Коя момиченце, коя момченце е скрила в АПРИЛското шкембенце

• 16 078
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
Desi-D честит ти рожденник,да ти е жив и здрав и много да те слуша!  newsm59
very-nice честита ти госпожица  stork-girl аз също се надявам на момченце ама и момиченце да излезе няма да го върнем  smile3521
за окосмението си говорихме с майка ми преди една седмица и й споделих,че нещо не ми растат косми,което си е супер де  newsm47 не се оплаквам,но по коремчето наизлязаха повечко,но там със сигурност ще паднат  smile3521 имам опит от първия път.
Преди малко в един магазин срещам една позната и тя:О бебенце ли ще имаш? и ми посяга към корема,при което аз се дръпнах и казах:да!и тя :О пак ли? smile3506
Аз чак се замислих колко пъти съм била бременна  newsm12 !Боже какви хора има само! smile3511

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 11:45 от desi054224

# 226
Здравейте и от мен!
Аз не пиша често,но ви чета,налегнали са ме едни мрачни мисли,а и доста съм разстроена от случилото се на една мама от мартенската тема,затова гледам и да не ви натъжавам и аз.
Иначе съм добре,долу горе,хормоните ми се вихрят и напоследък доста ми се плаче  Tired А и май усещам все по рядко бебока,не знам при вас така ли е?Постоянно ли ги усещате?

ДЕси,има ги всякакви,на мен лично не смеят да кажат нещо в очите ми,защото знаят как ще отговоря и ще се почувстват глупаво,ама ги има всякакви ,да не ти пука  Hug

Аз пък вече нямам предпочитания за пол,иска ми се да е момче заради половинката ми,но иначе момиченцето си е момиченце  Mr. Green Heart Eyes

Желая ви усмихнат ден   bouquet

# 227
Здравейте априлски мами. Аз не се включвам често понеже все още ходя на работа и не ми остава много време, но ви чета редовно. Пожелавам ви да никоя ат вас да  не я достига грип или някакъв вирус, защото аз се разболях и като не мога да пия лекарства се възстановявам много бавно.
Искам да попитам мамите, които са от Бургас дали някоя е ходила на 4D ехографа в Св. "София" и ако могат да ми препоръчат лекар за ФМ тук в Бургас, тъй като ми предстои да си направя, а незнам при кой да отида.
Приятен ден на всички!

# 228
vdv,питах  и аз за Бургас,но ми препоръчаха да не ходя при никой  Mr. Green Тоест не в БУргас  Peace

# 229
И аз като Дея съм покъртена от случилото се за пореден път с Фивър. Таях толкова надежди, но ...  Cry
Господ и Богородица да ни закрилят и пазят.  Praynig Praynig Praynig

Desi_D, да ти е живо и здраво синчето!   bouquet

# 230
Desi_D, честит рожденник! Да ти е жив и здрав и много да ви радва.

Nadeto K, слагай възглавница или навито одеяло под матрака.

А за прегледа забравих да пиша, че каза, че термина излиза с 2-3 дни по-късно, т.е. 17.04. Аз си го знаех заради по-късната ми овулация и той го потвърди, че бебето си е колкото трябва.
Изобщо доста ме успокои за всичко, дори и за кръвното каза, че не влияе толкова на бебето. По-скоро, ако се взимат много л-ва е вредно, т.е. трябва да стават за бременни.

# 231
Аз мисля да отида в Св."София" на този 4D ехограф, но исках да видя дали някоя от вас е ходила там за ФМ.  Моята лекарка, която леко не харесвам и най-вероятно ще сменя, ми каза, че нямало значение при кой ще отида за ФМ всички лекари можели да правят. Моля ви за някакво мнение за ФМ там.

# 232
  • София
Изобщо доста ме успокои за всичко, дори и за кръвното каза, че не влияе толкова на бебето. По-скоро, ако се взимат много л-ва е вредно, т.е. трябва да стават за бременни.

Shocked Как да не влияе??? Това направо ме уби... Какви са тия лекари...  #Crazy
Високото кръвно вреди предимно на бебето, тъй като стеснените кръвоносни съдове пречат да му се доставят нужните кислород и хранит. вещества... Това е т.нар. "страдание на плода"... Последствията може да са много тежки - проблеми с дишането, изоставане във физическото и умственото развитие и т.н., и т.н...
Не искам никого да плаша, но не лежете на лаврите "добре си си" и "нищо му няма на бебето" (защото на някой не му се занимава, чисто и просто... #2gunfire) Аз се успокоявах с това предния път и Вели се роди с токсикоза!!!
За майките наистина не е опасно, защото хипертониците се чувстват добре с високото кръвно по презумция, но по време на бременността, то трябва да е в нормалните граници. А и няма лекар, който да предпише лекарства без нужда (особено пък противопоказни за бременни). Peace

# 233
Аз също не усещам бебчето всеки ден,но тази сутрин докато се рзсънвах в леглото ме потупна няколко пъти и се поуспокоих.Даже знаете ли какво ми се случи,докато си лежах и галех коремчето то се изду от една страна от дясно стана катко малка бабунка,мн странно дали е бебчето newsm78и така стоеше докато не станах от леглото.Някой с подобно явление Thinking?
Desi_D да ти е живо и здраво детенцето newsm59  ura

# 234
very nice, абсолютно на мнението на Олчето съм.  В събота изписаха Фивър с патологична история на предни бременности, защото всичко и било наред. Това наред беше само за 2 дни.  Close
Съжалявам, че звуча толкова отчаяно, но нищо, различно от здравото състояние на организма не е нормално.  Peace

# 235
ol4eto, рони, знам ги тези неща.
въобще не съм спряла да си следя кръвното и да мисля за това.
той ме видя, че бях много спечена и затова, може би, да ме успокои, че ако се натоварвам повече, влияе по-зле на бебето.
не го разбрах много добре, но каза, че е по-зле за плацентата, а не за бебето
но той не е гинеколог, а спецалист-ехограф или нещо подобно

# 236
Здравейте, мами!!!

Бързам да ви с похваля, че ще си имам МОМЧЕНЦЕ!!!!  smile3521

Все ще не съм го усетила, но се надявам скоро и това да се случи!!!

Приятен следобед на всички!   bouquet

# 237
И аз като Дея съм покъртена от случилото се за пореден път с Фивър. Таях толкова надежди, но ...  Cry
Господ и Богородица да ни закрилят и пазят.  Praynig Praynig Praynig

Да,да ни пази Богородица и да няма повече такива трагедии  Praynig

very nice,да ти  променя ли термина в др. тема?Пази се и не мисли лоши неща  Hug

vdv,не бих отишла в "Св.София "аз ,но си е мое мнение де.По принцип много са тези,които вече имат 4Д,но са много малко тези,които наистина разбират какво гледат  ooooh! Моята гинеколожка ми препоръча да ида до София при Мазнейкова /дано не бъркам името/,тя сподели че има добри наблюдения от нейната работа.Но пък предполагам ще е голяма навалица там  Tired и честно казано не знам,може би по добре е във Варна,че ми е близко,но там нямам инфо  Tired

ssillvvi,явно са още малки.Моята лекарка си държи на нейното,че е много рано да се усещат чак в 20 г.с казва тя е нормално  Rolling Eyes

# 238
Благодаря ви момичета за хубавите пожелания.Няма по-голям празник за една майка от рожденният ден на детето и,тези които са го изпитали го знаят,а тези които не са още,ще разберат.Звуча много превъзбудено,но ми и хубаво и много ви благодаря че споделяте с мене този ден.

Дея, прочетох в сайта на Майчин дом Варна,че правят БХС .Аз се колебах къде да отида и накрая реших в София при д-р Марков.Моя позната ходи миналият месец при Мазнейкова на аминоцинтеза (тя е на 38г. и и е първо раждане)и беше много доволна от вниманието . Във Варна съм чувала много добри отзиви за доц.Балев от клиника Темелкови,но при него било почти невъзможно да си запазиш час.Ако искаш пробвай,успех.

# 239
  • Някъде там...
Боже, какво е станало с Фивчето, вчера бяха добри новините...  Confused Страх ме е да погледна направо, милата...  Cry

Аз бях днес на ЖК в Тината, черните страхове, че не усещам бебетата и нещо не е наред, не се оправдаха. Добре са, пораснали са, имат си достатъчно води, шийката не е мръднала. Питах за моите болежки, казаха ми че вероятно е от тазовите кости и връзки, но за всеки случай ми изписаха и магнезий, защото напоследък си имам бая болежки от различен характер. На ехографа не се видяха контракции, въпреки, че онова чудо си ме натискаше отзад постоянно. Но така или иначе на ЖК по ЗК не разчитам - за 5 минути какво ли толкова ще види. Другата седмица съм при моя си лекар и дотогава си имам едно наум.
Между другото и аз съм Козирог, то си ми личи. Другият член на бандата според мен е Ронката.  Mr. Green

В Св. София на 4Д си заслужава да се иде ако гледа д-р Янкова (аз ходих при нея на първата ФМ). Тя им е най-добрия ехографист там.

Олче, ще споделям каквото запомня по-интересно, няма проблем. Иначе курсът е с насоченост за жени, забременели след лечение на стерилитет и затова е малко по-особен. Ето нещо интересно, което ни казаха вчера - след раждането бебетата се успокояват ако са на тясно и увити добре на топличко, така както са били в коремчето на мама. Успокояват се ако ги гушнеш и ти чуват сърцето. Иначе им е странно на милите като излязат от коремчето, дори като си размаха ръчичката и усеща движението странно и някак прекалено е широко около него.

Общи условия

Активация на акаунт