракции и аз имам много, дори съм на Гинипрал, но не ми се отрази негативно правенето на зъбите - 2 пломби ми сложиха.

От Нефертити чакаме значи благи вести след някоя и  друга седмица.  Grinning

Аз днес бях на преглед по ЖК - адреналинките са пораснали, едната отговаря на 29 г.с., другата на 30 г.с. Лекарят се изненада както всеки път, че са големи за близнаци, той нали все ми предсказва че ще намалят темпото на растеж, но те отказват да го послушат. Плацентите са втора степен на зрялост, водите са в норма. Каза ми, че ако имам много контракции и се притеснявам, може да ме вкара в патологията, само да му се обадя и няма да има проблем - веднага влизам.  Crazy Поръча да се свържа с анестезиолога, който ще ми е на секциото, за да се уговорим за тестовете за алергия, както и за да ми бият профилактично инжекция Флостерон за дробчетата, един вид презастраховка ако тръгнат да излизат по-рано. Направо стана сериозна работата вече. Хем е далече, хем наближава.
В понеделник съм при д-р Сигридов за съществения преглед, вече ще се гледаме на 2 седмици и редовно ще ходя на запис на тонове. Така че в понеделник късно вечерта или във вторник ме чакайте пак на отчет.  Hug

# 545
  • София
Ох, момичета, ами като ме е страх с тези контракции да не стане нещо  Cry
Как да реша.

аз също бях с контракции ,от 14-та седмица започнах лекарства за тях,освен това имам голям страх от ходене на зъболекар и го правя само,ако е напечено. Mr. GreenНо нямах никакви проблеми,даже си се чудех,защо толкова време го отлагах!

Жабче,стискам палци за прегледа!Дано бебките си поседят възможно най-дълго на топло в маминото тумбаче!

# 546
  • Варна
Здравейте тумбачета  Heart Eyes
mnbvcx честита бременност  Heart Eyes
Много се радвам, че Нефертити е добре. С нетърпение ще чакам появата на бебето й след 2 седмици  Heart Eyes
ронка, Жабче, Асе много ви се радвам на увеличаващата се цифра в подписите  Heart Eyes
Глори д-р Константинова работи в генетичната лаборатория в Света Марина (Терапията). Изключително отзивчива и внимателна жена. Тя взема кръв за генетични и имунологични изследвания, които се правят дистанционно в София или Плевен. При нея си правих генетична консултация и ми отдели доста време, разгледа ми всички документи и ме посъветва какви изследвания да направя.

# 547
Като ви чета така, май гледам че ще трябва да отида на зъболекар.  Все едни и същи мнения. Ще изчакам другата седмица да видя как са ми левкоцитите все пак. И ще ми трябва малко време да убедя себе си да отида, а после и зъболекаря, че той се дърпа, и май го е страх повече и от мен, както каза и Жабче.  Laughing А на друг нямам доверие.

# 548
mnbvcx  Hug радвам се за теб миличка ,дано всичко е наред  Praynig пожелавам ти го от сърце.Колкото до лекаря ,иди там където ще се чустваш спокойна и на който имаш доверие.

Нефертити радвам се чи си добре ,неостона време до щастливия край  Hug Heart Eyes

Жабче Hug

Марморанче
дано скоро се оправиш с този проблем Praynig май наистина няма да стане без зъболекар Hug

# 549
Нефертити , чакаме съвсем скоро да се похвалиш. Hug
Аз пък да ви кажа намаля списъка и трябва да се запълва с нови бъдещи майчета. Mr. Green

# 550

Аз пък да ви кажа намаля списъка и трябва да се запълва с нови бъдещи майчета. Mr. Green
[/quote]дано

# 551
Ей, тумбачета, нашата темичка много е изостанала. Всички да се отчетат  Naughty
Аз да кажа, че още не съм стигнала до зъболекаря. Ама от вчера май съм хванала някакъв вирус, събудих се в 05 часа със страхотно повръщане, разстройство, и после и температура вдигнах. Та днес се следя какво е положението. Надявам се да отмине без повече влошаване  Praynig

# 552
Marmorana, дано не е нещо сериозно и да минава бързо.Ама вярно тази тема изостава а ми е любимата. Heart Eyes

# 553
  • Варна
Мърморанка, вирусът бързо да минава и скоро да се похвалиш, че си добре!

# 554
  • Някъде там...
Мърморанке, оправяй се бързо!  Hug

Аз пак се вкарах във филм с моите изследвания... пуснаха ми в сряда ПКК в Тината по ЗК, а в събота бях решила да пусна пак в кандиларов заедно с CRP. В петък реших да си преснимам изследванията, за да ги покажа в понеделник на д-р Сигридов, защото междувременно се разболях и предположих, че настинката ще се отрази на левкоцитите. Та взимам си аз бланките и какво да видя - левкоцити 16,9!  Shocked Направо се панирах, за справка в деня на аборта левкоцитите ми бяха 21, пак изследвани в Тината, а инфекцията беше доста тежка. Днес ни жива, ни умряла се замъкнах до Кандиларов, надявайки се на стойност около 15. И изведнъж изненада - 13,4! Кажете ми сега как може такава разлика в рамките на 3 дни. Е, реших, че ще вярвам на Кандиларов и ще се кротна малко.  Crossing Arms
Подобно е положението и с хемоглобина - в Тината ме изкараха с хемоглобин 111, а в Кандиларов 105.
Най-хубавото е, че СУЕ е 25, а CRP 4.59 при горна граница 5.  Grinning Честно казано, олекна ми на душата и се наградих с пазар в Джъмбо.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт