Ти какво сготви? Снимай, покажи!- 16-та тема

  • 42 763
  • 491
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 3 770
Estell , много благодаря за рецептата !   bouquet Спаси ме с една идея от ежедневния тормоз , който ме чака по постите , макар че подозирам мен ще ме карат да го пържа до прегоряване !   Mr. Green

# 76
  • Мнения: 4 358
Момичета благодаря ви че сте отговорили за крема с кондезирано мляко дето не вари. Ама рецептичка може ли newsm78 аз нещо не открих.Селма твоят крем като описание ми звучи баш по мой вкус Peace.
Моля ви дайде повечко разяснения.Аз с консерва дето се вари не съм пробвала, че четох че имало случай дето гърмят и като се знам какъв съм карък hahaha
Крисче, Крисче какъв професионалист съм аз бе и ти hahaha направо ме уби ooooh!.Аз съм от аматьорите в тая тема - то се вижда по тортите ми.Която торта да пусна все се жалвам че не станала. Виж на вкус ги докарвам .Купена торта в къщи не попада ooooh!
Аз като ти казах че за вкуса ще ги убиеш гостите.100 % не са очаквали и са били във възторг.
А тази торта си е баш за тортената тема - хич недей да скромничиш.
Появи се там, накани се най накрая, кажи какви труднисти си срешнала и ще видиш как професионално ще ти се отговори Heart Eyes, та следващия път ще си нащия отличник.
T.Ilieva и аз обикновенни неща се правя.Кюфтенцата си......оха тъкмо е време за обяд.И бобец няма да откажа Hug

# 77
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Estell , много благодаря за рецептата !   bouquet Спаси ме с една идея от ежедневния тормоз , който ме чака по постите , макар че подозирам мен ще ме карат да го пържа до прегоряване !   Mr. Green

Тогава ти предлагам една идейка: Лукът няма да прегори и ще получи приятен златист цвят, ако се пържи в мазнина, поръсен с брашно.

Ето още една рецепта което открих: http://recepti.rozali.com/yastia-bezmesni/p3760.html

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 13:28 от Estell

# 78
  • Мнения: 2 708
За кускуса четох Марси какво е писала преди време и си го запазих, копвам нейния пост

"отскоро съм регистрирана и сега видях темата за кускуса -така арабския кус кус не е на6ия той е нещо като гриса но има разли4ен произход те имат  разли4ни зърнени изделия, който при нас нямат аналогили не се ползва като при нас.на6ия кускус при тях е вид шорба правят се супи като арпа фидето и кускуса(нашия ) имат разли4ни размери според вкуса ,а понякога и изискванията на рецептата.техния кускус е пак с видиве според с какво се готви има нормален  подребен и по едър а и такъв един 4ерен за риба.най интересното е 4е те си правят домашен както и домашна шорба едни такива подобни на фидето .правят на ръка хляба с смид или семул пак е вид който се нари4а табун  има и такъв който се пе4е на са4 и се нари4а фтаир мазни4ък е последният.
та кускуса се приготвя задължително в спец. тенджера на етажи омесва се с зехтин и сол  и малко вода (2-3 л) и се слага върху бульона който вкл. дом пюре ,подрпавки ,зехтин ,цели глави лук, моркови по4ти цели, малки тикви4ки(тиква) ,зеле, ряпа,картофи,(вси4ко на големи късове или цяло ) месо агнешко или телешко или пилешко на порции и така окло 10 мин докато набъбне се бърка отвреме навреме(домашния се премесва един път ).като е готов и соса и кускуса се слага в една голияма тава но тука е като леген и се залижа само с соса а после се объркажа да хване 4ервениа цвят и поеме те4ността и се сервира като в всяка 4иния се слагат отгоре месо от злен4уците стафиди набъбнали и нахут предварително сварен. хайде да ви е сладко ."


Самата тема за кускуса е тук и гледайте за постовете на Марси

# 79
  • Мнения: 3 770
Estell , много благодаря за рецептата !   bouquet Спаси ме с една идея от ежедневния тормоз , който ме чака по постите , макар че подозирам мен ще ме карат да го пържа до прегоряване !   Mr. Green

Тогава ти предлагам една идейка: Лукът няма да прегори и ще получи приятен златист цвят, ако се пържи в мазнина, поръсен с брашно.

Това е много интересно !  Thinking Ще го пробвам , просто мъжо обича силно запържен лука!  Grinning Предварително ли го объркваш с малко брашно или в тигана ръсиш ?   newsm78

# 80
  • София
  • Мнения: 3 876
Леле 4 страници сте изписали. Crazy Не може да ви смогне човек да ви прочете. Simple Smile
Днешното меню:
 мусакичка
 хлебчета
 ябълково кексче

# 81
  • Мнения: 236
Krische, благодаря ти.   bouquet Сега остава да ми дойде ентусиазма и да го сготвя. Може би, следващата седмица.

# 82
  • На небето
  • Мнения: 5 530
..........................

Това е много интересно !  Thinking Ще го пробвам , просто мъжо обича силно запържен лука!  Grinning Предварително ли го объркваш с малко брашно или в тигана ръсиш ?   newsm78

Ами не съм го пробвала до сега, но предполагам в тигана ръсиш малко и оваляш лука при бъркането. Но си мисля, че ако лука са оваля, ще е по-добре. Thinking
Ето една интересна рецепта която открих, за мусака с лук, ориз и кашкавал (звучи добре, аз смятам да я пробвам): http://recepti.rozali.com/yastia-bezmesni/p3760.html

# 83
  • Стара Загора
  • Мнения: 743
Ами не съм го пробвала до сега, но предполагам в тинага ръсиш малко и оваляш лука при бъркането. Но си мисля, че ако лука са оваля, ще е по-добре. Thinking
Не, не предварително се овалва в брашно и се посолява.Много вкусен и пикантен става, аз "откраднах" рецептата от една верига за бързо хранене тук преди години - те го слагат в хамбургерите. Върви и за гарнитурка и в руло"Стефани" съм слагала пак е хубаво. Simple Smile

# 84
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Сиер благодаря. И аз ще знам за другия път как да го правя.   bouquet

# 85
# 86
  • Мнения: 3 989
geleva, моля дай ми рецептата за твойте хлебчета. Днес искам да меся, защото ми се яде нещо тестяно и не мога да си избера рецепта.  Rolling Eyes Като видях снимката на хлебчетата ти ми се видяха пухкави и искам да ги направя.

Грандиозно вкусни манджи пускате, облизвам се някой път дори на такива с месо. Просто изглеждат красиво.  Peace

Диди, радвам се, че се завърна в темата.  Hug

Да добавя, че гласувах за бебето и съм разпратила на мои познати и приятели линка. Дано да спечели!  Peace

# 87
  • Мнения: 3 770
Гелева , облизвам се на мусакичката ти , чак усетих вкуса й !  Crazy Къде изчезнаха свежите ти салатки , на които съм вечен фен ?  Grinning

Кюбит
, бебето вече води с 280 гласа благодарение на този форум и момичетата , които разпространиха линка, докато вчера на обяд бяхме на второ място с 250 гласа по-малко  !  Party Остава да се удържи положението до полунощ !
  Mr. Green

# 88
  • Мнения: 899
Пудинг с палачинки

# 89
  • Мнения: 1 505
Пудинга е страхотен Umbra ,остава само да кажеш рецпти4ката.
Диди ти си тази коята заслужава аплодисментите,4е ти разпространи линка тук за да мога и аз да гласувам,дове4ера сме на гости от там съ6то 6те пусна о6те един глас за малкото сладкиш4е.трябва да за6титаваме бг де4ицата си в 4ужбина.
А ето и в4ерашния ни обяд
картофи соте със мле4ен сос- http://media.snimka.bg/1186/008627639.jpg
доматена салатка- http://media.snimka.bg/1186/008627643.jpg
и за днес хапвахме пиле със зеле,но не съм го снимала,но за това пък снимах прасковите в тесто,лиубезо преведени от Габи


http://media.snimka.bg/1186/008627648.jpg

Общи условия

Активация на акаунт