"Бериа и Василена вече радват АПРИЛските мами Drize и Pepena!"

• 14 504
  • 306
  •   1
Отговори
# 285
Ей, момичета, какво е това лошо настроение и черни мисли? Толкова са ни сладки дечицата, а вместо да им се наслаждаваме, изпадаме в какви ли не притеснения...

450, аз си спомням много добре, че Вики правеше първа повечето неща и постижения... а за това завъртане: детето ти е толкова активно! Ако имаше нещо сериозно, щеше да се е проявило отдавна с типични симптоми. Най - добре е да я заведеш наистина на невролог, както те посъветва Ивето, но дотогава не се измъчвай душевно с най - вероятно несъществуващи проблеми, а концентрирай всичките си сили в оздравяване. Здрава мама = всеотдайна мама = щастливо детенце. Освен това нали знаете, че най - доброто предпазно средство от разболявания е позитивното мислене и оптимизмът  Hug Heart Eyes Peace!

За яденето положението е същото: откакто не му мисля много - много Боян започна да похапва разни храни... Защото допреди месец беше 90 % само на кърма, а на година и половина това е меко казано странно... Е да, ама детето си е здраво, жизнено, расте с бързи темпове (13 500 гр...) и изследванията му са "железни". Толкова с майчините притеснения. По - добре помислете за закаляване - Хриси даде много добри напътствия от лекаря, който е преглеждал Кико.

Дейзи, желая бързо възстановяване на твоите момичета   bouquet!

Ааа, някой попита как сме прекарали в Румъния. С една дума: СУПЕР! Marini и съпругът й са чудесни хора, а малкият Александър е още по - красив и чаровен на живо, отколкото на снимка. ИКЕА е много сполучливо замислен магазин за обзавеждане, в който можеш да изгубиш не малко часове в цъкане и чудене... След като хвърлихме общ поглед върху предлаганите мебели, скоро ни предстои ново посещение с цел обновяване на скромния ни дом. Само дето се изгубихме на излизане от Букурещ заради "тъпата" навигация, която непрекъснато грешеше ляво и дясно  #Cussing out.

Пепена, давай снимки от пълната Ви вече семейна идилия! Нямам търпение да видя как расте нашето най - малко момиченце!

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 12:29 от Sve_dim

# 286
Пепена, давай снимки от пълната Ви вече семейна идилия! Нямам търпение да видя как расте нашето най - малко момиченце!
да да, искаме снимки   Party

МАрини , страхотна идея за среща. За сега със сигурност сме в София на 26 и 27, на 28 потегляме към Сандански.

Ламичке, весело изкарване и да си починете!

450, КАти, ех тези дечица, защо така, бързо да се оправят! 450, и аз не бих се притеснявала много, но за мое успокоение бих се посъветвала със специалист.

Момичета, можете ли да ми препоръчате добър очен лекар за Борис. Все повече започва да събира очичките, а тук имаме час чак за юни, казват, че на 2,5 годни могат да започнат да третират по някакъв начин очичките. А аз се притеснявам, та ми се иска след празниците, 3-4-5 чнуари, ако можем да запазим час, да го погледнат. Не ми се иска от чакане, да се наложи операция, а да е можело друго да се направи.

Све, за да не разхождате пак до Румъния без да напълните колата, тук може да разглеждате и  ориентировъчно да видите цените http://www.ikea.com/us/en/, сайта го има на други езици, но повечето са само за изтегляне на каталога.

целувки на всички малки и големи, аз отвам да си взема баткото от ясла. Той даже вече със засилка влиза в яслата, целува баща си, и му махва небрежно за чао, и е във вихъра си  Mr. Green

# 287
За среща около 26-27-28.12 - съм твърдо "ЗА" Peace Но предлагам още от сега пак да се резервива клуб, понеже 100% вече има резервации за тогава. На мен лично Барбарони не ми хареса особено, защото мястото за децата е твърде малко, а повечето родители бяха вътре при малките и беше яко "гъч". Аз предлагам ФЪНИ, защото там мястото за децата е 4 пъти по-голямо отколкото при Барбарони, мястото за възрастните не е голямо, но има и място за сядане и в частта при малките и маса.  Peace
Аз снощи настинах много лошо, излезнахме с половинката по ергенски да хапнем и да гледаме новия Бонд, ама нещо не прецених колко ще ходим до ресторанта и се бях обляка " газар бъди от студ умри "  Blush та веднага ми текна носа и ме заболя гърло и тази сутрин говоря на нос. Само се надявам да не цъфне Мая  Praynig
Ламичке, приятно искарване !  Hug
За Пентаксим - момичета някой да има информация колко време може да стои на вратата на хладилника ? Защото я купихме преди почти 2 месеца, когато тъпия ни док беше забравил, че първо трябва да ни бие за рубеолата и след месец Пентаксима. А миналата седмица не я заведах, че имаше 2-3 дни малко сополи, в понеделник ще я водя сутринта и не знам дали има проблем с ваксината като е седяла толкова време в нашия хладилник
  newsm78

# 288
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата

За Пентаксим - момичета някой да има информация колко време може да стои на вратата на хладилника ? Защото я купихме преди почти 2 месеца, когато тъпия ни док беше забравил, че първо трябва да ни бие за рубеолата и след месец Пентаксима. А миналата седмица не я заведах, че имаше 2-3 дни малко сополи, в понеделник ще я водя сутринта и не знам дали има проблем с ваксината като е седяла толкова време в нашия хладилник[/b]  newsm78

Виж до кога и е срока на годност.

# 289
  • Варна
Здравейте момичета,

450, това че Вики пада в момента на равно място не мисля, че трябва да те притеснява. Най-вероятно е от температурата. А за другото консултирай се наистина със специалист за да си спокойна.

Пожелавам бързо оздравяване на всички болнички мъници и мами.

Малко нови снимки:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=185906&pid=8687697

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 14:19 от lina6.3

# 290
  • София
Момичета, Борис е отново с температура - 39 - 39,7  Cry А все още пие АБ. Докорката ни е много озадачена. Утре ще пускаме кръв и урина. И гърлото му било зачервено. Аман вече. Другата седмица явно пак ще сме си вкъщи, сега се мъча да измисля как да измоля платена отпуска от шефа, че с тези болнични е ужас, а имам 80-90 дена палтен отпуск натрупан.

450, бързо оздравяване на теб и Вики  Hug

И нашия Пентаксим стой вече месец на вратат на хладилника, а както изглежда ще отлежи още поне месец-два. Не мисля, че му има нещо. Миналия път купихме и трите дози наведнъж и пак в хладилника ги съхранявах.

# 291
За Пентаксима - миналата година купихме трите дози наведнъж и цяло лято ги съхранявахме в хладилника.

Лина, от доста време се каним да си сложим люлка в хола, както сте направили вие. Simple Smile

Aleksi, виж тази тема - Консултация с детски офталмолог.

# 292
Linofrina мерси  Hug

# 293
Момичета има излишни два лота по 3 бр. блузки поло от Ларедут за ръст 86 см.
http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=336789&cat=33
http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=348649&cat=33
ако мислите, че на някои ще му свършат работа, предпочитам с вас да се договоря

# 294
  • София
Привет и от мен след ззавръщането ни от Прага. Както се и очакваше, единственият недостатък на пътуването беше, че беше много кратко. Ама няма как... основната причина диамантите да са така ценени е, че са редки. Снимки ще качвам след като избера стотина от над 600 само с единия апарат. С другия снимаше Васил и не знам колко са.

Честито на новите бремелинки! Hug  Марая, Nijntje /още веднъж Heart Eyes/, лека бременност и много, много щастлив финал! Heart Eyes  baby_neutral

Ето малко снимки на К. от октомври.

# 295
Илит, добре дошли! Чакаме снимки!
Окото на Дари е малко по-добре. Казаха, че е конюнктивит. Което, не значело, че е вирусно, а че е възпалена конюктивата, които можело да се дължи на замърсяване, нараняване и т.н. Ще слагаме 7 дни капки и после пак на доктор.
Днес пък е малко хремава. Вчера я водихме с нас до Кюстендил и почти през цялото време беше боса, защото си събуваше и обувките и чорапите и в момента в който ги сложех пак си сваляше. И явно се простуди.
За Пентаксима - ние сигурно сме единствените тук, които нямат 3-и прием на Пентаксим. Сигурно 100 пъти я питах педиатърката, и тя ми каза на 1 год и 9 месеца, че ще я сложи. Даже явно се обижда като а питам, защото ми каза, че би трябвало да и имам доверие... Но нито една майка с която съм говорила, незнае такова нещо. Дали се бърка незнам, питах и Доктор Нивеа, тя ми отговори, уклончиво, че и тогава можело.
450, щом те притеснява задължително я заведи. По-добре една консултация дори и за твое успокоение, отколкото недай си боже след дъжд качулка. Стискам палци всичко да е ОК.
За среща около Коледа - ние най-вероятно няма да участваме. Около Коледа обикновено има при нас много работа, яслата незнам до кога ще работи и ще трябва и да се гледаме и да работим. Най-вероятно ще съм на работа всички празници окоро Коледа. За съжаление за 2 месеца неможахме да си намерим заместник на едната ни служителка и ще работя аз докато намерим.

# 296
Илит, добре дошли! Чакаме снимки!
За Пентаксима - ние сигурно сме единствените тук, които нямат 3-и прием на Пентаксим. Сигурно 100 пъти я питах педиатърката, и тя ми каза на 1 год и 9 месеца, че ще я сложи. Даже явно се обижда като а питам, защото ми каза, че би трябвало да и имам доверие... Но нито една майка с която съм говорила, незнае такова нещо. Дали се бърка незнам, питах и Доктор Нивеа, тя ми отговори, уклончиво, че и тогава можело.

Полу и Теди няма третия прием сложен. Нашия педиатър го обясни, че трябва да има най-малко година разлика от последния прием. По гряфик трябва да го сложим ноември, но тя не е много добре и ще го отложим.

# 297
Радвам се, че има последователи на идеята за среща и разбирам, че на мамчетата с болни дечица надали им е точно до обсъждане на бъдещи забавления! Дано скоро се оправят Боби и Вики, и 450 също!
Мисля, че Страчи  има право, че трябва по-рано да се запази клуб, но за съжаление освен да я подкрепя друго не мога да направя! Ясно е, че аз лично нямам никакви претенции за мястото... важното е да успеем да се организираме!
Catty_M, дано да успееш да получиш отпуск! Но пък може Боби да се оправи до края на седмицата!  Praynig
Илит, добре завърнали се! Hug Не съм била в Прага, така че чакам с нетърпение снимките ви!

# 298
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,

ние да не чуем за някоя болест и я хващаме веднага. Във вторник бяхме при личната, и уж всичко е ок. Снощи Борис ми вдигна температура и цяла нощ е мрънкал. Отидох веднага при един частен доктор - възпалени уши, хрипове в гърдите - купон Sad Shocked Twisted Evil Съответно пак сме си в къщи и пием лекарства по списък, поредния 4 по вид сироп за кашлица #Cussing out

Поли, и аз не съм сложила Пентаксима, няма и до го сложим скоро - по мое мнение на пролет, като се закрепи от зимните болести.

Илит, показвай!

На всички болнички  Hug

# 299
  • София
Силно се надявам да говорите за 4-тия, а не за третия прием на пентаксима. 3-те ги слагаха 2,3 и 4 месец. или там с малко закъснение за някои деца. $тия се слагал уж година след последния прием, но и нашата лекарка забави чак до година и 7 месеца. Доколкото разбрах съставката на менингита трябвало да се слага по-късно и затова го отлагат. Относно детенцето болно от минигит за което ви писах, че събират пари за операция, попитах лекарката, пентаксима съдържал точно ваксина за този менингит, но след 2 годинки било хубаво да се сложи ваксина за менингит А, който бил по опасен. Който не е слагал пентаксим да отиде да пита за отделна ваксина за менингит, че това е много коварна болест, а си е била чист вирус, няма спасение освен ваксина.
Ние следобед ще ходим до лекарката да видим какво ще каже. Иначе Вики май свикна че е болна и си дивееше днес из къщи нищо, че кашля и и тече носа. Не иска да ми яде 3 дена и вече нервите ме избиват. Днес на обяд пак същата работа 2-3 хапки и дърпа лигавника, което е знак, че повече не може и хапка да и сложиш в устата. Отворих едно рибено пюре на ХИП с ясното съзнание, че няма и да иска да го опита, а това дете като видя буркана, като отвори една уста, че и ми подвиква да и давам  ooooh! Ей, инат и това си е. От глад ще умре, ама няма да яде това което аз и давам, а това което тя реши.
Оня ден се чух с кръщелницата ми на 3 години. Като ми разказаха какво правила и побелях. Какво ли ни чака в ужасните 2 години. Нали след 2 и около 3-тата годинка много се противели на всички правила. Събличала се, искала да ходи по блуза по улиците, като я облекат лягала на земята и пищяла. Сутрин като тръгвали за градина, майка и вика всичко за пране или съхне, оставила съм 1 блуза да ходи с нея за градината. Е като каза не до 10 часа не могат да излязат Закъснели за градина и за работа. Ужас направо  #Crazy
Следобед ще дам отчет от лекарката. Като се има предвид, че моята лична лекарка е на другия край на люлин и не мога да се замъкна да ме прегледа и се лекувам с лекарствата на Вики  hahaha Та отиваме ние на преглед двечките. Дано само не си докарам беля, че нея я слушат, ама мен не, нали е само педиатър. Но хич не ми се иска да я мъкна и до моята поликлиника и да чакаме там на опашка с други болни, стигат ни и тези дето чакаме за нейния преглед.

Общи условия

Активация на акаунт