Лъвчета и Деви август 2004 - 22

• 61 604
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
  • Страната на чудесата
Честита Нова Година!
Да сте здрави, живи, малчовците да ни радват и да ги подминават болестите, най-големите ви ядове да са заради дребни щуротии на човечетата и зло да ви забрави!
На нас Добрия старец ни донесе много подаръци, обиколка из цяла снежна България, дъълга отпуска за мама и тате и щастливи снежни игри.
Сега да ви се похваля, че вече паричките от сурвакането ги вложихме в билети за Уолт Дисни лайв-на 24,25 и 26 април ще гостуват с постановка за Мики Маус, ще има и принцеси-Пепеляшка, Бел и Снежанка. До утре има 15 % отстъпка от цената на билетите-пуснати са в НДК, билетен център, както и в Пикадили. за всички мами на малки фръцли, които се впечатляват от принцеси-ходом марш под строй за билети Laughing

# 106
  • София
Хей, хей Simple Smile я и аз да намина през темата и да ви честитя, па макар и късно Новата година!!! Пожелавам на всички мнооооого, ама много здраве, късмет, любов и усмивки.

Ех, че хубави новини Simple Smile леко бременеене на Радина и Кари и честито християнче на мама Колибри Simple Smile Да сте живи и здрави всички!!!

Минаха празниците и почивките и отново на работа.... а така да не ми се работи, така се разглезих покрай празниците! И на Явор никак не му се искаше да тръгваме на работа, но няма как Simple Smile
Ние за Коледа бяхме във Видин при моите родители. Прекарахме си страхотно, беше невероятно хубава зимна картина, всичко снежно, чисто, бяло... Явор се наигра с братовчедка си на воля в снега. Ето и малко снежни снимки от там Simple Smile

# 107
Хей,мамчета къде се загубихте  waveyсподелете какво правят вече порасналите ни деца,Светли може да чете smile3529 думи със 4-5 букви,пише  smile3523ги всичките и знае числата до 10

# 108
Хехе, здрасти!
Отдавна не сме писали наситина - в момента съм в болничен цяла седмица по повод, че Ели е болна от скарлатина. Така казаха. За щастие минава леко - с ниска температура до 37,5 има обривче по гръбчето - цялата на много ситни пъпчици. И се дундуркаме...

Относно уменията - брои докъм 20 на бг и англ. /учи в детската/. Може да пише всички букви. Този компютър бг който дядо Коледа донесе, беше много удачен. Има игри с писане на думи. И там сама пише думички - те се изписват - например ябълка - после се разбъркват буквите и тя трябва сама да ги подреди правилно. Справя се отлично - като си ги казва на глас и така вижда коя буква следва. Много съм доволна от компютърчето.
Чете също думички от книжки - и дори цели изречения, но бързо се изморява, няма търпение - защото става доста бавно - първо ги чете по букви, после по срички и накрая думата и така докато прочете цялото изречение, вече забравя кои са били първите думи аххахахаха.
 Joy
Много обича да играе на една игра, която сама си измисли - кажи обратната дума се казва - Например - под - таван, топло- студено и такива разни. А вчера ме изненада, като почна да ги казва на английски! под - таван, прозорец - врата, момче- момиче и т.н. каквото знае - докато чакахме пред докторката изреди сумати думи на английски, които дори не подозирах че знае - защото много трудно ми разказва какво са учили в детската.
Друго любимо занимание е да апликира и рисува. Сега като е болна, се чудя с какво да я забавлявам по цял ден вкъщи, и й дадох задача да си измисли стаята в новия бъдещ апартамент - тя си изреза 4 цветни листа от гланцово блокче и с пайети залепи на единия прозорец. Другите тепърва има да ги прави.

Много разсъждава и вече е като голям човек в разговорите. Не можем да излезем на глава с нея хахаха.
Хитрушана!
Хайде вие сте наред Simple Smile)

# 109
  • зад парка
Привет!

Тити е в къщи, защото има доста болни в градината и ако тръгне ще се зарази веднага, а през декември взима 3 пъти антибиотик.

Рисува с водни бои, изрязва и лепи. Не може още да изрязва сложни форми.
Пее песни, обикновено "на чужд език" /естествено неин собствен/, на бг също пее - измисля текст и мелодия в момента. Аз бях на 5, когато открих колко лесно е да се говори на английски, френски и т.н. Много се чудех защо никой не ми е обяснил до момента  newsm78 Затова ми е познато  Laughing

Чете: "уъ" /това е буква "л"/, "и"; и после заедно: "уъи".
"Не, Тити, чете се "ли".
"Ли"
И после чете от буквара следващата сричка: "уъ" , "е"; и после заедно: "уъе".
Майка ми се ядосва:"колко пъти й повтарям, че е "ли" и "ле", после и казвам да прочете сричката и тя пак: "уъи" и "уъе".
Аз й обяснявам логиката: "Ами, мамо, това е, когато се казва, когатно се чете е точно "уъи" и "уъе"

Купихме преди 2 седмици билети за представлението на Мики Маус през април - билетите долу на партера са по 35 и 45 лв. А утре е един дългоочакван ден - купила съм билети през октомври, за концерта на Буена Виста.

# 110
  • Sofia
Александър вече умее съвсем сам да изписва правилно АЛЕКС, МАМА и ТАТИ!!!  bowuu

# 111
Споделям творчеството на Ели Simple Smile  Grinning
http://picasaweb.google.bg/collibri/20090204#

# 112
  • Страната на чудесата
Леле, какви сме мързелани всички-повече от месец и нинто ред в нашата темичка!
Записвам се и повличам крак Wink
Цветка мина варицела през този месец и това беше най-хубавата болест, която е пипвала-без температура, със съвсем малко обрив, който изби наведнъж и без никакви оплаквания. Един неин ухажор също имаше варицела по това време, а ни е и съсед, така че обикаляхме заедно парковете с неговата майка. Върнах се за кратко в славното бебешко време и отдъхнах на макс, чак се размечтах за второ бебе и майчинство, но момата ни още седмица след боледуването стана капризна и инатеста, та ме разколеба в тези щения Laughing Сега ходи на градина, и то с такова нетърпение, че още в 6.30 сутрин става заедно с мен да си мие зъбите Mr. Green и не дава да си изпия кафето на спокойствие. Crossing Arms
В Неделя имахме гости-една съседка и съпругът и-италианец-ни бяха на гости. Цветка сви акъла на Спагетко, като се разсърфира на компютъра и игра, писа-ум да ти зайде. А той горкия остана потресен, как техните италиански деца на тази възраст се возят още в колички и смучат палец, а нашите умни българчета се оправят сами. А когато Цвети ожадня, отвори хладилника, наля си сок и си го подгря сама за 5 секунди в микровълновата, милия италианец вече беше готов да си хвърли шапката от възхита Mr. Green
Кажете как са вашите големи момичета и момчета  bouquet

# 113
  • Sofia
Алекс е вече 110 см, а мама ще се пукне от гордост  Mr. Green /аз съм едва 149 см, добре че не е уловил моя нисък ген/  Peace  Grinning

Все повече му се радвам и много го обичам!!! Не съм вярвала, че е толкова ПРЕКРАСНО да имаш голямо дете  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

Всеки момент ще стана ЛЕЛЯ, на милата ми систърка терминът й е 18-ти март сега, много се вълнувам и моля за стиснатите ви палци   bouquet

# 114
  • София
Писах-писах-писах и преди да публикувам ми се скапа браузъра и писанията ми заминаха Simple Smile

Та сега на кратко- от нас нищо ново, Явор продължава да боледува много. 2-3 дена ходи на детска и после 2-3 седмици се лекуваме вкъщи. А до преди да тръгне на детска си мислех, че имам много здраво дете. До септември не беше боледувал хич, няколко пъти беше вдигал температура и това му беше. А сега незнам какво да го правя вече.
Кажете при вас как беше първата година в детската? И вашите малчугани ли боледуваха толкоз?

# 115
  • Sofia
моят син ходи в ОДЗ от точно 2-годишен
така че отдавна е изградил имунитет
тамън днес изчислих, че от 3-ти ноември 2008 не ми се е разболявал изобщо, пу-пу

# 116
  • София
vihrogonche, стискам палци Simple Smile Аз повече се вълнувах и притеснявах когато сестра ми раждаше. Място не можех да си намеря, звънях през 5 минути да питам какво става. Момента, в който я приеха да ражда, до момента, в който чух, че са добре тя и малката имах чувството, че е цяла вечност!
Стискам палци всичко да мине бързо и нормално и скоро да се похвалиш тук Simple Smile

# 117
  • Sofia
vihrogonche, стискам палци Simple Smile Аз повече се вълнувах и притеснявах когато сестра ми раждаше. Място не можех да си намеря, звънях през 5 минути да питам какво става. Момента, в който я приеха да ражда, до момента, в който чух, че са добре тя и малката имах чувството, че е цяла вечност!
Стискам палци всичко да мине бързо и нормално и скоро да се похвалиш тук Simple Smile

ох, дано  Praynig  Praynig  Praynig

разплаках се... разплака ме... дано е на хубаво!!!

# 118
Здравейте и от мен,vihrogonche  стискам с двете ръце  Praynig и с пръстите на краката да мине всичко ок  Peace ,и да се похвалиш Светослав не беше ходил на детска 4 месеца,защото имаше шарка и да предпазим бебчо не го пусках,но сега със кев ходи

# 119
  • Страната на чудесата
Деси, и аз стискам! Да се похвалиш после!!!
Издай сега какъв щъркел чакате-мъжки или женски?
Пожелавам и да мине много бързо и леко раждането и следродилния период, а знам, че ти ще си насреща за всякакви съвети и помощ! Аз станах вуйна септември и сега все едно са две децата ми-звъня през ден да питам за малкия, ядосвам се, ако не го обгрижват(според моите разбирания Mr. Green)

Общи условия

Активация на акаунт