Да ходи самичко иска вече СЕПТЕМВРИйското човече!

• 11 422
  • 281
  •   1
Отговори
# 75
  • Гърция
Добро утро и от нас!

Стела рядко се буди нощем, но тя е така от съвсем малка. Никога не съм давала вода нощем, според мен това е лош навик. Обикновено ако не може да си намери биберона сама и затова се разревава, давам и заспива. Обаче не влизам веднага изчаквам дали ще се оправи сама и само ако се разплаче влизам, по принцип действам по този начин от както стана на 6-7мес. Да чукна на дърво винаги е  спала добре през нощта Praynig. Ляга си в 20.30, заспива към 21 и ако не се събуди до 7.45, аз се разтропвам, че иначе спи малко след обед.

Последна редакция: сб, 01 ное 2008, 19:05 от Тeopr

# 76
Наска-Косето наистина спи денем 2 пъти,понякога и 3,за по час де,но пък той сутрин става в 6.Имай впредвид,че той спи при нас на голяма спалня и по цяла нощ я обикаля,върти се ан 360 фрадуса,не може да спи ан тясно.Та поне знам,че не се буди,щото мисли,че е сам.Но все пак не се буди за да си играе,личи си,че му се спи...Но пък денем не пие вода,може за това нощем да наваксва,или пък без да го видим обръща по някоя ракия и е жаден после Joy

# 77
Кам, и аз си мисля, че вечер се буди толкова често, защото през деня спи повечко.
При нас спането е основно веднъж, рядко два пъти, и вечер се буди по веднъж средно. Е, има нощи веднъж на 15-20 дена, когато се събужда в 4 и до 5 се търкаля върху главата ми и се киска, ама не съм запомнила дали през деня е спал повечко ... но гледам да е максимално навън - той не ходи, обаче аз обикалям целия град и имам чувството, че от зяпане и той се уморява  newsm78
а иначе през деня е голям зор със заспиването - и затова вече не го и моля сутрин да спи /въпреки, че понякога очите му са затворени, ама сам пожелание да спи - нивгаж  Naughty/... то да е културно детенце - да си го сложиш в леглото и да си заспи само, ама - не  Close затова сутрин не го моля да спи, ако иска  Naughty
Хю,   за прохождането - нашият ортопед каза, че колкото по-късно, толкова по-добре. Около годината е добър вариант, а най-добрият - на година и 2-3 месеца. Аз затова съм забранила да го водят за ръцете, щото "искал да ходи", и тия глезотийки не са му известни  Naughty ми като иска - да става и да ходи... тия дни се задържа доста прав, много се киска и се кефи, до 20 дни може и да проходи   Rolling Eyes а бе дано изкара още поне месец, че ще ми свърши рахатлъка.
оффф, аз уж ги натирих на разходка - че да пера и готвя, ама като ме мързи  Crazy такава екстра си е някой да ти поеме детето за 1 час, пък ти да си правиш, какво искашшшшш  Crazy еххх, мечти  Crazy

# 78
  • Гърция
Аз затова съм забранила да го водят за ръцете, щото "искал да ходи", и тия глезотийки не са му известни  Naughty ми като иска - да става и да ходи... тия дни се задържа доста прав, много се киска и се кефи, до 20 дни може и да проходи   Rolling Eyes а бе дано изкара още поне месец, че ще ми свърши рахатлъка.

Абсолютно съм съгласна Peace. Аз също не съм я водила за ръце. Сама се изправи, сама си проходи и пак сама започна да се изправя без помощта на мебелите. Вече е "бог" на ходенето и изправянето, даже го прави без да се подпира с ръце на пода и всичко това за един един месец. Обезопасили сме апартамента за да не ми се налага да съм подир нея през цялото време и аз се чувствам спокойна  и Стела доволна  Wink.

Kameliya, и според мен спите доста през деня, за това не ви е спокойна нощта. Малее, аз съм забравила какво е да спи детето по 3 пъти, това при на приключи още януари месец Wink, а от юли сме на двукратен сън.

# 79
Според мен не е това причината-че спи през деня повече! Rolling EyesЛизи спи по 1 път за 1-1,5 най-много 2 часа,но през нощта сме точно както описва Ками!Спи до към 23 часа и после като се разреве,до като не я взема при мен,не спира!При мен спи по-спокойно,а и има място да се мята...  ooooh!Не знам защо така спи и на какво се дължи,но...  ooooh!

# 80
  • София
Лекси, мноооого готина снимка на Алекс  Heart Eyes . А и се успокоих, че не само ние си лигавим блузките отпред  Mr. Green !

Хю, честито прохождане на Габи! А защо да не му направите прощъпулник на човека? Хубав си е този празник, макар и да не вярвам много на това суеверие с предметите.

Ками, моят фъстъчко се буди по 4-5-6 пъти на нощ от основната причина зъби. Знаеш при нас с колко зор ги вадим  Sad . Проплаква или писва понякога, мажем се с гелче, гушкаме се и пак заспива. Понякога се буди и от нещо, което е сънувал. Тогава се разтройва и се разплаква като голям човек, сяда в кошарата и протяга ръчички да го взема. И третият вариант, (който ме изкарва извън нерви, като се случи в 3 посред нощ) - да се събуди, за да си играе  ooooh! Tired ! В такива моменти приспиването е направо кошмар. Иначе като цяло си спи добре през цялата нощ - от 21ч. до към 7:30-8:00ч. , а през деня - само веднъж за 2-3 часа. И в повечето случаи си заспива сам в кошарата.

Толкова ме радва времето през последните няколко дни   Nature Sun With Face , дано се задържи по-дълго така! Тони е почти целодневно навън - или с баба си или с мен. Подариха ни каишки за прохождане и сега се извеждаме без количката; като откара два часа навън в ходене и занимавки по двора, как няма да спи като утрепан после  Mr. Green !

Чух се с моето GP по телефона. Моята кашлица била вирус  Confused , който "удрял" само гърлото и дробовете със съвсем ниска или никаква температура. В понеделник или вторник ще отида на преглед, а до тогава ще си пия сиропчето.

ХЕКСИ, как е Алекс?

# 81
Здравейте момичета!
Кали, не правя прощъптулник защото ме мързи Embarassed Иначе много обичам всякакви такива празници, ама ако може мен някой да покани Embarassed
Момичета, да ви покажа няколко снимки от Хелоуйин, който беше вчера. Първия на който и Габи е ходил Heart Eyes

http://nevena3.multiply.com/photos/album/4/Halloween#

# 82
# 83
Стилияна е точно като Лизи на Пебс. Спи по веднъж на ден за 1,5 - 2 часа максимум. Вечер заспива към 21 ч може и по-късно и вече към 23 започва мятане въртене, кокорене. Понякога по 1-2 часа стои будна през нощта. Сега след смяната на времето става 7,30 - 8ч. ooooh!

Тихичко да се похваля, че след 2 дни температура сега сме ок. Дано е било само от зъбчето Praynig

# 84
  • Бургас
Привет,
ние цял ден бяхме навън. Тук времето е страхотно.
Алекс спи от 21.00 до 6.30, а денем с 1 сън 1 - .1.30ч. Като през другото време беснее нон стоп и как не се умаря това дете не знам. Днес се пуска по пързалка самичък и легнал и с главата надолу, абе откачих. Гледа от другите деца и да не остане по-назад.
Кали, направо полудявам с тия лиги. Как не спряха не знам. Вечно сме мокри.
Благодаря Ви за комплиментите за моето момче!  bouquet

# 85
  • ВИДИН, 10 км след края на света
Според мен не е това причината-че спи през деня повече!

и аз така мисля, Валентин спи обикновено два пъти по час и половина, понякога и по два, и нощем не се буди изобщо. може да се върти, да се замотае в чувалчето, ако си иска бибата си я намира сам из кревата пипешком, но не се буди да реве, да си играе, а пък вода никога не съм давала нощем. ляга и до сутринта не излиза от леглото  Peace аз вече и не се будя нощем да го проверявам завит ли е и т.н. лягам и аз и мра  Mr. Green
 ето ни и ботушките, много са удобни, ще се рУши сняг с тях  Peace

# 86
Алекс днес цял ден уж беше по-добре, т.е с по-малко хрема и кашлица и без Т, но към 19ч пак вдигна лека Т и ми е едно притеснено. Абе, има си време да мине, докато се оправи напълно. Кофтито е, че от снощи ни подхванаха зъби и пак не спим.  Tired То като се замисля, може и от това да е вдигнал лека Т. Днес напипах ръбчето на един кътник, а и почти е избил втория преден отдясно. Днес се събуди в 5 и нещо и отказа да спи повече и после цял ден беше киселяк и половина. Направо луднах покрай него, че и мъжът ми още го няма м**ка му! Дано тази вечер нямаме повторение, че съм скапана.  Praynig  Praynig  Praynig
Иначе споделям според мен ценно инфо от педиатърката относно предпазването от болести на толкова малки деца. Каза, че имуностимулатори на тази възраст няма смисъл да се дават, защото ефектът може да е негативен. Тези, които са безвредни пък, например Есберитокс, не вършели никаква работа и няма смисъл от тях. Изписа му Саностол витамини да пие един месец по 2,5 мл/дневно и нещо много важно - всички възрастни, които сме около детето, да пием 3 месеца Респивакс сутрин на гладно по едно хапче. Целта е да не носим самите ние вируси вкъщи, които да застрашават Алекс. Иначе аз смятам за него освен витамините да продължа и с клеевата тинктура. Ако не друго, поне е евтина и няма да навреди.  Peace
Уточнявам, че тази педиатърка не е тъпата ни ДжиПка, а една много добра, която прави домашни посещения (платени) и вече съм ви хвалила преди.

Хю, много сладки Хелоуинските снимки на дечицата ти!  Hug

Куши, дай Боже всекиму дете с толкова здрав сън!  Peace

# 87
Оставихме Лизи при майка ми да спи и направо ми е адски гадно! Confused Tired
Даже мислех да ходя да си я взимам!
Тя ходела на вратата и ни викала ,мен и баща й! Confused
Знам,че е в добри ръце,но...Мислех си-защо я мъчим така?!!После пък си отговарям-защото и майка й е човек! Mr. GreenАбе сложно е,но дано спинка и няма проблеми! Praynig

И тя не пие нищо през нощта.Даже няколко пъти я пробвах с вода и тя ревваше още по-силно! ooooh! Иначе заспива в 20:30 почти всяка вечер и спи до 7:30 сутрин! Wink
Мислех да я държа до по-късно,но ме знам има ли смисъл да я мъча,я спи повече,я-не! Thinking
Днес заспа в колата към 11,но не в столчето,а в мен,седнала! ShockedПренесохме я и спа до 13 часА!А сега не знам,не смея да звънна да не я събудя. Rolling Eyes

Куши,супер сте значи със спането! Peace Бутушките са екстра! Wink

Мари,и ние така имаме по някога време за игра посред нощ! ooooh! Много е гадно! Tired

# 88
Днес си направихме хубава разходка,Косето храни гълабите в парка,после ги гони, а аз гоних него и така.След това отидохме да видим новия апартамент на чичо му,Косето се разрева,братовчедка му като видя и тя ревна...
Днес примерно през деня много малко спа.Все пак ако спи 2-3 пъти на ден е за половин-един час на сън.Но той много се изморява ,защото от като е почнал да пълзи няма за него да седне да се заиграе тихо и кротко.Все е в движение.В количката не се кефи да седи,а той да върви и да тикам количка в същото време,докато го държа за ръката не ме устройва.
А днес така хвана една котка за опашката и за секунди я цапна в земята...не случайно котките и кучетата го гледат лошо Joy
Айде лека нощ и спокойни дечица.

# 89
  • Асеновград
Ками, и Анито на няколко пъти хваща котките за опашките  Rolling Eyes,страх ме е да не я одраскат  Rolling Eyes иначе само като я видят,че се засилва към тях,котките излитат направо  Mr. Green

Ние бяхме на рожден ден,беше много весело,докато Ани не си изгори ръчичката на една светеща лампа.Преди няколко дни се изгори на печката в банята,забравихме да я пазим от нея,защото не я бяхме пускали тази година, и ... Rolling Eyes сега на кутрето има огромен мехур  Tired а от днешното изгаряне нямаше уж нищо,само много зачервено,но утре ще видим  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт