КОЛЕДА и НОВА ГОДИНА

• 88 460
  • 475
  •   1
Отговори
# 225
Ето го шаблона за шейничката, трябва само да и добавите "дъно":

http://3opu.multiply.com/photos/album/10/10#10

Пускала съм го в миналогодишната тема, разгледайте и старите теми има много полезна информация в тях  Hug.

# 226
  • София
Днес си купих ядките за Коледния англ. кекс, остава да взема сухите череши и брашно + масло, но това е лесна работа.В понеделник мисля да го спретна.

# 227
  • сред люляците
Крисче, баклавата на Айля е страхотна. Мммм, как ми се прияде само като си спомня...
Всъщност исках да кажа, че и аз не бях точила толкоз тънки кори. Но реших да я пробвам. И да знаеш, това тесто се точи много лесно с нишесте. Справих се. Смятам пак да я включа в менюто. Ето и доказателство Mr. Green

Как обичам баклава...

# 228
А Крисче  Wink знам ги майсторките от лани . Ама ти първа май  newsm78 се включи с пресен материал от тази година.Че и сте го изяли вече  ooooh!.От това по голяма реклама на Нат зраве му кажи.Подозирам че рохличките ще станат още по голям хит тази година  Peace Peace Peace
Аз май другата седмица ще почвам сладките Party Heart Eyes.
А баклавата на Айля много я хвалите момичета.Списъкът с неща за правене до Коледа ще стане километричен.

# 229
# 230
  • София
Крисче, захаросани бели и червени череши, както и цитрусови корички си купувам от едно магазинче до Руски паметник. Ако те устройва това като район за пазаруване, да напиша по-подробно?

Не е на сложно място: тръгва се от Руски паметник по Скобелев в посока НДК по десния тротоар и точно на спирката на тролеите се намира магазинчето. Няма как да се пропусне - отпред жената винаги излага подправки.

Само да помоля да уточним и да ме извините разбира се къде е  магазинчето - то преди 5-те кьошета ли се пада или на спирката на тролея на  5-те ?
 Аз знам една спирка дето е при МВР болница, после тролея минава покрай Руски паметник и май чак на кьошетата спира след това Thinking.

# 231
  • София
Крисче, захаросани бели и червени череши, както и цитрусови корички си купувам от едно магазинче до Руски паметник. Ако те устройва това като район за пазаруване, да напиша по-подробно?

Не е на сложно място: тръгва се от Руски паметник по Скобелев в посока НДК по десния тротоар и точно на спирката на тролеите се намира магазинчето. Няма как да се пропусне - отпред жената винаги излага подправки.

Само да помоля да уточним и да ме извините разбира се къде е  магазинчето - то преди 5-те кьошета ли се пада или на спирката на тролея на  5-те ?
 Аз знам една спирка дето е при МВР болница, после тролея минава покрай Руски паметник и май чак на кьошетата спира след това Thinking.

Има спирка и след Руски паметник. Там преди имаше един магазин за някакви словенски обувки (или нещо подобно), не знам дали още съществува.

# 232
  • Пловдив
Още един въпрос около меденките - звездния анасон намира ли се в Бг и заменяем ли е с обикновен анасон?
Благодаря   bouquet

# 233
  • Кьолн
Леле, много вкусно изглежда баклавата! Ще взема и аз да се пробвам да я направя. Но това точене ме притеснява. И къщичката ме изкушава да направя.

# 234
  • Пловдив
Linkata, анасона се намира, но рядко. Аз си взех готова подправка на Kotanyi за ябълков щрутдел. Съдържа канела, захар, лимон, карамфил, джинджифил Wink Меденките станаха супер.

# 235
Още един въпрос около меденките - звездния анасон намира ли се в Бг и заменяем ли е с обикновен анасон?
Благодаря   bouquet

Аз досега не съм намирала и го пропускам.Не мисля,че е фатално.

# 236
  • София
Мерси за разяснението Hug

Имам и една друга молба - нека мацките, които са правили повече от сладкишите за Коледа да  ги изброят и срещу всяко да напишат колко дена по-рано преди Коледа трябва да се направи, за да е хубаво за самият празник.
Може и на 4стр. до заглавието на рецептата в скоби да се посочи.

Много ще съм Ви благодарна, защото аз само щолен и англ.кекс съм правила и за тях ми е ясно, но за другите...

# 237
Направих ванилените кравайчета. Наталинаbouquet
За мамите, които се чудят за нишестето- аз имах царевично - станаха.
Сега имам въпросче за прословутата къщичка, относно слепването. Разбрах, че може и с белтъци, но прочетох ,че с карамел е доста здрава.Така, че ще помоля някоя мама подробно да опише как се работи с карамел /понеже трябвало да е бързо/ , а аз никога не съм правила карамел, камо ли да работя. Embarassed

# 238
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Linkata, анасона се намира, но рядко. Аз си взех готова подправка на Kotanyi за ябълков щрутдел. Съдържа канела, захар, лимон, карамфил, джинджифил Wink Меденките станаха супер.

Благодаря,че сподели,и аз се чудих точно дали тази подправка да не използвам за меденките.

# 239
Много полезна темичка,ще я следя.

Общи условия

Активация на акаунт