КОЛЕДА и НОВА ГОДИНА

• 88 487
  • 475
  •   1
Отговори
# 285
Бъни , не бъди свенлива и скромна , таяща надежда , че Дядо Коледа чете тук , ами направо му сервирай писмото , заедно с манджата !  Mr. Green И докато не го прочете , никакво ядене !  Twisted Evil Като гледам какви красоти има в тази тема , то ще е грехота да не снимаш твоите в пълния им блясък !  Peace

Krische , 10х за доклада !   bouquet Няма да купувам съд , ами ще го направя в йената - диаметър 20 см , височина 9 см. Твоят ми хареса , значи и моят ще стане - надявам се !  Laughing

# 286
  • Vaudreuil Canada
shemet_neveroiaten , пак изби рибата!   chef гъбките и снежните човеци от яйца ли са? а отгоре домат ли е? иска ми се да си поиграя, да видим с малкия как ще е  Simple Smile

Гъбките и снежните човеци са от смес равни количества крема сирене и настъргано саламурено сирене омесени с малко размекнато масло. Може да си приготвиш топчетата от преден ден и да ги замразиш в камерата само си набучкай клечки за зъби където ще ти трябват за сглобяване така си съкращаваш работата в последния момент. Отгоре на гъбките са малки доматчета а точките могат да са от масло, майонеза или крема сирене.

Идеята за далатката снежен човек ще си я открадна от теб.Да се разват дечицата.

Идеята не е моя само снимките  Wink изпълнението е лесно и ефектно.

# 287
Krische, перфектно изпълнение! Като по учебник Grinning

Джемма, и на нас ни е любим щолена, но се опитвам всяка година да правя нещо различно и изненадващо за всички гости ( на Коледа сме двама именници в къщи). Единственото , което правя винаги са едни сладки с мас и амонячна сода, които се слепват със сладко и се потапят в шоколад и орехи или кокосови стърготини. Майка ми ги прави винаги откакто се помня и не мога да си представя Коледа без тях. Имаше един черен тефтер и там е записана тайната рецепта Wink
Спомням си като деца  с брат ми как веднъж си направихме една доза около полунощ, после ги слепихме с мармалад от сини сливи и топихме в шоколад ....  В 4 сутринта бяхме готови. Направихме си по една чаша мляко и докато не ги изядохме не спряхме. Продавачката в магазина беше шокирана. В полунощ някой да си купува амонячна сода. Другите продукти си ги имахме в къщи.....Ех какви спомени ме налегнаха Sad

# 288
Благодаря ви момичета  bouquet,

Шемет невероятен, невероятни нещица си спретнала. Идейката ти е страхотна, пък макар и не твоя, сега за нас е твоя Laughing Съвсем спокойно ще ти я отмъкна Blush щом си я споделила с нас. Ама тия топчета перфектно кръгли как ги докара??? На ръка ли ги въртя, не ти ли лепнеше newsm78? Или с лъжица за сладолед, или нещо да си измислила??? И шапчиците с клечката се крепят, нали, както си казала. Шалчето на печена чушчица ми мяза Simple Smile, нали? А самите точки на гъбките са шприцовани, или малки дупчици има в доматчетата? Извинявай за тъпите въпроси, щото не че няма да измисля нещо, ама като си го мислила вече, що да откривам колелото Wink? Мързелива работа то това мойто, на готово, ама ако не си стискаш ноу хауто, сподели го с нас Laughing

Малко спам: Мама Крис,  Hug май сме адашки с теб, ама аз не празнувам на Коледа, не си меша аз празниците, за да има повече подаръци Joy Шегувам се, просто съм кръстена на баба КрЪстана и макар и с И да съм, с нея ни се водеше от както се помня, та до днес имения ден на Кръстовден Heart Eyes

# 289
Krische.... аз съм Христина,половинката- Христо, така че грешка няма Grinning  Изписването е за да улесня англичаните, а и Хриси-та във форума имаше доста, та за това така.

# 290
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Krische  -чудесен е станал сладкиша,браво  smile3501

shemet_neveroiaten -големи красоти си показала  Hug

Бъни  - на такъв творец като теб ще е срамота Дядо Коледа да не донесе едно скромно фотоапаратче  smile3521

MamaChrisi  -ще споделиш ли с нас тази тайна рецепта на майка ти ? Praynig

natalyna  както винаги ще ни изненада с нещо ново и апетитно.

* *•● Диди ●•* *  -теб тайно те следя от другата темичка и очаквам да се включиш с много вкусотийки за Коледа,провокираме те за действие Mr. Green

Аз днес направих предколеден опит с меките курабийки с тиква на Танита,станаха страхотни,но докато се усетя да снимам и вече бяха свършили.  33uu

# 291
  • София
Krische , кейка ти е страхотен, направо му усещам аромата... Rolling Eyes
Мен също ме сърбят ръчичките за коледни вкусотии  smile3508, с това предколедно настроение, което цари в темата.  Simple Smile Но аз започвам в началото на декември, че принцеската ми в края на този месец има рожден ден и да не смесвам настроенията. Heart Eyes Тя иначе ми е голям помощник в приготвянето и украсяването на коледните сладки.  chef

# 292
  • Vaudreuil Canada
Krische  точките са шприцовани, клечки за зъби има само между двете топки на снежния човек и между пънчето и шапката на гъбката. Очички и копчета са малки късчета маслини, шалче и шапка - печена чушка, метлата става чудесно от лук, нос и уста от морков. За по-лесно напъхване на малките късчета си правиш малка дупчица с клечка за зъби. Топчетата са правени на ръка като ги замразиш после може да си ги дооформиш - доста бързо се размръзват.

# 293
  • Балчик
MamaChrisi, аз пък доста неща правя всяка година едни и същи+ новите. Но не знам до кога така, количествата стават такива, че е невъзможно да се изядат. Laughing
Няма ли да поделиш с нас твоята тайна рецепта, прииска ми се да я пробвам ( или вече си я давала, а съм я изпуснала- моля те дай линк).
Ох, че уютно е в тази тема, чак си пуснах една коледна песничка докато чета (само не ме мислете за луда Crazy)

Колкото до черния тефтер- аз имам 4 тетрадки с рецепти, събирам ги от ученичка. Но с тоя интернет, все гледам от тук нещо, та ги позабравих. Трябва да се разровя в тях тия дни и да ви напиша интересните си рецептички, скътани там.

# 294
Крисче, страхотен кейк си спретнала Hug
Ще ме накараш и аз да го направя Crazy

shemet_neveroiaten, страхотни красоти си показала yes

На мен ми се иска да пробвам всички Коледни сладки, изброени по- горе. Проблемът ми е само как да ги опазя до Коледа Thinking Трябва да ги правя скришом от домашните Crazy

# 295
Радост, Гелева, Милена, благодаря ви Hug и скоро чакам и аз да гледам снимки Laughing  (Милена, а тортата ти е прекрасна, нищо че не е тук)
Бъни, Бъни ти с твойте мъки  Rolling Eyes....Аз като виках,виках неволята, отидох накрая и си купих един фотоапарат, след известно време на липса, че като останах сама миналата година, без таквиз екстри( щото половинката тогавашна имаше суперска техника, от тия със сменящите се обективи, и тамън 4 такива обектива имаше) много ми беше мъчно и снимах първите си кулинарни творения в нета с телефона Mr. Green Само че единственото, което ме вълнуваше, като го купувах беше - има ли макро режим. Не само, че имаше тоя дето си го бях харесала, ами даже една опция, на която картинката за избор е чинийка с ножче и виличка отстрани Joy Ами не го променям аз тоз режим. Хич и пейзажи не снимам. Само манджи hahaha Та и ти така, ще повикаш, ще повикаш, и накрая ще си забършеш един Heart Eyes

А за това, че някои неща ще се повтарят за Коледа, от Коледа на Коледа - ами те за това са традиционни, та да спазваме традицията и да остава в детските главички спомена за тези аромати и уют.Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Шемет, благодаря ти. Много са ми ценни съветите ти. Та дори и да не е точно за празничната вечер/обяд, все на някое зимно гости може да се изфукам  nutsс твойте снежковци. Аз обичам тази дума, защото има много хубаво звучене - СНЕЖЕН човек или С Нежен човек. Така че, има ли нежен човек до нас, един снежен човек няма да навее хлад  loveuuu а само хубаво настроение.

Мама Хриси Laughing нищо, че не сме адашки, значи сме отчасти такива Laughing

# 296
Крисче,браво.Страхотен кекс се е получил.Сега остава до Коледа да го алкохолизираш  Crazy .
Шеметче,отлични предложения и от теб   Peace .
Диди,невероятен стил за поднасяне на ястията притежаваш.Шапка ти свалям.Някои съвсем обикновени ястия си превърнала в изключително изискани блюда   bouquet .

И верно всички сте големи подстрекателки  Twisted Evil .А като са се появили Джема и Нат съвсем става ........  Money .Сега ме карате да започвам да мисля за този прословут щолен.Преди две години купих от Метро,но хич не ни хареса  Sick .Добре,че дойде една приятелка,която е живяла в Германия, та си го хапна.Иначе трябваше да го хвърля.Но сега си мисля, дали пък да не пробвам с ваша рецепта  newsm78 .Ами ,ако случайно купешкият не е бил нещо наред  newsm78 .Тъй де,ако не ни хареса пак, има и куче на двора  Crazy .

# 297
На мен ми се иска да пробвам всички Коледни сладки, изброени по- горе. Проблемът ми е само как да ги опазя до Коледа Thinking Трябва да ги правя скришом от домашните Crazy

Милена - аромата ще те издаде. И аз миналата година ги правех скришом, но вечер все питаха на какво мирише. Затова или правех двойна доза или отделях сладки за проба.

Момичета, неуморни сте. Ако знаете от кога се опитвам да наваксам с четенето. А не съм чела само написаното през уикенда.  Mr. Green

# 298
Имам едно питане за щолена - пише 120 гр мая. За каква мая става въпрос  -суха или от другата?? И ако е от другата то колко суха я заменя ??

# 299

* *•● Диди ●•* *  -теб тайно те следя от другата темичка и очаквам да се включиш с много вкусотийки за Коледа,провокираме те за действие Mr. Green

А аз мислех , че ми се причуват тихи стъпки зад гърба   tiptoe , а то си била ти !  Joy Ох , аз вече съм достатъчно провокирана и се чудя как ще кажа на мъжа , че трябва да купим 2 чувала с брашно , един със захар и килограми ядки , сушени плодове и кой знае още какво !  Mr. Green

2в1 , благодаря за милите думи ! Hug Най вече снимките и декорацията провокират въображението ми и ме карат да готвя !  Wink

Никога не съм мислела толкова отрано за Коледа и новогодишните празници.Изключвам резервациите. И се надявам всички да имаме една и да покажем невероятни снимки тук !  Peace

Общи условия

Активация на акаунт