КОЛЕДА и НОВА ГОДИНА

• 88 385
  • 475
  •   1
Отговори
# 375
  • София
ММ, така , моят кекс се пече вече Blush.

Krische, тези боички за украса, къде да ги търся в Метро, при подправките ли са сложени?

# 376
Ralfieta , аз имах предвид , че с Крисче ще давим мъката и дългото чакане , докато стане Коледа и ще поливаме кекса с по-голяма чашка - лъжичка на него , глътка н нас !  Joy Не знам дали ще представляваме приятна гледка - две домакини с леко зачервени носове / хм , типично коледно ! / , клюмнали до кекса и гледащи го с влажен , леко разконцентриран поглед  ?  Joy Joy Joy

Джемма , а сокът може ли да е от кутия , а не прясно изцеден ? И другото , което ми се върти из главата е , дали мога да заменя рома с метакса ?! Имам две бутилки , които никой не пие и им търся приложение !
 newsm78

# 377
* *•● Диди ●•* * - разбрах аз тънкия намек  Wink Очаквам обаче снимки на кейка, който поливате с красива чашка с повечко ром вътре. Да има и за наздраве.
Просто знам и двете какви невероятно красиви фотографии правите. Всяко ваше ястие се превръща в шедьовър на снимките.  Hug

# 378
  • Балчик
Ами за сока не занм какво да кажа, нямам опит. Аз лично не бих ползвала от кутия, просто ги недолюбвам малко. Но пък ако прецениш, защо не. За метаксата- пак алкохол е, стига да ви харесва миризмата. На мен ромът идеално мис е връзва с коледните миризми, метаксата не толкова. Но все пак аз не съм автор на рецептата, дори не съм опитвала оригинален английски кейк. Така че, както го направиш- така ще си го ядете. hahaha

# 379
Е , явно ще се купува ром , пък за сока ще видя !  Grinning

Ralfieta , нямаш проблем , само да стигна до поливането и ще го документирам !
  Mr. Green

# 380
Аз миналата година кейка го поливах с каквото падне общо взето Embarassed - първо 1-2 пъти с ром, но после реших, че поради детската аудитория не е желателно много да го опиянчвам, така че започнах да му цедя портокалов сок, а последните седмици вече доста ми беше писнало да го обгрижвам и го поливах със сок от кутия (все пак 100% Mr. Green). А със захарен сироп не мога да си представя, кейкът и без друго е безумно сладък, а със сиропа би станал невъзможен за ядене на мой вкус. Rolling Eyes

# 381
  • гр.ВАРНА мммм... някъде на гребена на вълната
И АЗ НАПРАВИХ КОЛЕДНИЯТ КЕЙК,И СНОЩИ ГО ПОЛЯХ СЪС СМЕС ОТ ПРЯСНО ИЗЦЕДЕН ПОРТОКАЛОВ СОК И РОМ,А МЪЖА МИ СЕ ЗАВЪРТЯ ОКОЛО МЕН И САМО ПОПИТА:ТИ МИСЛИШ ЛИ,ЧЕ ЩЕ ГО ОПАЗИШ ДО КОЛЕДА? newsm78

НА ВЪНШЕН ВИД СТАНА СТРАХОТЕН,НАДЯВАМ СЕ И НА ВКУС ДА СЪМ ГО ДОКАРАЛА

МНОГО БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТАТА Hug

# 382
Аз миналата година кейка го поливах с каквото падне общо взето Embarassed - първо 1-2 пъти с ром, но после реших, че поради детската аудитория не е желателно много да го опиянчвам, така че започнах да му цедя портокалов сок, а последните седмици вече доста ми беше писнало да го обгрижвам и го поливах със сок от кутия (все пак 100% Mr. Green).

Просто избухнах в неистов смях, и си те представям, как тая досада - кекса си иска поливката, а ти не му даваш каквото трябва и му ливваш, като от войнишко канче нЕква помия все едно, само да миряса...... Наистина много ми хареса как си го написала. И почвам да усещам как моя си кейк, дето до вчера му треперех дали ще се опече като хората, може да възбуди същите мисли и чувства в мен. Joy

Гери-мери, браво, значи се множим за чашата с ром в ръка Simple Smile уж за кейка де Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 383
И ква стана тя сега с този английски кейк? Не стига, че сто неща вътре, дето само в един магазин ги имало, не стига, че му трепериш дали ще се опече, омирисва ти къщата, та после трябва и да проветряваш, поливаш го с какво ли не и то месец и нещо, че накрая трябва и да го ядеш  Joy
Момичета, заспокойте се малко, моля ви - само некви рецепти са ми в главата, мъж ми каза, че скоро ще съм не просто полуидиот, а пълен  hahaha
И сега сериозно - кефя ви се много!

# 384
Аз миналата година кейка го поливах с каквото падне общо взето Embarassed - първо 1-2 пъти с ром, но после реших, че поради детската аудитория не е желателно много да го опиянчвам, така че започнах да му цедя портокалов сок, а последните седмици вече доста ми беше писнало да го обгрижвам и го поливах със сок от кутия (все пак 100% Mr. Green).

Просто избухнах в неистов смях, и си те представям, как тая досада - кекса си иска поливката, а ти не му даваш каквото трябва и му ливваш, като от войнишко канче нЕква помия все едно, само да миряса...... Наистина много ми хареса как си го написала. И почвам да усещам как моя си кейк, дето до вчера му треперех дали ще се опече като хората, може да възбуди същите мисли и чувства в мен. Joy

Гери-мери, браво, значи се множим за чашата с ром в ръка Simple Smile уж за кейка де Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Ама така си е, този кейк си е сериозен ангажимент, голямо дундуркане пада, докато дойде заветният момент на хапването. Mr. Green  Силно препоръчвам график на поливането в писмен вид, особено ако страдате от перманентна разсеяност като мен, защото на моменти започваше голямо чудене дали вече му е време за дозата. Laughing

И ква стана тя сега с този английски кейк? Не стига, че сто неща вътре, дето само в един магазин ги имало, не стига, че му трепериш дали ще се опече, омирисва ти къщата, та после трябва и да проветряваш, поливаш го с какво ли не и то месец и нещо, че накрая трябва и да го ядеш  Joy
Момичета, заспокойте се малко, моля ви - само некви рецепти са ми в главата, мъж ми каза, че скоро ще съм не просто полуидиот, а пълен  hahaha
И сега сериозно - кефя ви се много!

Аз бях в тази фаза пълен идиот миналата година, жалко, че наскоро прочиствах и си изхвърлих една тетрадчица (иначе щях да я снимам и да ви я покажа), в която (на ръка! ooooh!) си бях преписала рецептите, които искам да направя (около 20, от които направих 16 - става дума само за сладкишите, нали), срещу всяка отбелязано колко преди Коледа може да се направи, дали може да се замразява и прочее полезна информация. А, и накрая реализираните рецепти бяха отметнати с ченгелче. Mr. Green 

Тази година съм по-кротка (засега).

# 385
  • Балчик

Разсмяхте ме с тоя кейк. Laughing

# 386

Разсмяхте ме с тоя кейк. Laughing

А, майтапим си се тук за негова сметка, но всъщност далеч не е толкова страшно, а и резултатът си заслужава. Всички сме ти благодарни, че ни запозна с него. Hug

# 387
Коте , тази година си имаш достоен заместник в мое лице !  Mr. Green Не е тетрадчица , на компа е папката , но е подробен списък , рецепти , дати и сметнати количества на продуктите !  Laughing  По-големите пера в калкулацията ми са - 12 пакета по 125 гр масло , 1,5 кг захар , 16 бр яйца , 4 кг брашно , 5 бр лимони , 1 кг пудра захар , маргарин 1 опаковка , мед 300 гр , бадеми 700 гр , орехи 200 гр , сушени плодове , стафиди и т.н. 1,5 кг. Няма да пиша дреболиите , че списъка е дълъг и колко лимона и портокала ми трябват за заливки , корички и настъргани !   Mr. Green

# 388
Коте , тази година си имаш достоен заместник в мое лице !  Mr. Green Не е тетрадчица , на компа е папката , но е подробен списък , рецепти , дати и сметнати количества на продуктите !  Laughing  По-големите пера в калкулацията ми са - 12 пакета по 125 гр масло , 1,5 кг захар , 16 бр яйца , 4 кг брашно , 5 бр лимони , 1 кг пудра захар , маргарин 1 опаковка , мед 300 гр , бадеми 700 гр , орехи 200 гр , сушени плодове , стафиди и т.н. 1,5 кг. Няма да пиша дреболиите , че списъка е дълъг и колко лимона и портокала ми трябват за заливки , корички и настъргани !   Mr. Green

smile3521  Много прилича на моя миналогодишен списък с покупки.

На предната страница съм показала кейка и щолена, но ето и още снимки от коледната трапеза, за да не помислите, че преувеличавам Mr. Green:

# 389
Коте , какво е това на първата снимка ? С белия крем повече ме интересува , но може и с орехите да кажеш ! Това с крема ще го сънувам тази нощ !   Blush

Общи условия

Активация на акаунт