С шкембе си е най-добре! - 5

• 32 449
  • 679
  •   1
Отговори
# 555
Мърморанче, дано бързо да набориш разболяването.  Hug И да потормозиш лекарите да ти дават напътствия какво да правиш.

Жабче, от всички премеждия само Джъмбото одобрявам.  Simple Smile От лабораторните бумаги най ми допада комбинация от Тинкиния хемоглобин и Кандиларовите левкоцити.

Вчера май бях успяла да го подлудя шилето с менюто, което й бях измислива от сутринта. Заради кръвното поех/ме едно шок***че, а после малко кафе. Изгледа всички мачове в бурно темпо и чак тогава му ударихме спане.

# 556
То моето разболяване е много странно, ту вдигам температура, ама не много висока, ту си е наред. И аз се чудя да пия ли лекарства или не. А с доктора не можах да се свържа, та се консултирах с личната.
Жабче, спокойно, вярвай на хубавите резултати  Hug
И аз утре ще пускам изследвания, и ми е притеснено, че и моите левкоцити последно бяха 13.8. Да ги видим сега как ще са. И с тия зъби  Cry
Рони  Hug

# 557
Мърморанче, нека те види зъболекар. Аз имах случай на висока Т и треска /3дни/ причинена от зъб. Дано всичко се нареди при теб.
Жабче,  това за разминаванията - няма ли референтните стойности на лабораторията на самата бланка?  newsm78

Hug спокойни оставащи седмици на всички бремелинки!

# 558
Нефертитката значи скоро ще ни зарадва. Я тогава бързо на отчет!  Grinning
Мъромарнче, само и аз да кажа -и аз бременна си оправях зъбаците- 4 броя. Няма страшно, наистина - още повече, че твоят зъболекар ще вземе предивид състоянието ти.  Peace Стискампалци за изследванията.
Асенко, и аз скоро се чудех колко време след като болен няма симптомите на болестта не е заразен.  newsm78 А иначе как сте с бебончо?
Рони, значи явно момата от малка ще да е футболен фен. На мама дете си е.  Grinning Аз мисля, че разправях как една нощ Божидар още докато бях в болница  беше пощурял в шкембето и на другия ден споделих с док, та се оказа, че е от многото Кока-кола дето мама изгълта през деня.  Embarassed
Жабче, чудесна терапия си намерила - пазаруването му е майката. Ако имаш желание сподели с какво се сдобиха момите. А пък за твоите левкоцити - май всяка лаборатория верно ги изкарва различни.  Confused Ааа, и браво на дамите, че не слушат теориите на док и наддават прилично. Такива дами обичам аз.  Heart Eyes

Погал, тумбачета.

Кой ще ви пусне нова тема, че таз станала по-дундеста и от мен бе.  Mr. Green

# 559
Урааа! Талето се обади.  Heart Eyes
Цветя и букети!

Светле, нека темата да стане по-дундеста от Невенчето, Лорчето и Дарко и тогава ще мислим.  Mr. Green

# 560
Здравейте момичета.
Аз да се оплача, взех си изследванията, левкоцити 13.2. А хемоглобина ми е паднал на 104. Направих и в друга лаборатория - 108. Лошо. А миналия месец ми беше 123. Как може толкова да падне за 1 месец нямам идея.
Кажете какво се яде за вдигане, че много съм притеснена  Cry

# 561
спанак, коприва  Peace Като се сетя за друго ще пиша! Не знам дали дробчетата нямаха такъв ефект, ама като нелюбяща мръвките не съм убедена. newsm78

В общи линии последните месеци и на мен ми беше по-нисък хемоглобинът, дори ми изписаха нещо, но аз така или иначе не го пих.

# 562
  • Някъде там...
Мърморанче, левкоцитите ти са нормални за бременна. На мен Док ми е казал да гледам горната референтна стойност + 2 единици. За хемоглобина не ти ли изписаха желязо? Аз съм на феро-фолгама 2*1 за 30 дни след като хемоглобинът ми падна на 102. Док е на мнение, че не трябва да пада под 100, а идеалното ще е да го поддържаме около 110. Иначе и аз някъде в твоите седмици се озовах с внезапно паднал хемоглобин - за 3 седмици беше паднал от 126 на 111. Тогава пих феро-фолгама за 20 дни и се задържа около тази стойност още месец и половина. В момента любимото меню на бебо е калций+желязо.  Mr. Green Каквото не доставяш с храната, ще си го вземе от тебе. Може да ядеш черен дроб, коприва, спанак, червено цвекло, сурови бадеми, сушени кайсии, сливи, телешко и свинско месо. Ти си с едно бебе, може и да успееш да набавиш от храната достатъчно желязо, при мен е мисия невъзможна, сигурно едно прасе на пържоли изядох досега и пак пада.

Светле, купих хавлийки, завивки, сладки буйки за малки крачета и разни дреболийки за детската стая. Можех и още неща да купя, но ме извлякоха навън, че много висене права ми се било събрало.  Crazy Ама пак ще ида де.  Laughing

# 563
Марморанче, чичо доктор ще ти предпише желязо-съдържащо хапче. В менюто си можеш да вкараш дробове (такива с повече кръвчица), лещи, бобове, спанаци, червено цвекло, но без хапчета няма да се разминеш. И с тях не е сигурно. Поне ще задържите положението.  Hug

# 564
Марулки и други зеленийки,които е писала Светлето ,месо,дробчета,сусам ,сусамов тахан.

Докато е над 100 хемоглобина е добре,така са ми казвали.Иначе освен всички изброени храни и хапчета ми изписаха,но в последните месеци хемоглобина вървеше само надолу.Едва го удържахме около 100 преди секциото.

Жабчето ме е изпреварила,докато писах и е написала подробно.

# 565
Утре съм на лекар, и със сигурност ще ми изпишат хапчета. Просто се учудих много, че толкова бързо падна. А аз се притеснявах за левкоцитите  Mr. Green
Само дето аз съм на диета, заради колита, и такива неща като спанак, коприва, всичко зелено, и всичко бобово, ми е забранено. Но ще наблегна на месото и другите неща.
Дано да го задържа поне над 100  Praynig

# 566
MARMORANA миличка  fingerscrossedвсичко да е наред,само не се панирай,трябва да си много спокойна Heart Eyes
Милички не спирам да ви мисля всичките и чакам само добри новини- Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 567
  • Някъде там...
Мърморанче, желязото много дразни стомаха и червата, това му е кофтито.  Confused

Аз се връщам от преглед. Бърз отчет - 1565 и 1700 грама. Шийката все още държи фронта - 3,19 см. Док е оптимист, че ще ги износя колкото трябва ако не се случи нещо непредвидено.  Grinning

# 568
 smile3501 Жабче, много се радвам,че всичко е ОК. Hug-те силно и се  Praynigза теб
Лек ден на всички Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 569
Ами единия доктор ми изписа Малтофер, другия Тотема. Мисля да пия Тотема.
Кръвното ми малко се е вдигнало. Обаче се чувствам като парцал, постоянно ми е лошо, прилошава ми, боли ме глава, и май утре ще се размина със зъболекаря. Ще запиша за следващата седмица. Може би се чувствам така от настинката, не знам.
Но ме изненадаха, тази по ЖК, каза че виждала момченце. Ама аз си вярвам на варненския доктор за момиченцето. Само се чудя как може в 6 месец още да имат разминавания за пола, а ние се надяваме и други неща да виждат. Ама в крайна сметка, каквото е , такова. Само всичко да е наред  Praynig
Жабче, радвам се за хубавите резултати при теб. Hug

Общи условия

Активация на акаунт